הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Ldl זינק

חמוץ

משתמש פעיל
568
59
נק' מוניטין:
81
568
59
שלום לכולם.
ב4 החודשים האחרונים, אני אוכל תזונה עם המון שומן רווי, במטרה לעלות במשקל, ועליתי כ8-10 ק"ג(מ66 בערך, ל75, על גובה 184).
הסיבה היא שהרבה יותר קל לי להעמיס קלוריות ככה, מאשר פחמימות או שומן בלתי רווי.

יום ממוצע יכול לכלול 2 קופסאות שמנת חמוצה 27% עם דבש ואבקת חלבון, 4-5 ביצים, סלט עם טונה והמון שמן זית, בשר ואורז.

רציתי לבדוק את ההשפעה הזו על הגוף, ולכן עשיתי בדיקת שומנים בדם לפני, ואחרי כ4 חודשים.

התוצאות:
כולסטרול כללי עלה מ213 ל 328
Ldl עלה מ120 ל 238
Hdl עלה מ63 ל81
טריג ירדו מ105 ל 68

האם כולסטרול גבוה כגורם בודד( לא מעשן, מתעמל, בן 32, בריא בד"כ, ללא סוכרת) מהווה סיכון כלשהו?

מה גרם לעלייה החדה הזו? העלייה במשקל? השומן הרווי? הכולסטרול מהתזונה(5 ביצים ביום)?

כולסטרול לבד הוא גורם סיכון למחלות לב, אבל לרוב הוא לא יספיק כדי לעודד מחלות לב לבד.
קשה לשים את האצבע על מה הסיבה לעליה של הכולסטרול, כנראה זה שילוב של צריכה גבוהה שלו והעליה במשקל, במיוחד אם עלית הרבה בשומן

עד כמה שאני יודע אין בטונה ובשמן זית שומן רווי וגם בביצים לא בטוח שיש.
אין הרבה סיבות לעליה בכולסטרול הרע חוץ מצריכה מוגברת של שומן רווי, אני הייתי מוריד לגמרי את השמנת חמוצה ובכלל כל מאכל שמכיל שומן רווי, מוריד מעט את צריכת הביצים ל-2 ומדי פעם 3 וצורך יותר חלבון דל בשומן כמו חזה עוף והודו.
באופן כללי לעלות 9 קילו בארבעה חודשים נשמע לי כמו קצב גבוה מדי, הייתי מוריד הילוך בכל מה שקשור לעליה במשקל וגם מוסיף אירובי.
ה-LDL שלך ממש גבוה, זה לא צחוק ולא חריגה קטנה מהנורמה.

צריכה גבוהה של כולסטרול, או של שומן רווי?

וכן, עליתי גם הרבה בשומן, די בכוונה. הייתי נראה כמו שלד.
כנראה השילוב של שניהם.
בכל מקרה קצת מיותר לעלות בשומן בכוונה, אין לך מה לעשות עם שומן
לפחות עכשיו תתאמן על נייטרלי וזה יסתדר עם הזמן

לבנאדם שנראה חולה מרוב רזון, יש מה לעשות עם זה..
לא ממש, קצת שומן אולי כן, אבל הרבה שומן לא

שומן לא רווי גם מעלה ldl?
אני לא יודע אם לבד הוא יכול לעשות זאת, אני גם לא בטוח שאפשר לחקור את זה יותר מדי ביעילות. זה לא יהיה נכון להסתכל על הדברים האלה כגורמים בודדים

• פותח/ת השרשור
לא ממש, קצת שומן אולי כן, אבל הרבה שומן לא
לא מבחינה בריאותית. מבחינה אסתטית, אני מרגיש טוב יותר.

אני לא יודע אם לבד הוא יכול לעשות זאת, אני גם לא בטוח שאפשר לחקור את זה יותר מדי ביעילות. זה לא יהיה נכון להסתכל על הדברים האלה כגורמים בודדים

אני צריך לשמור על קלוריות גבוהות כדי לא לרדת במשקל, היית ממליץ שאפחית רק בשמנת ואחליף אותה בשמן זית, או גם להפחית בביצים?

אני צריך לשמור על קלוריות גבוהות כדי לא לרדת במשקל, היית ממליץ שאפחית רק בשמנת ואחליף אותה בשמן זית, או גם להפחית בביצים?
אתה יכול לנסות, אבל אני בספק אם זה מה ש יעשה את ההבדל, אתה פשוט תצטרך לרדת במסת השומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית