הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קבלה לטכניון על סמך ציון פסיכומטרי ביולי

זאב אולן

משתמש פעיל
616
145
נק' מוניטין:
170
616
145
אני מתכונן ללכת לבחינה שתהיה במרץ ואנסה להוציא ציון כמה שיותר גבוה( שואף למעל 730). אם אני לא אצליח לקבל ציון כזה במועד הראשון, ואגש למועד ביולי, תהיה לי אפשרות להתקבל ללימודים בטכניון אם אגש ליולי ואוציא שם ציון גבוה? או שהלכה לה עוד שנה?

קודם כל בהצלחה עם זה, בתור אחד שלומד עכשיו וניגש בראשון.. להוציא ציון כזה בפעם הראשונה דורש השקעה עצומה לדעתי כמה חודשים מראש (לא מספיק רק הקורס) או לעשות כמה פעמים את המבחן
דבר שני זה תלוי במקצוע שאתה רוצה ללמוד, הציון משתנה ממקצוע למקצוע, מה גם שיש חריגים ששמעתי על כאלה שקיבלו 600 והגיעו לטכניון

• פותח/ת השרשור
קודם כל בהצלחה עם זה, בתור אחד שלומד עכשיו וניגש בראשון.. להוציא ציון כזה בפעם הראשונה דורש השקעה עצומה לדעתי כמה חודשים מראש (לא מספיק רק הקורס) או לעשות כמה פעמים את המבחן
דבר שני זה תלוי במקצוע שאתה רוצה ללמוד, הציון משתנה ממקצוע למקצוע, מה גם שיש חריגים ששמעתי על כאלה שקיבלו 600 והגיעו לטכניון
מדעי המחשב. אני לא יודע בכלל בשביל מה עושים את הפסיכומטרי הזה.. אבל בכל מקרה, אני אקח הימור ואנסה פעם ראשונה לגשת במרץ.

מדעי המחשב. אני לא יודע בכלל בשביל מה עושים את הפסיכומטרי הזה.. אבל בכל מקרה, אני אקח הימור ואנסה פעם ראשונה לגשת במרץ.
עושים כדי להיכנס וזה נשאר כדי לעשות עליך כסף, הבחינה הכי מיותרת, טיפשית, ומעצבנת שלא אומרת על הידע שלך כלום ושום דבר
הדבר היחיד שיעיל שם זה החיבור, שבאמת חשוב לדעת לכתוב
והמילולי שמחדד לך את הלוגיקה.. כל השאר בזבוז זמן ושזה על זמנים זה בכלל טיפשי

בכל אופן אם אתה רוצה מדעי המחשב הייתי מתחיל ללמוד ממחר כבר, באמת.. חבל לפספס עוד שנה כמו שאתה אומר
ולא ממליץ על קידום, מאוכזב מהם ממש

• פותח/ת השרשור
עושים כדי להיכנס וזה נשאר כדי לעשות עליך כסף, הבחינה הכי מיותרת, טיפשית, ומעצבנת שלא אומרת על הידע שלך כלום ושום דבר
הדבר היחיד שיעיל שם זה החיבור, שבאמת חשוב לדעת לכתוב
והמילולי שמחדד לך את הלוגיקה.. כל השאר בזבוז זמן ושזה על זמנים זה בכלל טיפשי

בכל אופן אם אתה רוצה מדעי המחשב הייתי מתחיל ללמוד ממחר כבר, באמת.. חבל לפספס עוד שנה כמו שאתה אומר
ולא ממליץ על קידום, מאוכזב מהם ממש
אח שלי קנה את הערכה של ניב רווח, אני אלמד ממנה

דיי בטוח שלא תוכל להתקבל עם הפסיכו של יולי. גם אם כן, סף הקבלה בסוף תקופת ההרשמה עולה למספרים הזויים של סכם 95-96... הייתי מנסה במידה ואתה לא מצליח להתקבל לבדוק אם אתה יכול לשפר בגרות כדי להצליח לעלות את הסכם בזכותן, ואז לנסות להתחיל ללמוד באביב פשוט.

אני חושב שלפסיכומטרי צריך ללמוד עם מישהו שילמד אותך ולא לבד, בסופו של דבר אין חכם כבעל ניסיון, ומדריכי פסיכומטרי שעשו כמה פעמים יודעים כל שיטה ושיטה במבחן הזה
ופסיכומטרי זה הרבה שיטות..

• פותח/ת השרשור
איזה באסה זה. נפל לי בדיוק 2 שאלונים במתמטיקה בפבואר ובמרץ אחרי זה הפסיכומטרי.
אעשה את הכי טוב כדי לגמור עם כל החרא הזה

אני חושב שלפסיכומטרי צריך ללמוד עם מישהו שילמד אותך ולא לבד, בסופו של דבר אין חכם כבעל ניסיון, ומדריכי פסיכומטרי שעשו כמה פעמים יודעים כל שיטה ושיטה במבחן הזה
ופסיכומטרי זה הרבה שיטות..
זה לא בהכרח תמיד חיוני. לי למשל תמיד הייתה חשיבה מהירה בשאלות פשוטות אז המחסור בזמן כמעט לא היווה לי בעיה בפסיכומטרי, ועד כמה שאני יודע רוב מה שלומדים בקורס זה שיטות חשיבה מהירה כדי להספיק לסיים כמה שיותר שאלות. לכן כל מה שבאמת הייתי צריך הוא לתרגל קצת את השאלות ואת המבנה של המבחן וזה הספיק לי בשביל לקבל את הציון שהכניס אותי ללימודים. האם יכולתי להוציא יותר עם קורס? כנראה שכן. האם איכפת לי מהציון פסיכומטרי מעבר למינימום שהייתי צריך בשביל להתקבל לטכניון? ממש לא.
לדעתי הגישה צריכה להיות לנסות לבד קצת להכיר את המבחן ואז לעשות סימולציה ולראות מה הסדר גודל שלך. אם אתה רואה שאתה מוציא 580 בסימולציה בהתחלה אתה כנראה לא תצליח להוציא 730 עם למידה לבד ואז כנראה שבאמת כדאי לעשות קורס. אבל לעומת זאת אם הוא רואה שלבד לפני התחלת למידה אמיתית הוא כבר מסוגל להוציא 650-700 כנראה שזה אפשרי להשיג את הציון שהוא רוצה גם בלי קורס.

זה לא בהכרח תמיד חיוני. לי למשל תמיד הייתה חשיבה מהירה בשאלות פשוטות אז המחסור בזמן כמעט לא היווה לי בעיה בפסיכומטרי, ועד כמה שאני יודע רוב מה שלומדים בקורס זה שיטות חשיבה מהירה כדי להספיק לסיים כמה שיותר שאלות. לכן כל מה שבאמת הייתי צריך הוא לתרגל קצת את השאלות ואת המבנה של המבחן וזה הספיק לי בשביל לקבל את הציון שהכניס אותי ללימודים. האם יכולתי להוציא יותר עם קורס? כנראה שכן. האם איכפת לי מהציון פסיכומטרי מעבר למינימום שהייתי צריך בשביל להתקבל לטכניון? ממש לא.
לדעתי הגישה צריכה להיות לנסות לבד קצת להכיר את המבחן ואז לעשות סימולציה ולראות מה הסדר גודל שלך. אם אתה רואה שאתה מוציא 580 בסימולציה בהתחלה אתה כנראה לא תצליח להוציא 730 עם למידה לבד ואז כנראה שבאמת כדאי לעשות קורס. אבל לעומת זאת אם הוא רואה שלבד לפני התחלת למידה אמיתית הוא כבר מסוגל להוציא 650-700 כנראה שזה אפשרי להשיג את הציון שהוא רוצה גם בלי קורס.

אתה צודק אין ספק, יש לי חבר שלומד לבד והולך לו טוב, מנגד אני יכול להגיד לך שיש לי חשיבה מהירה אבל לא הייתי מצליל בלי קורס בעיקר בגלל הכמותי שלא הייתי יודע את השיטות

כמובן שאם אתה יודע איך ללמוד, יודע איך ללמוד את השיטות ואתה יודע שהחשיבה שלך מהירה אז אפשר בלי קורס.. אבל רוב האנשים הם לא כאלה וצריכים הכוונה
אבל בגדול אתה לא סותר את מה שאני אומר, אני מסכים איתך רק שזה מקרה יוצא דופן

אתה צודק אין ספק, יש לי חבר שלומד לבד והולך לו טוב, מנגד אני יכול להגיד לך שיש לי חשיבה מהירה אבל לא הייתי מצליל בלי קורס בעיקר בגלל הכמותי שלא הייתי יודע את השיטות

כמובן שאם אתה יודע איך ללמוד, יודע איך ללמוד את השיטות ואתה יודע שהחשיבה שלך מהירה אז אפשר בלי קורס.. אבל רוב האנשים הם לא כאלה וצריכים הכוונה
אבל בגדול אתה לא סותר את מה שאני אומר, אני מסכים איתך רק שזה מקרה יוצא דופן
לא למדתי את השיטות כי פשוט הצלחתי לפתור מהר את השאלות בכמותי גם בלי שיטות מיוחדות. הפואנטה שלי היא שכל מקרה לגופו, והדרך הכי פשוטה היא פשוט לעשות לעצמך סימולציה על ההתחלה ולראות כמה היית מוציא ולחשוב האם זה יהיה ריאלי לשפר בלי קורס בכמות הנקודות שאתה רוצה לשפר. אני לצורך העניין בסימולציה הראשונה שלי ראיתי שיש לי ציון שמספיק לי בערך לגבול התחתון של הקבלה למדעי המחשב בטכניון (מנגד היו לי גם בגרויות מאד גבוהות והסכם כשאני התקבלתי היה נמוך יותר. היה מספיק לי 670.) אז הבנתי שאין לי שום סיבה לעשות קורס. בגלל זה אני חושב שאם אתה יודע לאן אתה רוצה להתקבל ולפני שהתחלת ללמוד אתה מצליח להיות 50-100 נקודות מהציון שאתה צריך זה יכול להיות אפשרי. אם לא, אז כנראה שכדאי שתעשה קורס כדי להוציא את המקסימום האפשרי מזה.

לא למדתי את השיטות כי פשוט הצלחתי לפתור מהר את השאלות בכמותי גם בלי שיטות מיוחדות. הפואנטה שלי היא שכל מקרה לגופו, והדרך הכי פשוטה היא פשוט לעשות לעצמך סימולציה על ההתחלה ולראות כמה היית מוציא ולחשוב האם זה יהיה ריאלי לשפר בלי קורס בכמות הנקודות שאתה רוצה לשפר. אני לצורך העניין בסימולציה הראשונה שלי ראיתי שיש לי ציון שמספיק לי בערך לגבול התחתון של הקבלה למדעי המחשב בטכניון (מנגד היו לי גם בגרויות מאד גבוהות והסכם כשאני התקבלתי היה נמוך יותר. היה מספיק לי 670.) אז הבנתי שאין לי שום סיבה לעשות קורס. בגלל זה אני חושב שאם אתה יודע לאן אתה רוצה להתקבל ולפני שהתחלת ללמוד אתה מצליח להיות 50-100 נקודות מהציון שאתה צריך זה יכול להיות אפשרי. אם לא, אז כנראה שכדאי שתעשה קורס כדי להוציא את המקסימום האפשרי מזה.

אם הוצאת כל הסימולציה הראשונה שלך 650 אתה הרבה מעל הכלל
שאפו

אם הוצאת כל הסימולציה הראשונה שלך 650 אתה הרבה מעל הכלל
שאפו
אני אהיה קצת לא צנוע ואסכים איתך. מנגד בן דוד שלי לומד היסטוריה והיה צריך פסיכומטרי 500 כדי להתקבל אז גם לא היה צריך להשקיע. הכל שאלה של מה המרחק שלך מהציון שאתה צריך כדי להתקבל ללימודים

הכי נכון יהיה לשאול את הטכניון האם זה אפשרי... ואם זה אפשרי עד כמה באמת זה הצליח לאנשים שנים לפני? מבחינת זה שלא נגמרו המקומות כי מדמח זה מקצועי מבוקש מאוד.
לגבי קורס או לא קורס, הכל עניין של עלות למול תועלת. אם ללא הקורס אתה בסופו של דבר לא תצליח ושנה שלמה תדחה לך, אז באסה כי השנה הזאת תיהיה שווה הרבה כסף שתסיים. אם ללא הקורס אתה מצליח, אחלה חסכת את הכסף של הקורס.

לגבי ציונים וכו', זה לא משנה כמה טוב התחלת אלא כמה אתה משתפר. באופן כללי יש אנשים שיכולים להצליח בלמידה לבד, מכיר מישהו כזה שהוציא 797 ולמד לבד (לא שמועה, ולא שמעתי שהוציא, ראיתי בעיניים שלי שזה הציון שלו).
אני אישית גם עשיתי לבד והצלחתי לא רע, אומנם לא במכה הראשונה אבל זה נטו מלחץ.

לגבי זה שהפסיכומטרי לא משקף וכו', אני לא רואה איך בגרויות בכל מיני מקצועות שלא נוגעות בשום צורה למדמח משקפות יותר .

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית