הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיבוש הומוסטאזה

• פותח/ת השרשור Mejor
  • פורסם בתאריך

Mejor

משתמש מתחיל
76
20
נק' מוניטין:
27
76
20
איך שיבוש הומוסטאזה עובד באימון משקלי גוף? הרי לכאורה אם אני אעשה את אותו אימון שעשיתי לפני יומיים הגוף שלי לא ייצא מהומוסטאזה, אבל אני לא אצליח להעלות עוד חזרה באימון, כי השריר לא התחזק מספיק. אז מה עושים? או שלא הבנתי משהו ואשמח שיסבירו לי.

תודה.

• פותח/ת השרשור
קרא מה שכתבתי, אחרי אימון אחד אתה לא תצליח להעלות חזרה בתרגילים הקשים, אבל עדיין תרצה לשבש את ה הומוסטאזה, אני שואל האם יש דרך לעשות את זה בלי להוסיף עוד סטים

אתה לא ״חייב״ להשתפר מאימון לאימון. תסתכל על זה לאורך תקופה, אם אתה לא בחיטוב אגרסיבי אין שום סיבה שבמהלך הבלוק אימונים שלך תעלה במשקלי עבודה / סטים / חזרות וככה בעצם תיצור עומס חדש על הגוף. אם אתה מתעקש על תשובה אז אתה יכול לנסות להאריך את החלק האקצנטרי של התנועה או TUT מבלי להעלות משקל / סטים / חזרות וככה ליצור עומס חדש על הגוף או לקצר מנוחות בין התרגילים או בין הסטים. לא חסר דרכים בהן ניתן להגיע לתוצאה שאתה מחפש.

קרא מה שכתבתי, אחרי אימון אחד אתה לא תצליח להעלות חזרה בתרגילים הקשים, אבל עדיין תרצה לשבש את ה הומוסטאזה, אני שואל האם יש דרך לעשות את זה בלי להוסיף עוד סטים
עזוב הומאוסטזיס וכל זה

מטרת האימונים היא בקצה לשפר ביצועים. זה משתקף בעליית מסת שריר, שיפור בכוח וכל מדד שתרצה.

אתה כן עושה את זה בעזרת עלייה הדרגתית בנפח או עצימות בסופו של יום. איך שאתה יותר אז זה תלוי בתכנון שלך. אם זה פריודיזציה לינארית, לפי בלוקים, dup, conjugate וכל מה שביניהם.

אתה רוצה לייצר מספיק גירוי ולאורך זמן על מנת להתקדם, וכדי להתקדם צריך להתאושש מאימון לאימון. ואיך שאתה בוחר לעשות זאת תלוי מאוד בצורת האימונים שלך. ובתכנון

בחדר כושר כל אימון אתה מעלה משקל?!
אם כן מצבך טוב

בכל מקרה תשאף להתקדמות קבועה, למשל כל שבוע, שבועיים או אפילו שלושה
בין אם זה עוד חזרה למשל על מתח ,או שיפור rpe, כלומר 10 מתח אימון קודם היה לך יחסית קשה ובקושי סיימת את החזרה האחרונה, והפעם ה10 מתח היו לך קלים יותר וסיימת בקלות את כולם.
אפשר גם להשתפר על ידי קיצור זמני המנוחה,
אם עשית 10 מתח ונחת 3 דקות, מן הסתם שאם תנוח 2 דקות יהיה לך יותר קשה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית