תזונה טבעונית

Ron.cohen13

משתמש פעיל
892
164
נק' מוניטין:
230
892
164
מניח שלא מעט מכם ראו את הסרט בנטפליקס שנקרא game changers

בהתחלה אמרו לי עליו וכמה חברים שלא באמת מתעסקים בספורט בתור חלק מהחיים התחילו לאכול טבעוני, הייתי סקפטי.. שאלתי פה פעם ואמרי שזה יחלוף וזה חרטא וכו' וכו'
התחלתי לראות עכשיו את הסרט, אני כרגע באמצע
וכששמעתי שארנולד דיבר שם אמרתי זה חרטא כי הוא לא באמת אינדיקציה, אבל היו שם לא מעט מחקרים אמיתיים, אנשים שמתעסקים בהרמת משקולות, ולא רק ריצות..
מה דעתכם באמת?
כרגע אני בקבע בצבא, אין ספק שהבשר שאני מקבל פה ( לפחות בתקופה הזאת בגלל בעיות בחדר אוכל) זה זבל, בשר חתולים ושניצלים שעברו רצח פעמיים
אבל עדשים יש בשפע..
האם זה באמת ככה כמו שהם מציגים את זה? ואם לא איך זה יכול להיות? הרי כל המחקרים האלה הם מה?
וכל הספורטאים האלה?

אשמח לתשובה מנומקת ולא רק כן או חרטא, בכוונה לא פתחתי בתזונה כי פה אנשים מרימים משקלים אמיתיים והיה חשוב לי לדעת מה הרגלי התזונה של החברה שבעיקר מתחרים

תודה!

אוראו זה טבעוני.
כן, זה טבעוני. בלי שום חתיכה מהחי, אה?
אנשים שיבססו את התזונה שלהם על אוראו יהיו בריאים יותר נכון? יהיה להם Plant based diet.
אם ניקח טבעוני שאוכל רק אוראו ונשווה אותו לקרניבור (אני בכוונה משתמש במושג הזה) שאוכל רק בשר, לטבעוני יהיה דם שקוף יותר, נכון? הוא יחיה 20 שנה יותר מהקרניבור, לא?
הוא הרי טבעוני.

אז זהו חברים, כדאי שמישהו ינפץ לכם את האשלייה.

טבעונים לרוב בריאים יותר מאוכלי בשר בגלל שהם מקפידים הרבה יותר על התזונה. הם מתספים. הם לרוב לא אוכלים מוצרים מעובדים ומודעים לתזונה בריאה.
הבחור שהולך למקדונלדס כל שני וחמישי ולא הולך בכלל למעקב ובדיקות רפואיות - מן הסתם יהיה בעל סיכון יותר גבוה לחלות.
זה לא כי הוא אוכל בשר.

מקווה שהעברתי את המסר בצורה הנכונה ושלא תיפלו בפח הזה אף פעם.

אה וכן, תאכלו ירקות. זה סופר חשוב.

אתה יכול למצוא מיוטוב מלא debunk של דוקטורים בנושא,
אף אחד לא יגיד לך תזונה רק טבעונית עובדת או תזונה רק של בשר עובדת,
זה כמו שקיטו זה לא בדיוק הפתרון הכי טוב שיש גם, זה פשוט למצוא איזון,
תזונה מלאה בירקות, סיבים תזונתיים, פחמימות מכל מיני סוגים וגם בשר נכון להיום נראית הכי טובה,
אם אתה עושה את זה ממניעים הומניים זה כבר סיפור אחר, אבל אם אתה מעוניין אני יכול לשלוח לך debunks של דוקטורים בעניין....

היתרון לפעמים לא יהיה בתוצאות הספורטיביות שלך, אלא בתחושה כללית.
אנשים מספרים שהם מרגישים רעננים וקלילים על תזונה טבעונית, אולי אם אתה תחוש בזה, יהיה שווה לך להתמיד בזה.
זה נובע מ2 סיבות. הראשונה והעיקרית היא שאנשים שעושים שינוי ומצפים לראות הבדל חיובי ממנו יראו אותו גם אם אין לו סיבה פיזיולוגית - לא זוכר את המונח המדוייק מעולם הפסיכולוגיה לזה. אם אני זוכר נכון שגיא מדבר על זה בסרטון שצירפתי (יכול להיות שאני טועה, עבר זמן מאז שראיתי את הסרטון)
הסיבה השנייה היא שאנשים שמחליטים לעשות שינוי כלשהו בתזונה שלהם במטרה להרגיש טוב יותר עוברים לתזונה נקייה יותר. וכמובן שתרגיש טוב יותר אם תפסיק לאכול זבל, בלי קשר אם תאכל טבעוני, אומניבורי, או קרניבורי כשאתה עושה את זה.

זה נובע מ2 סיבות. הראשונה והעיקרית היא שאנשים שעושים שינוי ומצפים לראות הבדל חיובי ממנו יראו אותו גם אם אין לו סיבה פיזיולוגית - לא זוכר את המונח המדוייק מעולם הפסיכולוגיה לזה. אם אני זוכר נכון שגיא מדבר על זה בסרטון שצירפתי (יכול להיות שאני טועה, עבר זמן מאז שראיתי את הסרטון)
הסיבה השנייה היא שאנשים שמחליטים לעשות שינוי כלשהו בתזונה שלהם במטרה להרגיש טוב יותר עוברים לתזונה נקייה יותר. וכמובן שתרגיש טוב יותר אם תפסיק לאכול זבל, בלי קשר אם תאכל טבעוני, אומניבורי, או קרניבורי כשאתה עושה את זה.
גם הסיבות האלה הם סיבות מעולות לשקול תזונה כזאת.
אני אישית חושב שאחד הדברים שגורמים לאנשים להרגיש כל כך טוב מהתזונה הטבעונית, זה שזה פותר עצירות כמעט ב100%, זה יותר סיבים, וזה מזון שמתעכל יחסית מהר לעומת בשר..
וזה נותן תחושה קלילה יותר, ואופטימיות לדעתי.

אני אישית נמנע מבשר בקר מהסיבה הזאת, ואוכל המון ירקות, זה נותן לי תחושה טובה (מלבד תוצאות ספורט טובות יותר לדעתי וגם בוריס שייקו מדבר על זה בספרו) וזה לבד מספיק סיבה עבורי.

אני אישית חושב שאחד הדברים שגורמים לאנשים להרגיש כל כך טוב מהתזונה הטבעונית, זה שזה פותר עצירות כמעט ב100%, זה יותר סיבים, וזה מזון שמתעכל יחסית מהר לעומת בשר..

אני אישית נמנע מבשר בקר מהסיבה הזאת, ואוכל המון ירקות, זה נותן לי תחושה טובה (מלבד תוצאות ספורט טובות יותר לדעתי וגם בוריס שייקו מדבר על זה בספרו) וזה לבד מספיק סיבה עבורי.
אכן. מניסיון אישי על תזונה מבוססת מזון מהצומח מערכת העיכול פועלת באופן מובהק בצורה יותר טובה מבתזונה דלת סיבים תזונתיים.
מה שכן, במצב של עודף סיבים יש תופעות לוואי פחות נעימות...

אכן. מניסיון אישי על תזונה מבוססת מזון מהצומח מערכת העיכול פועלת באופן מובהק בצורה יותר טובה מבתזונה דלת סיבים תזונתיים.
מה שכן, במצב של עודף סיבים יש תופעות לוואי פחות נעימות...
הכל צריך להיות עם הגיון בריא.

אם אתה מעוניין העיכול טוב יותר, בשר בקר דווקא בסדר גמור בתחום הזה. הייתי ממליץ לך לקרוא קצת על הvertical diet, עיקרון מהותי התזונה הזאת היא לשמור על gut health. אני יכול להעיד מניסיון אישי שהעיכול שלי הרבה יותר טוב כשאני מקפיד על העקרונות שלה.

אם אתה מעוניין העיכול טוב יותר, בשר בקר דווקא בסדר גמור בתחום הזה. הייתי ממליץ לך לקרוא קצת על הvertical diet, עיקרון מהותי התזונה הזאת היא לשמור על gut health. אני יכול להעיד מניסיון אישי שהעיכול שלי הרבה יותר טוב כשאני מקפיד על העקרונות שלה.
בשר אדום ואורז לבן?
הטענה שלהם היא שמזונות עשירים בסיבים מפריעים לתהליך העיכול ולא להיפך.
בעיקר דיאטה עשירה בברזל וחלבון.
זה נראה כמו כל דיאטה אחרת שנמנעת מקבוצת מזונות מסוימת, הרבה תוספי תזונה במקביל.

אני זוכר שזה התזונה שלך.
היא די מבוססת על ה FODMAP. ולדעתי יש אנשים שזה ממש עוזר לעיכול שלהם ופותר להם הרבה בעיות.
הנסיון שלי עם הFODMAP ושל אחרים שראיתי, זה הקלה זמנית של סימפטומים במערכת העיכול בלבד.

אבל אם זה עוזר לך, עזוב מה שאני חושב.
אני חושב שמזון עשיר בסיבים תזונתיים טובה יותר לבריאות המעי הגס.

ד"ר ברנרד ג'נסון עם כל הביקורת עליו היה מומחה עולמי למערכת העיכול, והוא אמנם לא היה טבעוני, אבל כן ביסס הרבה מהתזונה של המטופלים שלו על ירקות ואף פעם לא אורז לבן.

דיברתי עם אחות בבית חולים בארה"ב שנמצאת במחלקת גסטרו, והיא טענה שאחרי שהיא והרופאים האחרים איתה ראו איך נראה מעי הגס של מטופלים שלהם, הם כולם נהיו טבעונים.

די מוזר לי מה שאתה טוען.
כן ידוע שבשר ואורז לבן מאטים את העיכול ולכן לפעמים מומלצים בזמן שילשול.

בשר אדום ואורז לבן?
הטענה שלהם היא שמזונות עשירים בסיבים מפריעים לתהליך העיכול ולא להיפך.
בעיקר דיאטה עשירה בברזל וחלבון.
זה נראה כמו כל דיאטה אחרת שנמנעת מקבוצת מזונות מסוימת, הרבה תוספי תזונה במקביל.
העיקרון מאחורי הvertical diet הוא לדאוג ל2 דברים - לקבל את המיקרונוטריינטים שהגוף צריך (בין היתר סיבים בכמות הנכונה) ולדאוג לgut health. משיגים את זה ע"י חלוקת התזונה לשני חלקים.
הראשון זה הhorizontal - דאגה למיקרו נוטריינטים. בשביל זה נמצאים בתזונה דברים כמו פלפל, תרד, תפוזים, חמוציות, תפוחי אדמה, ביצים, ציר עוף, גזר, גבינות/יוגורט, ובשר אדום
החלק השני הוא הvertical - ברגע שקיבלת את כל המיקרונוטריאנטים שאתה צריך הדרך שסטן מציע לקבל את המאקרונוטריינטים - החלבון, שומן, פחמימה, קלוריות הוא בעזרת אורז לבן - כי הוא פשוט להכנה ולא גורם לבעיות בעיכול גם בכמויות גדולות, ובשר אדום - שגם הוא לא גורם לבעיות בעיכול בכמויות גדולות וגם בגלל ההיבט של מיקרונוטריינטים שמקבלים ממנו.
אני זוכר שזה התזונה שלך.
היא די מבוססת על ה FODMAP. ולדעתי יש אנשים שזה ממש עוזר לעיכול שלהם ופותר להם הרבה בעיות.
הנסיון שלי עם הFODMAP ושל אחרים שראיתי, זה הקלה זמנית של סימפטומים במערכת העיכול בלבד.

אבל אם זה עוזר לך, עזוב מה שאני חושב.
אני חושב שמזון עשיר בסיבים תזונתיים טובה יותר לבריאות המעי הגס.

ד"ר ברנרד ג'נסון עם כל הביקורת עליו היה מומחה עולמי למערכת העיכול, והוא אמנם לא היה טבעוני, אבל כן ביסס הרבה מהתזונה של המטופלים שלו על ירקות ואף פעם לא אורז לבן.

דיברתי עם אחות בבית חולים בארה"ב שנמצאת במחלקת גסטרו, והיא טענה שאחרי שהיא והרופאים האחרים איתה ראו איך נראה מעי הגס של מטופלים שלהם, הם כולם נהיו טבעונים.

די מוזר לי מה שאתה טוען.
כן ידוע שבשר ואורז לבן מאטים את העיכול ולכן לפעמים מומלצים בזמן שילשול.
הבעיה מגיעה כשאוכלים יותר מדי סיבים תזונתיים ואז אתה משלשל את החיים שלך כל היום. כשהייתי למשל אוכל בעברי הרבה (כ200 גרם ביום) שיבולת שועל (שמפוצצת בסיבים) הייתי משלשל פשוט המון. מסכים לחלוטין שסיבים זה דבר חשוב, אבל כמו כל דבר - במידה הנכונה. לא חסרים סיבים תזונתיים בvertical diet. לצורך הבדיקה הכנסתי את המאכלים למחשבון קלוריות והגעתי לכ25 גרם סיבים תזונתיים.

אורז לבן - כי הוא פשוט להכנה ולא גורם לבעיות בעיכול גם בכמויות גדולות, ובשר אדום - שגם הוא לא גורם לבעיות בעיכול בכמויות גדולות וגם בגלל ההיבט של מיקרונוטריינטים שמקבלים ממנו.
אבל שניהם ידועים כגורמי עצירות.
אז לבן אדם שנוטה לשלשל בקלות (כמוך לדוגמה), זה מעולה.
אבל לבן אדם שגם אם יאכל ק"ג סלרי ו500 גרם שיבולת שועל ללא בישול הוא עדיין מבקר בשירותי אחת לשבוע, אני חושב שתזונה עשירה יותר בסיבים ובלי אורז לבן ובשר עדיפה.

אבל שניהם ידועים כגורמי עצירות.
אז לבן אדם שנוטה לשלשל בקלות (כמוך לדוגמה), זה מעולה.
אבל לבן אדם שגם אם יאכל ק"ג סלרי ו500 גרם שיבולת שועל ללא בישול הוא עדיין מבקר בשירותי אחת לשבוע, אני חושב שתזונה עשירה יותר בסיבים ובלי אורז לבן ובשר עדיפה.
הם לא גורמים לעצירות - הם פשוט פחות גורמים להיבט ההפוך. ואם מישהו מרגיש שחסרים לו סיבים שיוסיף סיבים. הvertical diet אמנם מפרט את ההמלצות המדוייקות לאוכלוסיה הכללית, אבל הכלל שלה אומר בסופו של דבר - תקבל את המיקרונוטריאנטים שלך ואל תאכל מאכלים שעושים לך בלגאנים בבטן. אני למשל מגדיר את עצמי כ"אוכל vertical" אבל אני שם טחינה בכל ארוחה כי זה טעים לי, זה נוח לקלוריות וזה לא עושה לי בלגאנים בבטן. אני בטוח אגב שאם תשלח לסטן הודעה ותגיד לו שאתה בן אדם שיש לו בעיות של עצירות ומרגיש שחסר לו סיבים תזונתיים כדי לעכל טוב יותר הוא יהיה הראשון להגיד לך להוסיף יותר מאכלים עם סיבים תזונתיים לתזונה. תור ביונסון אגב אוכל שיבולת שועל כל יום לארוחת בוקר. אני הייתי מנחש שהוא עושה את זה בדיוק מהסיבה הזאת.

הם לא גורמים לעצירות - הם פשוט פחות גורמים להיבט ההפוך. ואם מישהו מרגיש שחסרים לו סיבים שיוסיף סיבים. הvertical diet אמנם מפרט את ההמלצות המדוייקות לאוכלוסיה הכללית, אבל הכלל שלה אומר בסופו של דבר - תקבל את המיקרונוטריאנטים שלך ואל תאכל מאכלים שעושים לך בלגאנים בבטן. אני למשל מגדיר את עצמי כ"אוכל vertical" אבל אני שם טחינה בכל ארוחה כי זה טעים לי, זה נוח לקלוריות וזה לא עושה לי בלגאנים בבטן. אני בטוח אגב שאם תשלח לסטן הודעה ותגיד לו שאתה בן אדם שיש לו בעיות של עצירות ומרגיש שחסר לו סיבים תזונתיים כדי לעכל טוב יותר הוא יהיה הראשון להגיד לך להוסיף יותר מאכלים עם סיבים תזונתיים לתזונה. תור ביונסון אגב אוכל שיבולת שועל כל יום לארוחת בוקר. אני הייתי מנחש שהוא עושה את זה בדיוק מהסיבה הזאת.
יכול לרשום יום לדוגמא בדיאטה הזאת?

יכול לרשום יום לדוגמא בדיאטה הזאת?
אני יכול לפרט לך את מה אני אוכל ביומיום אם זה עוזר.
אני אוכל ככה בד"כ:
ארוחה 0:
לפעמים אני עושה ארוחת בוקר של 3 ביצים עם גבינות וגמבה בצד. בד"כ אבל אני לא אוכל בבוקר.
ארוחה 1:
300 גרם אורז אחרי בישול
200 גרם בשר טחון
2 ביצים (אם לא אכלתי בבוקר)
תרד על הביצים.
35 גרם טחינה.
300-350 מ"ל חלב\
80-100 מ"ל מיץ תפוזים סחוט
ארוחה 2:
250 גרם אורז אחרי בישול
250 גרם תפוחי אדמה אחרי בישול
200 גרם בשר טחון
35 גרם טחינה
300-350 מ"ל חלב
ארוחה 3:
300-350 גרם אורז אחרי בישול
200 גרם בשר טחון
110 גרם גזר גמדי
40-50 גרם תרד
35 גרם טחינה
300-350 מ"ל חלב

גמבה אוכל איפשהו במהלך היום.

בזמן האחרון בגללה בעיה רפואית המליץ לי רופא להפחית עם פירות הדר אז סטן אמר לי להחליף אותם בפירות מיציים כמו תותים, מלון, אביטח אז במקום המית תפוזים אני אוכל 3 מנות של 100 גרם פירות במהלך היום.

עריכה:
אה, ופעמיים בשבוע הבשר מוחלף בסלמון

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם על כל התשובות המפורטות, אני מאמין שאם אתחיל להיות צמחוני סה בעיקר מסיבה הומנית, השיפור בתוצאות בספורט חשבתי שידרבנו אותי יותר, בסופו של דבר אני מרגיש מצויין ביום יום.. אולי השיגרה הצבאית מה שמעייפת
ובטח שאני אוכל פה אוכל גרוע ביותר כמו שניצלים מטוגנים פעמיים..
תודה רבה לכם! המסקנה העיקרית שלי זה להעלות את כמות הירקות והפירות ביום יום
תודה לכם!!

אני יכול לפרט לך את מה אני אוכל ביומיום אם זה עוזר.
אני אוכל ככה בד"כ:
ארוחה 0:
לפעמים אני עושה ארוחת בוקר של 3 ביצים עם גבינות וגמבה בצד. בד"כ אבל אני לא אוכל בבוקר.
ארוחה 1:
300 גרם אורז אחרי בישול
200 גרם בשר טחון
2 ביצים (אם לא אכלתי בבוקר)
תרד על הביצים.
35 גרם טחינה.
300-350 מ"ל חלב\
ארוחה 2:
250 גרם אורז אחרי בישול
250 גרם תפוחי אדמה אחרי בישול
200 גרם בשר טחון
35 גרם טחינה
300-350 מ"ל חלב
ארוחה 3:
300-350 גרם אורז אחרי בישול
200 גרם בשר טחון
110 גרם גזר גמדי
40-50 גרם תרד
35 גרם טחינה
300-350 מ"ל חלב

גמבה אוכל איפשהו במהלך היום.

בזמן האחרון בגללה בעיה רפואית המליץ לי רופא להפחית עם פירות הדר אז סטן אמר לי להחליף אותם בפירות מיציים כמו תותים, מלון, אביטח אז במקום המית תפוזים אני אוכל 3 מנות של 100 גרם פירות במהלך היום.

עריכה:
אה, ופעמיים בשבוע הבשר מוחלף בסלמון
אתה עובד עם סטן אישית או סתם עצה כללית ששאלת אותו?

אשמח לתשובה מנומקת ולא רק כן או חרטא, בכוונה לא פתחתי בתזונה כי פה אנשים מרימים משקלים אמיתיים והיה חשוב לי לדעת מה הרגלי התזונה של החברה שבעיקר מתחרים
אני לא מתחרה וגם לא מתכוון. אם אתה רוצה תשובות בקשר לסרט - התפרסמו די הרבה תשובות מבוססות - למשל של צחי כנען, ליין נורטון או EVB. לא מאמין שיש שם סוגייה שלא קיבלה התייחסות.

אין לי מה להוסיף למה שנאמר פה פרט לדבר אחד:
המון אנשים רואים בתזונה משהו של קצוות, דיכוטומיה שקרית. "או שאתה צמחוני או שאתה קרינבור" אין משהו באמצע לפיהם. זו תפישה שדופקת אנשים גם בתחומים אחרים בתזונה: או שאני ממש מקפיד לאכול נקי או שלא, וברגע שאני עושה פדיחה ואוכל קצת ג'אנק - הרסתי הכל, פאקינג אסון. בטוח שאתה מכיר מישהו כזה.
זה לא חייב להיות ככה, זו תפישה הרסנית. אתה יכול לחיות גם על דיאטה מבוססת פירות, קטניות וירקות (כלומר מבוססת בעיקר על הצומח) וגם לאכול מן החי מדי פעם. אין טייטל אחד שמגדיר את התזונה שלך כבריאה או מזיקה. אתה לא הופך להיות בריא בשנייה שאתה מוגדר כצמחוני או טבעוני - אתה יכול להיות טבעוני שאוכל כל היום ג'אנק (לא חסר ג'אנק טבעוני).
תסתכל על התזונה וההרגלים שלך כמכלול. תשאל את עצמך אם באמת אתה חייב ללכת לנק' הקיצון כמו שהסרט מטיף לו.
אם אתה מעוניין להיות צמחוני או טבעוני בגלל מוסר - זה משהו אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית