הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פריזמה

• פותח/ת השרשור Tokyo
  • פורסם בתאריך

Tokyo

משתמש פעיל
360
302
נק' מוניטין:
561
360
302
היוש 😃 התחלתי לקחת פריזמה כרגע במינון של 10 מ"ג ליום 3 ימים ראשונים (חצי כדור), ואחכ 20 מ"ג ליום (כדור שלם), בתקווה שלא יעלו לי את המינון בעתיד.
כרגע אני על ניטרלי (משתדלת לפחות - באיזור ה1700 ביום), ורציתי לשאול האם לפריזמה ספציפית יש קשר ישיר לעלייה במשקל?
אני יודעת שיהיו לי שינויים בתיאבון, השאלה אם היא בוודאות תגרום לעלייה במשקל - או בעקיפין (במידה ואהיה במאזן קלורי חיובי כי אוכל הרבה יותר כתוצאה מהשינוי בתיאבון)
יש לי אפס ידע על תרופות אז סליחה אם זו שאלה די מטומטמת או משהו. תודה רבה:s85:

מהניסיון של עם ssri העליה במשקל שמיוחסת לתרופות האלה נובעת מהנחת שהיא משרה עלייך ,כשאתה בחרדות/ דיכאון התיאבון נפגע וכשאתה חוזר לאיזון התיאבון חוזר גם הוא .
יש איזה אגדה שזה מאט חילוף חומרים ,אני בספק.
במילים אחרות הכל תלוי בך .

ש לי אפס ידע על תרופות
אז נתחיל מזה שתביני מה את לוקחת
כתרופה ממשפחת SSRI , היא עובדת בעקרון על עיכוב ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI = Selective serotonin reuptake inhibitor)
כתוצאה מזה אמור להשתחרר יותר סרוטונין בגוף. סרוטונין הוא בעצם מוליך עצבי (נוירוטרסנמיטר) שמעביר מידע מסויים בין תאי עצב.
מצב של ספיגה חוזרת , גורם לכך שיש פחות סרוטונין פעיל עבורך ולכן תרופה שמעכבת את הספיגה החוזרת היא יעילה עבורך.

בתקווה שלא יעלו לי את המינון בעתיד.
סביר להניח שלא יעלו

ציתי לשאול האם לפריזמה ספציפית יש קשר ישיר לעלייה במשקל?
אין קשר ישיר לעלייה במשקל בשום מנגנון כימי או ביולוגי,אבל יש מנגנון עקיף,פסיכולוגי.
אנשים הסובלים מדכאון,שמקבלים SSRI כנגד דכאון, מתחילים לאכול יותר רק מעצם זה שהם כבר פחות מדוכאים.
אנשים מתחילים להרגיש יותר טוב והם אוכלים יותר.

אפשר לשאול למה את לוקחת?

• פותח/ת השרשור
מהניסיון של עם ssri העליה במשקל שמיוחסת לתרופות האלה נובעת מהנחת שהיא משרה עלייך ,כשאתה בחרדות/ דיכאון התיאבון נפגע וכשאתה חוזר לאיזון התיאבון חוזר גם הוא .
יש איזה אגדה שזה מאט חילוף חומרים ,אני בספק.
במילים אחרות הכל תלוי בך .

סבבה.
מקווה שזה לא מאט חילוף חומרים, הוא מספיק איטי גם ככה:97:

פריזמה לא נחשבת לתרופה שגורמת לעלייה במשקל באופן ישיר.
התרופה עצמה משמשת עבור אנשים שסובלים מדיכאון והפרעות אכילה , מן הצפוי כאשר יש הטבה במטופל יהיה שיפור בתיאבון ואכילה מסודרת ..
אז תיתכן עלייה מזערית במשקל.

• פותח/ת השרשור
אפשר לשאול למה את לוקחת?

אני במרפאה להפרעות אכילה, מאובחנת באנורקסיה (זה די טרי), אך במשקל תקין כרגע, ותודה על כך. עם זה, יש לי דכאון שכנראה היה קיים גם מלפני שנים אבל רק השנה סוף סוף התחלתי טיפול - פריזמה, פסיכיאטרית וכדומה. מקווה לטוב
הפסקתי את החיטוב כרגע, די קשה לי לאכול "כל כך הרבה" אוכל (1700 זה לא הרבה, אבל המוח שלי מעוות :/) אבל יהיה בסדר

זהו,התלבטתי אם לכתוב על זה אבל גם אני סבור שזה תיאוריה לא מאומתת(אגדה)

שאלתי כל פסיכיאטר שאני מכיר בערך על זה ואמא שלי מנהלת מחלקה פסיכיאטרית אז אני מכיר לא מעט 😃 ,כולם אמרו שמעולם לא נתקלו במחקר שמאושש את הטענה הזאת .

• פותח/ת השרשור
שאלתי כל פסיכיאטר שאני מכיר בערך על זה ואמא שלי מנהלת מחלקה פסיכיאטרית אז אני מכיר לא מעט 😃 ,כולם אמרו שמעולם לא נתקלו במחקר שמאושש את הטענה הזאת .

גם הפסיכיאטרית שלי מנהלת מחלקה פסיכיאטרית, אמא שלך מחיפה במקרה?

בקרוב 15. מרגישה מנטלית משהו כמו 18, אבל כן
רואים שאת מרגישה 18..כתיבה והתנסחות בוגרת.. בקיצור הכל שטויות ולא צריך להיבהל מכלום.

כל מי שהגיב לך בפוסט הזה,כולל אני, סבל מאיזה שטות מעוותת במוח בשלב כלשהו.
העם איתך טוקיו

זה נכון שילדים של פסיכיאטרים הם הכי דפוקים? 🤣🤣🤣

• פותח/ת השרשור
רואים שאת מרגישה 18..כתיבה והתנסחות בוגרת.. בקיצור הכל שטויות ולא צריך להיבהל מכלום.

כל מי שהגיב לך בפוסט הזה,כולל אני, סבל מאיזה שטות מעוותת במוח בשלב כלשהו.
העם איתך טוקיו

תודה רבה:sarcastic:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית