הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פלטות רגילות אל מול אולימפיות

• פותח/ת השרשור wwq10
  • פורסם בתאריך

wwq10

משתמש מתחיל
76
12
נק' מוניטין:
15
76
12
היי חברה

יצא למישהו להתנסות בפלטות רגילות אל מול אולימפיות?
אני רואה שיש הבדל גם באורך של המוט וגם בקוטר הפלטות.

אשמח לדעת מה לדעתכם יותר נוח וכמה מוט כזה שוקל.
בנוסף, האם תרגילים כמו כתפיים אפשר לבצע עם מוט כזה (שהוא חצי מטר)? זה לא יגרום למוטות להתנגש אחד בשני?

אין הבדל בהרגשה של המשקל בין אולימפי ל30 מ''מ, קילו זה קילו. זה כמו שתשאל מה יותר כבד- קילו נוצה או קילו ברזל.
בנוגע לאורך ומשקל- זה משתנה ממוט למוט, אתה יכול לראות בתיאור של המוט מה האורך והמשקל שלו. אתה יכול לקנות מוט אולימפי יותר קטן וקל ממוט 30.
ההבדלים ביניהם:
לרוב ציוד אולימפי יהיה יותר עמיד (אלא אם כן תשווה בין 30 מאוד מאוד איכותי לאלימפי מאוד מאוד זבל).
את ה30 צריך להבריג, שזה די מוציא את החשק לחיות, לעומת אולימפי שאתה פשוט מחליק עליו את המשקולות.
משקולות תחרותיות מתאימות לאולימפי ולא ל30.
30 בדרך כלל יהיה זול משמעותית מאולימפי (שוב, אלא אם תשווה בין אחד מאוד מאוד איכותי לאחד מאוד מאוד זבל. אני מדבר על מוט ממוצע).
זה ההבדלים שעולים לי לראש כרגע, אולי יש עוד שפספסתי.

• פותח/ת השרשור
ראשית, תודה רבה על המענה

אין הבדל בהרגשה של המשקל בין אולימפי ל30 מ''מ, קילו זה קילו. זה כמו שתשאל מה יותר כבד- קילו נוצה או קילו ברזל.

זה ברור. התכוונתי למשקלים של המוטות. אני משער שבגלל שהאולימפי ארוך יותר הוא שוקל יותר, לא?

ואיך זה מבחינת הנוחות. יש לי מוט רגיל וכשאני עושה כתפיים המוטות מגיעים מאוד קרוב אחד לשני (פעם ב הם גם מתנגשים).
כנ"ל בנוגע ליד קדמית שאני מבצע עם סיבוב של המוט כאשר אני מוריד את היד. מוט ארוך יותר עלול להיתקע ברגל בסיבוב?

ראשית, תודה רבה על המענה

זה ברור. התכוונתי למשקלים של המוטות. אני משער שבגלל שהאולימפי ארוך יותר הוא שוקל יותר, לא?

ואיך זה מבחינת הנוחות. יש לי מוט רגיל וכשאני עושה כתפיים המוטות מגיעים מאוד קרוב אחד לשני (פעם ב הם גם מתנגשים).
כנ"ל בנוגע ליד קדמית שאני מבצע עם סיבוב של המוט כאשר אני מוריד את היד. מוט ארוך יותר עלול להיתקע ברגל בסיבוב?
אתה מדבר על מוטות לא אולימפים קטנים?
אני עכשיו רכשתי מוט לא אולימפי 1.80 שוקל 13 קילו המוט.

יש לי גם 1.50 וגם 1.20 וגם מוט w
וגם המוטות הקצרים שלי הם לא אולימפים.

*הציוד בסדר,אבל אין על אולימפי מלא
אני חושב שהקוטר הוא 50או55
את ה30 צריך להבריג, שזה די מוציא את החשק לחיות, לעומת אולימפי שאתה פשוט מחליק עליו את
בלחיצת כתף או חזה,זה נותן תחושת בטחון גדולה יותר.
לדעתי

50
בנוגע לאורך ומשקל- זה משתנה ממוט למוט, אתה יכול לראות בתיאור של המוט מה האורך והמשקל שלו. אתה יכול לקנות מוט אולימפי יותר קטן וקל ממוט 30.
יש ויש, אתה בוחר מה לקנות, אבל לרוב 30 באמת יהיו קצרים וקלים יותר.

צריך לתרגל לא לתקוע אותם אחד בשני, אין מה לעשות. אבל עם קצת תרגול הם יפסיקו להתנגש. יש גם מוטות קצרים יותר אבל אתה תוכל להעמיס עליהם פחות משקל.

היי חברה

יצא למישהו להתנסות בפלטות רגילות אל מול אולימפיות?
אני רואה שיש הבדל גם באורך של המוט וגם בקוטר הפלטות.

אשמח לדעת מה לדעתכם יותר נוח וכמה מוט כזה שוקל.
בנוסף, האם תרגילים כמו כתפיים אפשר לבצע עם מוט כזה (שהוא חצי מטר)? זה לא יגרום למוטות להתנגש אחד בשני?

אם יש לך חבר עם ציוד הברגה תעשה אימון אחד יחד איתו. אני זוכר שהתאמנתי במלון פעם אחת שבחדר כושר שם היה ״משקולות הברגה״.

זה פשוט בלתי נסבל, זה ממש מעצבן. אם אתה אחד שאתה לא בטוח שתסתדר עם הסבלנות של הברגה - אולי עדיף אולימפי זול. מה גם שעכשיו המון מוכרים ציוד. בטוח תמצא משהו אחלה..

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על מוטות לא אולימפים קטנים?

על מוטות של 50 ס"מ

בלחיצת כתף או חזה,זה נותן תחושת בטחון גדולה יותר.

המתברג או האולימפי?
אם יש לך חבר עם ציוד הברגה תעשה אימון אחד יחד איתו. אני זוכר שהתאמנתי במלון פעם אחת שבחדר כושר שם היה ״משקולות הברגה״.

זה פשוט בלתי נסבל, זה ממש מעצבן. אם אתה אחד שאתה לא בטוח שתסתדר עם הסבלנות של הברגה - אולי עדיף אולימפי זול. מה גם שעכשיו המון מוכרים ציוד. בטוח תמצא משהו אחלה..

יש לי מתברגים, ההברגה כל הזמן נפתחת ולכן אני לא חש בטוח איתם. מכאן ההתלבטות אם לעבור לאולימפי.

נ.ב.
מישהו יודע מהיכן ניתן לרכוש ציוד כזה של יורק? (מלבד אביר ספורט שהחוות דעת עליהם בחודשים האחרונים היו לא טובות)
האם פלטות של 1.25 ו-2.5 ק"ג מגיעות עם חורים לידיים שאפשר להרים בעזרתם את הפלטות?

האם פלטות של 1.25 ו-2.5 ק"ג מגיעות עם חורים לידיים שאפשר להרים בעזרתם את הפלטות?
לא.
יש רק חור להכנסת המוט,אבל עם קצת יצירתיות אפשר בהחלט לאחוז את הצלחת לחימום כתף וכו 😃

אני אוהב את המוט המתברג,גם כאשר אני מעמיס משקל אני בטוח.
הנה טיפ,שאתה סוגר את הצלחות משני הצדדים,בסיום תהדק את הנעליה בכך שאתה תופס ומסובב כנגד הכיון.
זה מביא לנעילה סופר חזקה

היה לי גם וגם
אולימפי מתאים לתרגילי בסיס
מתברגות מתאים לפאמפ, כל הקטנים היינו ידיים וכו'.

היה לי גם וגם
שטויות אין קשר, משקל זה משקל. אפשר לעשות פאמפ עם אולימפי ואפשר להרים כבד עם מתברגות. בשניהם עדיף אולימפי ובשניהם מתברג יותר זול (מדובר על מוצר ממוצע).

היה לי גם וגם

הייתי אומר הפוך.
אולימפי קל להחליף בלי בלבול שכל, אפשר לעבוד פאמפ, דרופ סטים, סופר סטים וכו

מתברג קשה להחליף אז עובדים 5*5 בתרגילי בסיס וזה כמו כפפה ליד.

*כמובן, כל עוד המתברג מסוגל להחזיק את המשקל של תרגילי הבסיס

הייתי אומר הפוך.
אולימפי קל להחליף בלי בלבול שכל, אפשר לעבוד פאמפ, דרופ סטים, סופר סטים וכו

מתברג קשה להחליף אז עובדים 5*5 בתרגילי בסיס וזה כמו כפפה ליד.

*כמובן, כל עוד המתברג מסוגל להחזיק את המשקל של תרגילי הבסיס
אין שום סיבה להחליף משקלים במתברג אם אתה עובד בתרגילים קטנים, כל הסיבה להחליף זה דווקא בתרגילים המורכבים ולכן נוח יותר באולימפי.

בתור מישהו שעובד גם וגם תרגילים מורכבים במתברג זה סיוט לך תחליף כל סט את הצלחות.

אין שום סיבה להחליף משקלים במתברג אם אתה עובד בתרגילים קטנים, כל הסיבה להחליף זה דווקא בתרגילים המורכבים ולכן נוח יותר באולימפי.

בתור מישהו שעובד גם וגם תרגילים מורכבים במתברג זה סיוט לך תחליף כל סט את הצלחות.
אולימפי תמיד יותר נוח, הסיבות היחידות להשתמש במתברגות זה כי זה זול וכי פחות מפחיד בדרך כלל להרים מעל הראש. לעניין נוחות האולימפי לוקח תמיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית