הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבטת בין אופני כושר בייתים (נייחים) או אופני שטח

Nata4825

משתמש מתחיל
38
5
נק' מוניטין:
5
38
5
עברתי לפני 3 שנים ניתוח לשחזור רצועה צולבת ותפירת מניסקוס ובשנה האחרונה אני סובלת מכאב בפיקה ורעש ופיק חזק וכואב בכל צעד , הלכתי לאורטופד והוא אמר לי שזה דלקת וזה פתיר והפיתרון הוא לעשות הרבה אופניים , אני מאוד אוהבת אופנים אז החלטתי לקחת את זה ברצינות ולקנות אבל אין לי תקציב כל כך גדול והבנתי שאופני הרים זה הוצאה ותחזוקה מאוד גדולה ואופניים נייחים טובות גם עולות הקבה מאוד כסף , השאלה היא אם להשקיע באופני שטח או לקנות אופני כושר לא ברמה כל כך טובה אבל עדיין יהיה אפקטיבי ויכלול גם פעילות אירובית

היי,
שני הסנט שלי, כמישהו עם הרבה מאד נסיון בעולם האופניים:

אמל״ק - בין בחירה ברכישת טריינר או זוג אופנייםֿ התשובה קלה.
אופניים.
כמה הם יעלו לך?
כ-2000 ש״ח יקנו לך אחלה אופניים.
עכשיו נצלול קצת יותר לפרטים.

למה אופניים ולא טריינר או אופני כושר נייחים?
כי כדי להתאמן עם טריינר את צריכה גם לרכוש טריינר (עסק מאד יקר) וגם לרכוש אופניים.
על ״אופני חדר כושר״ נייחים אין בכלל מה לדבר. זה גם יקר וגם זבל.
זה דומה למצב שהיית שואלת לגבי התחלה של ריצה - מה עדיף, ריצה בחוץ או רכישת הליכון.
בשני המקרים הכי זול ופרקטי זה להתחיל פשוט, עם המינימום ההכרחי.
אם בעתיד תרצי להשקיע בטריינר, זו כבר הרפתקאה אחרת.

אוקיי. אז איזה אופניים?

עולם האופניים הוא בור בלי תחתית מבחינת אפשרויות הבחירה.
החל מזבל סיני בכמה מאות שקלים, ועד אופניים ב-50-60 אלף שקל.
לכל רכיב באופניים יש מותגים ודרגות מוצר ומחיר.
סגסוגת השלדה, הקראנק, השרשרת, הדיריילר, דיסק הברקסים, הפדאלים וכו׳ כו׳.

אז בואי נפשט את ההחלטות שלך.
בסכום של סביבות 2000 ש״ח את יכולה לקנות אחלה אופניים להתחיל איתם.
אופניים של מותג מוכר, עם סט רכיבים מצוין - כלומר מערכת הילוכים של מותג (לרוב Shimano או SRAM), בלמי דיסק של מותג, שלדת אלומניום איכותית - אופניים שהן עשר ליגות מעל השיט הסיני שימכרו לך אם תיכנסי לחנות תיקוני אופניים רנדומלית.
אופניים כאלה, ותיכף אתן לך דוגמאות - הן טובות ישר מהחנות. את לא צריכה לשדרג אף רכיב, פשוט להתחיל ולרכב.
אחרי שתרכבי כמה מאות קילומטרים, ותדעי קצת יותר, אולי תרצי לשדרג משהו פה ושם. אבל בשלב ראשון ממש אין צורך.
תקבלי כלי אמין, שעושה את העבודה מצויין, אחלה כדי ללמוד עליו את רזי הנסיעה.

השאלה הראשונה שאת צריכה לענות עליה היא באיזה סגנון רכיבה את מעוניינת?
רכיבה שתערב גם שטח? או רכיבה שתתמקד בשבילי אופניים סלולים ורכיבה עירונית?
אם את יודעת שאת רוצה להתמקד ברכיבה עירונית ושבילים סלולים - שווה לבדוק אופני עיר ספורטיביות כמו ה-Marin Fairfax, ה-Norco Indie, ה-Trek FX וכו׳.
אופניים קלות עם צמיגים דקים, שטסות על שבילים סלולים - מצד שני הם לא אופני כביש ״על מלא״, ככה שנוחות הנסיעה טובה בהרבה.

אם את לא בטוחה על איזה סוג משטח את רוצה לרכב, כביש או שטח קל, ואת רוצה לשמור על האופציות פתוחות, לכי על אופני הרים זנב קשיח (hard tail).
ההבדל בין אופני הרים ״על מלא״ לאופני הרים זנב קשיח זה שבאופני הרים על מלא יש גם בולם זעזועים קדמי וגם בולם על השלדה (מה שנקרא ״שיכוך מלא״), בעוד שבאופני הרים זנב קשיח יש ״רק״ בולם זעזועים קדמי.
ההבדל הזה הוא מה שהופך אופני הרים ״על מלא״ לסופר יקרות.
את ממש ממש לא צריכה את הבולם זעזועים על השלדה. את לא הולכת לקפוץ על בולדרים מחר בבוקר, או לבצע קפיצות מגובה 2-3 מטר.
אופני זנב קשיח מאפשרות לך לנסוע בכל מקום שאופניי הרים עם שיכוך מלא יכולות לנסוע, רק שהן עולות שליש.
אני רוכב שטח כבר עשרים שנה, ויש לי רק אופני זנב קשיח. אני לגמרי יכול להרשות לעצמי אופני הרים שיכוך מלא אבל ממש מעדיף זנב קשיח.
תאמיני לי - ממש לא צריך יותר.
ומעבר לכך, שיכוך מלא זה עוד משקל, ועוד רכיב די מורכב שיכול להתקלקל.

אופני הרים הן יותר כבדות מאופני עיר ספורטיביותֿ, אבל היתרון שלהן זה שהן יכולות לנסוע בכל מקום. כביש, דשא, חצץ, שדות - הן כמו טנדר פיק אפ.
גם לעיר יש בהן יתרונות כי הן סופגות בורות בכביש ועלייה וירידה ממדרכות הרבה יותר טוב מאופניים קלות.
החסרון כאמור, זה עוד משקל.
דוגמאות לאופני הרים זנב קשיח מעולות לכניסה - Marin Ella Valley, Specialized Rockhopper, Trek Marlin

עוד כמה טיפים כלליים:
1. גודל השילדה צריך להיות מתאים למימדי הגוף שלך.
אופניים באות במידות, כמו בגדים - small, medium, large, extra-large.
כשתהיי בחנות, תבקשי עזרה בהתאמת הגודל - אם את בדיוק על הגבול של מידה מסוימת, לפעמים נח יותר בגודל מעל או מתחת, זה עניין אישי.

2. את יכולה לקפוץ להתרשמות מדגמים בכל חנות אופניים של יבואן מורשה (לא לקנות מחנות תיקוני אופניים רנדומלית!).
יתנו לך שם לעלות על האופניים, לעשות סיבוב בחוץ - אל תתביישי. תבדקי כל דגם שאת חושבת עליו, אחר כך תלכי הביתה תעשי השוואת מחירים וקני בחנות שמוכרת הכי בזול.

3. אופצייה נוספת אחרי שתחליטי איזה דגם את רוצה - לבדוק אפשרויות של יד שנייה.
זה זול יותר,הרבה פעמים מקבלים יחד עם המחיר הנמוך יותר שדרוגים שבצעו הבעלים הקודמים.
אם את הולכת על אופצייה כזו, אחרי הרכישה כדאי לקחת את האופניים לחנות תיקונים ולעשות ״יישור קו״ - לשמן, למתוח שרשרת, לבדוק אם יש משהו שכדאי להחליף וכו.

4. אם בסוף תקני בחנות - תבקשי שיעזרו ויתאימו עבורך את ה״קוקפיט״ של האופניים - ה״קוקפיט״ זה כל העסק שיושב לך על הכידון - מעבירי ההילוכים, ידיות הברקסים, הפעמון וכו׳ - כל אלה ניתן להזיז ימינה/שמאלה וקדימה/אחורה על הכידון בהתאמה אישית עבורך שיהיה הכי נח.
גם את הכידון עצמו ניתן להגביה ולהנמיך, כמו שגם את מושב האופניים ניתן להרים או להנמיך, ולהזיז קדימה/אחורה. כל השינויים האפשריים האלה מאפשרים התאמה אישית לנוחות רכיבה מקסימלית.

שיהיה בהצלחה!

נערך לאחרונה:
דעתי האישית, קחי אופניים `אמיתיים` וכי:
1. יותר כיף לרכוב עליהם, הנוף משתנה
2. זה נותן אופציה נוספת להתניידות
3. כי את באמת תשתמשי בהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית