הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוט מנדלסון beach fail 1121 pound

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך
היכן עובר הגבול בין השניים?
מכיוון שדדליפט הוא תרגיל בעיקרו בפאוורליפטינג, לדעתי ההגדרה של התרגיל צריך להישאר כפוף להגדרות שלהם.

אבל גם אם אקרא לדבר שאדי עשה "דדליפט", אני סבור שעוד הרבה יכלו לעקוף אותו, שהם חצי ממשקל גופו עם הציוד הזה. רק שאין לדבר הזה מתחרים רבים.

בוא נעשה חישוב קטן, רצועות מעניקות לחלק אנשים יותר ולחלק פחות, למישהו כמו אדי עם אצבעות קטנות, אפשר לשער שזה מעניק לו יתרון של לפחות 100 ק"ג (לפחות, אם לא 200 ויותר). חליפה לפחות 70 ק"ג.

בתחרויות פאוורליפטינג בלי הציוד הזה, עברו כבר את ה450.

דבר נוסף, תחפש סרטון של אדי מושך בלי ציוד. זה לא קיים, כי הוא בקושי מצליח למשוך.
גם כוח, אבל ממש לא הרבה ביחס לטכניקה. זה יהיה ארוך להסביר, אבל תנסה פעם. הנעילה זה עיקר הקושי, ולשמור על המוט במסלול שלו.

רצועות וחליפה.
חבר שלי שוקל 64, מושך 200 ק"ג, ועם חליפה 240. זה 20%.
500 פחות 20%, זה 400 ק"ג.
וזה בלי להתיחס לרצועות.
יש שני סוגי רצועות.
אחד שצריך להחזיק סביב המוט, והשני שנעטף סביב המוט וחוזר על היד. אדי ות'ור השתמשו בסוג השני.
לא רק שזה מוריד את כל הנושא של גריפ, שחלש מאוד אצל אדי (יחסית), זה גם נותן לך עוד כמה סנטימטרים מהמוט. זה כמו למשוך מהגבהה.

חבר שלי שוקל 64, מושך 200 ק"ג, ועם חליפה 240. זה 20%.
500 פחות 20%, זה 400 ק"ג.
וזה בלי להתיחס לרצועות.
לא שבקת חיי לכל בריה

אי אפשר להשליך ממקרה פרטי לכל שאר העולם.
בכל מקרה אני לא בטוח שהרבה ליפטרים עם הציוד של אדי ות'ור יכלו להרים יותר מ500.
קשה לחזות את ההתנהגות של הספורטאי לאורך ההרמה.
הרי הקושי הולך וגדל ככל שהגוף מתיישר, מבחינת הציוד. ואנחנו מדברים כאן על לנעול חצי טון.

בכל מקרה, אני חושב שיש הבדל עצום בין דדליפט עם רצועות, ואפילו חליפה, למרות שהקטע של החליפה ממש מביך,
לבין בנצ' עם חליפה.
פשוט כי בבנצ' יש לך פי כמה יותר עזרה.
דדליפט עם רצועות זה דבר די לגיטימי ולו ברמה של להתאמן איתן. כלומר האחיזה יכולה להיות צוואר בקבוק מלחזק את הגוף עוד יותר, דרך התרגיל.
זה אומר שאתה לא מוסיף כוח לגוף עצמו, אלא רק ללפיתה, על מנת למקסם את מה שכלל הגוף יכול לעשות.
בבנצ' עצם התנועה של המוט מקבלת אנרגיה עצומה מהחליפה שעובדת כקפיץ

רק של רגל ימין, אחת גבוה, אחד רגיל.

גם חולצת בנץ', וגם סלינגשוט.
הכי ego lifting שיכול להיות בעולם.
סקוט עשה פעולה כאן שמתחרה עם הטמטום של אדי ות'ור.
רק שבמקרה של אדי ות'ור, הם הצליחו לרמות את הקהל שהם עשו דדליפט. במקרה של סקוט, גם אם זה היה עולה, אף אחד לא היה קורה לזה בנץ'.

כשראיתי את הרצועות העבות שלו במפרקי היד, וכל הלחץ של החליפות למינהם, היה ברור שמדובר בהרמה מאוד טכנית. כוח משחק כאן תפקיד כאן, טכניקה וריכוז מטורף זה שם המשחק.

הדדליפט דל אדי ותור אפילו לא קרובים להיות כמו בנץ' עם חליפה.
אין לי ממש בעיה עם סטראפס, ועם מוט מיוחד. זה לא בדיוק מסוכן.
וחליפה בדדליפט עוזרת הרבה פחות מאשר בסקוואט ובבנץ'.

שלא לדבר על זה שבדדליפט המוט לא יכול ליפול לך על החזה כשאין לך שום טיפה של שליטה עליו.

הדדליפט דל אדי ותור אפילו לא קרובים להיות כמו בנץ' עם חליפה.
אין לי ממש בעיה עם סטראפס, ועם מוט מיוחד. זה לא בדיוק מסוכן.
וחליפה בדדליפט עוזרת הרבה פחות מאשר בסקוואט ובבנץ'.

שלא לדבר על זה שבדדליפט המוט לא יכול ליפול לך על החזה כשאין לך שום טיפה של שליטה עליו.
אז כשזה מסוכן יש לך בעיה, וכשזה לא מסוכן אין לך?
הבנתי אותך.
אם היו עומדים שני אנשים בצדדים ומרימים את המוט של אדי איתו (זה לא מסוכן), הייתי מכיר בזה כשיא עולם של דדליפט?

כמו שאמרתי, כמה אדי מושך בלי רצועות וחליפה? זה יראה לך כמה הוא רחוק משיא עולם אמיתי בדדליפט.
לא שבקת חיי לכל בריה

אי אפשר להשליך ממקרה פרטי לכל שאר העולם.
בכל מקרה אני לא בטוח שהרבה ליפטרים עם הציוד של אדי ות'ור יכלו להרים יותר מ500.
קשה לחזות את ההתנהגות של הספורטאי לאורך ההרמה.
הרי הקושי הולך וגדל ככל שהגוף מתיישר, מבחינת הציוד. ואנחנו מדברים כאן על לנעול חצי טון.

בכל מקרה, אני חושב שיש הבדל עצום בין דדליפט עם רצועות, ואפילו חליפה, למרות שהקטע של החליפה ממש מביך,
לבין בנצ' עם חליפה.
פשוט כי בבנצ' יש לך פי כמה יותר עזרה.
דדליפט עם רצועות זה דבר די לגיטימי ולו ברמה של להתאמן איתן. כלומר האחיזה יכולה להיות צוואר בקבוק מלחזק את הגוף עוד יותר, דרך התרגיל.
זה אומר שאתה לא מוסיף כוח לגוף עצמו, אלא רק ללפיתה, על מנת למקסם את מה שכלל הגוף יכול לעשות.
בבנצ' עצם התנועה של המוט מקבלת אנרגיה עצומה מהחליפה שעובדת כקפיץ
כמו שכתבתי, הבנץ' של סקוט מנדלסון יותר מגוכח מהדדליפט של אדי.
רק שהמשכתי להסביר גם מה מגוכח בהרמה של אדי.

סוג הרצועות שהם השתמשו בדדליפט, מקצר לך גם את טווח התנועה, מלבד שהגריפ כבר לא גורם מגביל.

קשה לומר כמה החליפה עזרה להם, אבל כמו שאמרתי, נסתכל על אנשים שעשו את שניהם, וננסה לחשב.
ראיתי דדליפט 200 נהפך ל240 עם חליפה. 300 נהפך ל370. זה נותן לך אינדיקציה.
וכמה נראה לך היה לו בלי כל הציוד?

הוא עקף את שיא העולם ב35 ק"ג נגיד, ועם חליפה ורצועות. נראה לך שה35 ק"ג האלו לא הגיעו מהציוד עזר?

ומה הדדליפט הכבד ביותר שהם עשו בלי הציוד הזה?

שוב, אפשר להתווכח טכנית אם למה שהם עשו קוראים דדליפט, אבל להציג תרגיל כזה עם הציוד הזה, כבר לא מרשים בעיני כשאני מבין כמה הציוד הרים להם.

אז כשזה מסוכן יש לך בעיה, וכשזה לא מסוכן אין לך?
הבנתי אותך.
אם היו עומדים שני אנשים בצדדים ומרימים את המוט של אדי איתו (זה לא מסוכן), הייתי מכיר בזה כשיא עולם של דדליפט?

כמו שאמרתי, כמה אדי מושך בלי רצועות וחליפה? זה יראה לך כמה הוא רחוק משיא עולם אמיתי בדדליפט.

כן.

תחשוב כמה אידיוטי נראה הבנץ' ומה הסיכון.
אני לא מכיר אדם אחד שיש לו הערכה לבנץ' עם ציוד, בעוד הדדליפט עם ציוד של אדי ותור הם כנראה בין ההרמות הכי פופולריות בעולם.

לפי דעתי דדליפט עם ציוד הוא הרבה פחות "מזעזע" ויותר "טבעי" מסקוואט, ובטח מבנץ' עם ציוד.
בבנץ' עם ציוד אתה פשוט לא יכול לזוז (מעבר לכך שאתה נראה כמו אידיוט גמור, בלי להעליב). נראה שהחלק הקשה בהרמה הוא בכלל להביא את המוט לנגיעה בחזה.
בסקוואט, בקושי מגיעים לעומק, הטכניקה נראית "לא נקייה" וקשה להתחבר לזה בכלל שזה כל כך שונה מסקוואט רגיל (כנ"ל לבנץ'). אם תראה מישהו עושה סקוואט עם ציוד זה יראה מוזר, תבין שיש שם משהו לא רגיל.

אבל בדדליפט - אם לא תראה את החליפה אתה עלול לא לשים לב שהיא בכלל שם. התנועה נראית אותו הדבר כמו דדליפט רגיל (עזוב את העיקום במוט וההיטצ'ינג לרגע). אפשר גם להתווכח שזה "מוסיף פחות משקל למוט" מאשר שציוד מוסיף בבנץ' ובסקוואט.

וכשמוסיפים על זה את העובדה שדדליפט גם פחות מסוכן מהאחרים כי הוא לא נמצא עליך - זה רק מוסיף ללמה הדדליפט עם ציוד הוא במרחק שנות אור מהסקוואט והבנץ' בהשוואה לליפט הraw.

כן.

תחשוב כמה אידיוטי נראה הבנץ' ומה הסיכון.
אני לא מכיר אדם אחד שיש לו הערכה לבנץ' עם ציוד, בעוד הדדליפט עם ציוד של אדי ותור הם כנראה בין ההרמות הכי פופולריות בעולם.

לפי דעתי דדליפט עם ציוד הוא הרבה פחות "מזעזע" ויותר "טבעי" מסקוואט, ובטח מבנץ' עם ציוד.
בבנץ' עם ציוד אתה פשוט לא יכול לזוז (מעבר לכך שאתה נראה כמו אידיוט גמור, בלי להעליב). נראה שהחלק הקשה בהרמה הוא בכלל להביא את המוט לנגיעה בחזה.
בסקוואט, בקושי מגיעים לעומק, הטכניקה נראית "לא נקייה" וקשה להתחבר לזה בכלל שזה כל כך שונה מסקוואט רגיל (כנ"ל לבנץ'). אם תראה מישהו עושה סקוואט עם ציוד זה יראה מוזר, תבין שיש שם משהו לא רגיל.

אבל בדדליפט - אם לא תראה את החליפה אתה עלול לא לשים לב שהיא בכלל שם. התנועה נראית אותו הדבר כמו דדליפט רגיל (עזוב את העיקום במוט וההיטצ'ינג לרגע). אפשר גם להתווכח שזה "מוסיף פחות משקל למוט" מאשר שציוד מוסיף בבנץ' ובסקוואט.

וכשמוסיפים על זה את העובדה שדדליפט גם פחות מסוכן מהאחרים כי הוא לא נמצא עליך - זה רק מוסיף ללמה הדדליפט עם ציוד הוא במרחק שנות אור מהסקוואט והבנץ' בהשוואה לליפט הraw.
אני מסכים שהדדליפט מקבל פחות עזרה מהציוד מאשר הבנץ'. אבל לגבי הסקוואט, אני לא בטוח, יש ויש.

בדדליפט של אדי, הוא בקושי הצליח ללכת, הוא בקושי הצליח להחזיק במוט, הוא עמד כל כך רחב בהתחלה כדי שיוכל להחזיק במוט. כל העזרה והמאווררים מוכיחים עד כמה הציוד הזה חונק אותך כדי לקבל המון כוח להרים, וזה לא הכוח שלו.

אני לא חושב שהסכנה לחיי הליפטר הוא מדד כמה זה מרשים, אם כבר להיפך, הסיכון צריך להגביר את המרשימות.

אדי הגיש את הדדליפט בצורה המשוווקת היטב. לכן זה זרם.

אם אדי היה עושה אותו טקס לבנץ', זה היה לא פחות מרשים בעיני אנשים.

אני מסכים שהדדליפט מקבל פחות עזרה מהציוד מאשר הבנץ'. אבל לגבי הסקוואט, אני לא בטוח, יש ויש.

בדדליפט של אדי, הוא בקושי הצליח ללכת, הוא בקושי הצליח להחזיק במוט, הוא עמד כל כך רחב בהתחלה כדי שיוכל להחזיק במוט. כל העזרה והמאווררים מוכיחים עד כמה הציוד הזה חונק אותך כדי לקבל המון כוח להרים, וזה לא הכוח שלו.

אני לא חושב שהסכנה לחיי הליפטר הוא מדד כמה זה מרשים, אם כבר להיפך, הסיכון צריך להגביר את המרשימות.

אדי הגיש את הדדליפט בצורה המשוווקת היטב. לכן זה זרם.

אם אדי היה עושה אותו טקס לבנץ', זה היה לא פחות מרשים בעיני אנשים.
זה כן. ואני יודע כי ראיתי גם את הבנץ' של בליין סאמרס לדוגמה, שהוא עושה רעש.

זו דעתי לפחות.

זה כן. ואני יודע כי ראיתי גם את הבנץ' של בליין סאמרס לדוגמה, שהוא עושה רעש.

זו דעתי לפחות.
למיטב הבנתי, לסארמס לא היו מתחרים.
אדי הציג מתחרים שינסו לעקוף אותו, וכביכול הוא היה הכי חזק מבין כל מי שניסה. זה דרך פסיכולוגית לשווק שהצלחת לעשות משהו הרבה יותר מרשים ממה שהוא באמת.

בנוסף, אי אפשר להשוות את השיווק שהיה לפני ההרמה של אדי, לבנץ' המדובר.
אדי שווק בצורה מטורפת.

יש שני סוגי רצועות.
אחד שצריך להחזיק סביב המוט, והשני שנעטף סביב המוט וחוזר על היד. אדי ות'ור השתמשו בסוג השני.
לא רק שזה מוריד את כל הנושא של גריפ, שחלש מאוד אצל אדי (יחסית), זה גם נותן לך עוד כמה סנטימטרים מהמוט. זה כמו למשוך מהגבהה.
אני די בטוח שבסטרונגמן חובה לעטוף את המוט עם היד גם הרצועות 8

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית