למהנדסים/מדמח בהווה או בעבר

רקון

משתמש מתחיל
141
138
נק' מוניטין:
324
141
138
לומד הנדסת חשמל התמחות מחשבים בעברית, סמס א

לא התאמנתי מתחילת הסמסטר כי פשוט "אין לי זמן"
כלומר תמיד אני נמצא בחוב משמעותי למערכת מבחינת מטלות או פערי ידע/ פרקטיקה

הפרופורציה בין הכמות של האינפורמציה והמורכבות שלה לזמן, שונה לחלוטין מכל מה שהכרתי או יכולתי לדמיין.

השאלה מה יכולה להיות אסטרטגיה טובה להתמודדות עם מטלות, והאם יש כאן עוד אנשים שחוו את זה והתמודדו בהצלחה

בעיקרון הסמס אני עושה

אינפי (לא אינטואיטיבי, שואה)
דיסקרטית
מכניקה
מת"פ

במת"פ יש הרבה מידע והמון טכניקה, וגם הרבה חשיבה בשאלות קצה (רמה של מבחן סמסטר)
ולכן למתפ ואינפי הקציתי יומיים בשבוע לכל קורס ולשאר יום אחד בהתאמה.

העניין הוא שאף פעם אני לא מצליח להשתלט על תרגיל לגמרי לבד, ולפעמים גם מעתיק אחוז לא מבוטל מהתרגיל (תוך כדי ניסיון להבין באופן מקסימלי).

עצות?

עשיתי תעו״נ ברופין שככל הנראה יותר ידידותי / קל אבל עדיין אוכל לתת עצות:

- למצוא סטודנטים ללמוד איתם
- להקשיב ולכתוב בתרגולים, שם אשכרה מלמדים לבחינה
- להבין שחלק מלימודים גבוהים זה לקבל את העובדה שאתה לא מבין הכל ולא ללכת עם הראש בקיר, לבוא עם שאלות לתרגול הבא וכו׳

אגב, חברה שלי סטודנטית שנה אחרונה בהנדסת מחשבים, אם אתה צריך עזרה (בגדר הריאלי בהודעות וכו׳) היא אמרה שהיא תשמח לעזור לך.

*באנגלית כמובן

לומד גם סמס א בתחום דומה באת"א, כפי שזה נראה כולם כולל כולם מאוד בשוק התחלתי, אומרים שאלה קורסים קשים רק בגלל השוק הזה שלא יודעים איך להתמודד עם כמות חומר כזה.
כולם מעתיקים את השיעורי בית מהרפרנסים כי זה פשוט לא הגיוני לפתור את זה לבד, לגבי חדווא(אינפי אצלכם) דווקא ממליץ לפרוש על כל השבוע וכל יום לפתור תרגיל אחד.

אם למישהו יש עצות אחרות אשמח גם לשמוע.

אני עכשיו מסיים תואר במדמח ( אמנם בפתוחה אבל הרמה יחסית בסדר) ויכול לנסות לתת את השני גרוש שלי
*אם יש חדכ קרוב הייתי ממש מנסה ללכת כשאפשר, למידה זה דבר שלי לפחות קשה לשבת על התחת יותר מחמש שעות ברצף, אז אפשר בבוקר ממש מוקדם / בערב/ בין סשיינים של למידה, הרבה פעמים זמן מתבזבז על למידה לא אפקטיבית, שווה למצוא מה ימקסם לך את הזמן
* הקורסים בשנה הראשונה מאוד פורמליים וקשוחים, זה כדי להחדיר בך הרגלים טובים , אחר כך זה יותר נחמד
*בהנחה שאתה בא לתרגולים, שווה לוודא שאתה מבין את הדרך מחשבה והגישה לתרגיל וכמובן את הרעיון עצמו, הוכחה של דברים ופתירה של תרגילים זה מיומנות נרכשת ותשתפר בזה במהלך הסמסטר, אם יש פערים שווה להציק למתרגל או לשאול חברים.
ולפחות באינפי יש צנזור נפלא שאפשר לראות..
*כשאתה מכין שב, תנסה לפתור לבד כמה שאפשר, גם אם בסוף תתקע ותעתיק מרפרנס שווה לשבור את הראש כדי לפתח אינטואיציה וחוסן מנטלי.
*לא להתרגש אם פחות הולך , יהיו כאלה שהכל יבוא להם קל ויהיו כאלה שהכל יבוא עם דם ודמעות, לא להתרגש יותר מידי , המטרה היא להבין קודם כל ורגע האמת זה המבחן , יש המון זמן להשתפר
*לא לוותר לעצמך - במיוחד במתמטיקה הלמידה היא מיסודות לדברים עמוקים יותר , אם תוותר בבסיס יהיה הרבה יותר מורכב להמשיך הלאה..
*לתרגל כמה שיותר- בסוף קונספטים של שאלות חוזרים על עצמם , כמה שתכיר יותר יהיה קל יותר..
*טעם אישי שלי , אני אוהב ביום נתון למקבל שני קורסים, ככה אם אני נתקע או משתעמם אני עובר למשהו קצת שונה.
*לא להתרגש, מלא אנשים עברו את זה לפניך ועוד מלא יעברו אחריך ובסוף כולם מסתדרים
בהצלחה

לומד הנדסת חשמל התמחות מחשבים בעברית, סמס א

לא התאמנתי מתחילת הסמסטר כי פשוט "אין לי זמן"

הפרופורציה בין הכמות של האינפורמציה והמורכבות שלה לזמן, שונה לחלוטין מכל מה שהכרתי או יכולתי לדמיין.

השאלה מה יכולה להיות אסטרטגיה טובה להתמודדות עם מטלות, והאם יש כאן עוד אנשים שחוו את זה והתמודדו בהצלחה

בעיקרון הסמס אני עושה

אינפי (לא אינטואיטיבי, שואה)
דיסקרטית
מכניקה
מת"פ

במת"פ יש הרבה מידע והמון טכניקה, וגם הרבה חשיבה בשאלות קצה (רמה של מבחן סמסטר)
ולכן למתפ ואינפי הקציתי יומיים בשבוע לכל קורס ולשאר יום אחד בהתאמה.

העניין הוא שאף פעם אני לא מצליח להשתלט על תרגיל לגמרי לבד, ולפעמים גם מעתיק אחוז לא מבוטל מהתרגיל (תוך כדי ניסיון להבין באופן מקסימלי).

עצות?
אתם לא עושים ליניארית 1?
בכל מקרה, קצת טיפים:
- נסה לצאת קצת מהאקווריום. תלמד בהרמן מדי פעם, זה קצת מרענן לראות אנשים שונים מאלה שאתה רואה כל היום באקווריום.

- תעשה מנוי בקוסל (עולה 700 שקל), זה יאפשר לך לשלב אימונים לפני הלימודים / בחלונות בין ההרצאות.
יש שם מקלחות וממש נחמד לצאת להתרענן באמצע היום.

- אל תפחד לרפרנס. תנסה להבין מה חשוב לשבור עליו את הראש ומה לא. בנוסף תמצא קבוצות למידה, לא מכיר אנשים שצלחו את התואר בלי קבוצה, רובם נשרו.

- טיפ הכי חשוב שכנראה שתתעלם ממנו - אבל לפחות אנסה : תתחיל לכתוב במחשב את התרגילים.הכל. אתה יכול או בword או בlyx , אני אישית מעדיף word. בערך מסוף שנה שנייה כולם עוברים לכתוב במחשב את התרגילים, וכמה שנראה לך שזה באסה עכשיו, אחר כך זה יהיה יותר באסה. למה לעבור למחשב? 1. ברגע שמתרגלים (וזה לוקח זמן), זה נהיה ממש פשוט וקל. 2. תיקונים/מחיקות מאוד נוח. 3. מאוד נוח להעתיק. בנוסף יש תרגילים שהרבה נוסחאות חוזרות על עצמן , אז פשוט קופי-פייסט. 4. נוח ללמוד ככה למבחנים (תרגיל מודפס הרבה יותר קריא). 5. בשנים מתקדמות מקבלים בונוס של 3-5 נקודות התרגילים מוקלדים. 6. זאת מיומנות ששווה לרכוש (כי היא על הדרך). 7. יהיו לך דברים בעתיד כמו מעבדה וכו' שתהיה חייב לכתוב במחשב.

קודם כל כמו שכתבו אחרי השוק הראשוני מסתדרים. קח בחשבון שיש אחוז נמוך שפורשים בגלל שהם לא עמדו בדרישות.

הטיפ שלי זה להתמקד במיינסטרים, אל תניח שאתה מבין את החלקים הקלים כמו חקירת פונקציות ותתמקד באינטגרל משולש כי זה ״קשה״.
תבטיח לך קודם כל את הנקודות הקלות בכל מבחן

בהצלחה!

זה ככה כל התואר בערך בשביל כולם, פשוט עם הזמן מתרגלים ולומדים לנהל את הזמן טוב יותר.

העצה שלי היא להצטרף לקבוצות ווצאפ ופייסבוק של קורסים, אלו אחלה פלטפורמות להיעזר באחרים אם אתה נתקע ובכללי להחשף לאספקטים בחומר שלא הייתי מגיע אליהם בעצמך.

אני אהבתי בסמסטרים הראשונים עם כל הקורסים המתמטיים לפזר את פיתרון התרגיל על פני השבוע. אם אתה יושב ברצף וסתם שובר את הראש אתה שורף זמן, אם אתה לא מצליח משהו יותר מדי זמן תעזוב אותו ותחזור אליו אחר כך. יצא לי כל כך הרבה פעמים שיומיים אחרי שנתקעתי על תרגיל פתאום ב12 בלילה נפל לי האסימון ואז פתרתי אותו.
דבר שני - שותפים ללמידה. א' זה יותר מוחות שפותרים את התרגילים = פיתרון מהיר יותר. ב' לפחות אצלי כשאני לבד קשה לי מאד לשבת ברצף ללמוד ואני נסחף לדברים אחרים.
דבר שלישי - אימונים זה חשוב. לדעתי כל סטודנט צריך לעשות ספורט כדי להתשחרר ולתת לראש לנוח. אני מתאמן 4 פעמים בשבוע ולא פספסתי אימון אחד מאז שהתחלתי את התואר (סמסטר 5). לדעתי זה גם עוזר להיות חד יותר ולהצליח בלימודים, גם ככה אתה לא באמת יכול ללמוד 16 שעות ביום.

• פותח/ת השרשור
אגב, חברה שלי סטודנטית שנה אחרונה בהנדסת מחשבים, אם אתה צריך עזרה (בגדר הריאלי בהודעות וכו׳) היא אמרה שהיא תשמח לעזור לך.
תודה רבה!
כולם מעתיקים את השיעורי בית מהרפרנסים כי זה פשוט לא הגיוני לפתור את זה לבד, לגבי חדווא(אינפי אצלכם) דווקא ממליץ לפרוש על כל השבוע וכל יום לפתור תרגיל אחד.
כנראה שאני מבין את הסיבה אבל אשמח אם תפרט בכל זאת

*אם יש חדכ קרוב הייתי ממש מנסה ללכת כשאפשר, למידה זה דבר שלי לפחות קשה לשבת על התחת יותר מחמש שעות ברצף, אז אפשר בבוקר ממש מוקדם / בערב/ בין סשיינים של למידה, הרבה פעמים זמן מתבזבז על למידה לא אפקטיבית, שווה למצוא מה ימקסם לך את הזמן
אני לומד כל היום. זה שאני חי על אטנט עוזר.
אפשר לומר שיש שעות פחות אפקטיביות ככה שאני יכול לפנות שעתיים בשבוע לאימונים. אבל תמיד אני נגרר בלמידה או שאין לי כבר כוח להתאמן בסוף היום.
חייב ללמוד לעצור.

אתם לא עושים ליניארית 1?
לפחות לא בסמס א

מה למדת?
- תעשה מנוי בקוסל (עולה 700 שקל), זה יאפשר לך לשלב אימונים לפני הלימודים / בחלונות בין ההרצאות.
עשיתי אבל הייתי רק בתחילת הסמס
- אל תפחד לרפרנס. תנסה להבין מה חשוב לשבור עליו את הראש ומה לא. בנוסף תמצא קבוצות למידה, לא מכיר אנשים שצלחו את התואר בלי קבוצה, רובם נשרו.
מה זה מבחינתך קבוצה?

העניין הוא כזה

זה לא סביר לנהל שיחת וועידה סביב כל תרגיל לאורך כל התרגיל, גם כי זה מבזבז זמן, גם כי זה מבטל את הלמידה העצמאית

לכן בדכ כשיושבים יחד אז שואלים פשוט מידי פעם משהו, כין אם זאת קבוצה מאורגנת או סתם שכן רנדומלי לשולחן.

עד עכשיו מצאתי הכי יעיל לקבל פיתרון ממישהו וללמוד בעצמי ומקסימום להציץ בפיתרון

ללמוד ממש בזוגות נראה לי כמו בזבוז זמן וחוסר מיקוד
- טיפ הכי חשוב שכנראה שתתעלם ממנו - אבל לפחות אנסה : תתחיל לכתוב במחשב את התרגילים.הכל. אתה יכול או בword או בlyx , אני אישית מעדיף word. בערך מסוף שנה שנייה כולם עוברים לכתוב במחשב את התרגילים, וכמה שנראה לך שזה באסה עכשיו, אחר כך זה יהיה יותר באסה. למה לעבור למחשב? 1. ברגע שמתרגלים (וזה לוקח זמן), זה נהיה ממש פשוט וקל. 2. תיקונים/מחיקות מאוד נוח. 3. מאוד נוח להעתיק. בנוסף יש תרגילים שהרבה נוסחאות חוזרות על עצמן , אז פשוט קופי-פייסט. 4. נוח ללמוד ככה למבחנים (תרגיל מודפס הרבה יותר קריא). 5. בשנים מתקדמות מקבלים בונוס של 3-5 נקודות התרגילים מוקלדים. 6. זאת מיומנות ששווה לרכוש (כי היא על הדרך). 7. יהיו לך דברים בעתיד כמו מעבדה וכו' שתהיה חייב לכתוב במחשב.
האמת שבשבילי זה יכול להיות מאוד טוב בגלל שיש לי בעיות קשב וריכוז וזה יאלץ סדר ויזואלי שהרבה פעמים מתנקם בי בגלל שאני מבולגן

תבטיח לך קודם כל את הנקודות הקלות בכל מבחן
עצה זהב תודה!
זה ככה כל התואר בערך בשביל כולם, פשוט עם הזמן מתרגלים ולומדים לנהל את הזמן טוב יותר.
גרם לי לחשוב מי "אמור" מלכתחילה להיכנס לתוך הביצות האלה.
כלומר נדמה לי שיש אחוז קטן של אנשים שמרגיש ממש בנוח עם הרמה הזאת
אני אהבתי בסמסטרים הראשונים עם כל הקורסים המתמטיים לפזר את פיתרון התרגיל על פני השבוע. אם אתה יושב ברצף וסתם שובר את הראש אתה שורף זמן, אם אתה לא מצליח משהו יותר מדי זמן תעזוב אותו ותחזור אליו אחר כך. יצא לי כל כך הרבה פעמים שיומיים אחרי שנתקעתי על תרגיל פתאום ב12 בלילה נפל לי האסימון ואז פתרתי אותו.
רעיון מעניין, אבל בדכ יש הגשות לפי ימים וככה יותר מסתדר לעבוד בסדר מסויים ביחס למועדי ההגשה.
גם יש פחות תחושה לגבי כמה התקדמתי בכל תרגיל לעומת מה שנשאר ממנו. אני מאמין

תודה רבה!

כנראה שאני מבין את הסיבה אבל אשמח אם תפרט בכל זאת

אני לומד כל היום. זה שאני חי על אטנט עוזר.
אפשר לומר שיש שעות פחות אפקטיביות ככה שאני יכול לפנות שעתיים בשבוע לאימונים. אבל תמיד אני נגרר בלמידה או שאין לי כבר כוח להתאמן בסוף היום.
חייב ללמוד לעצור.

לפחות לא בסמס א

מה למדת?

עשיתי אבל הייתי רק בתחילת הסמס

מה זה מבחינתך קבוצה?

העניין הוא כזה

זה לא סביר לנהל שיחת וועידה סביב כל תרגיל לאורך כל התרגיל, גם כי זה מבזבז זמן, גם כי זה מבטל את הלמידה העצמאית

לכן בדכ כשיושבים יחד אז שואלים פשוט מידי פעם משהו, כין אם זאת קבוצה מאורגנת או סתם שכן רנדומלי לשולחן.

עד עכשיו מצאתי הכי יעיל לקבל פיתרון ממישהו וללמוד בעצמי ומקסימום להציץ בפיתרון

ללמוד ממש בזוגות נראה לי כמו בזבוז זמן וחוסר מיקוד

האמת שבשבילי זה יכול להיות מאוד טוב בגלל שיש לי בעיות קשב וריכוז וזה יאלץ סדר ויזואלי שהרבה פעמים מתנקם בי בגלל שאני מבולגן

עצה זהב תודה!

גרם לי לחשוב מי "אמור" מלכתחילה להיכנס לתוך הביצות האלה.
כלומר נדמה לי שיש אחוז קטן של אנשים שמרגיש ממש בנוח עם הרמה הזאת

רעיון מעניין, אבל בדכ יש הגשות לפי ימים וככה יותר מסתדר לעבוד בסדר מסויים ביחס למועדי ההגשה.
גם יש פחות תחושה לגבי כמה התקדמתי בכל תרגיל לעומת מה שנשאר ממנו. אני מאמין
ברור שמתעדפים הגשה שהיא לעוד יומיים אם עוד לא סיימת אותה, הפואנטה היא אבל לעבוד רוחבי לאורך כל הזמן שיש לך עד ההגשה ואז אין לחץ גדול. ושוב אני אומר, לדעתי אתה יכול להיות הרבה יותר יעיל ככה. בסמסטר ראשון לא הייתה לי הגשה שלא הגשתי כבר איזה 4-5 ימים לפני מועד ההגשה שלה כשעבדתי ככה.

אני עכשיו מסיים תואר במדמח ( אמנם בפתוחה אבל הרמה יחסית בסדר) ויכול לנסות לתת את השני גרוש שלי
* הקורסים בשנה הראשונה מאוד פורמליים וקשוחים, זה כדי להחדיר בך הרגלים טובים , אחר כך זה יותר נחמד
*בהנחה שאתה בא לתרגולים, שווה לוודא שאתה מבין את הדרך מחשבה והגישה לתרגיל וכמובן את הרעיון עצמו, הוכחה של דברים ופתירה של תרגילים זה מיומנות נרכשת ותשתפר בזה במהלך הסמסטר, אם יש פערים שווה להציק למתרגל או לשאול חברים.
ולפחות באינפי יש צנזור נפלא שאפשר לראות..
*כשאתה מכין שב, תנסה לפתור לבד כמה שאפשר, גם אם בסוף תתקע ותעתיק מרפרנס שווה לשבור את הראש כדי לפתח אינטואיציה וחוסן מנטלי.
*לא להתרגש אם פחות הולך , יהיו כאלה שהכל יבוא להם קל ויהיו כאלה שהכל יבוא עם דם ודמעות, לא להתרגש יותר מידי , המטרה היא להבין קודם כל ורגע האמת זה המבחן , יש המון זמן להשתפר
*לא לוותר לעצמך - במיוחד במתמטיקה הלמידה היא מיסודות לדברים עמוקים יותר , אם תוותר בבסיס יהיה הרבה יותר מורכב להמשיך הלאה..
*לתרגל כמה שיותר- בסוף קונספטים של שאלות חוזרים על עצמם , כמה שתכיר יותר יהיה קל יותר..
*טעם אישי שלי , אני אוהב ביום נתון למקבל שני קורסים, ככה אם אני נתקע או משתעמם אני עובר למשהו קצת שונה.
*לא להתרגש, מלא אנשים עברו את זה לפניך ועוד מלא יעברו אחריך ובסוף כולם מסתדרים
בהצלחה
מרשים!
הצלחת ב-5 שעות בלבד ביום לפתור מבחנים ולעבור על כל החומר?
אפשר לשאול כמה קורסים לקחת עם אינפי' בסמסטר הראשון? והאם לקח לך מועד אחד כדי להוציא ציון טוב בקורס כמו אינפי'?

מרשים!
הצלחת ב-5 שעות בלבד ביום לפתור מבחנים ולעבור על כל החומר?
אפשר לשאול כמה קורסים לקחת עם אינפי' בסמסטר הראשון? והאם לקח לך מועד אחד כדי להוציא ציון טוב בקורס כמו אינפי'?
בתקופת הלימודים לאינפי השקעתי יומיים לאינפי בערך (ללמוד את החומר וממנים), ראיתי צנזור, הבנתי את הפואנטה אחר כך בשיעור תרגלתי ואחר כך מיד עברתי ופתרתי את כל הפרק בספר (לגהץ את החומר כמה פעמים מחדד את ההבנה),ותכלס לפי הממנים אתה מבין מה המצב שלך, לקראת המבחן כבר חרשתי המון ופתרתי את כל המבחנים חמש שנים אחורה..וקבלתי אחלה ציון פעם ראשונה(יש שם המון נק' מתנה על הוכחות משפטים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית