הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון, סקוואט? או שזה בכלל מהPRESS?

abagada

משתמש מתחיל
47
6
נק' מוניטין:
6
47
6
אהלן אני עושה SS כבר חודש,
התחלתי במקשל 73, עכשיו אני שוקל 77
הפסקה של שבוע באמצע בגלל המצב הבטחוני,
בכל אופן אני מעלה סרטונים של סקוואט 60 ק"ג וסקוואט 70 ק"ג.
הגב התחתון כאב לי אחרי הסקוואט של ה- 60KG ולא אחרי הסקוואט של ה- 70 ק"ג.

אשמח לדעתכם לגבי הטכניקה.
אם הטכניקה לדעתכם טובה, אז אולי הכאבי גב יכולים להגיע מהPRESS, לכן אצלם וידאו במידה והכל תקין עם הסקוואט.
תודה רבה לכם!

60 ק"ג:

70 ק"ג:

הגב המתעגל זה מכיווץ יתר של הגב, או יותר נכון חוסר כיווץ בבטן.
חסר כאן ברייסינג.

תסדר את הברייסינג, נפטרת לך הבעיה.

שים לב איך אתה מסובב את האגן כלפי חוץ ומקשית את הגב, תמנע מזה כי זה מה שבדרך כלל גורם לכאבים בגב התחתון בסקוואט.

אתה מוציא תחת יותר מדי, משדר לאחרים שאתה פנוי למשגל, תחשוב תחת למטה וקצת החוצה טלפני כל ירידה תנשום ותחזק את הבטן כאילו מביאים לך בוקס

• פותח/ת השרשור
תסדר את הברייסינג, נפטרת לך הבעיה.

אז זהו, שאני כן נושם עמוק אל תוך חלל הבטן ומכווץ את הבטן כאילו הולכים לתת לי בוקס. זה נחשב לברייסינג לא?
הבעיה היא שהגב מעוגל ולא ישר? נראה לי ראיתי סרטון אפילו של מארק ריפטו שאומר שאין בעיה עם גב שמתעגל כלפי מעלה, הבעיה היא בגב שמתעגל כלפי מטה (קורס).

שים לב איך אתה מסובב את האגן כלפי חוץ ומקשית את הגב, תמנע מזה כי זה מה שבדרך כלל גורם לכאבים בגב התחתון בסקוואט.

שזאת בעצם אותה הבחנה? כמו של Elchonon שחסר לי ברייסינג?

אתה מוציא תחת יותר מדי, משדר לאחרים שאתה פנוי למשגל, תחשוב תחת למטה וקצת החוצה טלפני כל ירידה תנשום ותחזק את הבטן כאילו מביאים לך בוקס

חחחחח , תודה רבה על העצה, אנסה להשאר על אותו משקל אימון הבא ולהעלות סרטון נוסף.
הייתי מעוניין אולי גם בלמידת הטכניקה ממאמן, אבל אני גר בשדרות אם יש מישהו קרוב אשמח לדבר.

אז זהו, שאני כן נושם עמוק אל תוך חלל הבטן ומכווץ את הבטן כאילו הולכים לתת לי בוקס. זה נחשב לברייסינג לא?
הבעיה היא שהגב מעוגל ולא ישר? נראה לי ראיתי סרטון אפילו של מארק ריפטו שאומר שאין בעיה עם גב שמתעגל כלפי מעלה, הבעיה היא בגב שמתעגל כלפי מטה (קורס).

הייתי מעוניין אולי גם בלמידת הטכניקה ממאמן, אבל אני גר בשדרות אם יש מישהו קרוב אשמח לדבר.
אתה מכווץ בטן, אני בטוח, אבל הכיווץ של הגב עולה על הכיווץ של הבטן, ואתה נשאר עם חוסר איזון בין שני הכוחות המנוגדים.

אם תפעיל לחץ דומה בגב ובבטן, הגוף יהיה ישר, לא עם גב עגול כמו שלך.

חסר ברייסינג, אבל גם ההקשתה הזו של הגב התחתון לא הכרחית בסקוואט, שמור על גב נייטרלי פשוט

בסרטון הראשון חסר עומק

השני נראה סבבה, תחליף דחוף לנעלים שטוחות או שתעשה יחף כי רואים שאתה קצת מתנדנד לפעמים וזה כנראה לא אופטימלי לך, אולי גם בגלל זה אתה לא מצליח להגיע לעומק לפעמים

אל תנוח שעות בין חזרות וברייס יותר חזק, לא לעשות היפ הינג' של דדליפט להפחית קצת

• פותח/ת השרשור
היי, תודה רבה לכולם על התגובות.
עד שאקנה נעליים שטוחות של אולסטאר יום ראשון, עשיתי היום עד אימון, הפעם עם 65 ק"ג סקוואט.
משום מה היה לי די קשה בחזרה האחרונה בסט.
ניסיתי לקחת כמה מהעצות שלכם.
לגבי ברייסינג, לגבי להוציא את התחת קצת פחות אחורה.
ככה זה נראה עכשיו:
אין לי מושג אם שיפרתי משהו או שאני עדיין עם אותו סקוואט בעייתי, כי על פניו נראה שהגב עדיין מעוגל כמו שאמרתם.
תודה רבה לכם.

היי, תודה רבה לכולם על התגובות.
עד שאקנה נעליים שטוחות של אולסטאר יום ראשון, עשיתי היום עד אימון, הפעם עם 65 ק"ג סקוואט.
משום מה היה לי די קשה בחזרה האחרונה בסט.
ניסיתי לקחת כמה מהעצות שלכם.
לגבי ברייסינג, לגבי להוציא את התחת קצת פחות אחורה.
ככה זה נראה עכשיו:
אין לי מושג אם שיפרתי משהו או שאני עדיין עם אותו סקוואט בעייתי, כי על פניו נראה שהגב עדיין מעוגל כמו שאמרתם.
תודה רבה לכם.

אתה עושה לואו באר אבל מדמיין בראש היי באר. יש לך ירכים ארוכות ואם תרצה לעשות לואו באר אתה חייב לשבת הרבה הרבה אחורה ולתת לגב עוד זווית.

1. שלח ברכיים קדימה ואת התחת אחורה בו זמנית. כרגע אתה קודם כל שובר את מפרק המותן ורק אז את הברך, וזה צריך להיות ביחד.
2. ברגע ששלחת ברכיים, שב אחורה, נסה לגעת עם התחת שלך בקיר מאחוריך.
3. תחשוב בתחילת הירידה לסדר את זווית הגב שלך שהפטמות מכוונות לרצפה.
4. אם אתה מול מראה אל תסתכל עליה.

• פותח/ת השרשור
אתה עושה לואו באר אבל מדמיין בראש היי באר. יש לך ירכים ארוכות ואם תרצה לעשות לואו באר אתה חייב לשבת הרבה הרבה אחורה ולתת לגב עוד זווית.

1. שלח ברכיים קדימה ואת התחת אחורה בו זמנית. כרגע אתה קודם כל שובר את מפרק המותן ורק אז את הברך, וזה צריך להיות ביחד.
2. ברגע ששלחת ברכיים, שב אחורה, נסה לגעת עם התחת שלך בקיר מאחוריך.
3. תחשוב בתחילת הירידה לסדר את זווית הגב שלך שהפטמות מכוונות לרצפה.
4. אם אתה מול מראה אל תסתכל עליה.

היי,
ניסיתי היום באימון לבצע מה שאמרת, אך אני לא מצליח. עדיין בסיום הסט השני הרגשתי כאבי גב תחתון קלים ובסיום הסט השלישי הרגשתי כאבי גב תחתון די רציניים.
הייתי צריך לעשות באימון היום 67.5 קילו סקוואט ומשום מה בטעות הרמתי 72.5 ק"ג.
ניסיתי לסדר את העניין שאיך שאני יורד ושולח ברכיים ואז לשבור את מפרק המותן כמו שרשמת.
2. לא כל כך הבנתי מה זה לגעת עם התחת שלי בקיר מאחורי? אין קיר מאחורה :/ או שלא הבנתי את האנלוגיה.
3. פטמות מכוונת לרצפה באיזה זווית?
4. כן אני מול מראה, תודה על הטיפ, פשוט לתפוס נקודה מסוימת במראה?

אשמח אם תסתכלו, העלתי את כל שלושת הסטים של הסקוואט אני יודע שזה מעיק, העלתי גם דד ליפט וגם את ה PRESS.
אם מישהו יוכל לתת מבט אני נורא אשמח! כל העזרה שלכם נורא מוערכת בעיניי.
שוב אני אומר אם יש מישהו שיכול לעשות לי הדרכה על טכניקה והוא נמצא באיזור של שדרות אני יותר מאשמח להגיע אליו.
נ.ב
קניתי נעליים שטחות.

סט ראשון, שני ושלישי של הסקוואט:

דדליפט:

פרס:

היי,
ניסיתי היום באימון לבצע מה שאמרת, אך אני לא מצליח. עדיין בסיום הסט השני הרגשתי כאבי גב תחתון קלים ובסיום הסט השלישי הרגשתי כאבי גב תחתון די רציניים.
הייתי צריך לעשות באימון היום 67.5 קילו סקוואט ומשום מה בטעות הרמתי 72.5 ק"ג.
ניסיתי לסדר את העניין שאיך שאני יורד ושולח ברכיים ואז לשבור את מפרק המותן כמו שרשמת.
2. לא כל כך הבנתי מה זה לגעת עם התחת שלי בקיר מאחורי? אין קיר מאחורה :/ או שלא הבנתי את האנלוגיה.
3. פטמות מכוונת לרצפה באיזה זווית?
4. כן אני מול מראה, תודה על הטיפ, פשוט לתפוס נקודה מסוימת במראה?

אשמח אם תסתכלו, העלתי את כל שלושת הסטים של הסקוואט אני יודע שזה מעיק, העלתי גם דד ליפט וגם את ה PRESS.
אם מישהו יוכל לתת מבט אני נורא אשמח! כל העזרה שלכם נורא מוערכת בעיניי.
שוב אני אומר אם יש מישהו שיכול לעשות לי הדרכה על טכניקה והוא נמצא באיזור של שדרות אני יותר מאשמח להגיע אליו.
נ.ב
קניתי נעליים שטחות.

סט ראשון, שני ושלישי של הסקוואט:

דדליפט:

פרס:

תשמע, למה כואב לך הגב אין לי ממש מושג. זה יכול להיות אלף סיבות. בסרטונים שהעלת אין שום דבר שהוא מסוכן או חריג, פשוט טכניקה שלא בדיוק לפי המודל שאני מלמד לפחות. יש לא מעט דברים שהייתי מסדר אבל זה ידרוש קצת יותר השקעה וזמן ממה שאני יכול לתת בחינם בפורום.

ההמלצה שלי היא שתראה סרטונים ותנסה ללמוד לבד, או שאם תרצה אני מאמן אונליין ויש פה חלק מהפורום שעבדו וכאלה שעדיין עובדים איתי והצלחנו לסדר את הטכניקה בליווי מרחוק דיי מהר, אולי הם יוכלו להמליץ לך. אתה יכול לשלוח לי הודעה פרטית אם זה נשמע לך.

או שאולי יהיו פה חברי פורום שישמחו לעזור לך בחינם.

בכל מקרה, אצרף לך כמה סרטונים בסיסיים:

סקוואט

דדליפט

פרס

נשמע שאתה ממש בחור רציני שמשקיע בתחום , רוב המאמנים פה אומרים שתוך 2-3 אימונים הם מלמדים את הטכניקה אולי כדאי לך להקדיש 2-3 אימונים לנושא .

בכל מיקרה שאפו על ההשקעה והרצון ללמוד ולהתקדם , מה המשקל גוף שלך ? המשקלים גם מתחילים להיות מכובדים אבל בהחלט הדגש העיקרי צריך להיות על הטכניקה .

• פותח/ת השרשור
היי תודה רבה על התגובה,
אני כרגע שוקל בערך 76-77.
לגבי המאמנים פה, אני מניח שהם לא גרים קרוב אליי( שדרות) כי רשמתי שאני מוכן להגיע על מנת ללמוד את הטכניקה.
האפשרות היחידה היא מה ש strongEnough הציע, שזה הדרכה וירטואלית, אבל מניסיון עבר עם הדרכות וירטואליות נראה שאני לא קולט טוב.
אבל אם לא אצליח להפתר מהכאב אשקול התייעצות.

אני בטוח שגם באיזור הזה אתה יכול למצוא מאמן שיוכל לעזור לך , תפנה אולי לאלחנן הוא מכיר הרבה מאמנים בארץ אולי הוא ידע להפנות אותך למישהו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית