הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים ופציעות

ilayzror

משתמש פעיל
410
0
נק' מוניטין:
19
410
0
אני מתאמן כחודשיים [עם תקופת החגים] הכי רציני שיש. נותן כמה שאני יכול.
כבר שבוע שאני לא מצליח להשלים אימון כמו שצריך מבלי לוותר על תרגיל מוסיים בגלל כאב.
אני עושה אימוני AB
10 סטים שריר גדול
6-7 קטן
התחילו לי כאבים בשורש כף היד בעקבות כיפוף לא נכון בתרגילים ליד קידמית. זה לא משהו רציני אבל זה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים בכתף שמאל אין לי מושג ממה אבל גם זה לא ממש רציני, בכל זאת זה די מוזר. [ זה לא מפריע בתרגילים ] אבל אני חושב שזה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים במפשעה , אני חושב שמתחתי שריר בגלל הסקוואט. אני לא יכול לעשות סקוואט מבלי לחוש בכאב.
יכול מאוד להיות שהכאבים באמת זניחים ואני מצילח איכשהו לחזק אותם "פסיכולוגית" בגלל הפחד שלי שאצטרך לישבות ולא להתאמן.
אני מתבאס כל אימון שאני חוזר. מה כדאי לי לעשות? - לתת מנוחה זה אולי האופציה הנכונה אבל זה לא בא בחשבון.

תומר: אנחנו לא מדברים על אישיות של המאמן. אנחנו מדברים על מה נדרש ממנו "בשטח".

Dark Muse: כמובן שאי אפשר לצבור ניסיון אישי בכל המקרים. אני בטוח שבמקרה שתיארת היגיון פשוט יגיד לך מה לעשות. ואחרי בן אדם אחד שתנסה את זה עליו, כבר תדע כמה טוב זה עובד.

בדיוק, זה הנסיון החשוב ביותר במקצוע.

בקיצור, ראית פעם מישהו שמאמן מרימי משקולות שלא היה אחד כזה בעצמו (באופן מקצועי)?
ראית פעם מישהו שמאמן פאוורליפטרים ולא היה כזה בעצמו?

השאלה היא אם מדריך חדר כושר צריך לאמן אנשים שרוצים להיות מרימי משקולות או פאווארליפטרים. כל משמיצי וינגייט ומדריכי חדר כושר הרי מלגלגים על החוסר ידע, אבל הידע שניתן הוא מספיק לרוב אוכלוסיית חדר הכושר הבסיסית. הרוב לא מעוניין יותר מסתם להרגיש קצת יותר בריא, להוריד קצת במשקל או קצת לנפח שרירים (שכל תוכנית A-AB בנויה נכון תספק).

בכל הכנות, ובהתיחס לנסיון אישי שאין לי, אם יבוא לי אדם ויבקש שאני אלמד אותו הנפות אולימפיות, אני אומר לו שעדיף שהוא יפנה למקום מקצועי עם מאמנים מקצוענים.
ברמת הידע והנסיון שלי, לא ארצה להשריש למישהו טכניקה לא נכונה שבסופו של דבר תפגע בו בעתיד.
אבל בנוגע לאנשים שרוצים להרים משקלים כבדים יותר ולהתחזק יותר, אכן צריך לעשות עוד הכשרה לגבי תוכניות יותר מתקדמות מ ABC, וזה משהו שלצערי(נו) לא מספקים בקורס הבסיסי.
(זה רק חולי אחד לגבי הקורסים. הבעיה הגדולה ביותר לדעתי מתחילה מהאנשים שמקבלים לקורס).

"לא נראה לך" זאת לא סיבה מספקת.
תקרא את מה שכתבתי. לא צריך שהבן אדם יהיה הכי חזק.

בקיצור, ראית פעם מישהו שמאמן מרימי משקולות שלא היה אחד כזה בעצמו (באופן מקצועי)?
ראית פעם מישהו שמאמן פאוורליפטרים ולא היה כזה בעצמו?

אני לא מבין על מה הוויכוח בכלל.

הוא בטוח היה אבל לא בהכרח מצליח במיוחד.
הטענה הייתה בויכוח הזה ש"מישהו עם סקוואט יותר קטן משלי לא יכול ללמד אותי סקוואט"

בדיוק, זה הנסיון החשוב ביותר במקצוע.

השאלה היא אם מדריך חדר כושר צריך לאמן אנשים שרוצים להיות מרימי משקולות או פאווארליפטרים. כל משמיצי וינגייט ומדריכי חדר כושר הרי מלגלגים על החוסר ידע, אבל הידע שניתן הוא מספיק לרוב אוכלוסיית חדר הכושר הבסיסית. הרוב לא מעוניין יותר מסתם להרגיש קצת יותר בריא, להוריד קצת במשקל או קצת לנפח שרירים (שכל תוכנית A-AB בנויה נכון תספק).

בכל הכנות, ובהתיחס לנסיון אישי שאין לי, אם יבוא לי אדם ויבקש שאני אלמד אותו הנפות אולימפיות, אני אומר לו שעדיף שהוא יפנה למקום מקצועי עם מאמנים מקצוענים.
ברמת הידע והנסיון שלי, לא ארצה להשריש למישהו טכניקה לא נכונה שבסופו של דבר תפגע בו בעתיד.
אבל בנוגע לאנשים שרוצים להרים משקלים כבדים יותר ולהתחזק יותר, אכן צריך לעשות עוד הכשרה לגבי תוכניות יותר מתקדמות מ ABC, וזה משהו שלצערי(נו) לא מספקים בקורס הבסיסי.
(זה רק חולי אחד לגבי הקורסים. הבעיה הגדולה ביותר לדעתי מתחילה מהאנשים שמקבלים לקורס).

אני מסכים איתך פרט לדבר אחד. האנשים לא יודעים מה הם רוצים. התפקיד שלך בתור מאמן, לגרום להם להבין מה יותר טוב בשבילם ולא רק להקשיב לרצונות שלהם.
אם הצלחת ללמד מישהו לעשות סקוואטים כמו שצריך לעבוד קשה, אז הפכת עוד מישהו לבן אדם יותר טוב.

הוא בטוח היה אבל לא בהכרח מצליח במיוחד.
הטענה הייתה בויכוח הזה ש"מישהו עם סקוואט יותר קטן משלי לא יכול ללמד אותי סקוואט"

לא אמרתי שהוא צריך להיות מצליח במיוחד. החלק החשוב זה שהוא היה.

לא אמרתי שהוא צריך להיות מצליח במיוחד. החלק החשוב זה שהוא היה.

לא סביר שבן אדם יבחר בקריירת אימון WL בלי להתעסק בתחום.
כמו בכול תחום ספורט אחר.
הרעיון הוא שגם אם המתאמן נראה זקן וחלש זה לא אומר שהוא לא מבין כלום.

אתה מפספס את הנקודה.

אני מבין למה אתה מתכוון.
שלא כול ילד עכשיו יבוא לתקן אותי באמצע הסקוואט 200 קילו שלי שהוא בקושי עושה עם 60 קילו.

אבל לפעמים גם אם מישהו לא חזק במיוחד יכול להיות שיש לו עיצה טובה או שהוא יכול לעזור לך בדברים שאתה לא יכול לראות לבד.
או במילים אחרות "לאמן" אותך.

אני מבין למה אתה מתכוון.
שלא כול ילד עכשיו יבוא לתקן אותי באמצע הסקוואט 200 קילו שלי שהוא בקושי עושה עם 60 קילו.

אבל לפעמים גם אם מישהו לא חזק במיוחד יכול להיות שיש לו עיצה טובה או שהוא יכול לעזור לך בדברים שאתה לא יכול לראות לבד.
או במילים אחרות "לאמן" אותך.

אבל אם בן אדם עם סקוואט של 60 קילו לא הצליח ליישם את הרעיון או העצה שלו על עצמו סימן שהרעיון לא טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית