עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יתרון למתאמן גבוה בזה שהוא יכול לצבור יותר מסת שריר ולהיות יותר חזק, חיסרון בזה שהוא צריך לעבור יותר דרך עם המוט בכל התרגיליםיש יתרון או חיסרון בגובה המתאמן מבחינת התרגילים הבסיסיים?
אבל תכלס בסוף האנשים שבטופ הם גבוהים בדרך כלליתרון למתאמן גבוה בזה שהוא יכול לצבור יותר מסת שריר ולהיות יותר חזק, חיסרון בזה שהוא צריך לעבור יותר דרך עם המוט בכל התרגילים
כן, גבוהים ומסיביים. אני מניח שהיתרונות גוברים על החסרונותאבל תכלס בסוף האנשים שבטופ הם גבוהים בדרך כלל
זה תלוי בקטגוריות המשקל. בעד 75 אתה תראה אנשים נמוכים. ברור שshw יהיו גבוהים יותר.אבל תכלס בסוף האנשים שבטופ הם גבוהים בדרך כלל
בדיוק אלחנן כתב שלו יש ידיים ארוכות והוא חזק בבנץ ורגליים קצרות וחלש בסקוואט (באופן יחסי בין ה3 כמובן). אז טווח תנועה זה לא הכל.זה תלוי בקטגוריות המשקל. בעד 75 אתה תראה אנשים נמוכים. ברור שshw יהיו גבוהים יותר.
בשורה התחתונה לגובה אין משמעות מיוחדת מעבר לזה שיש לך יותר מסגרת לבניית מסת שריר ולכן פוטנציאל להרים יותר (אך במ.ג גבוה יותר). יתרונות יחסיים מגיעים מפרופורציות שונות של הגוף. ידיים ארוכות יותר יעזרו בדדליפט כי זה מקצר את טווח התנועה, אבל ההיפך עוזר בבנץ. ירך קצרה יותר תקצר את טווח התנועה בסקוואט ותאפשר להיות זקופים יותר בביצוע שלו עם טווח תנועה קטן ולכן יעזור בסקוואט וכו'. עם זאת, בסופו של דבר התחרות היא על הטוטאל ולכן אין יותר מדי יתרונות למבני גוף שונים כי לרוב משהו שנותן יתרון בהקמה אחת הוא חיסרון באחרת.
נכון בגלל זה מסתכלים על הטוטאל, ובדרך כלל מי שהכי חזק (לא בקטגוריה מסוימת) הוא גבוה.בסופו של דבר התחרות היא על הטוטאל
כמובן שטווח תנועה זה לא הכל. אבל אני אטען טענה פשוטה. אם לאלחנן היו ידיים קצרות יותר הוא היה עוד יותר חזק בבנץ'.בדיוק אלחנן כתב שלו יש ידיים ארוכות והוא חזק בבנץ ורגליים קצרות וחלש בסקוואט (באופן יחסי בין ה3 כמובן). אז טווח תנועה זה לא הכל.
נכון בגלל זה מסתכלים על הטוטאל, ובדרך כלל מי שהכי חזק (לא בקטגוריה מסוימת) הוא גבוה.
openpowerlifting.com הוא מסד נתונים ענק של תוצאות פווארליפטינג.יש אתר שמדרג את כל הפאורליפטרים?
לפי תוצאות שלהם בהרמות אני מתכוון..
ומה השם של התחרות הכי מוכרת בעולם ?כמו שבבודי יש את אולימפייה מה יש בפאורליפטינג?
אני חושב שאם לדוגמא של סקוואט יש לך ירך ארוכה, אז יש לך יותר ארבע ראשי, אז יש לך יותר שריר, אז יש לך יותר כוח. נשמע לי בראש שזה הגיוני, מה דעתכם?דווקא הייתי אומר שגפיים ארוכים עוזרים לתרגיל ולא מקשים.
ומנגד טווח התנועה הרבה יותר גדול על מנת לשבור מקביל.אני חושב שאם לדוגמא של סקוואט יש לך ירך ארוכה, אז יש לך יותר ארבע ראשי, אז יש לך יותר שריר, אז יש לך יותר כוח. נשמע לי בראש שזה הגיוני, מה דעתכם?
אני רואה את זה כמו מתח במסה- אומנם אתה מוסיף עוד משקל גוף והתנגדות, אבל עדיין התחזקת.ומנגד טווח התנועה הרבה יותר גדול על מנת לשבור מקביל.