אתה דיברתה על על מפעלים בעבודה פשוטה אתה אמרתה שמנהלים שמה בטח כלל מזרחים, אני אמרתי שכן הם מנהלים על קבוצות יותר מקופחות מהם ושאין להם ברירה אלא לעבוד בעבודות(עולים טריים ודרוזים) מה עוצר אותם להתקדם? העובדה שם מזרחי מעורר דימוי נמוך במקומות עבודה גבוהיםהתחילו לעבוד בתור עולים טריים, חלק עם השכלה משם, אבל כן, לא עשו כאן מבחנים לאשר וכו' אז נניח בלי השכלה בארץ, ועובדים עשרות שנים במפעלים אז כבר לא עולים טריים.
ולא הבנתי מה אתה מוכיח בזה שאתה מדבר על מזרחים דור שני-שלישי בארץ, במיוחד שדיברת על השכלה, אני רואה את זה הפוך, הם דור שני-שלישי בארץ לא עולים חדשים ממדינות המזרח אלא ישראלים צברים, מי הפריע לאחד כזה לרכוש השכלה דיברתי בתגובה שלי על לימודים, עבודה, פריפריה וכו', מי שרוצה להמשיך ולהגיד שהוא מקופח כי הוא מזרחי בעיה שלו
זה כתוב בכול הכתבות ששלחתי לך שהם לא דעה הם מבוססים על מחקר שאתה מסרב לקרוא
אבל זה העניין אתה וכול הפרפריה לא צריכה לההתאמץ כפליים כדיי לקבל תואר זאת המשמעות של חוסר שויוןאוקיי, ו? אתה די סותר את עצמך ומאשש את מה שאני אומר לא? אני מהפריפריה, דפקו את ההורים שלי, דופקים אותי, ועדיין השגתי דברים שאני רוצה בחיים, הכיצד?
אתה דברתה איתי על העליות ואיך הם התגברו על העליות אז זה רלוונטינגיד שאכן היחס היה שונה, אבל לא יודע אם זה בגלל העדות או בגלל המצב של המדינה בשנות ה 90 לעומת שנות ה 50-60.
אבל בכל מקרה אני מדבר על התקופה הנוכחית, כמו שגם אתה אמרת אתה מדבר על מזרחים שדור שני-שלישי כאן, אני לא מקבל את העניין של "אני לא מתקדם בחיים כי אני מקופח. למה אני מקופח? כי דפקו את סבא שלי כשהוא בא לפני 60 שנה לארץ"
ושאין לך שרשרת של היסטוריה השכלה גבוהה ואתה תקוע במקום שלא יכול לעודד השכלה גבוהה אתה נמצא בחיסרון
אבל שאתה סופר את האנשים האלו לעומת הכלל אתה רואה הבדל ענק כנגד המרכזאז שוב, אני וכל המכרים שלי מהפריפריה והצלחנו לא לנשור.
שוב, העניין ש"מזרחים מקופחים כי הם התיישבו ונשארו בפריפריה ואין לימודים ואין עבודה וכו' וכו'" פשוט לא נכון, כי איכשהו יש המון דוגמאות של אנשים מהפריפריה (מכל מיני עדות) שכן למדו וכן עבדו וכן התקדמו בעבודות וכן התקדמו בחיים.
לפני כמה זמן נהרג ילד ערבי אוטסיט בגלל ששוטר חשד שהוא תקופני, לא זה היה בגלל שהוא פחד מין מתנהגות שלו בגלל איזה התקף שהוא חווה(כי פשוט לא היה לו ובתור מישהו שעובד עם אכלוסיה הזאת זה באמת עובד ככה ) לא זה לא היה כי הוא באמת הווה איום כי כול מה שהוא עשה זה לעמוד במקום ולצעוק ולצחקק , זה היה בגלל שהוא היה ערבי, מה שאנחנו יודעים כי השוטר צעק ''לערבי הזה יש נשק!''(מה שלא היה לו)אני לא יכול להגיד שזה הוגן אבל זו המציאות, וכן כמו שנראה לי כתבתי, עצרו רוסים לבדיקת שתיה רק בגלל שהם רוסים (לפחות ככה נראה לי), אז אני יכול לצעוק גזענות, אפלייה, לא הוגן וכו', אבל אני מבין שסיכוי לא קטן שזה בא ממקרים שקרו, אם בפועל שוטרים תפסו הרבה יותר רוסים שתויים באמצע היום מאשר אחרים זה טבעי שיעצרו אותם ואני לא רואה את זה כגזענות, אז וואלה זה באסה שאני רוסי שלעולם לא נוהג ולא אחראי על אחרים אבל פשוט ככה זה, ואם יעצרו אותי יבדקו ויראו שאין לי אלכוהול אני אמשיך לדרכי זה לא שיגידו בגלל שהוא רוסי הוא שיכור ובוא נעצור אותו.
כנ"ל מה שאתה מדבר עליו.
זאת מה השיטה הזאת שלך מובילה וזה למה אנשים ''מתבכיינים'' עליה
למה לא?טוב עם החלק המודגש אני פשוט לא מסכים.
ומה עם הגזענות הזאת נמצאת בידיו של מישהו בעל כוח ורב ובעל יכולת השפעה גבוהה? מה אז? זה לא משנה?משנה מאוד, כי יש גזענות אצל אנשים פרטיים לעדות, מינים וכו', זה לא אומר שבני עדה מסויימת לא יכולים להתקדם בחיים בארץ.
אתה מתייגת את זה בתור התבכיינות כי זה נוח לך הם לא אומרים את זה הם אומרים יש בעיה בואו תעזרו לנו לפתור אותה בזמן שאנחנו מנסים להתקדםלא יודע למה זה נשמע לך ככה אבל לא. ראיתי אנשים מעדות שונות שמתבכיינים שהם מקופחים בגלל עדה, צבע עור, שפה, מבטא ועוד, וראיתי אנשים אחרים מאותם עדות שבמקום להתלונן הלכו ופיתחו את עצמם ומצליחים לא רע
זאת עדיין אפלייה, זה עדיין מאמץ שמופנה לעדה אחת או יותר לא משנה ממי זה ואם זה קשור לדת או לא זאת. כן אתה יכול להגיד שזה בכללי שבגלל שהם לא יהודים(שזה בולשיט ברוב המקרים) אבל להתחשב ביציאות הרבות של מוסד הרבנות שהופנו לעדה הזאת ספיצפית זה כנראה מופנה בעיקר עליהם.לא קשור בכלל, זה לא על יוצאי עדה מסויימת אלא על כאלה שלא יהודים, לא משנה מאיזה עדה, אז לא יכולים להתחתן כאן. נכון בפועל זה יוצאי ברה"מ לשעבר כי אין עולים מעדות אחרות לא יהודים, אבל זה נושא אחר כבר, דת, רבנות וכו'.
סורי אם שכחתי משהו אני פשוט עונה בין הפסקות מין העבודה