עצה | מה עושים עם סכום כסף בצד שרוצים להשקיע? -עצות למתחיל

• פותח/ת השרשור Cigano
  • פורסם בתאריך
למה אתה קורא לזה לשחק? לכל חסכון יש טרייד אוף בין סיכון לתשואה . פק״מ אפס סיכון אבל גם אפס תשואה, אג״ח ממשלתי סיכון נמוך מאוד תשואה נמוכה, נגזרים פיננסים סיכון גבוה ורווח אפשרי גבוה.

הוא צריך לשאול את עצמו מתי הוא ירצה להשתמש בכסף ולצורך מה. יש מסלולי השקעה סולידיים שיתנו תשואה סבירה. זה מעולה שהוא מתחיל להשקיע בגיל צעיר
לזה בדיוק התכוונתי,שבמערך הזה יש כמה מסלולים,והרי טבע האדם הוא להרוויח,אז אתה תבחר משו קצת ריסקי,כי הרי לא תשים את הכסף על משו שיתן לירה או שתיים אתה תרצה יותר,ופה מתחיל ההימור
לקחת את המעט שיש לך,ולצפות שבמטה קסם יהפוך להמון.
ללכת על תווך ארוך?
ואם חלילה תצטרך את הכסף נזיל,בדרך כלל ״שבירת״ החשבון כוללת בתוכה השארת סכום לא מבוטל לבית ההשקעות

@Cigano
קח משכנתא ותקנה לך נכס
חנות קטנה,דירה להשקעה.
תעשה את החישוב שהשכירות שתקבל מהנכס,תכסה את המשכנתא וישאר לך עוד כמה לירות להרוויח.

רק בגלל הקונוטציה של ״לפזר את הביצים״
מזכירה לי את פיזור הג׳יטונים בשולחן הרולטה.
גם כאן יש לך סכום ״שהרווחת״ ואת רוצה לפצל,כדי להגדיל סיכוי זכיה,שפועל האחוזים לרעתך
יותר פיזרת=יותר בזבזת=יותר הפסדת
בלונג ראן כן!

אני לא אומר שהשקעה בנדל"ן היא רעה, במיוחד בארץ - אבל אני כן בדעה שצריך לפזר סיכונים, בדיוק כמו שחנן אמר.

אם יש לך X ש"ח ואתה מעוניין להשקיע 20% מהם בנדל"ן בישראל - דיינו, אבל העצה שאתה נותן לו היא לא רק להשקיע את כל מה שיש לו אלא גם לקחת הלוואה בשביל להשקיע את כל הביצים שיש לו בסל אחד קטן במזרח התיכון, כשגם ככה אתה מאוד חשוף לסיכון שיש בארץ (מלחמות שלא נדע, פוליטיקה, בריחת מוחות, יוקר מחיה, ריבוי טבעי של אוכלוסיות שפחות משלמות מיסים, שחיקה בפנסיה וכו' וכו').

אני מבין את הלך הרוח של "דירה זו השקעה לעתיד", אבל אתה חושב ככה רק בגלל שאין חינוך פיננסי בארץ מסיבות כאלו ואחרות - זה לא יותר בטוח מהשקעה בתעודת סל צמודה לS&P500 וגם לא יניב תשואה גבוהה יותר לאורך זמן.

גיל 23 הוא גיל מעולה להתחיל ללמוד על הבורסה ולהשקיע את הכסף אז זו ההמלצה שלי.

אני לא אומר שהשקעה בנדל"ן היא רעה, במיוחד בארץ - אבל אני כן בדעה שצריך לפזר סיכונים, בדיוק כמו שחנן אמר.

אם יש לך X ש"ח ואתה מעוניין להשקיע 20% מהם בנדל"ן בישראל - דיינו, אבל העצה שאתה נותן לו היא לא רק להשקיע את כל מה שיש לו אלא גם לקחת הלוואה בשביל להשקיע את כל הביצים שיש לו בסל אחד קטן במזרח התיכון, כשגם ככה אתה מאוד חשוף לסיכון שיש בארץ (מלחמות שלא נדע, פוליטיקה, בריחת מוחות, יוקר מחיה, ריבוי טבעי של אוכלוסיות שפחות משלמות מיסים, שחיקה בפנסיה וכו' וכו').

אני מבין את הלך הרוח של "דירה זו השקעה לעתיד", אבל אתה חושב ככה רק בגלל שאין חינוך פיננסי בארץ מסיבות כאלו ואחרות - זה לא יותר בטוח מהשקעה בתעודת סל צמודה לS&P500 וגם לא יניב תשואה גבוהה יותר לאורך זמן.

גיל 23 הוא גיל מעולה להתחיל ללמוד על הבורסה ולהשקיע את הכסף אז זו ההמלצה שלי.
בהחלט.
הבעיה שלומדים בהתחלה עושים גם טעיות,ולעשות טעיות עם הכסף היחיד שיש לך זה בעיה.
אז אולמ באמת לרדת מנדלן,וללכת על משו לא עם ריסק גבוהה,ותוך כדי להתגלגל.

בנינו כמה פעמים שמענו את המשפט
״איך ההורים שלנו לא קנו מלא נכנסים פעם,היה מאוד זול וכו וכו״
תמיד ולעולם השקעה נדלנית תיהיה הטובה ביותר עם תשואה מתמשכת וגבוה
לדעתי 😃

אתה לא תתן לאדם לנהל את כספייך מבלי להיות עם מושג מה הוא עושה ושתוכל לבקר אותו, ולכן מומלץ שתלמד גם בעצמך.
במקביל לחקר ובדיקת האופציות ממליץ לך לקרוא את "המשקיע הנבון" של בנג'מין גראהם.
בכל מקרה מאמין שבמקומך הייתי שם 100 לבית השקעות מומלץ וטוב ואת ה20-25 הייתי לוקח כפרויקט למידה ולומד באמצעותם לנהל בעצמי תיק השקעות אישי, כמובן בעזרת חקר מעמיק מאוד לפני שמתחיל וגם תוך כדי

יש לי 400 אלף+ ששוכבים בבנק
אני מת מפחד לשים אותם בבורסה (בית השקעות), יש בועה בשוק המניות מאותה הסיבה שמחירי הדירות בעולם בבועה (ריבית נמוכה)
מה שבחץ בתמונה למטה זה הנפילה ב 2008.
עכשיו יכול להיות שזה עוד 5 שנים ימשיך לעלות, אבל עדיין אני מעדיף לישון טוב יותר בלילה מאשר להרוויח שם כרגע

Capture.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית