הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מירי קפונה

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
התחילו לעבוד בתור עולים טריים, חלק עם השכלה משם, אבל כן, לא עשו כאן מבחנים לאשר וכו' אז נניח בלי השכלה בארץ, ועובדים עשרות שנים במפעלים אז כבר לא עולים טריים.
ולא הבנתי מה אתה מוכיח בזה שאתה מדבר על מזרחים דור שני-שלישי בארץ, במיוחד שדיברת על השכלה, אני רואה את זה הפוך, הם דור שני-שלישי בארץ לא עולים חדשים ממדינות המזרח אלא ישראלים צברים, מי הפריע לאחד כזה לרכוש השכלה דיברתי בתגובה שלי על לימודים, עבודה, פריפריה וכו', מי שרוצה להמשיך ולהגיד שהוא מקופח כי הוא מזרחי בעיה שלו
אתה דיברתה על על מפעלים בעבודה פשוטה אתה אמרתה שמנהלים שמה בטח כלל מזרחים, אני אמרתי שכן הם מנהלים על קבוצות יותר מקופחות מהם ושאין להם ברירה אלא לעבוד בעבודות(עולים טריים ודרוזים) מה עוצר אותם להתקדם? העובדה שם מזרחי מעורר דימוי נמוך במקומות עבודה גבוהים
זה כתוב בכול הכתבות ששלחתי לך שהם לא דעה הם מבוססים על מחקר שאתה מסרב לקרוא
אוקיי, ו? אתה די סותר את עצמך ומאשש את מה שאני אומר לא? אני מהפריפריה, דפקו את ההורים שלי, דופקים אותי, ועדיין השגתי דברים שאני רוצה בחיים, הכיצד?
אבל זה העניין אתה וכול הפרפריה לא צריכה לההתאמץ כפליים כדיי לקבל תואר זאת המשמעות של חוסר שויון
נגיד שאכן היחס היה שונה, אבל לא יודע אם זה בגלל העדות או בגלל המצב של המדינה בשנות ה 90 לעומת שנות ה 50-60.
אבל בכל מקרה אני מדבר על התקופה הנוכחית, כמו שגם אתה אמרת אתה מדבר על מזרחים שדור שני-שלישי כאן, אני לא מקבל את העניין של "אני לא מתקדם בחיים כי אני מקופח. למה אני מקופח? כי דפקו את סבא שלי כשהוא בא לפני 60 שנה לארץ"
אתה דברתה איתי על העליות ואיך הם התגברו על העליות אז זה רלוונטי
ושאין לך שרשרת של היסטוריה השכלה גבוהה ואתה תקוע במקום שלא יכול לעודד השכלה גבוהה אתה נמצא בחיסרון
אז שוב, אני וכל המכרים שלי מהפריפריה והצלחנו לא לנשור.
שוב, העניין ש"מזרחים מקופחים כי הם התיישבו ונשארו בפריפריה ואין לימודים ואין עבודה וכו' וכו'" פשוט לא נכון, כי איכשהו יש המון דוגמאות של אנשים מהפריפריה (מכל מיני עדות) שכן למדו וכן עבדו וכן התקדמו בעבודות וכן התקדמו בחיים.
אבל שאתה סופר את האנשים האלו לעומת הכלל אתה רואה הבדל ענק כנגד המרכז
אני לא יכול להגיד שזה הוגן אבל זו המציאות, וכן כמו שנראה לי כתבתי, עצרו רוסים לבדיקת שתיה רק בגלל שהם רוסים (לפחות ככה נראה לי), אז אני יכול לצעוק גזענות, אפלייה, לא הוגן וכו', אבל אני מבין שסיכוי לא קטן שזה בא ממקרים שקרו, אם בפועל שוטרים תפסו הרבה יותר רוסים שתויים באמצע היום מאשר אחרים זה טבעי שיעצרו אותם ואני לא רואה את זה כגזענות, אז וואלה זה באסה שאני רוסי שלעולם לא נוהג ולא אחראי על אחרים אבל פשוט ככה זה, ואם יעצרו אותי יבדקו ויראו שאין לי אלכוהול אני אמשיך לדרכי זה לא שיגידו בגלל שהוא רוסי הוא שיכור ובוא נעצור אותו.
כנ"ל מה שאתה מדבר עליו.
לפני כמה זמן נהרג ילד ערבי אוטסיט בגלל ששוטר חשד שהוא תקופני, לא זה היה בגלל שהוא פחד מין מתנהגות שלו בגלל איזה התקף שהוא חווה(כי פשוט לא היה לו ובתור מישהו שעובד עם אכלוסיה הזאת זה באמת עובד ככה ) לא זה לא היה כי הוא באמת הווה איום כי כול מה שהוא עשה זה לעמוד במקום ולצעוק ולצחקק , זה היה בגלל שהוא היה ערבי, מה שאנחנו יודעים כי השוטר צעק ''לערבי הזה יש נשק!''(מה שלא היה לו)
זאת מה השיטה הזאת שלך מובילה וזה למה אנשים ''מתבכיינים'' עליה
טוב עם החלק המודגש אני פשוט לא מסכים.
למה לא?
משנה מאוד, כי יש גזענות אצל אנשים פרטיים לעדות, מינים וכו', זה לא אומר שבני עדה מסויימת לא יכולים להתקדם בחיים בארץ.
ומה עם הגזענות הזאת נמצאת בידיו של מישהו בעל כוח ורב ובעל יכולת השפעה גבוהה? מה אז? זה לא משנה?
לא יודע למה זה נשמע לך ככה אבל לא. ראיתי אנשים מעדות שונות שמתבכיינים שהם מקופחים בגלל עדה, צבע עור, שפה, מבטא ועוד, וראיתי אנשים אחרים מאותם עדות שבמקום להתלונן הלכו ופיתחו את עצמם ומצליחים לא רע
אתה מתייגת את זה בתור התבכיינות כי זה נוח לך הם לא אומרים את זה הם אומרים יש בעיה בואו תעזרו לנו לפתור אותה בזמן שאנחנו מנסים להתקדם
לא קשור בכלל, זה לא על יוצאי עדה מסויימת אלא על כאלה שלא יהודים, לא משנה מאיזה עדה, אז לא יכולים להתחתן כאן. נכון בפועל זה יוצאי ברה"מ לשעבר כי אין עולים מעדות אחרות לא יהודים, אבל זה נושא אחר כבר, דת, רבנות וכו'.
זאת עדיין אפלייה, זה עדיין מאמץ שמופנה לעדה אחת או יותר לא משנה ממי זה ואם זה קשור לדת או לא זאת. כן אתה יכול להגיד שזה בכללי שבגלל שהם לא יהודים(שזה בולשיט ברוב המקרים) אבל להתחשב ביציאות הרבות של מוסד הרבנות שהופנו לעדה הזאת ספיצפית זה כנראה מופנה בעיקר עליהם.
סורי אם שכחתי משהו אני פשוט עונה בין הפסקות מין העבודה

אתה דיברתה על על מפעלים בעבודה פשוטה אתה אמרתה שמנהלים שמה בטח כלל מזרחים, אני אמרתי שכן הם מנהלים על קבוצות יותר מקופחות מהם ושאין להם ברירה אלא לעבוד בעבודות(עולים טריים ודרוזים) מה עוצר אותם להתקדם? העובדה שם מזרחי מעורר דימוי נמוך במקומות עבודה גבוהים
זה כתוב בכול הכתבות ששלחתי לך שהם לא דעה הם מבוססים על מחקר שאתה מסרב לקרוא
מנהלים גם על מהנדסים, יענו אנשים משכילים וזה. לא אומר שזה נכון תמיד, זה מה שראיתי.
אבל זה העניין אתה וכול הפרפריה לא צריכה לההתאמץ כפליים כדיי לקבל תואר זאת המשמעות של חוסר שויון
לא צריכה להתאמץ כפליים? אתה קצת סותר את עצמך או שלא הבנתי אותך, כי דיברת על מזרחים מקופחים בחוסר שוויון בגלל שדפקו אותם ושמו אותם בפריפריה (יותר נכון את סבא שלהם לפני 60 שנה)
אתה דברתה איתי על העליות ואיך הם התגברו על העליות אז זה רלוונטי
ושאין לך שרשרת של היסטוריה השכלה גבוהה ואתה תקוע במקום שלא יכול לעודד השכלה גבוהה אתה נמצא בחיסרון
מה זה מקום שלא יכול לעודד השכלה גבוהה? מקום גאוגרפי? כי כבר דיברתי על זה בתגובות קודמות. או למה אתה מתכוון מקום שלא יכול לעודד השכלה גבוהה?
אבל שאתה סופר את האנשים האלו לעומת הכלל אתה רואה הבדל ענק כנגד המרכז
תראה כמה אנשים יש באניברסיטאות מפריפריות לעומת מרכז ותגיד לי אם ההבדל ענק או לא.
לפני כמה זמן נהרג ילד ערבי אוטסיט בגלל ששוטר חשד שהוא תקופני, לא זה היה בגלל שהוא פחד מין מתנהגות שלו בגלל איזה התקף שהוא חווה(כי פשוט לא היה לו ובתור מישהו שעובד עם אכלוסיה הזאת זה באמת עובד ככה ) לא זה לא היה כי הוא באמת הווה איום כי כול מה שהוא עשה זה לעמוד במקום ולצעוק ולצחקק , זה היה בגלל שהוא היה ערבי, מה שאנחנו יודעים כי השוטר צעק ''לערבי הזה יש נשק!''(מה שלא היה לו)
זאת מה השיטה הזאת שלך מובילה וזה למה אנשים ''מתבכיינים'' עליה
לא מכיר את המקרה ולא יודע מה באמת קרה שם (גם התקשורת כמו שאנחנו יודעים לא תמיד מראה את כל התמונה), אבל כמו שאמרתי:
אני לא אומר שאין גזענות, אבל היא קיימת באופן פרטני אצל אנשים, לא בצורה גלובלית כמו שאתה מתאר
אני אחזור על עצמי שוב, בנאדם שלא מתקדם בחיים וטוען שזה בגלל שקיפחו את סבא שלו לפני 60 שנה זה מגוחך.
ומה עם הגזענות הזאת נמצאת בידיו של מישהו בעל כוח ורב ובעל יכולת השפעה גבוהה? מה אז? זה לא משנה?
משנה, ואני מניח שזה קורה גם. אבל שוב, זה לא משהו גלובלי ברמה מדינית שבכל הארץ שמזרחים לא יכולים להתקדם. ואגב למה אתה לא מדבר על גזענות של מזרחים לאשכנזים? אולי מישהו מאותם מנהלים שדיברתי עליהם לא יקבלו אשכנזים לעבודה?
אתה מתייגת את זה בתור התבכיינות כי זה נוח לך הם לא אומרים את זה הם אומרים יש בעיה בואו תעזרו לנו לפתור אותה בזמן שאנחנו מנסים להתקדם
אז שוב, מי שניסה להתקדם התקדם בגלל זה אני קורא לזה התבכיינות.
זאת עדיין אפלייה, זה עדיין מאמץ שמופנה לעדה אחת או יותר לא משנה ממי זה ואם זה קשור לדת או לא זאת. כן אתה יכול להגיד שזה בכללי שבגלל שהם לא יהודים(שזה בולשיט ברוב המקרים) אבל להתחשב ביציאות הרבות של מוסד הרבנות שהופנו לעדה הזאת ספיצפית זה כנראה מופנה בעיקר עליהם.
סורי אם שכחתי משהו אני פשוט עונה בין הפסקות מין העבודה
זה לא מופנה לעדה ספציפית, אתה אמור לספק הוכחה שאתה יהודי בשביל לעשות חופה, אלא אם כן ההורים שלך עשו חופה בארץ ואז אתה מכוסה. וזה לא בולשיט כי לא מעט אנשים לא יכולים לספק את ההוכחה הזאת אז הם עוברים טירטור או מתחתנים בחו"ל.
זה אפליה אבל לא קשורה לעדה, קשורה לכוחניות של הגוף המסריח שנקרא רבנות ראשית, אבל זה נושא אחר כבר.

זה לא מופנה לעדה ספציפית, אתה אמור לספק הוכחה שאתה יהודי בשביל לעשות חופה, אלא אם כן ההורים שלך עשו חופה בארץ ואז אתה מכוסה. וזה לא בולשיט כי לא מעט אנשים לא יכולים לספק את ההוכחה הזאת אז הם עוברים טירטור או מתחתנים בחו"ל.
זה אפליה אבל לא קשורה לעדה, קשורה לכוחניות של הגוף המסריח שנקרא רבנות ראשית, אבל זה נושא אחר כבר
אוקיי אני חייב להגיב לזה ראשון בגלל שאני לא חושב שאתה מכיר את הבעיה מספיק טוב,
מביאים להם הוכחות , זה עניין שהם עצמם לא רוצים לראות את עולי ברית המועצות בתור יהודים, אני לא זוכר את השם שלו כבר אבל לפני כמה זמן הרב הראשי של דיזייי זובי יצא בטענה שרוב עולי ברית המעוצות התרעבבו עם גוים ושכחו דרך ארץ יהודים שבאמת לא יהודים טענה שהוא באופן מגוחך חשב סבירה.
אני אחזור על עצמי שוב, בנאדם שלא מתקדם בחיים וטוען שזה בגלל שקיפחו את סבא שלו לפני 60 שנה זה מגוחך.
אבל זה לא שבגלל מה שקרה לסבא שלו בפרט זאת העבודה שהדבר הזה השאיר חותם ודימוי חברתי נמוך שהוא צריך להתגבר עליו.
אז שוב, מי שניסה להתקדם התקדם בגלל זה אני קורא לזה התבכיינות.
יש גם אנשים שניסו להתקדם ונכשלו בגלל דברים שלא בשליטתם
משנה, ואני מניח שזה קורה גם. אבל שוב, זה לא משהו גלובלי ברמה מדינית שבכל הארץ שמזרחים לא יכולים להתקדם. ואגב למה אתה לא מדבר על גזענות של מזרחים לאשכנזים? אולי מישהו מאותם מנהלים שדיברתי עליהם לא יקבלו אשכנזים לעבודה?
א כול כן דברתי על זה כמה פעמים תקרא את הודעות שלי שוב למעשה תקרא אותם שוב כי אתה מנסה לצייר את זה כמו ''יאללה מלחמה נגד האשכנזים'' שזה בכלל לא שהתכוונתי או רמזתי.
ב הסבירות לזה מאוד נמוכה כי ברגע שהם נמצאים במקום גבוה יותר לרוב להם יהיה את הכוח , לא שזה משנה זה משנה זאת עדיין גזענות.

לא מכיר את המקרה ולא יודע מה באמת קרה שם (גם התקשורת כמו שאנחנו יודעים לא תמיד מראה את כל התמונה), אבל כמו שאמרתי:
אבל במקרה הזה זה נגמר ברצח זה למה זה משנה.
מה זה מקום שלא יכול לעודד השכלה גבוהה? מקום גאוגרפי? כי כבר דיברתי על זה בתגובות קודמות. או למה אתה מתכוון מקום שלא יכול לעודד השכלה גבוהה?
אני יסביר את זה ממש על קצה המזלג: בפרפריה אין תחרות =המחירים יותר גדולים=הורים לא יכולים לרשות לעצמם שיעורים פרטים לילדים שמתקשים(ואם בכלל יש להם ילד לקוי למידה הלך עליהם) =פחות סיכוי לצאת עם השכלה= גם אם הם הצליחו להיכנס למוסד השכלה גבוהה הם רק אחוז קטן יותר מצליח לסיים את התואר.
לא צריכה להתאמץ כפליים? אתה קצת סותר את עצמך או שלא הבנתי אותך, כי דיברת על מזרחים מקופחים בחוסר שוויון בגלל שדפקו אותם ושמו אותם בפריפריה (יותר נכון את סבא שלהם לפני 60 שנה)
אני לא חושב שאתה מבין על מה אני מדבר ובאמת אני לא יודע איך עוד להסביר לך את זה
מנהלים גם על מהנדסים, יענו אנשים משכילים וזה. לא אומר שזה נכון תמיד, זה מה שראיתי.
אין מה להגיד חוץ מה זה שזה פשוט מה שאתה ראיתה
תראה כמה אנשים יש באניברסיטאות מפריפריות לעומת מרכז ותגיד לי אם ההבדל ענק או לא.
תקרא את המחקר שהוספתי בתגובה מקודם יש פער ענק

אוקיי אני חייב להגיב לזה ראשון בגלל שאני לא חושב שאתה מכיר את הבעיה מספיק טוב,
מביאים להם הוכחות , זה עניין שהם עצמם לא רוצים לראות את עולי ברית המועצות בתור יהודים, אני לא זוכר את השם שלו כבר אבל לפני כמה זמן הרב הראשי של דיזייי זובי יצא בטענה שרוב עולי ברית המעוצות התרעבבו עם גוים ושכחו דרך ארץ יהודים שבאמת לא יהודים טענה שהוא באופן מגוחך חשב סבירה
מכיר את הנושא, גם ממני דרשו הוכחות להיותי יהודי (תעודת לידה של אמא, של סבתא, נראה לי עוד כמה דברים), אירגנתי הכל והכל עבר חלק ומהר. מכיר כאלה שלא מצאו מסמך כזה או אחר ולקח להם זמן ועצבים כל התהליך הזה. לגבי רב שטען ככה, אכן זה חמור, מה שכן מלא רוסים זייפו שם מסמכים בשביל לעלות ארצה אז יוצא שבני העדה שבאמת יהודים פשוט לא מצליחים לארגן את כל המסמכים נתקלים בחוסר אמון.
אבל אתה כבר מתחיל לדבר איתי על אפליה או גזענות נגד רוסים, כאשר דיברת בכלל על מזרחים, אז אוקיי אתה בעצם מנסה להוכיח שיש גזענות ואפליה נגד עוד עדות ולא רק עדות המזרח. סבבה מה זה מוכיח בטענה שלך שהמזרחים מקופחים?
אבל זה לא שבגלל מה שקרה לסבא שלו בפרט זאת העבודה שהדבר הזה השאיר חותם ודימוי חברתי נמוך שהוא צריך להתגבר עליו
טוב התיחסתי לנושא הזה כבר כמה פעמים בתגובות, ב 60 שנה וכמה דורות אחרי אני לא מקבל את העניין הזה של "דימוי חברתי שצריך להתגבר" כי שוב, מי שרצה וניסה מזמן הצליח בחיים (זה לא בהכרח אומר השכלה, אני לא רואה את זה בהכרח כהצלחה בחיים)
יש גם אנשים שניסו להתקדם ונכשלו בגלל דברים שלא בשליטתם
נכון. בני כל מיני עדות.
אבל במקרה הזה זה נגמר ברצח זה למה זה משנה.
לא אמרתי שזה לא משנה, אבל מקרה אחד של שוטר שפעל לכאורה בצורה לא תקינה לא מעיד על הכלל. ושוב אני לא יודע מה קרה שם, זה מזכיר לי את המקרה של סלמון טקה שצעקו שהשןטר גזען והוציא אותו להורג בגלל צבע העור שלו. ואז התברר שהם בכלל זרקו עליו לבנים והוא ירה ברצפה, לא בבחור, בשביל להרתיע, אז אפשר להגיד הגנה עצמית. אפשר גם להגיד שהוא סתם דביל שבמקום להתרחק ולהזמין שוטרים שהם בתפקיד הוא רצה להרגיש גבר גבר ושלף נשר בלי קשר לצבע עורם של החבר'ה...
אני יסביר את זה ממש על קצה המזלג: בפרפריה אין תחרות =המחירים יותר גדולים=הורים לא יכולים לרשות לעצמם שיעורים פרטים לילדים שמתקשים(ואם בכלל יש להם ילד לקוי למידה הלך עליהם) =פחות סיכוי לצאת עם השכלה= גם אם הם הצליחו להיכנס למוסד השכלה גבוהה הם רק אחוז קטן יותר מצליח לסיים את התואר
דיברת על עדות המזרח, עכשיו אתה מדבר על פריפריה,
א. כבר אמרתי בתור אחד מהפריפריה ובתור אחד שראה לא מעט אנשים מהפריפריות בלימודים, מי שרוצה ומנסה עושה את זה.
ב. למישהו שקולט לימודים פחות טוב (פחות חכם בפשטות) או מישהו עם לקויות למידה, יהיה לו יותר קשה בלימודים לא משנה אם הוא גר בתל אביב, מעלות או דימונה, ולא משנה מאיפה הוא או ההורים שלו באו, איך זה קשור לעדות המזרח?
ג. לא כל אחד נועד להיות פרופסור, אין מה לעשות, לא חסר מקצועות מכובדים שלא קשורים להשכלה. חוץ מזה לא חסר עצמאים בלי קשר להשכלה שמצליחים יופי. אבל כן, צריך להשקיע מאמצים.

מכיר את הנושא, גם ממני דרשו הוכחות להיותי יהודי (תעודת לידה של אמא, של סבתא, נראה לי עוד כמה דברים), אירגנתי הכל והכל עבר חלק ומהר. מכיר כאלה שלא מצאו מסמך כזה או אחר ולקח להם זמן ועצבים כל התהליך הזה. לגבי רב שטען ככה, אכן זה חמור, מה שכן מלא רוסים זייפו שם מסמכים בשביל לעלות ארצה אז יוצא שבני העדה שבאמת יהודים פשוט לא מצליחים לארגן את כל המסמכים נתקלים בחוסר אמון.
אבל אתה כבר מתחיל לדבר איתי על אפליה או גזענות נגד רוסים, כאשר דיברת בכלל על מזרחים, אז אוקיי אתה בעצם מנסה להוכיח שיש גזענות ואפליה נגד עוד עדות ולא רק עדות המזרח. סבבה מה זה מוכיח בטענה שלך שהמזרחים מקופחים
לא אחי אתה לוקח פה משהו ומושך את זה לכיוון אחר , אני אומר כמו שאני מוכן לקבל את זה שיש אפלייה כלפי יוצאי ברית המעוצות בתור מזרחי
ולא קורא להם בכיינים ככה צריך להיות איתך
טוב התיחסתי לנושא הזה כבר כמה פעמים בתגובות, ב 60 שנה וכמה דורות אחרי אני לא מקבל את העניין הזה של "דימוי חברתי שצריך להתגבר" כי שוב, מי שרצה וניסה מזמן הצליח בחיים (זה לא בהכרח אומר השכלה, אני לא רואה את זה בהכרח כהצלחה בחיים)
אם אתה לא מוכן לקבל בסדר אז זה דיון סרק
לא אמרתי שזה לא משנה, אבל מקרה אחד של שוטר שפעל לכאורה בצורה לא תקינה לא מעיד על הכלל. ושוב אני לא יודע מה קרה שם, זה מזכיר לי את המקרה של סלמון טקה שצעקו שהשןטר גזען והוציא אותו להורג בגלל צבע העור שלו. ואז התברר שהם בכלל זרקו עליו לבנים והוא ירה ברצפה, לא בבחור, בשביל להרתיע, אז אפשר להגיד הגנה עצמית. אפשר גם להגיד שהוא סתם דביל שבמקום להתרחק ולהזמין שוטרים שהם בתפקיד הוא רצה להרגיש גבר גבר ושלף נשר בלי קשר לצבע עורם של החבר'ה..
אבל זה לא מקרה אחד במיוחד אם למשל על האתיופים יש אלפי מקרים של שוטרים שהפעילו אלימות מיותרת , ואף מקרה מסוים רצחו והסתירו את הרצח(לא זוכר איך קראו לזה זה קרה לפני כמה שנים)
דיברת על עדות המזרח, עכשיו אתה מדבר על פריפריה,
א. כבר אמרתי בתור אחד מהפריפריה ובתור אחד שראה לא מעט אנשים מהפריפריות בלימודים, מי שרוצה ומנסה עושה את זה.
ב. למישהו שקולט לימודים פחות טוב (פחות חכם בפשטות) או מישהו עם לקויות למידה, יהיה לו יותר קשה בלימודים לא משנה אם הוא גר בתל אביב, מעלות או דימונה, ולא משנה מאיפה הוא או ההורים שלו באו, איך זה קשור לעדות המזרח?
ג. לא כל אחד נועד להיות פרופסור, אין מה לעשות, לא חסר מקצועות מכובדים שלא קשורים להשכלה. חוץ מזה לא חסר עצמאים בלי קשר להשכלה שמצליחים יופי. אבל כן, צריך להשקיע מאמצי
עדות המזרח מאכלסות בעיקר את הפרפריה
א אתה רואה יש נותנים שסותרים את זה
ב שוב מורה פרטי פלוס אבחון לרוב מצמם ונותן כלים ללקוי הלמידה לתגבר על הבעיות שלו, בפרפריה לרוב השכר נמוך יותר עלות המחיה גבוהה יותר לכן הם לא משיגים תכניס את למשוואה את הפערים הכלכלים שיש למזרחים וזאת התשובה(שוב מאכלסים את רוב פרפריה.)
ג זה בכלל לא קשור לנושא

לא אחי אתה לוקח פה משהו ומושך את זה לכיוון אחר , אני אומר כמו שאני מוכן לקבל את זה שיש אפלייה כלפי יוצאי ברית המעוצות בתור מזרחי
ולא קורא להם בכיינים ככה צריך להיות איתך
משתמע מהתגובה שלך שאני קורא למזרחים "בכיינים", אז ממש לא. קראתי בכיינים למי שלא מצליח כי הוא לא עושה עם עצמו כלום ומאשים את זה שהוא בן עדה מסויימת ולכן הוא מופלה.

אם אתה לא מוכן לקבל בסדר אז זה דיון סרק
אוקיי.
אבל זה לא מקרה אחד במיוחד אם למשל על האתיופים יש אלפי מקרים של שוטרים שהפעילו אלימות מיותרת , ואף מקרה מסוים רצחו והסתירו את הרצח(לא זוכר איך קראו לזה זה קרה לפני כמה שנים)
אוקיי, זה חרא של דבר, אבל שוב כמו שאמרתי זה לא אפליה ברמה המדינית, יש שוטרים גזענים ששונאים מזרחים, יש כאלה ששונאים רוסים, כאלה ששונאים אתיופים וכו' וכו', זה עדיין לא מוכיח את זה שמזרחים מקופחים ברמה מדינית בגלל היותם בני עדות המזרח (השכלה, עבודות וכו').
ולגבי ה"אלפי מקרים" שאמרת, אני לא יכול להאמין שבכל מקרה זה באמת אלימות מיותרת ולא שהציו את זה בצורה מסויימת (בהנחה שיש באמת אלפי מקרים).
א אתה רואה יש נותנים שסותרים את זה
אני עדיין לא קיבלתי ממך הסבר למה לרוסי מהפריפריה שההורים שלו עובדים בשכר מינימום יש יותר סיכוי להגיע לאקדמיה מאשר למזרחי מהפריפריה?
ב שוב מורה פרטי פלוס אבחון לרוב מצמם ונותן כלים ללקוי הלמידה לתגבר על הבעיות שלו, בפרפריה לרוב השכר נמוך יותר עלות המחיה גבוהה יותר לכן הם לא משיגים תכניס את למשוואה את הפערים הכלכלים שיש למזרחים וזאת התשובה(שוב מאכלסים את רוב פרפריה.)
אז שוב, כבר נראה לי דיברתי על הנושא בתור אחד מפריפריה, ההורים של חברים שלי שעבדו מצאת החמה עד צאת הנשמה, אם הייתה להם אפשרות להביא מורים פרטיים כשילדיהם היו צריכים (כן כן, בפריפריה יש מןרים פרטיים) למה אתה טוען שלמישהו מזרחי לא? ממה שראיתי לאנשים שונים היה סדר דיפויות שונה, ומורה פרטי לילד שמתקשה לא היה בראש סדר עדיפויות אצל כל ההורים.
ג זה בכלל לא קשור לנושא
הפכת את זה לקשור לנושא כי התחלת לשים דגש על השכלה ולדבר על זה שיש פחות מזרחים באקדמיה, דיברת על מורים פרטיים וזה

משתמע מהתגובה שלך שאני קורא למזרחים "בכיינים", אז ממש לא. קראתי בכיינים למי שלא מצליח כי הוא לא עושה עם עצמו כלום ומאשים את זה שהוא בן עדה מסויימת ולכן הוא מופלה
אבל אתה טוען שאין קיפוח לא? אז מה שאתה אומר שגם אם מישהו מנסה ולא מצליח אז הוא גם בכיין.
אוקיי, זה חרא של דבר, אבל שוב כמו שאמרתי זה לא אפליה ברמה המדינית, יש שוטרים גזענים ששונאים מזרחים, יש כאלה ששונאים רוסים, כאלה ששונאים אתיופים וכו' וכו', זה עדיין לא מוכיח את זה שמזרחים מקופחים ברמה מדינית בגלל היותם בני עדות המזרח (השכלה, עבודות וכו').
ולגבי ה"אלפי מקרים" שאמרת, אני לא יכול להאמין שבכל מקרה זה באמת אלימות מיותרת ולא שהציו את זה בצורה מסויימת (בהנחה שיש באמת אלפי מקרים).
בחייאת תקרה את המאמרים תקרא את המחקר שפירסמתי על פרפריה אם אתה לא אוצה להאמין בסדר מכבד את הדעה שלך , אבל תגיד שזה לא אפשרי שיש על זה מידע מדעי
אז שוב, כבר נראה לי דיברתי על הנושא בתור אחד מפריפריה, ההורים של חברים שלי שעבדו מצאת החמה עד צאת הנשמה, אם הייתה להם אפשרות להביא מורים פרטיים כשילדיהם היו צריכים (כן כן, בפריפריה יש מןרים פרטיים) למה אתה טוען שלמישהו מזרחי לא? ממה שראיתי לאנשים שונים היה סדר דיפויות שונה, ומורה פרטי לילד שמתקשה לא היה בראש סדר עדיפויות אצל כל ההורים.
אני טוען שהפרפריה שמורכבת ברובה ממזרחים, צריכים לעשות את מה ששהורים שלך חברים שלך היו צריכות לעשות כדיי להשיג מורה פרטי,מה שהורה במרכז יכול לעשות גם אם עבודה בסיסית בשכר כפול (ולפעמים באותה משרה) אם פחות עליות שמסביב כי יש תחרות במרכז, מבלי לעבוד עד צאת החמה
לא סתם יש יותר לקוי מאובחנים במרכז מאשר מפרפריה הם פשוט יכולים להרשות לעצמם את האבחונים.
הפכת את זה לקשור לנושא כי התחלת לשים דגש על השכלה ולדבר על זה שיש פחות מזרחים באקדמיה, דיברת על מורים פרטיים וזה
אבל איך זה קשור? אני מדבר על מעמד לא המקצוע
אני עדיין לא קיבלתי ממך הסבר למה לרוסי מהפריפריה שההורים שלו עובדים בשכר מינימום יש יותר סיכוי להגיע לאקדמיה מאשר למזרחי מהפריפריה?
רוסים לרוב לא צריכים להתמודד עם הדימוי שלילי בחברה שטוען שהם לא משכילים(לא שיש דימוים אחרים לא טובים עליהם)
פלוס חלק מהרוסים באו משולשלת של השכלה גבוהה ממדינות ברית המעוצות, דבר זה נלקח מהרבה מזרחים למשך הרבה זמן מכוון שבזמן העליה שלהם זרקו אותם למעבורות ובתי ספר למקצוע במקום לתת להם לבחור מה הם יעשו בחיים.
ובכך אין שרשרת או צפייה מהמשפחה לכן הסיכוי נמוך יותר

אבל אתה טוען שאין קיפוח לא? אז מה שאתה אומר שגם אם מישהו מנסה ולא מצליח אז הוא גם בכיין.
לא, אני טוען שמי שלא מצליח זה כי הוא לא מנסה ואז מתבכיין שיש קיפוח.
בחייאת תקרה את המאמרים תקרא את המחקר שפירסמתי על פרפריה אם אתה לא אוצה להאמין בסדר מכבד את הדעה שלך , אבל תגיד שזה לא אפשרי שיש על זה מידע מדעי
כמו שאמרתי לפני, התחלתי לקרוא את הקישןר הראשון באחת התגובות שלך לפני כמה ימים והפסקתי. ובתור גולש בפורום כאן אתה אמור לדעת שלא תמיד למחקרים באמת יש משמעות אמיתית (קח לדוגמא מחקרים של ynet על תזונה/אימונים).
אני טוען שהפרפריה שמורכבת ברובה ממזרחים, צריכים לעשות את מה ששהורים שלך חברים שלך היו צריכות לעשות כדיי להשיג מורה פרטי,מה שהורה במרכז יכול לעשות גם אם עבודה בסיסית בשכר כפול (ולפעמים באותה משרה) אם פחות עליות שמסביב כי יש תחרות במרכז, מבלי לעבוד עד צאת החמה
לא סתם יש יותר לקוי מאובחנים במרכז מאשר מפרפריה הם פשוט יכולים להרשות לעצמם את האבחונים
לא יודע אם הפריפריה מורכבת ברובה ממזרחים משום מה אני מכיר תמונה קצת שונה אבל לא יודע בוודאות.
אבל אנשים מפריפריה כן מצליחים זה לא שכל אדם מצליח בארץ בא מתל אביב מן הסתם.
ובמוסדות לימוד קיימת העדפה מתקנת לתושבי פריפריה אני מניח שאתה יודע את זה יופי.
אבל איך זה קשור? אני מדבר על מעמד לא המקצוע
מזתומרת איך זה קשור? אתה כותב פעם אחרי פעם על השכלה. מעמד בחיים קיים גם בלי השכלה.
רוסים לרוב לא צריכים להתמודד עם הדימוי שלילי בחברה שטוען שהם לא משכילים(לא שיש דימוים אחרים לא טובים עליהם)
א. כשהם היו עולים חדשים נכון, היה פער בנושא בין עולים מרוסיה לעולים ממרוקו, תימן ועוד בנושא השכלה. אבל שוב, העליות היו לפני 60 שנה הדור הבא זה כבר ישראלים, זה לא ממש תופס התירוץ הזה.
ב. נגיד ויש דימוי על מזרחי שהוא פחות משכיל, ועדיין אם הוא רוצה להתקבל לאוניברסיטה ויש לו את הנתוני קבלה המתאימים לא יגידו לא "לא, אתה מהעדה של הלא משכילים אתה לא מתקבל" כנ"ל בעבודות, אם יש לו את תנאי הקבלה.
פלוס חלק מהרוסים באו משולשלת של השכלה גבוהה ממדינות ברית המעוצות, דבר זה נלקח מהרבה מזרחים למשך הרבה זמן מכוון שבזמן העליה שלהם זרקו אותם למעבורות ובתי ספר למקצוע במקום לתת להם לבחור מה הם יעשו בחיים.
"שושלת של השכלה גבוהה", אז זה כבר לא מדבר על אפליה וגזענות אלא היה נהוג במדינות שמהן באו (כמו "אבא עשיר אבא עני" רק "אבא משכיל אבא לא משכיל"), אז אוקיי זה היה נכון בעליה, זה לא תופס לישראלי שהוא דור שלישי בארץ עם כל הכבוד.
ובכך אין שרשרת או צפייה מהמשפחה לכן הסיכוי נמוך יותר
אז אם המשפחה לא מצפה ממני לעשות משהו עם עצמי בחיים ואני לא עושה עצמי כלום בגלל זה, זה לא אומר שהמדינה מפלה אותי.

ושוב אתה מדבר רק על השכלה ואז אומר לי מה זה קשור. אתה זה ששם דגש על השכלה וטוען שמזרחים מקופחים ומופלים בזה (מה שאני טוען שלא נכון אבל שוב, מעמד בחיים זה לא בהכרח השכלה גהוהה)

לא, אני טוען שמי שלא מצליח זה כי הוא לא מנסה ואז מתבכיין שיש קיפוח.
זאת הכללה גדולה מדי ולא הוגנת והייתי אומר אפילו נאבית
מו שאמרתי לפני, התחלתי לקרוא את הקישןר הראשון באחת התגובות שלך לפני כמה ימים והפסקתי. ובתור גולש בפורום כאן אתה אמור לדעת שלא תמיד למחקרים באמת יש משמעות אמיתית (קח לדוגמא מחקרים של ynet על תזונה/אימונים).
מחקר אמור להצביע על נתונים בדקתי גם את המחקרים עצמם כדיי לבדוק שלא הוצאו מקשרם בכתבה, מעבר לכך אתה לא יכול להגיד קראיתי קצת והפסקתי ועל בכך אני פוסל את המחקר, זה כמו שאני יקרא מחקר שיגיד שעולם לא שטוח, יפסיק לקרוא ועל בי כך העולם השטוח.
לא יודע אם הפריפריה מורכבת ברובה ממזרחים משום מה אני מכיר תמונה קצת שונה אבל לא יודע בוודאות.
אבל אנשים מפריפריה כן מצליחים זה לא שכל אדם מצליח בארץ בא מתל אביב מן הסתם.
ובמוסדות לימוד קיימת העדפה מתקנת לתושבי פריפריה אני מניח שאתה יודע את זה יופי.
העדפה המתקנת רק עוזרת לך להתקבל הבעיה היא במוסדות החינוך בעל התיכוניים וכו' זה למה כמות הזכאים נמוכה
מזתומרת איך זה קשור? אתה כותב פעם אחרי פעם על השכלה. מעמד בחיים קיים גם בלי השכלה.
אחלה אבל לרוב השכלה גבוהה נותנת לך מעמד גבוהה
א. כשהם היו עולים חדשים נכון, היה פער בנושא בין עולים מרוסיה לעולים ממרוקו, תימן ועוד בנושא השכלה. אבל שוב, העליות היו לפני 60 שנה הדור הבא זה כבר ישראלים, זה לא ממש תופס התירוץ הזה.
ב. נגיד ויש דימוי על מזרחי שהוא פחות משכיל, ועדיין אם הוא רוצה להתקבל לאוניברסיטה ויש לו את הנתוני קבלה המתאימים לא יגידו לא "לא, אתה מהעדה של הלא משכילים אתה לא מתקבל" כנ"ל בעבודות, אם יש לו את תנאי הקבלה.
ברור שלא יגידו את זה אבל מה זה משנה? הם לא חייבים לך הסברים שאתה מקיש מעומדות, זה פשוט סירוב גם אני שהגשתי מעומדות לתואר ראשון לא רק שלחתי את גליון הציונים שלהם. אם זה באמת היה עניין של רק ציונים אז לא הייתה צריך לשלוח להם קורות חיים, לעבור משימת קבלה,ויום אוטרצינה, אז לכן בהחלט האפשרות שיש גזענות סמויה בהחלט סבירה.
לכן התשובה הנכונה ביותר היא למגר את הדימוי ההשלילי שנוצר למשך השניים מה שממשלה לא עושה. (בין היתר לטפל בפרפריה כמו שאמרתי)
ומה זה משנה שהם הישראלים אנחנו חברה שחיה על סטראוטיפים, ברצינות זה אחד מין השלילים שבכך שאנחנו חיים בחברה מעורבת.
ושלת של השכלה גבוהה", אז זה כבר לא מדבר על אפליה וגזענות אלא היה נהוג במדינות שמהן באו (כמו "אבא עשיר אבא עני" רק "אבא משכיל אבא לא משכיל"), אז אוקיי זה היה נכון בעליה, זה לא תופס לישראלי שהוא דור שלישי בארץ עם כל הכבוד.
לא זה לא תקרא שוב את הודעה שלי ,אתה מתבלבל בין מה שאני אומר לבין מה שאתה חושב שאני אומר.
אז אם המשפחה לא מצפה ממני לעשות משהו עם עצמי בחיים ואני לא עושה עצמי כלום בגלל זה, זה לא אומר שהמדינה מפלה אותי.

ושוב אתה מדבר רק על השכלה ואז אומר לי מה זה קשור. אתה זה ששם דגש על השכלה וטוען שמזרחים מקופחים ומופלים בזה (מה שאני טוען שלא נכון אבל שוב, מעמד בחיים זה לא בהכרח השכלה גהוהה)
המדינה צריכה לתת לך עוד אנשי השכלה שונים לראווה(או לפחות להציג אותם), מין העדה שלך עוד סיכוים ועוד כלים כדיי להתגבר על הבדל שנוצר ממעשה בעבר. למה אתה חושב שאמרתי שמירי רגב לא עשתה כלום בתור שרת התרבות?

זאת הכללה גדולה מדי ולא הוגנת והייתי אומר אפילו נאבית
לא אמרתי שאפליה או גזענות לא קיימות בכלל אלא לא ברמה המדינית, אם זה נראה לך הכללה נאיבית אוקיי.
אחלה אבל לרוב השכלה גבוהה נותנת לך מעמד גבוהה
לא בהכרח אבל לא משנה, אתה זה שאמרת מה זה קשור על דברים שאמרתי המדברים על השכלה ואתה זה ששם דגש על השכלה...
אני שהגשתי מעומדות לתואר ראשון לא רק שלחתי את גליון הציונים שלהם. אם זה באמת היה עניין של רק ציונים אז לא הייתה צריך לשלוח להם קורות חיים, לעבור משימת קבלה,ויום אוטרצינה, אז לכן בהחלט האפשרות שיש גזענות סמויה בהחלט סבירה
להגיש קורות חיים למוסד לימודים בשביל להתקבל לתואר??? פעם ראשונה שאני שומע על דבר הזוי כזה, איפה זה?
חוץ מציונים לא שמעתי מעולם שצריך עוד משהו.
יש דברים כמו תלושי שכר שלך ושל ההורים בשביל זכאות למעונות, מלגות וכו' אבל זה משהו אחר...
לא זה לא תקרא שוב את הודעה שלי ,אתה מתבלבל בין מה שאני אומר לבין מה שאתה חושב שאני אומר
היה נראה לי די ברור שזה מה שאתה אומר, אולי טעיתי.
המדינה צריכה לתת לך עוד אנשי השכלה שונים לראווה(או לפחות להציג אותם), מין העדה שלך עוד סיכוים ועוד כלים כדיי להתגבר על הבדל שנוצר ממעשה בעבר. למה אתה חושב שאמרתי שמירי רגב לא עשתה כלום בתור שרת התרבות?
אני מסכים איתך לגבי זה שמירי רגב חרא של שרת תרבות (או חרא של ח"כ בכללי) אבל מה המדינה אמורה לעשות? מי זה המדינה? אם יש אנשי השכלה לראווה שהם אשכנזים ואין אנשי השכלה מזרחים (דגש על אם, ונגיד בגלל כשהם באו היו מופלים או בגלל הבדלי השכלה ענקיים במדינות שמהן באו) מה אתה רוצה שיעשו עם זה עכשיו?
או שאתה אומר לי שיש מלא פרופסורים מזרחיים, או רופאים או אנשי השכלה שראוי להציג לראווה ומעדיפים "להעלים" אותם בגלל העדה שלהם ומדברים רק על אשכנזים?

לא אמרתי שאפליה או גזענות לא קיימות בכלל אלא לא ברמה המדינית, אם זה נראה לך הכללה נאיבית אוקיי
כאשר לא עושים משהו נגד זאת , זאת מדינות.
לא בהכרח אבל לא משנה, אתה זה שאמרת מה זה קשור על דברים שאמרתי המדברים על השכלה ואתה זה ששם דגש על השכלה.
כי שוב השכלה לרוב יוצרת מעמד גבוהה
להגיש קורות חיים למוסד לימודים בשביל להתקבל לתואר??? פעם ראשונה שאני שומע על דבר הזוי כזה, איפה זה?
חוץ מציונים לא שמעתי מעולם שצריך עוד משהו.
יש דברים כמו תלושי שכר שלך ושל ההורים בשביל זכאות למעונות, מלגות וכו' אבל זה משהו אחר...
אני לא יודע מה הבדל הגילאים היינו אבל זה באמת המינימום יש גם מקומות שמבקשים מציל נכתב או להגיש עבודה למען הקבלה.
ולפעמים אף מבקשים ממשיך מידע על השירות הצבאי שלך, ( אני למשל הייתי לשבת ולדבר שעה אם המראיינאת .באנובריסטה לעברית כאשר רציתי לעשות תואר. ביבלוגיה)
זה בחיים לא' ''יאללה יש לך מספיק ציונים טובים בואו תכנס""
המקום היחיד ששמעתי ששם זין על זה הוא המכללה למנהל אבל זה מכוון שאתה סתם משלם כמות מטורפת של כסף כול שנה.
אני מסכים איתך לגבי זה שמירי רגב חרא של שרת תרבות (או חרא של ח"כ בכללי) אבל מה המדינה אמורה לעשות? מי זה המדינה? אם יש אנשי השכלה לראווה שהם אשכנזים ואין אנשי השכלה מזרחים (דגש על אם, ונגיד בגלל כשהם באו היו מופלים או בגלל הבדלי השכלה ענקיים במדינות שמהן באו) מה אתה רוצה שיעשו עם זה עכשיו?
או שאתה אומר לי שיש מלא פרופסורים מזרחיים, או רופאים או אנשי השכלה שראוי להציג לראווה ומעדיפים "להעלים" אותם בגלל העדה שלהם ומדברים רק על אשכנזים?
המדינה היא משרד התרבות היא הממשלה
וכן יש הרבה אנשי השכלה מזרחים ואילו אתיופים שרואים להציג אותם , גם בחומר הלימוד גם ההצגות וגם בסמלים התרבות שלנו,יש גם אנשי רוח מזרחים ישניםשלא מופיעים בתרבות
למה?
כי ככה זה היה למשך שנים ופשוט אין להם כוח לשנות את זה
למה זה תפקיד של מירי רגב?
כי הייתה שרת התרבות בחייאת ראבק אם לא זה אז מה עוד המשרד הזה צריך לעשות מה השימוש שלו בכלל?
והכי חשוב זה כמה דבילי ופופליסט היא הייתה מתגאה בזה שיש ברדיו את אייל גולן , אבל מסרבת לתת הכרה לסמי ברד כי הוא לא אמר שהוא מצביע חביבי שנשאלו אותו על כך בראיון( שדרך אגב למדתי תחתיו, הוא אולי אדם לא נעים אבל בהחלט אינטלגנט)
מעדיף שהוא יהיה מודל לחיקוי לנוער המזרחי
מאשר אייל גולן , סליחה.

זה בחיים לא' ''יאללה יש לך מספיק ציונים טובים בואו תכנס""
בטכניון זה כן היה ככה, באוניברסיטאות ממה שידוע לי גם, נורא הזוי מה שאתה אומר.
אגב כמו שאמרתי לפני, במחזור סיום שלי איכשהו כמעט חצי מהבוגרים היו מזרחים (לפי השמות משפחה), איכשהו הם הצליחו להתגבר על האפליה... או מה שנראה לי יותר סביר, מי שהיה מספיק טוב הצליח, מכל עדה.
יש הרבה אנשי השכלה מזרחים ואילו אתיופים שרואים להציג אותם , גם בחומר הלימוד גם ההצגות וגם בסמלים התרבות שלנו,יש גם אנשי רוח מזרחים ישניםשלא מופיעים בתרבות
למה?
כי ככה זה היה למשך שנים ופשוט אין להם כוח לשנות את זה
למה זה תפקיד של מירי רגב?
אם זה נכון אז באמת מסכים איתך, משרד התרבות אמור לדאוג לזה שיכירו אנשים מכל העדות. אבל כבר הסכמנו שמירי רגב עשתה חרא עבודה בתפקיד ואסור לתת לה לייצג לא מזרחים לא מערביים ולא אף אחד אי פעם לבהמה הזאת.
ועדיין אני לא מסכים שהיום ב 2020 מפלים מזרחים באקדמיה במקומות עבודה (באופן כללי) ודברים כאלה.
והכי חשוב זה כמה דבילי ופופליסט היא הייתה מתגאה בזה שיש ברדיו את אייל גולן , אבל מסרבת לתת הכרה לסמי ברד כי הוא לא אמר שהוא מצביע חביבי שנשאלו אותו על כך בראיון( שדרך אגב למדתי תחתיו, הוא אולי אדם לא נעים אבל בהחלט אינטלגנט)
מעדיף שהוא יהיה מודל לחיקוי לנוער המזרחי
מאשר אייל גולן , סליחה.
100%

בטכניון זה כן היה ככה, באוניברסיטאות ממה שידוע לי גם, נורא הזוי מה שאתה אומר.
אגב כמו שאמרתי לפני, במחזור סיום שלי איכשהו כמעט חצי מהבוגרים היו מזרחים (לפי השמות משפחה), איכשהו הם הצליחו להתגבר על האפליה... או מה שנראה לי יותר סביר, מי שהיה מספיק טוב הצליח, מכל עדה
לא יודע מה להגיד לך חוץ מזה שהלוואי שזה היה ככה, אני למשל התקבלתי לתואר בביולוגיה(אבל לא הלכתי בסוף) אבל ללימודים תואר ראשון לחינוך מיוחד בסמינר הקיבוצים לא צלחתי, לעומת בכול במכללת ולנסקי קיבלו אותי לאותו תואר . ובכול השלושה היה לי ממצוע של 100(כאילו זה יותר אבל אין לי כוח לחשב את הבונוסים האלו) . הלוואי שזה היה ככה כי אז לא הייתי משלם 300 שקל כול פעם להרשמה :\
ושוב אני יכול להגיד שלא ראיתי אף מזרחי לא בולונסקי ולא באנוברסיטה לעברית
אם זה נכון אז באמת מסכים איתך, משרד התרבות אמור לדאוג לזה שיכירו אנשים מכל העדות. אבל כבר הסכמנו שמירי רגב עשתה חרא עבודה בתפקיד ואסור לתת לה לייצג לא מזרחים לא מערביים ולא אף אחד אי פעם לבהמה הזאת.
ועדיין אני לא מסכים שהיום ב 2020 מפלים מזרחים באקדמיה במקומות עבודה (באופן כללי) ודברים כאלה.
זכותך לא להסכים , ולא אמרתי שזה בכללה, אני לא אוהב להכליל כי אז באמת לא התקדמנו משנות ה50 , אני רק אומר שזה עדיין קיים וצריך להלחם נגד זה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית