הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים לאחר פריקת כתף ?

• פותח/ת השרשור Me1r
  • פורסם בתאריך

Me1r

משתמש מתחיל
6
1
נק' מוניטין:
1
6
1
אהלן חבר'ה,
אני מעוניין לפחות להתחיל בפיתוח גוף, כלומר תמיד רציתי אבל אז לצערי פרקתי את הכתף כמה פעמים..
עכשיו אני מעוניין לדעת אם יש פה חברה שיודעים להתאמן עם פציעות.. בעיקר כתף ?
מה אני אמור לעשות ?
בגדול יש לי קרע בלברום הקדמי ושבר hill sachs.
התייעצתי כמובן עם רופא לפני השרשור כאן.
הוא ייעץ לי ניתוח, אבל אצלי הסיפור קצת מורכב.
אבל הוא גם טען שאני אוכל להתאמן בגבול הנורמה.
אז בגדול יש איזה תוכנית לפיתוח גוף עם נזק בכתף ?
האם אני אמור ללכת למקום כמו IsraelBody כדי לקבל ייעוץ ?
איך מתקדמים ?
תודה מראש !

מה הוא תורם לי ?
כבר הייתי, שהייתי צריך לשקם את הכתף.
לא שמתי לב שהוא מומחה לפיתוח גוף..

אם הכתף שוקמה במלואה, אז אין צורך להתיחס לפציעות העבר, ותתאמן איך שתרצה ועם איזה מאמן שאתה רוצה.

אבל אם היא לא שוקמה אז עדיין יש מקום לפיזיוטרפיה, או לפחות להתייעץ עם אחד לגבי תכנית אימונים

• פותח/ת השרשור
אם הכתף שוקמה במלואה, אז אין צורך להתיחס לפציעות העבר, ותתאמן איך שתרצה ועם איזה מאמן שאתה רוצה.

אבל אם היא לא שוקמה אז עדיין יש מקום לפיזיוטרפיה, או לפחות להתייעץ עם אחד לגבי תכנית אימונים

הבנתי, תראה אני לא מרגיש מוגבל בתנועות אני עושה הכל.
אבל נזהר.
ברמת העיקרון פניתי לפה, כי אני לא בטוח איך אני ניגש להתחיל להתאמן עם כתף שנפרקה.
כי הרי יש לי נטייה לפריקה חוזרת..

הבנתי, תראה אני לא מרגיש מוגבל בתנועות אני עושה הכל.
אבל נזהר.
ברמת העיקרון פניתי לפה, כי אני לא בטוח איך אני ניגש להתחיל להתאמן עם כתף שנפרקה.
כי הרי יש לי נטייה לפריקה חוזרת..
אם כך הייתי נזהר מאוד בלקחת תכנית מהאינטרנט. מי שיבנה אותה לא בטוח יודע מה אפשר ולא אפשר לעשות ספציפית איתך.

תעסיק מאמן אישי טוב, שידע להתמודד עם פציעות כמו שלך ולהתאים אליהם את תוכנית האימונים. תמצא מה עובד ומה לא עובד ומשם תתקדם הלאה, עם או בלי מאמן תלוי בך.

אבל ככלל בסיסי, אם תרגיל מסויים מייצר כאב או חוסר נוחות, תוריד משקל. אם הכאב נעלם. תתקדם משם לאט. אם לא, תנסה תרגיל אחר, ואחר, עד שתמצא את מה שעובד לך. ולסיכום אני בסך הכל מתאמן כמוך אז תיקח את העצה שלי בעירבון מאוד מאוד מוגבל. אתה צריך להתייעץ עם אנשים מקצוע לא אנשים באינטרנט.

• פותח/ת השרשור
אם כך הייתי נזהר מאוד בלקחת תכנית מהאינטרנט. מי שיבנה אותה לא בטוח יודע מה אפשר ולא אפשר לעשות ספציפית איתך.

תעסיק מאמן אישי טוב, שידע להתמודד עם פציעות כמו שלך ולהתאים אליהם את תוכנית האימונים. תמצא מה עובד ומה לא עובד ומשם תתקדם הלאה, עם או בלי מאמן תלוי בך.

אבל ככלל בסיסי, אם תרגיל מסויים מייצר כאב או חוסר נוחות, תוריד משקל. אם הכאב נעלם. תתקדם משם לאט. אם לא, תנסה תרגיל אחר, ואחר, עד שתמצא את מה שעובד לך. ולסיכום אני בסך הכל מתאמן כמוך אז תיקח את העצה שלי בעירבון מאוד מאוד מוגבל. אתה צריך להתייעץ עם אנשים מקצוע לא אנשים באינטרנט.
אוקיי, אתה צודק.
ממש מודה לך !

מהניסיון האישי שלי עם פריקות כתף ומצב רפואי דומה למה שאתה מתאר, אני ממליץ לעבוד על חיזוק שרירי הכתף בטווח התנועה שנוח לך ולא מרגיש לך מאתגר מבחינת הכתף, עם הזמן ישתפר טווח התנועה וגם הכאבים/ הפריקות. אני אישית הייתי מבצע בנץ עם אחיזה של רוחב כתפיים בערך ולא אחיזה רחבה כמו שבדרך כלל אוחזים, פרס עם מוט וכו'. זה יחזק לך את השרירים וייצב לך את הכתף ויפצה על הרצועות שנפגעו כתוצאה מהפריקות. כמו כן, אם אתה מתאמן מתחיל זה גם יגדיל לך את מסת השריר- שזה חלק מהמטרות שלך בתור אחד שרוצה לעסוק בפיתוח גוף.

כמובן שאני לא רופא או משהו, אני רק מדבר מניסיוני.

• פותח/ת השרשור
מהניסיון האישי שלי עם פריקות כתף ומצב רפואי דומה למה שאתה מתאר, אני ממליץ לעבוד על חיזוק שרירי הכתף בטווח התנועה שנוח לך ולא מרגיש לך מאתגר מבחינת הכתף, עם הזמן ישתפר טווח התנועה וגם הכאבים/ הפריקות. אני אישית הייתי מבצע בנץ עם אחיזה של רוחב כתפיים בערך ולא אחיזה רחבה כמו שבדרך כלל אוחזים, פרס עם מוט וכו'. זה יחזק לך את השרירים וייצב לך את הכתף ויפצה על הרצועות שנפגעו כתוצאה מהפריקות. כמו כן, אם אתה מתאמן מתחיל זה גם יגדיל לך את מסת השריר- שזה חלק מהמטרות שלך בתור אחד שרוצה לעסוק בפיתוח גוף.

כמובן שאני לא רופא או משהו, אני רק מדבר מניסיוני.
מעולה, תודה אני אקח את זה גם !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית