הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שחיקה בסחוס

Lidor Hayu

משתמש מתחיל
38
21
נק' מוניטין:
34
38
21
שלום לכולם,אחרי כאבים שנמשכו המון זמן-קרוב לשנה בברך השמאלית ולא עברו שלחו אותי לאולטרסאונד ל2 הברכיים.הפענוח הגיע ושם נמצא שיש לי שחיקה מזערית בסחוס ב2 הברכיים
אני בן 22,שיחקתי כל החיים כדורסל עד גיל 18 וחצי ומאז מתאמן באינטנסיביות בחדר כושר ככה שגם האורתופד מומחה לברכיים וגם אני לא מופתעים.
הוא שלח אותי לפיזיותרפיה שאני מתחיל החל מיום שני ורוצה לדעת לקראת מה אני הולך
רציתי לשאול אם יש כאן אנשים שסבלו/סובלים משחיקה בסחוס?איך הם טיפלו?כמה זמן לקח להרגיש טוב יותר?האם אפשר לחזור להיות כמו לפני הכאבים מבחינת כאב/ביצועים?
אשמח מאוד לעזרה אנשי הפורום!כמובן שגם מהמנהלים/פיזיותרפיסטים/אורתופדים שנמצאים פה!!!
מציין שאני מרגיש את הכאבים כל פעם שאני מעמיס על הברך,בהליכות שנמשכות מעל עשר דקות,שלא לדבר על ריצות,שאני קם ממצב ישיבה לעמידה
Up

היי לידור, ממצאים של שחיקת סחוס בגילך הם לרוב חסרי משמעות ואינם הסיבה לכאבים. זה פשוט מה שרואים בצילום הברך שלך וזה נורמלי.
בפיזיותרפיה מטפלים בכאב ומשפרים את התפקוד שנפגע עקב הכאב.
כאב זה דבר מורכב ומושפע מהרבה מאוד דברים, לא רק פגיעה במבנה.
לכן הפיזיותרפיסט יפשט עבורך מה הקשיים שאתה חווה מבחינת תפקוד יומיומי וספורטיבי, מה הפערים הקיימים מבחינת יכולת גופנית (למשל גמישות, כוח, שליטה בתנועה) ואיך ניתן להקל על הכאב (למשל על ידי עיסוי, חשמל, חום קור ועוד)
לאורך התהליך עליך לבצע תרגול משקם יומיומי כדי להחזיר את היכולת שנפגעה.
מבחינתי זמן התרגול ליום נע בין 10-30 דקות לרוב.
בהצלחה! זמין לעוד שאלות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה המפורטת!אם ככה אז לפי מה שאני מבין אין קשר בין השחיקה שנמצאה(גם אם מזערית) לבין הכאבים שכנראה נגרמים מסיבה אחרת.
כמובן שכל מה שהפיזיותרפיסט יגיד לי אבצע על הצד הטוב ביותר.אתה מאמין שאוכל לחזור לתפקוד תקין כמו לפני הכאבים?מניסיונך האישי כמובן

• פותח/ת השרשור
תודה רבה עזרת לי מאוד!!
היי,אשמח לעדכן לגבי המפגש היום אצל הפיזיותרפיסט.
אתחיל ואומר שהוא בא מעולם הכושר כך שהיה לנו שפה משותפת.
הוא צפה בתיק הרפואי שלי,בצילום הרגיל ובצילום אולטרסאונד ובסיכומים של שניהם.הוא גם אמר שהוא לא רואה שום דבר חריג,הוסיף ואמר שהשחיקה המזערית שקיימת נפוצה לגילי בעיקר בהתחשב בעובדה שאני כל חיי בספורט עם עבר ככדורסלן.ביצעתי מספר תנועות של מתיחות לפנים ולאחור ולאחר שבדק אותי הוא טען שלדעתו הבעיה מגיעה מהגב תחתון ולא מהברך!
הוא שלל את דעותיו של האורתופד ואף אמר שאין מניעה לחזור ולבצע פעילות ספורטיבית כגון הליכות,חדר כושר או כל פעילות אחרת-למרות שאמרתי לו בדיוק באילו מצבים אני מרגיש מוגבל וכאב.
נתן לי תרגיל אחד לבצע לגב תחתון ל4 פעמים ביום עם מרווחים בינם.
מציין שיצאתי בהלם וזה נשמע לי טוב מכדי שיהיה אמיתי אבל באמת לאחר ביצוע התרגיל הרגשתי הקלה וגם בפן הפיסכולוגי זה היווה גורם מקל.
אשמח לשמוע את דעתכם ואת דעתך כמובן ניר!

נשמע שאתה בכיוון הנכון. צריך לבחון את ההתקדמות לאורך זמן, פיזיותרפיה זה תהליך שיקום עם עליות וירידות. אם תראה שאתה נתקע שוב בהתקדמות תוכל לעדכן ונשמח לעזור.
וגם אם עובר לחלוטין חשוב לשתף ולעזור לאלו שמתלבטים כיצד לפעול

• פותח/ת השרשור
כל עוד זה תלוי בי אשתף בהכל!!כל עדכון והתפתחות.לטובה ולרעה
מעבר לכך אני מודה לך המון ומעריך את הזמן והמחשבה שאתה מקדיש!!!
נתקלתי כרגע בפוסט בפייסבוק של בחור בשנות ה40 לחייו שסובל מפריצת דיסק שפוגעת בעצב L5 ומקרינה דרך האגן , הירך , השוק , ועד הכף רגל כולל נמלול מהברך ומטה . אני מציין שזה בדיוק בדיוק התופעות שאני מרגיש בצד השמאלי ..
כאב בגב תחתון , חוסר טווח תנועה מטורף באגן ובירך , הברך מוגבלת והשרירים של ה4 ראשי והתאומים מרגישים חולשה מטורפת + נמלול בכף רגל .
יש סיבה לפחד?אני מציין שהפיזיותרפיסט שטיפ בי אמר לי שלטענתו זה מגיע מהגב ואפילו לא ציינתי מולו את התופעות האלו(הוא רק בדק לי את טווחי התנועה והרגיש את האזור המוגבל בגב)

נימול ברגל זה סימן לשינוי באות העצבי אבל יכול להגיע מכמה סיבות ומקורות. כשזה נלווה לחולשה יש לחקור האם יש קשר בין הדברים.
בכל מקרה תעקוב אחר ההתקדמות שלך, אם אתה ממשיך להתקדם אין צורך לחשוש.

• פותח/ת השרשור
הבנתי,מחר הטיפול שני בפיזיותרפיה.לאחר מכן אספר פה את החוות דעת שלו עליי ועל במצב שלי לעומת שבוע שעבר ואעדכן כאן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית