הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עצה | מה עושים עם סכום כסף בצד שרוצים להשקיע? -עצות למתחיל

• פותח/ת השרשור Cigano
  • פורסם בתאריך

Cigano

משתמש קבוע
1,480
820
נק' מוניטין:
1,362
1,480
820
היי חברה מה נשמע?

אז השתחרר לי סכום ממשרד הביטחון על פציעה שקרתה לי בצבא, פלוס חסכונות מכמה שנים של עבודה. הסכום שאני רוצה לשים בצד בעיקר כדי לא לבזבז אותו סתם ועל הדרך לראות מה האופציות להגדיל אותו הוא 120-125 אלף שח.

האופציה אחת היא לשים בבנק (דיסקונט) בפיקדון ולקבל בערך חצי אחוז ריבית בשנה על הסכום, יענו מאות בודדות של שקלים בשנה.

אילו עוד אופציות בפניי? חשוב להדגיש ש- אני לא בעניין של להמר על הכסף בבורסה ולהסתכן להפסיד הכל, ואני ממש לא מבין גדול בכל עולם הכספים.

תודה!
הקפצה?
בטוח יש פה כמה חברה עם ידע מסוים וניסיון

האופציה אחת היא לשים בבנק (דיסקונט) בפיקדון ולקבל בערך חצי אחוז ריבית בשנה על הסכום, יענו מאות בודדות של שקלים בשנה.

וואו, ממש לא

תפנה לאחד הסוכני ביטוח שבאזורך, תפתח קופת גמל להשקעה בבסט אינווסט (מבית הכשרה חברה לביטוח) - תחלק את זה ל 2 או 3 כדי לפזר סיכון, למרות שהסיכון הוא ממש נמוך.
ההמלצה הכללית היא קופות כמו ילין לפידות, אלטשולר שחם
אתה יכול להפקיד סכום חד פעמי ועוד הפקדה חודשית על ידי הוראת קבע
אני בשנתיים וחצי כבר צברתי 30 אחוז ריבית

• פותח/ת השרשור
וואו, ממש לא

תפנה לאחד הסוכני ביטוח שבאזורך, תפתח קופת גמל להשקעה בבסט אינווסט (מבית הכשרה חברה לביטוח) - תחלק את זה ל 2 או 3 כדי לפזר סיכון, למרות שהסיכון הוא ממש נמוך.
ההמלצה הכללית היא קופות כמו ילין לפידות, אלטשולר שחם
אתה יכול להפקיד סכום חד פעמי ועוד הפקדה חודשית על ידי הוראת קבע
אני בשנתיים וחצי כבר צברתי 30 אחוז ריבית
וואו. נשמע טוב. יש לך איזה מקום לברר קצתעל זה ולהחכים טיפ טיפה ברמה למתחילים?

@Cigano
קח משכנתא ותקנה לך נכס
חנות קטנה,דירה להשקעה.
תעשה את החישוב שהשכירות שתקבל מהנכס,תכסה את המשכנתא וישאר לך עוד כמה לירות להרוויח.

ממליץ אכן לשים בבית השקעות, כמובן זה לא מבטיח כלום. אתה יכול לפזר ב2-3 ואז להעביר אם תחשוב שמקום אחד יותר מהשני. תברר עמלות מראש ותבדוק ביצועים של הקרנות לטווח ארוך אחורה להשוות ביניהן (נגיד 5 שנים).

הראש שלך במקום הנכון, היה לי סכום דומה בגילך ולצערי זה התבזבז לאט לאט וכיום לא נשאר כלום, זה סכום שיכול לתת לך פוש רציני לחיים.

דעתי
לא קשה לכם ״שמשחקים״ עם הכסף הזה לכאורה? הרי הם כפופים לאינפלציה,לבנק ישראל,למדד,לבורסה לניירות ערך וכו.
אזי יכול להרוויח מחד גיסה פרוטות ומצד שני ״הנפילה/הפסד״ היא יותר דרסטית.

דעתי
לא קשה לכם ״שמשחקים״ עם הכסף הזה לכאורה? הרי הם כפופים לאינפלציה,לבנק ישראל,למדד,לבורסה לניירות ערך וכו.
אזי יכול להרוויח מחד גיסה פרוטות ומצד שני ״הנפילה/הפסד״ היא יותר דרסטית.

כמו בכל מצב בחיים שאתה לוקח בעל מקצוע - ״משחקים״ לך.

אם אתה לוקח שיפוצניק, הוא שובר לך את הבית.
אם אתה לוקח מנתח, הוא שובר לך את הצורה.

רוב בעלי המקצוע מתעסקים ברכוש/בגוף שלך ברמה כזו או אחרת, לפעמים אם נופלים זה בקטנה ולפעמים זה מרסק אותך.

העניין הוא, שבכל הנוגע לבורסה וכו׳, אומנם זה אכן ״הימור״ אבל אתה יכול לראות נתונים הסטוריים. אם הולכים למקום אמין עם מוניטין, הם ידעו לפזר את הסיכונים כדי שלא תתרסק חזק מדי אם המניה של אפל לדוגמא תצנח. זה ההבדל בין להמר על מניות בודדות (או שווקים בודדים) לעומת לקחת מנהל השקעות / קרן השקעות.

עדין העולם הזה ריסקי ברמה מטורפת,בית ההשקעות גם רוצים נתח קטנטן בשבילהם.
אני חושב שהשקעה בנכס תניב יותר פרי
זו השקעה לטווח ארוך,תמיד יש ביקוש לנכס
שכירות תמיד עולה וכו
זה מה שאני עשיתי בכל אופן
את החנות שהשכרתי בעבר,הצלחתי אחרי 5 שנים ושיכנועים רבים לקנות
21 מטר ב300 אלף שח
שכירות שמשלמים לי 3250₪ בחודש

שכירות תמיד עולה וכו
21 מטר ב300 אלף שח

אני לא נכנס למה יותר עדיף כי זה לא כזה פשוט. אתה צריך להסתכל על קרנות / תעודות סל וכו׳ לאורך 5,10,20,50 שנה לראות כמה זה ריסקי ומה השונות בתשואה השנתית. בדר״כ, אם אתה לא צריך את הכסף עכשיו, אפשר לקחת סיכון יותר ״גבוה״ כי בטווח הארוך זה תמיד משתלם גם אם יש הפסדים זמניים. החוכמה היא לפזר סיכונים ולא לשים את כל הביצים בסל אחד כי שם זה הסיכון האמיתי כי חברה בודדת תמיד יכולה להתרסק.

רק בגלל הקונוטציה של ״לפזר את הביצים״
מזכירה לי את פיזור הג׳יטונים בשולחן הרולטה.
גם כאן יש לך סכום ״שהרווחת״ ואת רוצה לפצל,כדי להגדיל סיכוי זכיה,שפועל האחוזים לרעתך
יותר פיזרת=יותר בזבזת=יותר הפסדת
בלונג ראן כן!

• פותח/ת השרשור
שכירות תמיד עולה וכו
21 מטר ב300 אלף שח
אתה שוכח שאני מדבר על 120000 פלוס מינוס. לא סכןם שאפשר לקנות איתו דירה/חנות בארץ שלנו

אתה שוכח שאני מדבר על 120000 פלוס מינוס. לא סכןם שאפשר לקנות איתו דירה/חנות בארץ שלנו
לכן רשמתי שתקח משכנתא קטנה
תחזיר את המשכנתא בתוכנית בלון
השכירות של הנכס תשלם את עצמה
ובשנה השניה כבר תניב כמה לירות

לכן רשמתי שתקח משכנתא קטנה
תחזיר את המשכנתא בתוכנית בלון
השכירות של הנכס תשלם את עצמה
ובשנה השניה כבר תניב כמה לירות

איזה נכס הוא יכול לקנות בסכום הזה אפילו עם משכנתא אני עם פי 3 וחצי מהסכום שלו ולא יכול לקנות

סתם לדוגמא מדפדוף שראיתי
פלורנטין 21 מטר (חנות) משופצת
״דמי מפתח״
380 אלף

• פותח/ת השרשור
סתם לדוגמא מדפדוף שראיתי
פלורנטין 21 מטר (חנות) משופצת
״דמי מפתח״
380 אלף
אומר לךבכנות, אני כולה בן 23, גדול עליי משכנתא וסיכונים כאלה. הכיוון של לפצל קרנות השקעה יותר נראה לי ריאלי ומתאים. בעיקר בגלל שאני גם יכול להוסיף כל חודש סכום מהמשכורת בנוסף להפקדה הראשונית

בעיקר בגלל שאני גם יכול להוסיף כל חודש סכום מהמשכורת בנוסף להפקדה הראשונית
Big no no
לפחות לא בהתחלה
אל תיגע במשכורת!
אני לא איש מקצוע אבל קצת גדול ממך
ועברתי דבר או שניים.
אם החלטת שכן ״תשחק״ רק עם מה שהפקדת...

Big no no
לפחות לא בהתחלה
אל תיגע במשכורת!
אני לא איש מקצוע אבל קצת גדול ממך
ועברתי דבר או שניים.
אם החלטת שכן ״תשחק״ רק עם מה שהפקדת...
למה אתה קורא לזה לשחק? לכל חסכון יש טרייד אוף בין סיכון לתשואה . פק״מ אפס סיכון אבל גם אפס תשואה, אג״ח ממשלתי סיכון נמוך מאוד תשואה נמוכה, נגזרים פיננסים סיכון גבוה ורווח אפשרי גבוה.

הוא צריך לשאול את עצמו מתי הוא ירצה להשתמש בכסף ולצורך מה. יש מסלולי השקעה סולידיים שיתנו תשואה סבירה. זה מעולה שהוא מתחיל להשקיע בגיל צעיר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית