הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה לאחר סיום PCT

soul-river

משתמש מתחיל
79
10
נק' מוניטין:
10
79
10
רציתי להתייעץ איתכם מה עלי לעשות,
סיימתי סייקל חיטוב של שלושה חודשים (טסט,אנאבר,ויני,מסטרון) במהלך הסייקל לקחתי פרגניל ובסוף הסייקל לקחתי טריפטורלין ועשיתי PCT לפי פרוטוקול (כלומיד וטמוקסי)
אני שבוע וחצי אחרי ה PCt וקשה לי לתפקד במיטה.
מה דעתכם אני צריך לעשות?

רציתי להתייעץ איתכם מה עלי לעשות,
סיימתי סייקל חיטוב של שלושה חודשים (טסט,אנאבר,ויני,מסטרון) במהלך הסייקל לקחתי פרגניל ובסוף הסייקל לקחתי טריפטורלין ועשיתי PCT לפי פרוטוקול (כלומיד וטמוקסי)
אני שבוע וחצי אחרי ה PCt וקשה לי לתפקד במיטה.
מה דעתכם אני צריך לעשות?
אני דיברתי על זה פה כבר קודם שיש נטיה אצל אנשים מסויימים לחשוב בטעות שעם pct הכל מתקתק ומייד בתום הפרוטוקול המצב חוזר לקדמותו..
זה ממש לא ככה...לפחות לא אצלי!
אז גם אם ללא pct הגוף מין הסתם היה מתאושש לאט יותר..עדיין לרוב תהיה נפילה גם אחרי pct.
אתה צריך סבלנות..
כמוכן צריך לקחת בחשבון שרוב הhcg שרץ היום בשוק ug וזה חומר שבעייתי מאוד בug בגלל התנאים בו על התרופה להישמר גם לפני הערבוב עם התמיסה..מה שמוליד מציאות שבה הרבה פעמים מריצים "מים" במקום hcg

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
המליצו לי להתאוששות וגם קראתי בפורום שכדאי לקחת בסוף סייקל.
רשמתי לרופא משפחה עכשיו שאני מעוניין לבצע בדיקות דם ויש לי קושי.
אעדכן ואעלה פה את התשובות כשאקבל
ביקשתי בדיקות דם וזה מה שהרופא נתן לי
זה בסדר?

קבצים מצורפים

• F0B1E2F0-F5CD-4114-B7A4-F7F858E135E6.jpeg
    F0B1E2F0-F5CD-4114-B7A4-F7F858E135E6.jpeg
    KB 36 · צפיות: 60
הייתי מבקש שיוסיף FREE TESTOSTERON

חוץ מזה שיוסיף פרופיל דם כללי - זה כמה עשרות בדיקות שכדאי מפעם לפעם לעשות.

אם יש shbg אז פשוט יש נוסחא ואפשר לשלוף את הטסט החופשי

SHBG לא מספיק כדי לחשב. צריך גם ALBUMIN שלא ראיתי שרשמו לו.

בקיצור - יכול להוסיף לבדיקה ALBUMIN ולחשב לבד FREE TEST, או להוסיף בדיקה של FREE TEST ואז יוכל לחשב ALBUMIN...

זה נקרא the Vermeulen equation

וזה חתיכת דבר מסובך.

פרקטית יש מחשבונים באינטרנט. רק לשים לב שמכניסים את הערכים לפי היחידות מידה הנכונות לכל אחד מהמדדים

מחשבון לדוגמא:

Free & Bioavailable Testosterone calculator

ואם באמת מעניינת אותך הנוסחה - יש הסבר כאן:

freeTestosteron calculator

אגב - אם אני מבין נכון - אז אין ממש בדיקה ל FREE TEST והמעבדות עושות את החישוב בכל מקרה, לפי רמות ה - SHBG ALBUMIN

הרעיון זה שהטסטוסטרון נקשר ברובו המכריע לאלבומין ול SHBG. בערך 98% נקשר ובערך 2 אחוז נשאר חופשי בדם.

הקשר הכימי לאלבומין הוא חלש - והגוף משחרר אותו כשיש מחסור בטסט בדם, בשביל לאזן את הרמה בדם של טסט חופשי.

הקשר ל SHBG הרבה יותר חזק - וזה כמו מאגר חירום של הגוף - גם כדי לווסת את הרמה, אם הויסות דרך האלבומין לא מספיק.

הרעיון של להפחית SHBG בשביל להעלות רמות FREE TEST מאוד שנוי במחלוקת - וממה שהבנתי, רוב הרופאים בתחום (גם בתחום הבודיבילדינג) ממש לא בעד הרעיון הזה.

לא זוכר לגמרי את הסיבות. לכאורה, נראה שאם תוריד בחצי את ה SHBG שאליו נקשר בערך 60 אחוז מהטסט, תגדיל את הטסט החופשי פי 15 בערך (מ - 2 אחוז ל - 30) בהנחה שמה ששחררת לא ייקשר לאלבומין. מעשית - זה לא בדיוק עובד ככה.

זה הבעיה הזאת עם גוף האדם - שהוא ממש לא מכונה פשוטה. יש אינספור מערכות. נגעת במערכת אחת - ומערכות אחרות נכנסות לפעולה כדי לאזן.

מה שבטוח - זה שכל יום מבינים עוד קצת איך זה עובד - ולמרבה השמחה - אנחנו בעידן של שיא ההבנה אי פעם - ומתקדמים בצעדי ענק.

אני כן מאמין, שבעתיד (קרוב, רחוק, לא יודע) כן ימצאו פתרונות שיעבדו כמו סייקל אגרסיבי, בלי נזקים (או כמעט בלי).

עוד כמה זמן? מתישהו בין מחר לבין עוד 100 שנה נראה לי די מכסה...

הסארמס הם צעד חשוב בכיוון. בניגוד לסטרואידים, נגיד, יש סארמס (לא כולם) שלא נקשרים לרצפטורים אנבוליים חוץ מבשרירים. ככה שלחלק אין המרה ל DHT ולאסטרוגן, אין היקשרות לפרוסטטה ועוד (אני יודע שיש פה ושם סטרואידים שגם לא נקשרים חזק לחלק מהקולטנים - אבל סארמים בקטע הזה יותר סלקטיביים). מצד שני, הלב הוא שריר, כידוע - ולא כזה שכדאי לעבות יותר מידי (יש הבדל בין לב מוגדל של אצן למרחקים ארוכים - שגדל באופן שמאפשר לשאוב יותר דם - ללב של בודיבילדר בפרט אם היה שימוש בחומרים - שמתעבה ככה שהגודל הפנימי מה שמאפשר שאיבה של כמות דם, בעצם מצטמצם).

בקיצור - המערכת לא פשוטה. אי אפשר ללמוד את הכל ואין ביטוח. זה לא אומר שלא צריך ללמוד את מה שיש ולעשות הכי טוב שאפשר עם המידע הנוכחי. אבל מסכים שצריך לקחת בחשבון שגם עם כל הזהירות - אנחנו לא יודעים הכל....

לא בא להעלות שוב את השאלה אם סארמים בטוחים בכלל, יותר מסטרואידים או פחות. כרגע לא נראה לי שיש מספיק מידע בשביל לקבוע כזה דבר.

רק אומר שטוב שהדבר הזה שנקרא סארמים בא לעולם. זה כיוון אחר של פתרון שאולי יביא חומרים חדשים ויותר בטוחים. גם אם לא, זה נותן למדע ולחברות התרופות כיוונים חדשים לבדוק, שזה בדר"כ דבר טוב.

ככה שאיך אומרים - נחיה ונראה (חוץ מדאלאס ועוד כמה, שכבר הצמיחו כנפיים)...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית