הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית משקל גוף ( סטריט )

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
קודם כל, מודע לכך שזה פורום של אנשים מרימים חחחח לא של סטריט, בדר"כ הייתי פותח את זה ב-FXP שם כדי לא לעשות פאדיחות למשתמש הזה, אבל קיבלתי המלצה לפתוח כאן אז אסמוך על ההמלצה 😃

אוקי, אתן טיפה רקע קטן עליי.
עברתי בעבר במכון 3 פציעות כתף, 2 גב ועוד כמה דלקות קטנות של כתף, 2 דלקות בשורש כף היד וגם יש את האזור של המותן, SL JOINT וכו'... ( יש לי מלא אשכולות כאן בפרטי אם למישהו משעמם ורוצה לראות חפירות חחח ) - זה היה לפני הרבה שנים.
קיצר מאז הספקתי יחסית להחלים, לחזור כל פעם למכון ולהיפצע שוב וכו'..וגם הכל עם טכניקה טובה - מוזמנים לצפות בסרטונים שהעלתי אם לא מאמינים, אבל זה לא העיקר, המטרה זה לדבר על הסטריט כאן.( עד שהגעתי לצבא. )
משם השתחררתי באמצע בגלל גילוי של סכרת ובנוסף שחררו אותי עם שבר בכף היד שהעצם התאחתה לא טוב ( זו אחת הסיבות ל60% מהתרגילים שלי שאפרט עליהם בהמשך ).
יש לי קרע בגיד בכתף בערך שנה וחצי מעבודה פיזית בתור מחסנאי ( כן אני נאחס, אני נפצע בקלות, לא צריך להגיד את זה, כל מי ששמע על הסיפור שלי אמר לי אותו דבר 😭 ).

קיצר, התחלתי להתאמן לפני חודש שוב אחרי הפסקה של חצי שנה בגלל פציעה בכף הרגל ( פעמיים מריצה היה לי, אחת הפסקה של חודשיים ואחת של 3 חודש ) ועכשיו עוד פעם מתחיל להיות לי כאבים בכף הרגל ( למרות שעושה מליון בדיקות, CT צילום US והכל תקין, כנראה משהו בעצמות שלי לא טוב.. אבל כנראה מצליח לסבול ונקווה שלא יחמיר ).
והתוכנית טיפה התאמתי אותה בשביל הגוף שלי.
כל ה-KNUCKLE זה בשביל פרק כף היד שלי, שהוא יהיה קבוע ישר ולא יהיה מכופף ( למנוע דלקות בפרק כף היד )- עד כה זה עובד וברוך השם זה בסדר.
כל ה-RING זה בשביל כף היד שלי פלוס הכתף, כי התנועה היא חופשית ואני יכול לסובב כרצוני את פרק כף היד וככה לעבור לאחיזות שונות ולמנוע בעייתיות בכתף - לפעמים יש כאב אבל בסדר זה נסבל וזה כנראה תמידי לצערי.. קרע בגיד לא ניתן לריפוי ).
המקבילים זה תרגיל אחד הבעייתים שלי, אבל עם הטבעות זה מסתדר, כל השנים שהתאמנתי לא הייתי מסוגל לעשות אותו ( מבחינת חזרות יכול ), זה היה דופק לי את הכתף ממש, המקבילים אמנם אני מצליח רק 3, אבל לאט לאט אשתפר ובנתיים עם הכתף הכל טוב וגם פרק כף היד, ככה שבנתיים זה סבבה לי.

אוקי לסיום החפירה ( מי שלא מעוניין לקרוא ), התוכנית:

4 סטים של מתח - כרגע עושה 5 5 4 4 ( אבל לאט לאט מוסיף עוד כשיכול ).
4 סטים של חתירת גוף עם טבעות - 8 חזרות.

שכיבות שמיכה קנאקל 4 סטים ( ירידה איטית ) - 8 חזרות, מכוון ל-12 ומשם אתקדם לתרגיל אחר שאמצא.
מקבילים בטבעות 3 סטים - 3 חזרות כרגע, מכוון ליותר, כרגע הטכניקה הדבר הכי חשוב בגלל הכתף ופרק כף היד.
שכיבות שמיכה טבעות עליון 3 סטים - 8 חזרות. ( כל פעם שאני רואה שאני מסוגל להקשות אני מקשה, בכל הדברים של הטבעות, אפשר להתאים את זה ).

שכיבות שמיכה פייק קנאקל 3 סטים - 3 חזרות כרגע, לאט לאט מתכנן לשפר ( לכתף ).

פיסטול סקוואט נעזר בטבעות 2 סטים - 8 חזרות כל רגל.
העלאות גלוטס 2 סטים של 12.
סקוואט בולגארי 2 סטים של 15~12.
והוספתי רק אתמול SISSY SQUAT סט 1 עם 8 חזרות, אבל פעם הבאה אוסיף לזה שיהיה 2 סטים סה"כ.
2 סטים של תאומים CALF RAISES עם טבעות.

ופעם בשבוע אני עושה לי TOWEL STATIC PULL UP כדי לבדוק את הכוח של האמות.
ואז בטן כמה תרגילים על מקבילים של טבעות, על המתח עצמו וLEG RAISES.

מציין משהו כזה :
כל תרגיל דקה מנוחה.
ברגליים אני לא נח בכלל, עושה סט ימין ואז צד שמאל, כי הזמן מנוחה הוא פלוס מינוס דקה יוצא בערך בין כל תרגיל.
לפני כל אימון אני עושה ריצה ( מודע שזה טעות, אבל ככה כל הגוף שלי חם ואני מונע לי קצת דלקות, כרגע זה עובד, מעדיף להשאיר כך ).
הריצות הן רק בימי ראשון וחמישי, ביום שלישי אני עושה רק אימון ( ככה עושה ריצה פעמיים בשבוע בשביל לתת לרגל לנוח, גם פעם בשבוע דופק לי את הרגל אז זה לא משנה אם אני אעשה פעמיים בשבוע או פעם בשבוע )

יוצא אימון כולל חימום ולשים טבעות וכו'... בערך שעה ורבע~שעה ו-10.

נערך לאחרונה:
זה נראה בסדר, רק צריך לבדוק בשטח שזה עובד.

אם תרצה להקשות על עצמך בכל תרגיל או בשכיבות שמיכה, אני ממליץ על עצירה בתחתית, זה מעולה לכוח מתפרץ.

הצלחה של התוכנית תלוי איך תיישם אותה. לדעתי, כדאי שדרגת הקושי תהיה רק 70% בשבוע הראשון, ולהוסיף כל שבוע רק 5-10% קושי, וכשהגעת לכשל, זה הזמן לחזור אחורה ל70%.

כל כשל יהיה רחוק יותר מהקודם, ולכן כל 70% יהיה כבד יותר מהקודם.

• פותח/ת השרשור
זה נראה בסדר, רק צריך לבדוק בשטח שזה עובד.

אם תרצה להקשות על עצמך בכל תרגיל או בשכיבות שמיכה, אני ממליץ על עצירה בתחתית, זה מעולה לכוח מתפרץ.

הצלחה של התוכנית תלוי איך תיישם אותה. לדעתי, כדאי שדרגת הקושי תהיה רק 70% בשבוע הראשון, ולהוסיף כל שבוע רק 5-10% קושי, וכשהגעת לכשל, זה הזמן לחזור אחורה ל70%.

כל כשל יהיה רחוק יותר מהקודם, ולכן כל 70% יהיה כבד יותר מהקודם.

אהה אני עושה אותה כבר חודש וקצת בערך חחח.
וכן אני ציינתי גם, אני עושה שכיבות שמיכה איטית כזאת, ככה שיש לי מיני עצירה.
גם המתח והמקבילים, אמנם לא עושה הרבה חזרות, אבל עובד יותר על טכניקה נכונה כי זה הכי חשוב לי, למנוע את הפציעות המיותרות האלו.

ומעולה, תודה רבה 😃
( אגב הייתה ממליץ להוסיף עוד תרגיל או שזה מספיק נפח? פשוט העדפתי גם לא להעמיס יותר מדי וגם לא ליצור אימון ארוך, וגם בגלל שזה FBW אז לא אמור להיות עבודה רבה על כל שריר בגוף )

• פותח/ת השרשור
לא נראה לי צריך להוסיף, אני חושב שזה בסדר ככה.
טנקס 😃
אגב, חשבתי אולי גם להוסיף Scapula retractions PULL UP או איך שאומרים את זה.
שעושים כמו שראגס כזה, רק סטטי כזה על המתח, כאילו שעולים ויורדים עם השכמות.
מה אתם אומרים, מיותר או שיעיל?
אם כן, איפה לשים את זה? סוף האימון או אחרי הגב? פשוט שהשרירים לא יתקררו עד לתרגיל הבא של השכיבות שמיכה. ( או שזה מיותר )

טנקס 😃
אגב, חשבתי אולי גם להוסיף Scapula retractions PULL UP או איך שאומרים את זה.
שעושים כמו שראגס כזה, רק סטטי כזה על המתח, כאילו שעולים ויורדים עם השכמות.
מה אתם אומרים, מיותר או שיעיל?
אם כן, איפה לשים את זה? סוף האימון או אחרי הגב? פשוט שהשרירים לא יתקררו עד לתרגיל הבא של השכיבות שמיכה. ( או שזה מיותר )

בחימום, כמוני

• פותח/ת השרשור
בחימום, כמוני
כמה סטים הייתה ממליץ?
נגיד 2 סטים בערך 5 חזרות? אם זה לחימום כאילו. ( כבר יש לי חימום, כאילו זה פשוט תוספת ).
וזה לא יעייף אותי? פשוט אני עושה אחרי זה מתח, בגלל זה אני חושש
אני מצליח 5 5 4 4 בגלל זה, אני חושש שאני ארד בחזרות בגלל זה.

כמה סטים הייתה ממליץ?
נגיד 2 סטים בערך 5 חזרות? אם זה לחימום כאילו. ( כבר יש לי חימום, כאילו זה פשוט תוספת ).
וזה לא יעייף אותי? פשוט אני עושה אחרי זה מתח, בגלל זה אני חושש
אני מצליח 5 5 4 4 בגלל זה, אני חושש שאני ארד בחזרות בגלל זה.

אני גם סביב החזרות האלו (אבל איכותיות לא סתם) ועושה 2 סטים לפני המתח כדי לחמם את השרירים האלו
להפך זה יעזור לך
לפני אני עושה עבודה קטנה עם גומיות מפרקים כל השטויות האלה 5 דק קפיצה בחבל

• פותח/ת השרשור
אני גם סביב החזרות האלו (אבל איכותיות לא סתם) ועושה 2 סטים לפני המתח כדי לחמם את השרירים האלו
להפך זה יעזור לך
לפני אני עושה עבודה קטנה עם גומיות מפרקים כל השטויות האלה 5 דק קפיצה בחבל
כן אני גם, עושה מה שנקרא PERFECT PULL UP ( הכי חשוב טכניקה ), לפי CALIASTHENICMOVEMENT עם הנעילה והשראגס הזה ככה בסיום כל חזרה.
ו-וואלה, עושה 2 סטים חימום של מתח? אממ תאמת אולי אני באמת גם אעשה בנוסף לחימום שלי ( יש לי בערך 10דקות ) אולי איזה 2 סטים באמת של מתח, נגיד 2~3 חזרות אמורות להספיק לא? אפילו רק 2? פשוט חושש להתעייף ואז אני ארגיש מבואס שמספר החזרות יורד חחחח.
תגיד, גומיות כדאי לקנות? אני מחפש כבר מלא זמן, יש לי פה אשכול של MYPROTEIN על הגומיות ואני מתלבט אם כדאי לקנות אותם.
אני חייב לעשות תרגילים לכתף איתם, אני יודע שגומיות זה MUST למניעת פציעות.

כן אני גם, עושה מה שנקרא PERFECT PULL UP ( הכי חשוב טכניקה ), לפי CALIASTHENICMOVEMENT עם הנעילה והשראגס הזה ככה בסיום כל חזרה.
ו-וואלה, עושה 2 סטים חימום של מתח? אממ תאמת אולי אני באמת גם אעשה בנוסף לחימום שלי ( יש לי בערך 10דקות ) אולי איזה 2 סטים באמת של מתח, נגיד 2~3 חזרות אמורות להספיק לא? אפילו רק 2? פשוט חושש להתעייף ואז אני ארגיש מבואס שמספר החזרות יורד חחחח.
תגיד, גומיות כדאי לקנות? אני מחפש כבר מלא זמן, יש לי פה אשכול של MYPROTEIN על הגומיות ואני מתלבט אם כדאי לקנות אותם.
אני חייב לעשות תרגילים לכתף איתם, אני יודע שגומיות זה MUST למניעת פציעות.

אתה יותר OVERTHINKING ממני:s29:
אני לא עושה 2 סטים חימום של מתח אני עושה שתיים של שראגס מקסימום תעשה חימום מתח אוסטרלי בשביל מתח
אם אתה מצליח כמות כזו של מתח מושלם לא צריך גומיות, אם אתה רוצה לעשות קצת תרגילים לROTATOR CUFF אז הן אחלה של כלי

• פותח/ת השרשור
אתה יותר OVERTHINKING ממני:s29:
אני לא עושה 2 סטים חימום של מתח אני עושה שתיים של שראגס מקסימום תעשה חימום מתח אוסטרלי בשביל מתח
אם אתה מצליח כמות כזו של מתח מושלם לא צריך גומיות, אם אתה רוצה לעשות קצת תרגילים לROTATOR CUFF אז הן אחלה של כלי

כן הגומיות לא למתח חחחח.
הגומיות כמו שאמרת, ROTATOR CUFF שזה הדבר שהכי חשוב לי לאמן אותו לאור פציעות כתף וקרע בגיד שקיימות אצלי.
וגם בשביל תרגילים כמו מקבילים על טבעות וכו'... ( שזה אני מצליח 3 חזרות, אבל רוצה יותר וגם ככה להתאמן על הטכניקה, אז זה יעזור לי ).
אממ מתח אוסטרלי אני עושה בתרגיל אחרי המתח ( תרגיל שני אם אתה שם לב בתוכנית ).
שראגס סגור, אעשה בערך 4 חזרות כדי לא לגרום לעייפות.

כן הגומיות לא למתח חחחח.
הגומיות כמו שאמרת, ROTATOR CUFF שזה הדבר שהכי חשוב לי לאמן אותו לאור פציעות כתף וקרע בגיד שקיימות אצלי.
וגם בשביל תרגילים כמו מקבילים על טבעות וכו'... ( שזה אני מצליח 3 חזרות, אבל רוצה יותר וגם ככה להתאמן על הטכניקה, אז זה יעזור לי ).
אממ מתח אוסטרלי אני עושה בתרגיל אחרי המתח ( תרגיל שני אם אתה שם לב בתוכנית ).
שראגס סגור, אעשה בערך 4 חזרות כדי לא לגרום לעייפות.

כיף לך שיש לך טבעות
הייתי ממליץ קודם לשלוט על DIP BARS לפני

• פותח/ת השרשור
כיף לך שיש לך טבעות
הייתי ממליץ קודם לשלוט על DIP BARS לפני

רואים שלא קראת את האשכול חחחח.
לא נעלב או משהו כזה, פשוט רואים שלא קראת.
כתבתי ספציפית מה אני עושה ומה אני לא עושה ולמה כל תרגיל הוא ככה :(
תודה בכל מקרה על העזרה אחי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית