הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לשתות חלבון פג תוקף

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
יש לי חלבון של מייפרוטאין שהתאריך תפוגה שלו הוא עד לחודש מאי 2020(כלומר פג תוקף) אפשר לשתות עדיין?
עד חודשיים לדעתכם זה בסדר לשתות את זה?

כן, מניסיון. זה לא שהאבקה הופכת לרעילה כשהיא פג תוקף.
כל עוד זה בטווח של מספר חודשים קדימה אין בעיה.

אם החברה של המוצר אומרת לך שזה פג תוקף, נראה לי הייתי מקשיב לחברה במקום להקשיב לחברה בפורום שעוד לא מתו מזה.

אם החברה של המוצר אומרת לך שזה פג תוקף, נראה לי הייתי מקשיב לחברה במקום להקשיב לחברה בפורום שעוד לא מתו מזה.

אתה מבין שלחברות אין שום מושג מה התאריך המדוייק שבו מוצר כלשהו יהיה פג תוקף?

במידה ויקחו סיכון ויאריכו את התוקף בעוד חודש והמוצר יתקלקל לפני התאריך המוטבע הם יהיו בבעיה, בגלל זה תמיד לוקחים מרווח ביטחון בתוקף.

מה גם שזה תלוי בהרבה דברים כמו סוג המוצר / תנאי איחסון וכו׳ אבל אין שום סיבה להתייחס לתוקף כדד-ליין.

אפשר לטעום / לראות / להריח אם מוצר מקולקל, במיוחד אם הוא מכיל דברי חלב.

אתה מבין שלחברות אין שום מושג מה התאריך המדוייק שבו מוצר כלשהו יהיה פג תוקף?

במידה ויקחו סיכון ויאריכו את התוקף בעוד חודש והמוצר יתקלקל לפני התאריך המוטבע הם יהיו בבעיה, בגלל זה תמיד לוקחים מרווח ביטחון בתוקף.

מה גם שזה תלוי בהרבה דברים כמו סוג המוצר / תנאי איחסון וכו׳ אבל אין שום סיבה להתייחס לתוקף כדד-ליין.

אפשר לטעום / לראות / להריח אם מוצר מקולקל, במיוחד אם הוא מכיל דברי חלב.

אני חושב שאין טעם להסתכן, כל אחד והמצב הכלכלי וסדר העדיפויות שלו.

אני חושב שאין טעם להסתכן, כל אחד והמצב הכלכלי וסדר העדיפויות שלו.
לא הכל בחיים זה מצב כלכלי, ויש משהו מאוד אגוצנטרי בגישה הזו.
המינימום שאדם יכול לעשות אחרי שהוא קנה משהו(=צרך, ולרוב גרם לזיהום באיזשהו יחס ישר לעלות) זה להשתמש בו.
בלי קשר לכמה כסף יש לו בבנק,נטו מראייה סביבתית בסיסית.
אני לא חושב שצריך לחיות בסגפנות, אבל במודעות מינימלית - והקו הזה לטעמי עומד על לבדוק אם אוכל הוא טוב לפני שאתה סתם זורק אותו.

המינימום שאדם יכול לעשות אחרי שהוא קנה משהו(=צרך, ולרוב גרם לזיהום באיזשהו יחס ישר לעלות) זה להשתמש בו.

זה קצת מזכיר לי את הגישה של ''צריך לסיים את כל הצלחת'' למרות שהבן אדם לא באמת רעב כבר. זה עלה כסף! צריך לחסל את כל הצלחת!
מצד שני, במה זה יועיל? צריך לקבל בחילה בכל מחיר? אקסטרה קלוריות? ''אוי חבל על זה, מה נזרוק?'' כן תזרוק. לא מבין מה זה המלמול הזה
על הסביבה. אם יש לבן אדם מספיק כסף לקנות לעצמו אבקת חלבון חדשה מאשר להסתכן עם הפג תוקף (כמובן למי שלא התברך באף כישרוני)
אז שלא יסתכן ויקנה אבקה חדשה. אני מקווה שזה היה סתלבט עניין הזיהום הסביבתי. ''אוי כבר קניתי! בוא נדחוף את זה לפה! הזיהום הסביבתי!'' חס וחלילה חס ושלום..רק לא זה.

זה קצת מזכיר לי את הגישה של ''צריך לסיים את כל הצלחת'' למרות שהבן אדם לא באמת רעב כבר. זה עלה כסף! צריך לחסל את כל הצלחת!
מצד שני, במה זה יועיל? צריך לקבל בחילה בכל מחיר? אקסטרה קלוריות? ''אוי חבל על זה, מה נזרוק?'' כן תזרוק. לא מבין מה זה המלמול הזה
על הסביבה. אם יש לבן אדם מספיק כסף לקנות לעצמו אבקת חלבון חדשה מאשר להסתכן עם הפג תוקף (כמובן למי שלא התברך באף כישרוני)
אז שלא יסתכן ויקנה אבקה חדשה. אני מקווה שזה היה סתלבט עניין הזיהום הסביבתי. ''אוי כבר קניתי! בוא נדחוף את זה לפה! הזיהום הסביבתי!'' חס וחלילה חס ושלום..רק לא זה.
אם כל הכבוד, לא מלמלתי.
אם כבר הייתי קורא לתגובה שבאורך פסקה, אבל חסרת כל טיעון או התייחסות רלוונטית לנושא מלמול, גם(ואולי במיוחד) אם היא כוללת המון סימני קריאה.
בכל מקרה, לנושא:
חלבון זה לא אוכל בצלחת, אפשר לשמור למחר. כמות החלבון שהוא יצרוך תשאר אותו דבר ולכן אם הוא לא יזרוק את החלבון הוא יחסוך באופן ישיר זיהום סביבתי.
ומשם אתה ממשיך בדיוק לנקודה שכתבתי בהודעה הקודמת, לפעמים גם אם כלכלית אפשר להרשות לעצמך לזרוק אבקת חלבון, עדיף שלא. במיוחד אם היא עדיין טובה. לא צריך להפוך את העולם, לעבור לשירותים אקולוגים ולהישאר בבית כל היום כדי לא לזהם, וזאת ממש לא הגישה שלי - אבל דווקא כאן, כשזה כל כך פשוט ובעיקר עניין של מודעות בסיסית, אני חושב שזה שדה שאפשר להצליח לצמצם בו נזקים.
מוזמן לעשות עם זה מה שאתה רוצה, הוספתי אספקט נוסף להסתכלות על הנושא שאני מנסה לאמץ בעצמי לאחרונה.

אם כל הכבוד, לא מלמלתי.
אם כבר הייתי קורא לתגובה שבאורך פסקה, אבל חסרת כל טיעון או התייחסות רלוונטית לנושא מלמול, גם(ואולי במיוחד) אם היא כוללת המון סימני קריאה.
בכל מקרה, לנושא:
חלבון זה לא אוכל בצלחת, אפשר לשמור למחר. כמות החלבון שהוא יצרוך תשאר אותו דבר ולכן אם הוא לא יזרוק את החלבון הוא יחסוך באופן ישיר זיהום סביבתי.
ומשם אתה ממשיך בדיוק לנקודה שכתבתי בהודעה הקודמת, לפעמים גם אם כלכלית אפשר להרשות לעצמך לזרוק אבקת חלבון, עדיף שלא. במיוחד אם היא עדיין טובה. לא צריך להפוך את העולם, לעבור לשירותים אקולוגים ולהישאר בבית כל היום כדי לא לזהם, וזאת ממש לא הגישה שלי - אבל דווקא כאן, כשזה כל כך פשוט ובעיקר עניין של מודעות בסיסית, אני חושב שזה שדה שאפשר להצליח לצמצם בו נזקים.
מוזמן לעשות עם זה מה שאתה רוצה, הוספתי אספקט נוסף להסתכלות על הנושא שאני מנסה לאמץ בעצמי לאחרונה.

😃

• פותח/ת השרשור

אם כל הכבוד, לא מלמלתי.
בכל מקרה, לנושא:

חברים תודה רבה לכם על התגובות.
רציתי רק להגיד שיש לי עוד שקים בבית שקניתי בבלאק פריידי ב2019(בערך 15 קילו חלבון),והייתה תקופה שהפסקתי להתאמן והפסקתי לשתות את החלבון מה שגרם לכך שהוא נהיה פג תוקף.
חלבון להבדיל ממוצרים אחרים כמו חלב וכ'ו זה אבקה,אז חשבתי אולי אוכל להשתמש עוד חודש חודשיים ולגמור את ה2.5 קילו הנותרים ולא לזרוק כי בכל זאת שילמתי על זה מהמשכורת הצבאית שלי וזה לא מעט וגם ממש חבל.
בכל מקרה אני אנסה איזה סקופ שניים,נראה איך מערכת העיכול שלי תרגיש ואז אני אחליט אם להמשיך לצרוך או לזרוק וללמוד לפעם הבאה.
תודה רבה.

מנסיון שלי, כמה חודשים אחרי התוקף היה מעולה. וזה לא קשור בשום צורה למצב הכלכלי, אלא להגיון וחשיבה בסיסית מעבר ל"אם כתוב שב-20/5/2020 זה פג תוקף כנראה שביום הזה זה באורח פלא נהיה מקולקל כשאתמול זה היה עוד מצויין"

לבריאות תשתה הכל בסדר.
פג תוקף זה אומר פג תוקף האחריות על המוצר, זה לא אומר שהתקלקל.
זה כמו להגיד נגמר האחריות על הטלוויזיה אחרי 3 שנים, זה לא אומר שהיא תתקלקל אחרי 3 שנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית