הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך החיסון השפיע עליכם? הרגשתם שיש לו גם תופעות לוואי לאימונים ארוכות טווח?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך
כאב מקומי ביד ליומיים שבגללו פספסתי אימון והקשה עליי לישון בלילה (קשה לישון על צד אחד).
ועוד מעט יש גם את החיסון השני שהוא צריך להיות יותר קשה.

לעומת זאת יש לי מעל 10 חברים שכבר חלו בקורונה, לאף אחד מהם לא היו סימפטומים חוץ מקצת איבוד טעם וריח.
אני מחוסן לחצי שנה והם לשנה (ככה כתוב בתעודת מתחסן/מחלים).

תכלס לצעירים כבד עדיף להדבק מאשר להתחסן..

סטטיסטית זה לא הגיוני שאף אחד מהם לא חווה עוד תסמינים. אני אפילו מוכן להתערב שהם חוו עוד תסמינים כמו כאבים בשרירים ובחזה וחולשה קיצונית.
וזה מבלי לדבר על ההשפעה ארוכת הטווח של הנגיף על הגוף שעדיין לא ידוע לאף אחד אם יש כזאת.
תסלח לי אבל להגיד שלצעירים עדיף להידבק מאשר להתחסן זה טמטום מוחלט.

החיסון השני שרף לי שבוע מהחיים
הייתי במיטה כמה ימים ואחכ חולשה וכאבים

יום אחרי החיסון הראשון, בעיקר כאבים נקודתיים במקום החיסון כמו בכל חיסון אחר שעשיתי והיום מעט מרגיש חולשה, שוב, כמו אחרי כל חיסון אחר שעשיתי. אם יצמח זנב או אתחיל לקלוט שידורי 5G, אעדכן.

זה לא נכון, אם הגוף יחליט לבגוד בך שאתה נדבק זה יכול לגרום למשהו בלתי הפיך בעתיד, כמובן שזה לרוב לא קורה אבל לא שווה תסיכון.
עשיתי מנה אחת, הרגשתי טיפה את היד אבל חוץ מזה התאמנתי באותו יום.

תופעות הלוואי של החיסון הן אמנם קלות, אבל לפי מה שראיתי לכולם יש כאב ביד ליומיים, ולפחות לחצי יש גם עייפות או קצת חום.
מהקורונה אפשר גם למות אבל הסיכוי שזה יקרה לאנשים צעירים שואף לאפס, כנ"ל הסיכוי להיות חולה קשה.

לא יודע להחליט מה עדיף, הסיבה העיקרית שהתחסנתי זה כי כל האנשים שאני סומך על הדעה המחקרית שלהם קוראים גם לצעירים להתחסן.
אבל מההיגיון שלי אני יכול להבין לגמרי אנשים צעירים שלא מתחסנים מהסיבות שציינתי (ולא מפחד של ADE, 5G ושאר השטויות).

אתה לא מחוסן לחצי שנה, יש לך תעודת מחוסן עם תוקף לחצי שנה, כי טרם אומתה עמידות החיסון לתקופה ארוכה יותר.
בדיוק מהסיבה הזו מי שחלה קיבל תוקף של שנה, כי אנחנו כבר יודעים שלא נדבקים שוב אחרי שנה (כי עברה שנה בערך מאז התפרצות הקורונה ומחלימים לא חולים שוב בהמוניהם).
לצורך העניין, אם בעוד חצי שנה לא תהיה איזו עליה ברמת התחלואה בקרב מתחסנים, סביר להניח שתהיה הארכה אוטומטית או על בסיס בדיקות סרולוגיות (יקר אז פחות נראה לי). ואותו הדבר עבור מחלימים בעוד שנה.

במילים אחרות, ע"פ הנתונים שיש כרגע, בכלל לא עדיף לצעירים להדבק.

נכון, אי אפשר לדעת בדיוק מה עמידות החיסון.
אבל אם מחלים מקבל דרכון ירוק לשנה ומתחסן מקבל לחצי שנה, כנראה שבמשרד הבריאות מעריכים שהעמידות החיסונית של המחלימים גבוהה יותר לא?

סטטיסטית זה לא הגיוני שאף אחד מהם לא חווה עוד תסמינים. אני אפילו מוכן להתערב שהם חוו עוד תסמינים כמו כאבים בשרירים ובחזה וחולשה קיצונית.
וזה מבלי לדבר על ההשפעה ארוכת הטווח של הנגיף על הגוף שעדיין לא ידוע לאף אחד אם יש כזאת.
תסלח לי אבל להגיד שלצעירים עדיף להידבק מאשר להתחסן זה טמטום מוחלט.

דבר ראשון, תלמד סטטיסטיקה.
ולפי מה שידוע לי, אין עדות להשפעות ארוכות טווח בקרב אסימפטומטיים.

דבר ראשון, תלמד סטטיסטיקה.
ולפי מה שידוע לי, אין עדות להשפעות ארוכות טווח בקרב אסימפטומטיים.

האמת שאני בדיוק לומד. אתה נשמע כל כך מבין בזה, אתה עושה שיעורים פרטיים?
קודם כל תלמד לוגיקה בסיסית, חולה קורונה שאיבד את חוש הטעם והריח הוא לא חולה א-סימפטומטי.
דבר שני, לפי מה בדיוק ידוע לך שאין עדות להשפעות ארוכות טווח בקרב א-סימפטומיים? באת מהעתיד במקרה? אתה יו"ר ארגון הבריאות העולמי עם גישה למחקרים ומידע רפואי על הנגיף?
מדובר בנגיף שמוכר לאנושות פחות משנה, איך בדיוק מישהו אמור לדעת מה ההשפעות ארוכות הטווח שלו על חולים?
מספיק שרק צעיר אחד שקורא את השטויות שאתה כותב לא יאמין שעדיף לו לחלות מאשר להתחסן ואני את שלי עשיתי.

האמת שאני בדיוק לומד. אתה נשמע כל כך מבין בזה, אתה עושה שיעורים פרטיים?
קודם כל תלמד לוגיקה בסיסית, חולה קורונה שאיבד את חוש הטעם והריח הוא לא חולה א-סימפטומטי.
דבר שני, לפי מה בדיוק ידוע לך שאין עדות להשפעות ארוכות טווח בקרב א-סימפטומיים? באת מהעתיד במקרה? אתה יו"ר ארגון הבריאות העולמי עם גישה למחקרים ומידע רפואי על הנגיף?
מדובר בנגיף שמוכר לאנושות פחות משנה, איך בדיוק מישהו אמור לדעת מה ההשפעות ארוכות הטווח שלו על חולים?
מספיק שרק צעיר אחד שקורא את השטויות שאתה כותב לא יאמין שעדיף לו לחלות מאשר להתחסן ואני את שלי עשיתי.

טעות שלי, אז אני אתקן:
גם לחולים קל אין עדות על השפעות ארוכות טווח.
כל המחקרים שמצאתי בנושא מדברים רק על חולים שנפגעו קשה מהקורונה.

ותקרא שוב פעם את התגובה שלך, ציטטת אותי במדויק ובכל זאת לא הבנת מה אמרתי.
אמרתי "לפי מה שידוע לי, אין עדות להשפעות ארוכות טווח בקרב אסימפטומטיים".
אין עדות = אין מחקרים שמוכיחים את זה, לא שללתי השפעות ארוכות טווח בקרב אסימפטומטיים.

נכון, אי אפשר לדעת בדיוק מה עמידות החיסון.
אבל אם מחלים מקבל דרכון ירוק לשנה ומתחסן מקבל לחצי שנה, כנראה שבמשרד הבריאות מעריכים שהעמידות החיסונית של המחלימים גבוהה יותר לא?

אין פה שום הערכה עתידית אודות אפקטיביות החיסון לאורך זמן. החיסון לא נצפה ליותר מחצי שנה (עד כדי עיגול לשם פשטות) ולכן משרד הבריאות לא מנפיק ליותר מחצי שנה.
זה נובע יותר משיקולים חוקיים ומשפטיים. חברת התרופות חקרה חצי שנה, אז מן הסתם אסור לה להצהיר שהחיסון אפקטיבי ליותר מחצי שנה, אין לה את הראיות המדעיות לכך (הערכות לא שוות כלום בתחום הזה, זה פתח לתביעות ענק). זה מה שהיא גם אומרת למדינה כשהיא מוכרת לה את החיסון. עכשיו אתה מצפה מהמדינה להחליט בעצמה שהחיסון אפקטיבי לשנה, בשונה ממה שנאמר לה ע"י חברת התרופות שפיתחה את החיסון?

טעות שלי, אז אני אתקן:
גם לחולים קל אין עדות על השפעות ארוכות טווח.
כל המחקרים שמצאתי בנושא מדברים רק על חולים שנפגעו קשה מהקורונה.

ותקרא שוב פעם את התגובה שלך, ציטטת אותי במדויק ובכל זאת לא הבנת מה אמרתי.
אמרתי "לפי מה שידוע לי, אין עדות להשפעות ארוכות טווח בקרב אסימפטומטיים".
אין עדות = אין מחקרים שמוכיחים את זה, לא שללתי השפעות ארוכות טווח בקרב אסימפטומטיים.

אין מחקרים כי אי אפשר לחקור השפעה ארוכת טווח אחרי חצי שנה, לא כי חקרו ולא מצאו עדות לנזקים ארוכי טווח. ציטטתי אותך במדויק כי הבנתי מצוין את מה שאמרת, דווקא נראה שאתה זה שלא הבין מה הוא אמר. אין עדות זה לא שווה לאין מחקרים שמוכיחים את זה, עדות ומחקר זה שני דברים שונים. אתה גם לא פותח את הטענה שלך ב"לפי מה שידוע לי", מציין עובדה שהיא לא נכונה ואז אומר שלא שללת שום דבר.
זאת כבר סתם התעסקות בסמנטיקה אז זה לא מעניין, רק רוצה לציין שאתמול נפטר בחור בן 30 ללא מחלות רקע מקורונה והיום מאושפז אדם בן 32 ללא מחלות רקע במצב קשה ומחובר למכונת אקמו שמדמה פעילות של הריאות שככל הנראה קרסו לצערנו הרב. העיקר שעדיף לצעירים להידבק מאשר להתחסן. תכף תגיד שגם את זה לא אמרת.
רוצו להתחסן ושיהיה לכולם רק בריאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית