הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה יותר חזק ו/או תורם לשינה רציפה ?

• פותח/ת השרשור nbaron
  • פורסם בתאריך
בונדורמין עוזר בהרדמות וכמו כל הכדורים ממשפחת הבנזודיאזפינים פוגע באיכות השינה.
אמביאן פועל על מרכז השינה ולמעשה נסוך בו השפעה משתקת וכשיש הפרעת שינה - הוא כדור לא רע (שמצריך התרגלות של כמה ימים).
אבל גם הוא דרעק בהשוואה לשינה בלי שום עזרים.

תשמו על שעות שינה קבועות ועדיף בלילה, אל תצרוך קפאים וכולי בשעות שקרובות לשעת השינה שלך, תוודא שהחדר חשוך, לא רועש וכולי וזהו.
מלטונין אגב גם במינון של 1 מ"ג הוא חזק מאוד ומנסיוני יש בו כדי לפגום ביכולת ההרדמות מרגע שמפסיקים נטול אותו.

מרגע שתבין את הרציונלים הפיזיולוגיים של שינה טובה תראה שקל לקיים אותה בלי שום עזרים

• פותח/ת השרשור
תודה אבל בגילי 46 מבין את כל מה שאמרת...ועדיין לא מצליח (הרופאת משפחה אומרת שכנראה יש לי יותר מידי מחשבות/לחוץ) והיא צודקת....בשורה התחתונה אני משלב בין בונדרומין לאמביאן

תודה אבל בגילי 46 מבין את כל מה שאמרת...ועדיין לא מצליח (הרופאת משפחה אומרת שכנראה יש לי יותר מידי מחשבות/לחוץ) והיא צודקת....בשורה התחתונה אני משלב בין בונדרומין לאמביאן

כדורי שינה זה לא פיתרון..
צריך להוריד את הסטרס , להרגיע את המחשבות..

פעם היתה לי בעיית שינה על רקע התנהגותי בלבד (היום סובל מדום נשימה בשינה שאף כדור לא יכול להיטיב איתו, אבל זה משהו אחר).
נעזרתי ברבע-חצי כדור בונדורמין להרדמות וברבע-חצי כדור ואבן בגלל יקיצה מוקדמת.
בסוף הבנתי שכל הבלאגן הזה קשור לבלאגן שעשיתי בשעות השינה שלי ולשיבוש מוחלט של השעון הביולוגי... וכשהבנתי מה צריך לעשות ומה לא - זה הסתדר מיד.

השתמשתי בכדורים בצורה מושכלת כדי להביא את השינה שלי למקום המתאים (לישון מ22 עד 6, נגיד) והפסקתי לנטול אותם ואחרי כמה זמן זה התקבע שם ונרדמתי נפלא וישנתי נפלא והכל (עד שהתחיל אצלי הדום נשימה, כמעשה שטן).

בנוסף לכל זה ישנה גם "הגיינת שינה" - כמובן הקפדה עליה קריטית לשינה טובה.
תגגל ובינתיים אפשר להציץ פה -
פרוטוקול היגיינת שינה | טיפים וכלים פסיכולוגיים וגופניים לשינה טובה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
פעם היתה לי בעיית שינה על רקע התנהגותי בלבד (היום סובל מדום נשימה בשינה שאף כדור לא יכול להיטיב איתו, אבל זה משהו אחר).
נעזרתי ברבע-חצי כדור בונדורמין להרדמות וברבע-חצי כדור ואבן בגלל יקיצה מוקדמת.
בסוף הבנתי שכל הבלאגן הזה קשור לבלאגן שעשיתי בשעות השינה שלי ולשיבוש מוחלט של השעון הביולוגי... וכשהבנתי מה צריך לעשות ומה לא - זה הסתדר מיד.

השתמשתי בכדורים בצורה מושכלת כדי להביא את השינה שלי למקום המתאים (לישון מ22 עד 6, נגיד) והפסקתי לנטול אותם ואחרי כמה זמן זה התקבע שם ונרדמתי נפלא וישנתי נפלא והכל (עד שהתחיל אצלי הדום נשימה, כמעשה שטן).

בנוסף לכל זה ישנה גם "הגיינת שינה" - כמובן הקפדה עליה קריטית לשינה טובה.
תגגל ובינתיים אפשר להציץ פה -
פרוטוקול היגיינת שינה | טיפים וכלים פסיכולוגיים וגופניים לשינה טובה
מכיר תודה ! חשוב לי לישון טוב אפילו מעבר למה שצריך לא רק בגלל שקשה לתפקד ללא שינה, אלא בגלל שקשה לי להתאושש באימונים ותמיד נגרמות לי דלקות במפרקים כתוצאה מחוסר התאוששות, אני ב 10-10:30 סוגר תאור ויש לי זמן לישון עד 7:30 שזה דיי ואותר , הבעיה שקשה לי להירדם ומחזורי השנה שלי הם סביב שעתיים ולקום לשירותים...הבונדרומין, אם לוקח שניים, מאפשר לי שינה רציפה 11-4 ואחכ נמנומים עד 6-6:30, למיטב הבנתי הנזק בלא לישון יותר מהותי מהנזק בלקיחת כדורים

מכיר תודה ! חשוב לי לישון טוב אפילו מעבר למה שצריך לא רק בגלל שקשה לתפקד ללא שינה, אלא בגלל שקשה לי להתאושש באימונים ותמיד נגרמות לי דלקות במפרקים כתוצאה מחוסר התאוששות, אני ב 10-10:30 סוגר תאור ויש לי זמן לישון עד 7:30 שזה דיי ואותר , הבעיה שקשה לי להירדם ומחזורי השנה שלי הם סביב שעתיים ולקום לשירותים...הבונדרומין, אם לוקח שניים, מאפשר לי שינה רציפה 11-4 ואחכ נמנומים עד 6-6:30, למיטב הבנתי הנזק בלא לישון יותר מהותי מהנזק בלקיחת כדורים
תראה, מעבר לזה שגם 46 זה כבר לא ילד ומן הסתם שההתאוששות לא זהה לזו שהיתה בגיל 26 -
שינה עם שני כדורי בונדורמין היא שטחית וגם אם נמשכת 12 שעות היא לעין ערוך פחות יעילה משינה רגילה ואיכותית, נטולת כדורים, של 7-9 שעות.
אם תצליח לסדר את שנתך כראוי לא תצטרך לכדורים אפילו בזמנים לחוצים - תרדם מהר ותישן רצוף מ23 עד 6:30 בלי בעיה ולא תזדקק אפילו לנמנומים האלה...

הבעיה היא שכרגע אתה כבר ככל הנראה תלוי בכדורים האלה וגמילה נכונה ממינון כזה לוקחת לפחות חודש.

מקפיד גרזן על כל מה שצריך?

באמת חבל.
מי שאין לו בעיה אורגנית שמונעת ממנו לישון כמו שצריך (דום נשימה בשינה/הסתיידות בלוטת האצטרובל שמתרחשת בגילאים מבוגרים מאוד/מחלה אחרת) אין שום סיבה טובה שישתמש באופן קבוע בכדורי שינה. לגוף שלנו יש יכולת לייצר שינה טובה מכל כדור. כדורי השינה הוכפים את השינה לשטחית, מייצרים תלות וכולי.
אם אתם לא ישנים טובים - טפלו בבעיה שגורמת לזה ותקפידו על "הגיינת שינה" כמו שצריך.

לא קשור אליהם, לא מפרסם ולא התנסיתי, אבל בשנים האחרונות אני גם רואה מדי פעם פרסומות ל"סדנה להפרעות שינה" מבית אלן קאר בהנחיית דר' עומרי בן עזרא. למי שאין בעיה אורגנית מיוחדת ובכל זאת חווה הפרעות שינה שכאלה - אולי שווה לנסות.

• פותח/ת השרשור
באמת חבל.
מי שאין לו בעיה אורגנית שמונעת ממנו לישון כמו שצריך (דום נשימה בשינה/הסתיידות בלוטת האצטרובל שמתרחשת בגילאים מבוגרים מאוד/מחלה אחרת) אין שום סיבה טובה שישתמש באופן קבוע בכדורי שינה. לגוף שלנו יש יכולת לייצר שינה טובה מכל כדור. כדורי השינה הוכפים את השינה לשטחית, מייצרים תלות וכולי.
אם אתם לא ישנים טובים - טפלו בבעיה שגורמת לזה ותקפידו על "הגיינת שינה" כמו שצריך.

לא קשור אליהם, לא מפרסם ולא התנסיתי, אבל בשנים האחרונות אני גם רואה מדי פעם פרסומות ל"סדנה להפרעות שינה" מבית אלן קאר בהנחיית דר' עומרי בן עזרא. למי שאין בעיה אורגנית מיוחדת ובכל זאת חווה הפרעות שינה שכאלה - אולי שווה לנסות.
מה אתה בעצם מציע ? ללכת לסדנאות לשיפור השינה ?

מעבר לפרסומות ולקטע השיווקי...אתה מכיר אישית מישהו שעבר כזו סדנא וזה גם עזר לו ?
כמו שכתבתי - לא.
אפשר גם ללכת לרופא שינה בקופ"ח, שתכל'ס אמור לספק את אותה הדרכה, רק אפשר להניח שעם פחות סבלנות והמתנה ארוכה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית