הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב שמקרין לרגל

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
מדובר בכאב חד ברגל שמאל שעובר לכל האורך, מהגלוטס עד העקב.
הופיע הבוקר. אשכרה כמעט נפלתי מההלם כשקמתי מהמיטה חחח משו ממש כואב. מתי יותר מתי פחות.
מניסיון עבר מבינה שזה כאב שמקורו בגב, מה גם שאתמול עשיתי אימון גב די רציני.
אולי השריר תפוס ולוחץ על איזה משהו. (למרות שהשריר לא תפוס חח) מפחדת שעשיתי תנועה לא נכון או שהעמסתי יותר מדי.
מישו מכיר את הכאב?
אשמח לכל עיצה / צפירת הרגעה / שותף לצרה :>

• פותח/ת השרשור
את מרגישה את הכאב מאיזור הישבן/אגן, מוקרן לאורך כל הרגל? או ממוקד בגלוטס ובעקב? הכאב הוא בחלק האחורי של הרגל?

אזור אגן - גב תחתון.
לכל האורך, הכי חזק בגלוטס, ולפעמים חזק בעקב.
בחלק האחורי. כאב פנימי שכזה...
זה בגלל הסופרמן? 🤣

אזור אגן - גב תחתון.
לכל האורך, הכי חזק בגלוטס, ולפעמים חזק בעקב.
בחלק האחורי. כאב פנימי שכזה...
זה בגלל הסופרמן? 🤣

מרגישה בחלק האחורי של ברך? זה כאב שמופיע רק בתנועות מסוימות או שאת מרגישה בכל תנוחה?

• פותח/ת השרשור
מרגישה בחלק האחורי של ברך? זה כאב שמופיע רק בתנועות מסוימות או שאת מרגישה בכל תנוחה?

לא בברך.
זה בא והולך. בישיבה לא כואב. לפעמים בעמידה זה פתאום תוקף.
לדוג' באימון היום לא הרגשתי כלום, אבל הבוקר כמעט נפלתי חחחח לא הצלחתי לדרוך על הרגל / לשבת ולקום מכיסא למשך דקה-שתיים. אחרי שקצת זזתי זה השתפר ב'ה.
עשיתי קצת מתיחות כי זה התחיל שוב להציק. פיתול של הגב עם מתיחה לגלוטס. וממש עכשיו יוצאת קצת להליכת ערב, נראה איך יהיה 😃

לא בברך.
זה בא והולך. בישיבה לא כואב. לפעמים בעמידה זה פתאום תוקף.
לדוג' באימון היום לא הרגשתי כלום, אבל הבוקר כמעט נפלתי חחחח לא הצלחתי לדרוך על הרגל / לשבת ולקום מכיסא למשך דקה-שתיים. אחרי שקצת זזתי זה השתפר ב'ה.
עשיתי קצת מתיחות כי זה התחיל שוב להציק. פיתול של הגב עם מתיחה לגלוטס. וממש עכשיו יוצאת קצת להליכת ערב, נראה איך יהיה 😃

יכול להיות כאב סכיאטי. אני מניח שזה הסופרמן, בכל מקרה, אני אכתוב לך בלוג לגבי התכנית, נצטרך לעשות שינויים גדולים אם תחליטי להמשיך. אשמח אם תעדכני אותי לגבי הכאב.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות כאב סכיאטי. אני מניח שזה הסופרמן, בכל מקרה, אני אכתוב לך בלוג לגבי התכנית, נצטרך לעשות שינויים גדולים אם תחליטי להמשיך. אשמח אם תעדכני אותי לגבי הכאב.

מה זה כאב סכיאטי? :>
זו לא פעם ראשונה שיש לי כאב מהסוג הזה. בדכ מתיחות וכאלה עוזרות, אבל לפעמים אני כבר לא יודעת מאיפה להימתח כדי שזה יפסיק וזה מחרפן חח ._.
כרגע בהליכה ולא כואב כלום, ב'ה.

מה זה כאב סכיאטי? :>
זו לא פעם ראשונה שיש לי כאב מהסוג הזה. בדכ מתיחות וכאלה עוזרות, אבל לפעמים אני כבר לא יודעת מאיפה להימתח כדי שזה יפסיק וזה מחרפן חח ._.
כרגע בהליכה ולא כואב כלום, ב'ה.

כאב סכיאטי זה כאב שמוקרן לאורך המסלול של העצב הסכיאטי. העצב מתפצל מהגב התחתון לכל רגל ועובר באגן, בישבן ולאורך הרגל. אנשים שסובלים מזה מתארים לרוב תחושה שהכאב "מוקרן" מאיזור הגב התחתון. לא בטוח שזה מה שאת חווה, אבל לדעתי הסבירות גבוהה.
sciatica23117022_m.jpg

אם הכאב הזה הופיע לך כבר בעבר, זה סימן טוב. זה עלול לכאוב אחרי ישיבה ממושכת, והליכות יכולות לעזור. גם מתיחות של ההאמסטרינג עוזרות.
אמור לעבור מעצמו תוך יומיים/שלושה. אם את מרגישה אובדן תחושה/שליטה ברגל (לא מנסה להחליץ, סיכוי קלוש שיקרה, אבל שתהיי מודעת) צרי קשר עם רופא.

• פותח/ת השרשור
כאב סכיאטי זה כאב שמוקרן לאורך המסלול של העצב הסכיאטי. העצב מתפצל מהגב התחתון לכל רגל ועובר באגן, בישבן ולאורך הרגל. אנשים שסובלים מזה מתארים לרוב תחושה שהכאב "מוקרן" מאיזור הגב התחתון. לא בטוח שזה מה שאת חווה, אבל לדעתי הסבירות גבוהה.
sciatica23117022_m.jpg

אם הכאב הזה הופיע לך כבר בעבר, זה סימן טוב. זה עלול לכאוב אחרי ישיבה ממושכת, והליכות יכולות לעזור. גם מתיחות של ההאמסטרינג עוזרות.
אמור לעבור מעצמו תוך יומיים/שלושה. אם את מרגישה אובדן תחושה/שליטה ברגל (לא מנסה להחליץ, סיכוי קלוש שיקרה, אבל שתהיי מודעת) צרי קשר עם רופא.

בול הכאב הזה!🤯
כיף לדעת שיש לזה שם.
באמת כואב אחרי שיושבת הרבה (או ישנה חח) וזה עובר כשמתחילה קצת לזוז.
וכן אני כאילו ממש מרגישה צורך לעשות את המתיחות לרגל אחורית, פיתול של הגב וכו'.
זה מרגיע.

זה משנו כרוני?
זה לא פריצה אומשו נכון? ._.

בול הכאב הזה!🤯
כיף לדעת שיש לזה שם.
באמת כואב אחרי שיושבת הרבה (או ישנה חח) וזה עובר כשמתחילה קצת לזוז.
וכן אני כאילו ממש מרגישה צורך לעשות את המתיחות לרגל אחורית, פיתול של הגב וכו'.
זה מרגיע.

זה משנו כרוני?
זה לא פריצה אומשו נכון? ._.

רק כדי לוודא, זה כאב שהיה לך בעבר, לא משהו חדש? אם כן, אז קשה לי להאמין שזאת פריצה. לצערי זה עלול להיות כרוני, וזה יכול גם לחלוף מעצמו ולא לחזור.

• פותח/ת השרשור
רק כדי לוודא, זה כאב שהיה לך בעבר, לא משהו חדש? אם כן, אז קשה לי להאמין שזאת פריצה. לצערי זה עלול להיות כרוני, וזה יכול גם לחלוף מעצמו ולא לחזור.

חוויתי כאבים כאלה בעבר. אולי באמת בזמנים שבהם העמסתי על גב תחתון או בתקופות שישבתי בצורה מזעזעת חח
זה עבר אחרי כמה ימים... בע"ה שיהיה אותו הדבר.
אעדכן 🙃
@יושב_על_הכס
מעדכנת שנכון לעכשיו הכאב נעלם כלא היה! 😄
ניסיתי לעשות כלמני תנועות / מתיחות כדי ליצור איזשהו טריגר לכאב, אבל כלום.... 🤩

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית