הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קורס בשוק ההון

Ron.cohen13

משתמש פעיל
892
164
נק' מוניטין:
230
892
164
מה קורה אנשיםםם
אני בטוח שנפתחו הרבה אשכול של אם כדאי או לא וכל זה
אני ממש רוצה להתחיל ללמוד את הנושא, אם כדאי זה אין ספק
השאלה רק איפה..
אני מדבר על קורס אינטרנטי בתשלום
לא על תואר ולא על משהו ביוטיוב
יש לי חברים שלמדו את הקורס במכללת פסגות והם מרוצים, רציתי לדעת מה דעתכם
אם מישהו מכיר / עשה/ שמע
אשמח לדעת

מה קורה אנשיםםם
אני בטוח שנפתחו הרבה אשכול של אם כדאי או לא וכל זה
אני ממש רוצה להתחיל ללמוד את הנושא, אם כדאי זה אין ספק
השאלה רק איפה..
אני מדבר על קורס אינטרנטי בתשלום
לא על תואר ולא על משהו ביוטיוב
יש לי חברים שלמדו את הקורס במכללת פסגות והם מרוצים, רציתי לדעת מה דעתכם
אם מישהו מכיר / עשה/ שמע
אשמח לדעת

אני מבין שאתה מדבר על דיי טרייד / סווינג ולא על השקעות.

בכל מקרה זה כן יכול לתת לך כלים ובסיס טוב אבל ברגע שתצא החוצה ותתנסה בעצמך
אתה תבין כמה אתה לא יודע כלום וכמה מידע עוד חסר לך כדי באמת להיות טוב במה שאתה עושה.

אני לא חושב שזה יתן לך משהו (חוץ מלזרוק כסף).
את רוב המידע בשביל להתחיל אתה יכול ללמוד באינטרנט.
נקודת התחלה טובה תהיה בבלוגים של התמונה הגדולה והסולידית

אפשר בבקשה קישור לבלוגים הללו?
שאהיה בטוח שאני במקום הנכון(:

• פותח/ת השרשור
אני מבין שאתה מדבר על דיי טרייד / סווינג ולא על השקעות.

בכל מקרה זה כן יכול לתת לך כלים ובסיס טוב אבל ברגע שתצא החוצה ותתנסה בעצמך
אתה תבין כמה אתה לא יודע כלום וכמה מידע עוד חסר לך כדי באמת להיות טוב במה שאתה עושה.

מה ההבדל? אשמח לדעת
יכול להיות שאתה צודק, זה לא יהיה עבודה ראשונה, רק עוד משהו מהצד.. יש לי הרבה זמן פנוי עד התואר ככה שחשבתי לנצל אותו ללמוד משהו אפילו עוד 600 שקל בחודש בממוצע

אני ממש לא מסכים, ראיתי לא מעט מדריכים וקראתי בנושא אומנם לא מאוד התעמקתי אבל בלי ספק קראתי
בנוסף לזה אני שואל כי יש לי שלושה חברים מאוד קרובים שלומדים, ואחד מהם ממש כבר שוכר ומרוויח, ברור שהוא גם מפסיד זה בטח לא הדר אשוח וכל הבולשיט הזה
בסופו של דבר באינטרנט זה טוב אבל זה לא כמו שיש הדרכה

לדעתי תנסה ללמוד לבד באינטרנט אבל בכל מקרה תפעיל את השכל ואל תאמין ישר בכל דבר כי לא חסרות שטויות שאנשים פולטים בנושא.

לא פעיל לדעתי.

האינטרנט טוב עד גבול מסויים, קורס עם הכוונה נותן עוד קפיצת מדרגה
ואני יודע שיש מלא שטויות, כמו הבולשוט הזה שכל שניה עוצר לי את השירים ביוטיוב, בגלל זה אני שואל מה דעתכם

מה ההבדל? אשמח לדעת
יכול להיות שאתה צודק, זה לא יהיה עבודה ראשונה, רק עוד משהו מהצד.. יש לי הרבה זמן פנוי עד התואר ככה שחשבתי לנצל אותו ללמוד משהו אפילו עוד 600 שקל בחודש בממוצע

אני ממש לא מסכים, ראיתי לא מעט מדריכים וקראתי בנושא אומנם לא מאוד התעמקתי אבל בלי ספק קראתי
בנוסף לזה אני שואל כי יש לי שלושה חברים מאוד קרובים שלומדים, ואחד מהם ממש כבר שוכר ומרוויח, ברור שהוא גם מפסיד זה בטח לא הדר אשוח וכל הבולשיט הזה

האינטרנט טוב עד גבול מסויים, קורס עם הכוונה נותן עוד קפיצת מדרגה
ואני יודע שיש מלא שטויות, כמו הבולשוט הזה שכל שניה עוצר לי את השירים ביוטיוב, בגלל זה אני שואל מה דעתכם

הבדלים שמיים וארץ.
תקרא על זה באינטרנט זה לא משהו שאפשר לסכם פה.

בקצרה, דיי טרייד יהיה כמעט בלתי אפשרי ללמוד לבד.

השקעות נטו עניין של סבלנות.

• פותח/ת השרשור
הבדלים שמיים וארץ.
תקרא על זה באינטרנט זה לא משהו שאפשר לסכם פה.

בקצרה, דיי טרייד יהיה כמעט בלתי אפשרי ללמוד לבד.

השקעות נטו עניין של סבלנות.

בדיוק בגלל שאי אפשר ללמוד באמת לבד אז חשבתי לקחת קורס, נשמע שאתה מבין את התחום... אתה יודע להגיד על מקום מומלץ?

בדיוק בגלל שאי אפשר ללמוד באמת לבד אז חשבתי לקחת קורס, נשמע שאתה מבין את התחום... אתה יודע להגיד על מקום מומלץ?

שוב תלוי מה המטרה.
יש קורסים אינטרנטיים בחינם / מקומות כמו פסגות / מגמות, תקקר קצת המלצות ותבחר.

אפשר בבקשה קישור לבלוגים הללו?
שאהיה בטוח שאני במקום הנכון:)
איך להשקיע בבורסה: מדריך למתחילים - הסולידית

מתקשה להבין למה האינטרנט לא מספיק, אני סוחר כבר קרוב לחמש שנים מהדרכה אינטרנטית וספרים.
ייתכן שאם תרצה לסחור באופציות ונגזרים אז תצטרך לדעת יותר, אך אני באופן אישי מאמין שנכס שאתה לא יכול להסביר את מרכיב התשואה בו לילד בן 10 - אל תשקיע בו
לא פעיל לדעתי.

צודק, הוא ירד לפני שנים 😳

• פותח/ת השרשור

מתקשה להבין למה האינטרנט לא מספיק, אני סוחר כבר קרוב לחמש שנים מהדרכה אינטרנטית וספרים.
ייתכן שאם תרצה לסחור באופציות ונגזרים אז תצטרך לדעת יותר, אך אני באופן אישי מאמין שנכס שאתה לא יכול להסביר את מרכיב התשואה בו לילד בן 10 - אל תשקיע בו

אוקי, קודם כל תודה על התשובה, וכמה זמן לקח לך ללמוד? אני מתכוון את הבסיס
האם לא עדיף לקחת קורס שילמדו אותך מאחד עד עשר כמו שצריך מאשר לחפש מלא מאמרים באינטרנט שלא בטוח שתבין הכל ובלי הדרכה שמלווה אותך?

יש הבדל בין סוחר למשקיע.

להשקיע אפשר ללמוד באינטרנט,
אם תנסה ללמוד מסחר יומי / סווינג באינטרנט כנראה שהתיק שלך ימחק כמה וכמה פעמים עד שתצליח להשיג תשואה לאורך זמן.

• פותח/ת השרשור
להשקיע אני כבר משקיע, אני רוצה ללמוד מסחר יומי וסווינג
אחרי שיחה עם חבר שבתוך התחום הבנתי כמה מושגים, והוא בעצמו אומר שזה לא ורוד ומעיד שהפסיד ומרוויח לסרוגין
אבל עם זאת, אני מסכים איתו שכדאי וחשוב ללמוד גם לעתיד
לא חושב?

להשקיע אני כבר משקיע, אני רוצה ללמוד מסחר יומי וסווינג
אחרי שיחה עם חבר שבתוך התחום הבנתי כמה מושגים, והוא בעצמו אומר שזה לא ורוד ומעיד שהפסיד ומרוויח לסרוגין
אבל עם זאת, אני מסכים איתו שכדאי וחשוב ללמוד גם לעתיד
לא חושב?

תשמע בסופו של דבר על כל צד שמפסיד יש צד שמרוויח.
הבעיה שקשה מאוד ליצור רווח בעקביות.

בכל זאת, אני מאמין שאם תתמקצע כמו שצריך בניתוח טכני, תעבוד לפי תוכנית פעולה קבועה, תלמד טוב אינדיקטורים והשלכתם על גרף יומי, תנהל מעקב רעיונות מסחר וכו׳ אתה כן תוכל לשפר את האחוזים שלך לעומת שאר המשקיעים הפרטיים.

אוקי, קודם כל תודה על התשובה, וכמה זמן לקח לך ללמוד? אני מתכוון את הבסיס
האם לא עדיף לקחת קורס שילמדו אותך מאחד עד עשר כמו שצריך מאשר לחפש מלא מאמרים באינטרנט שלא בטוח שתבין הכל ובלי הדרכה שמלווה אותך?
לקח לי תקופה של כמעט חצי שנה כדי להגיע לרמה של יכולת ביקורת על מאמרים שאני קורא. אבל אולי אני שונה כי אני מאוד אוהב ללמוד.
בנוסף, לפי דעתי קורסים מכוונים לסוג ניתוח מסוים על מנת להשיג תשואה, בין אם מדובר בניתוח פודמנטלי או טכני ויש להם אינטרס לסבך את העניין כדי להוכיח שלא הוצאת כסף לריק.
יש הבדל בין סוחר למשקיע.

להשקיע אפשר ללמוד באינטרנט,
אם תנסה ללמוד מסחר יומי / סווינג באינטרנט כנראה שהתיק שלך ימחק כמה וכמה פעמים עד שתצליח להשיג תשואה לאורך זמן.
מסכים איתך, מסחר יומי הוא סיכון עצום לכסף ויש בו יותר מרכיבי הימור מאשר ניתוח של אירועים אשר ישפיעו על התשואה.
חשוב לזכור שמאחורי כל מניה שאנחנו קונים יש מישהו שמוכר אותה, ויש סיבה לביצוע המכירה...
או כמו שמישהו חכם אמר פעם, כל פעם שאתה קונה תחשוב שמולך עומד סוחר ממולח עם ארבעים שנות נסיון, צבא אנליסטים ואלגוריתמי מסחר מתוחכמים. האם אתה עדיין תקנה?

לקח לי תקופה של כמעט חצי שנה כדי להגיע לרמה של יכולת ביקורת על מאמרים שאני קורא. אבל אולי אני שונה כי אני מאוד אוהב ללמוד.
בנוסף, לפי דעתי קורסים מכוונים לסוג ניתוח מסוים על מנת להשיג תשואה, בין אם מדובר בניתוח פודמנטלי או טכני ויש להם אינטרס לסבך את העניין כדי להוכיח שלא הוצאת כסף לריק.

מסכים איתך, מסחר יומי הוא סיכון עצום לכסף ויש בו יותר מרכיבי הימור מאשר ניתוח של אירועים אשר ישפיעו על התשואה.
חשוב לזכור שמאחורי כל מניה שאנחנו קונים יש מישהו שמוכר אותה, ויש סיבה לביצוע המכירה...
או כמו שמישהו חכם אמר פעם, כל פעם שאתה קונה תחשוב שמולך עומד סוחר ממולח עם ארבעים שנות נסיון, צבא אנליסטים ואלגוריתמי מסחר מתוחכמים. האם אתה עדיין תקנה?

אני מוכרח להסכים, אם אני לא טועה וורן באפט צוטט בספר בנושא מסחר בשוק ההון שעבור משקיעים שלא יודעים לנתח חברות ברמה גבוהה עדיף להשקיע בתעודת סל. הסיכון נמוך בהרבה, מסחר יומי זה יחס סיכוי סיכון לא מיטבי ביחס למה שאפשר להשיג עם סבלנות.

בטווח של 5 שנים מהיום, איה מנייה של נאסדאק קומפוזיט תהיה שווה הרבה יותר מהיום. וגם אם לא הרבה יותר, הסיכון הוא כמעט אפסי, כי הכלכלה מתפתחת. בכל אופן אני מת ללמוד מברוקר שיסביר כיצד הוא מנתח את השוק ומשקיע ומרוויח עם מסחר יומי בתקופה רגילה.

• פותח/ת השרשור
ברור לי שזה לא ורוד, וברור לי בלי ספק שההשקעה הנכונה זה לטווח ארוך, אני לא חושב שיש כיום מישהו שלא יודע מה וורן באפט המליץ.
השקעות לטווח הארוך יש לי לא מעט, אני מודע לזה שזה מה שרווחי יותר לעוד חמש שנים
אני מדבר אבל על זה שיש לי כמעט שנה פנויה שבה אוכל ללמוד נושא שלעולם לא יכחד, וככל שאשקיע בו יותר זמן יהיו לי יותר כלים

יש מסחר במניות ויש השקעה במניות - אלו 2 דברים שונים לגמרי ועדיף שתלמד על ההבדל ביניהם.

בטווח של 5 שנים מהיום, איה מנייה של נאסדאק קומפוזיט תהיה שווה הרבה יותר מהיום. וגם אם לא הרבה יותר, הסיכון הוא כמעט אפסי, כי הכלכלה מתפתחת. בכל אופן אני מת ללמוד מברוקר שיסביר כיצד הוא מנתח את השוק ומשקיע ומרוויח עם מסחר יומי בתקופה רגילה.

זו דוגמא נוראית וזה דבר חסר ביסוס להגיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית