הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון גובה המתחרה בפאורליפטינג?

• פותח/ת השרשור Trx1998
  • פורסם בתאריך
יש יתרון או חיסרון בגובה המתאמן מבחינת התרגילים הבסיסיים?
יתרון למתאמן גבוה בזה שהוא יכול לצבור יותר מסת שריר ולהיות יותר חזק, חיסרון בזה שהוא צריך לעבור יותר דרך עם המוט בכל התרגילים

אבל תכלס בסוף האנשים שבטופ הם גבוהים בדרך כלל
זה תלוי בקטגוריות המשקל. בעד 75 אתה תראה אנשים נמוכים. ברור שshw יהיו גבוהים יותר.
בשורה התחתונה לגובה אין משמעות מיוחדת מעבר לזה שיש לך יותר מסגרת לבניית מסת שריר ולכן פוטנציאל להרים יותר (אך במ.ג גבוה יותר). יתרונות יחסיים מגיעים מפרופורציות שונות של הגוף. ידיים ארוכות יותר יעזרו בדדליפט כי זה מקצר את טווח התנועה, אבל ההיפך עוזר בבנץ. ירך קצרה יותר תקצר את טווח התנועה בסקוואט ותאפשר להיות זקופים יותר בביצוע שלו עם טווח תנועה קטן ולכן יעזור בסקוואט וכו'. עם זאת, בסופו של דבר התחרות היא על הטוטאל ולכן אין יותר מדי יתרונות למבני גוף שונים כי לרוב משהו שנותן יתרון בהקמה אחת הוא חיסרון באחרת.

זה תלוי בקטגוריות המשקל. בעד 75 אתה תראה אנשים נמוכים. ברור שshw יהיו גבוהים יותר.
בשורה התחתונה לגובה אין משמעות מיוחדת מעבר לזה שיש לך יותר מסגרת לבניית מסת שריר ולכן פוטנציאל להרים יותר (אך במ.ג גבוה יותר). יתרונות יחסיים מגיעים מפרופורציות שונות של הגוף. ידיים ארוכות יותר יעזרו בדדליפט כי זה מקצר את טווח התנועה, אבל ההיפך עוזר בבנץ. ירך קצרה יותר תקצר את טווח התנועה בסקוואט ותאפשר להיות זקופים יותר בביצוע שלו עם טווח תנועה קטן ולכן יעזור בסקוואט וכו'. עם זאת, בסופו של דבר התחרות היא על הטוטאל ולכן אין יותר מדי יתרונות למבני גוף שונים כי לרוב משהו שנותן יתרון בהקמה אחת הוא חיסרון באחרת.
בדיוק אלחנן כתב שלו יש ידיים ארוכות והוא חזק בבנץ ורגליים קצרות וחלש בסקוואט (באופן יחסי בין ה3 כמובן). אז טווח תנועה זה לא הכל.
בסופו של דבר התחרות היא על הטוטאל
נכון בגלל זה מסתכלים על הטוטאל, ובדרך כלל מי שהכי חזק (לא בקטגוריה מסוימת) הוא גבוה.

בדיוק אלחנן כתב שלו יש ידיים ארוכות והוא חזק בבנץ ורגליים קצרות וחלש בסקוואט (באופן יחסי בין ה3 כמובן). אז טווח תנועה זה לא הכל.

נכון בגלל זה מסתכלים על הטוטאל, ובדרך כלל מי שהכי חזק (לא בקטגוריה מסוימת) הוא גבוה.
כמובן שטווח תנועה זה לא הכל. אבל אני אטען טענה פשוטה. אם לאלחנן היו ידיים קצרות יותר הוא היה עוד יותר חזק בבנץ'.
וברור שאם תסתכל אבסולוטית על מי הכי חזק הוא לרוב יהיה גבוה, זה נטו כי הוא יכול לצבור יותר מסת שריר. לעומת זאת אם תסתכל על קטגורית משקל מסויימת שהיא לא SHW ככל שאתה נמוך יותר אתה יכול להיות עם יותר מסת שריר בהינתן אותו משקל גוף, אז עבור קטגוריה שאינה SHW לכאורה יש יתרון בלהיות נמוך יותר. המשמעות בסופו של דבר היא שבטופ אתה תראה שככל שעולים בקטגוריות המשקל המתחרים פשוט נהים גבוהים יותר.

לאנשים גבוהים יותר יש פוטנציאל להיות חזקים יותר. אם ניקח מישהו מטר שבעים ו ישהו מטר תשעים בעלי אותו יחס של משקל שריר/משקל כולל, הגבוה יהיה חזק יותר. הקטע עם טווחי התנועה הוא לא באמת נכון כי תראה את אדי עם הידיים הקצרות שלו לעומת תור בדדליפט או את תור עם הרגליים הארוכות לעומת אדי בסקוואט.
דווקא הייתי אומר שגפיים ארוכים עוזרים לתרגיל ולא מקשים.
הסיבה לא ידועה אבל יש כמה תיאוריות ובינהן שלאנשים גבוהים יש יותר סיבים פר יחידת שריר ויותר יחידות מוטוריות לאורך השריר.

• פותח/ת השרשור
יש אתר שמדרג את כל הפאורליפטרים?
לפי תוצאות שלהם בהרמות אני מתכוון..
ומה השם של התחרות הכי מוכרת בעולם ?כמו שבבודי יש את אולימפייה מה יש בפאורליפטינג?

יש אתר שמדרג את כל הפאורליפטרים?
לפי תוצאות שלהם בהרמות אני מתכוון..
ומה השם של התחרות הכי מוכרת בעולם ?כמו שבבודי יש את אולימפייה מה יש בפאורליפטינג?
openpowerlifting.com הוא מסד נתונים ענק של תוצאות פווארליפטינג.
לגבי תחרות אין לפווארליפטינג ממש "אליפות עולם" אחת פרופר. יש את IPF worlds שזה הפסגה עבור drug tested. עבור shw יש את ביג דוגס, וחוץ מזה יש עוד כמה תחרויות גדולות בזכות הפרסים הכספיים שלהן - Kern us open, the showdown, Hybrid showdown ואולי עוד כמה.

דווקא הייתי אומר שגפיים ארוכים עוזרים לתרגיל ולא מקשים.
אני חושב שאם לדוגמא של סקוואט יש לך ירך ארוכה, אז יש לך יותר ארבע ראשי, אז יש לך יותר שריר, אז יש לך יותר כוח. נשמע לי בראש שזה הגיוני, מה דעתכם?

אני חושב שאם לדוגמא של סקוואט יש לך ירך ארוכה, אז יש לך יותר ארבע ראשי, אז יש לך יותר שריר, אז יש לך יותר כוח. נשמע לי בראש שזה הגיוני, מה דעתכם?
ומנגד טווח התנועה הרבה יותר גדול על מנת לשבור מקביל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית