הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקות דם תקינות גם בעודף משקל . מה אומרים לטענות האלה? עזרה בויכוח

• פותח/ת השרשור zivmil
  • פורסם בתאריך

zivmil

משתמש מתחיל
106
46
נק' מוניטין:
63
106
46
יש לי כמה אנשים בפייסבוק בדרך כלל הרוב זה בחורות שמנות שמאוד מעצבנות אותי באמירות שלהם כמו שהן הלכו לרופא והוא המליץ להן על דיאטה ואז
רואים מלא תגובות של איזה רופא חצוף , תתבעי אותו וכ'ו ואז אם אני אומר וואלה הרופא מבחינה בריאותית צודק למה לתקוף אותו אז אני מקבל תגובות בסגנון
1) עשיתי בדיקות דם והכל תקין
2) יש לוחמי סומו ספורטאים שמנים
3) מי שבעודף משקל לא אומר שהוא לא בריא

תגידו זה לא הוכח כבר עשרות שנים שעודף משקל זה לא בריא? אני עדיין רואה המון המון המון אנשים טוענים שלא בהכרח.
מה שכן מי שאומר לי שהוא עשה בדיקות והכל אצלו 100 אחוז והוא בכושר מה אני באמת יכול להגיד לו בקשר לעודף משקל שלו?

יש שמנים בריאים
עם זאת, זה לא אומר שלהיות שמן זה בריא
עובדתית, רוב השמנים לא בריאים וסטטיסטית סובלים יותר מבעיות מפה ועד מטולה

בדיקות דם יכולות לבדוק אך ורק מה שנמצא בדם, וזה לא הרבה דברים.
רוב המינרלים בגוף שלנו לא מסתובבים בדם. לדוגמה רק אחוז אחד מהסידן שלנו נמצא בדם, והגוף שלנו יעשה הכל שהאחוז הזה תמיד יהיה שם גם על חשבון העצמות, פשוט בגלל שהסידן שם כל כך קריטי. חוסר סידן לא תתגלה בבדיקת דם, ואם רמת הסידן לא תקין בבדיקת דם, זה סימן מאוד גרוע.
גם חיידקי מעיים לא מסתובבים בדם.

זה מדהים מה שהמדע גילתה בדם, אבל אפשר רק להעריך שרב הנסתר על הנגלה, וטוב יותר להסתמך על מחקרים כדי לקבוע מהו המדד לבריאות, ולא בדיקות דם (זה לא אומר שבדיקות דם מיותרות, רק שאם אין שם בעיה זה לא בהכרח מוכיח בריאות).

לוחמי סומו וספורטאים עם BMI גבוה של שרירים אפילו לא בטוח עד כמה הם בריאים. ברור שזה משנה כמה המשקל יתר, אבל בגדול, זה עומס על האיברים הפנימיים ומערכות שונות בגוף המשקל הזה.

הוכח קשר הדוק בין עודף משקל והרבה מחלות כמו סוכרת ומחלות לב (גם לחוסר משקל יש קשר למחלות אחרות). האם זה הוכחה שמי שבעודף משקל יהיה חולה? לא, אבל גם לקבוע שמי שמעשן יהיה חולה אי אפשר, אבל אם מחקר שווה משהו, זה ההסתברות שלה.

מנגד, מה זה עודף משקל? BMI 29? או 35?

יש נטייה להציק לאנשים בריאים במשקל תקין לרדת במשקל. ולמה? כי מחקר הראה קשר בלי לקחת בחשבון מסת שריר. או בגלל שהרשת החברתית ציירה 10% שומן כממוצע (בעזרת פוטושופ, חומרים, והרעבה).

באולימפיאדה מציקים למתחרות לרדת במשקל בלי סיבה הגיונית ונכונה.

אם תשאל אותי, לראות קוביות ברורות בבטן זה אולי תת תזונה. להיות 17% שומן לגבר זה לא שמן, זה תקין.

זה גם משתנה לפי אזורים, באזורים קרים אנשים שמנים יותר, לעומת אזורים חמים שהם פחות שמנים.
לדעתי לחיות בסיביר בריא יותר שמן.

בקיצור, זה די מורכב, לא כל שמן אכן שמן. ושמן שמרגיש טוב לא בהכרח בריא.

לעודף משקל יש דירוג, עודף משקל יותר מקל מוביל לשלל השלכות שליליות על מצבו הבריאותי של אדם ונחשב למגפה של המאה ה-21.
עודף משקל חמור יכול להוביל להתפתחות סכרת, טרשת עורקים, כבד שומני, לחץ דם גבוה, שבץ מוחי, בעיות גב ומפרקים ובערך כל דבר אפשרי שאתה יכול לחשוב עליו.
כל התגובות בסגנון של רופא חצוף וכאלה זה בולשיט פרוגרסיבי שמאפיין את ימינו, בעולם השטחי של היום אנשים חושבים שמשקל זה רק קריטריון שבוחן מראה של בנאדם ולומר למישהו שהוא צריך דיאטה זה "בודי שיימינג", אף אחד לא מבין שאנשים צריכים לדאוג לבריאות שלהם לפני שהם דואגים למראה שלהם.

לעודף משקל יש דירוג, עודף משקל יותר מקל מוביל לשלל השלכות שליליות על מצבו הבריאותי של אדם ונחשב למגפה של המאה ה-21.
עודף משקל חמור יכול להוביל להתפתחות סכרת, טרשת עורקים, כבד שומני, לחץ דם גבוה, שבץ מוחי, בעיות גב ומפרקים ובערך כל דבר אפשרי שאתה יכול לחשוב עליו.
כל התגובות בסגנון של רופא חצוף וכאלה זה בולשיט פרוגרסיבי שמאפיין את ימינו, בעולם השטחי של היום אנשים חושבים שמשקל זה רק קריטריון שבוחן מראה של בנאדם ולומר למישהו שהוא צריך דיאטה זה "בודי שיימינג", אף אחד לא מבין שאנשים צריכים לדאוג לבריאות שלהם לפני שהם דואגים למראה שלהם.
רופאה אמרה לאישתי פעם שהיא צריכה דיאטה, והאמת שאישתי במצב ממש תקין.
יש רופאים דפוקים, כמו בכל מקצוע.
לא תמיד, אבל יש פעמים.
אני זוכר שאיש מקצוע קבע שאני עם אחוז שומן גבוה ומסוכן כשהיה לי קוביות בבטן, יש מקרים כאלו.

רופאה אמרה לאישתי פעם שהיא צריכה דיאטה, והאמת שאישתי במצב ממש תקין.
יש רופאים דפוקים, כמו בכל מקצוע.
לא תמיד, אבל יש פעמים.
אני זוכר שאיש מקצוע קבע שאני עם אחוז שומן גבוה ומסוכן כשהיה לי קוביות בבטן, יש מקרים כאלו.

בגלל זה אמרתי שיש לעודף משקל דירוג ולא תמיד הרופא צודק בקביעה שמטופל נמצא בעודף משקל מסכן חיים או בעל השפעה על המצב הרפואי, אבל האמירה הזאת בכללי שרופא שממליץ למטופל לעשות דיאטה זה רופא חוצפן היא מגוחכת ומעצבן שבשנת 2021 האנושות הפכה לכל כך מתחסדת שהיא לא מבינה שהמלחמה בהשמנה קורית לא בגלל שלאנשים לא נעים בעין לראות אנשים שמנים, זה פשוט הורג אנשים אם זה עודף משקל חמור.

השמנה זה אחד הגורמים לדום נשימה בשינה וזה דבר מאוד מסוכן.
לא רק שזה דבר מסוכן, זה גם מחלה שרוב השמנים לא מודעים אליה והיא גורמת להרבה מאוד סבל.
אבל איש איש באמונתו יחיה.

אתה לא יכול לדעת אם הן אומרות את האמת על בדיקות הדם שלהן, ואם התוצאות באמת תקינות זה לא מבטיח את זה שזה ישאר ככה.
לפני שנה שהייתי בעודף משקל דיי גבוהה (112קג גובה 179סמ") אני זוכר שהרבה פעילויות כמו לרוץ לאוטובוס או סתם ללכת היו גורמות לי ממש לנשום בכבדות והייתי מזיע המון.
מה שאני מנסה לאמר שזה לא קל לחיות כשאתה סוחב עליך עודף של 30 קילו גם אם התוצאות של בדיקות הדם נראות בסדר.

זה קצת מצחיק שאנשים צעירים אומרים שהם מרגישים טוב והבדיקות דם תקינות אז חושבים שהכל סבבהץ גם בחור בן 20 שמעשן 2 קופסאות סיגריות ביום כנראה מרגיש טוב ובריא עכשיו, זה לא אומר שזה לא עושה לו נזק שיתבטא בעתיד.
2) יש לוחמי סומו ספורטאים שמנים
מי אמר שזה לא עושה להם נזק בריאותי שיתבטא בהמשך? בכלל, מי אמר שספורט מקצועי זה בריא?
3) מי שבעודף משקל לא אומר שהוא לא בריא
עודף משקל מביא למחלות, שלא יהיה לך ספק.
אם לא כרגע אז בעתיד הלא רחוק.
מעניין אותי אם העודף משקל עצמו מביא למחלות או התהליך שגורם לעודף משקל - הרי רוב האנשים השמנים זה לא שהם מתאמנים ואוכלים "בריא" (ירקות, סיבים וכו') אלא לרוב זה חוסר פעילות גופנית בשילוב עם תזונה גרועה שכוללת הרבה ג'אנק ומעט מדי ויטמינים ומינרלים - אז אולי האורח חיים הזה מביא לבעיות בריאותיות ולא ההשמנה עצמה? אני באמת שואל, לא יודע אם זה נכון

מעניין אותי אם העודף משקל עצמו מביא למחלות או התהליך שגורם לעודף משקל - הרי רוב האנשים השמנים זה לא שהם מתאמנים ואוכלים "בריא" (ירקות, סיבים וכו') אלא לרוב זה חוסר פעילות גופנית בשילוב עם תזונה גרועה שכוללת הרבה ג'אנק ומעט מדי ויטמינים ומינרלים - אז אולי האורח חיים הזה מביא לבעיות בריאותיות ולא ההשמנה עצמה? אני באמת שואל, לא יודע אם זה נכון

מבחינה פיזיולוגית עודף שומן ויסיראלי גורם למחלות, גורם לדלקות חמורות ולכבד שומני.

מבחינה פיזיולוגית עודף שומן ויסיראלי גורם למחלות, גורם לדלקות חמורות ולכבד שומני.
זה מצד אחד, מצד שני שומן זה כן בריא, תפקידו לרפד, להגן ואף לספק נוריינטים במידת הצורך לאיברים הפנימיים
להיות על אחוז שומן אפסי זה לא בריא, להיות יותר מדי שמן זה לא בריא
עודף שומן זה משהו שהוא 'בסדר' רק אם אתה כבר בעודף, צריך לוודאות שזה לא יוצא מכלל שליטה, ואתה משרת את השומן במקום שהשומן משרת אותך בהסתכלות ארטילאית על הנושא

זה מצד אחד, מצד שני שומן זה כן בריא, תפקידו לרפד, להגן ואף לספר נוריינטים במידת הצורך לאיברים הפנימיים
להיות על אחוז שומן אפסי זה לא בריא, להיות יותר שמן זה לא בריא
עודף שומן זה משהו שהוא 'בסדר' רק אם יש עודף מסויים צריך לוודאות שזה לא יוצא מכלל שליטה

יש שומן ויש עודף, למי שיש עודף בד"כ יש סיבה לזה וזה לא כי הוא פעיל ומתאמן.
תמיד אפשר לשנות אורח חיים אבל עודף שומן מביא למחלות, אין איך לברוח מזה.

יש שומן ויש עודף, למי שיש עודף בד"כ יש סיבה לזה וזה לא כי הוא פעיל.
תמיד אפשר לשנות אורח חיים אבל עודף שומן מביא למחלות, אין איך לברוח מזה.
יש אנשים שיש להם עודף והם דווקא מאוד בריאים ופעילים
עד גבול מסויים זה בסדר ואפילו בריא, לא חייבים להיות חטובים עם קוביות כדי להיות בריאים למעשה כמה אחוזי שומן מעל הקוביות זה כנראה יותר בריא אם כי פחות אסתטי
הבעיה עם עודף שזה מה מאוד יכול להפוך לעודף שהוא כבר לא בסדר ויוצא משליטה
אם יש לך עודף ואתה לא פעיל או שהעודף גורם לך להיות לא פעיל אז כדאי להחליף דיסקט בשלב הזה

יש אנשים שיש להם עודף והם דווקא מאוד בריאים ופעילים
עד גבול מסויים זה בסדר ואפילו בריא, לא חייבים להיות חטובים עם קוביות כדי להיות בריאים למעשה כמה אחוזי שומן מעל הקוביות זה כנראה יותר בריא אם כי פחות אסתטי
הבעיה עם עודף שזה מה מאוד יכול להפוך לעודף שהוא כבר לא בסדר ויוצא משליטה
אם יש לך עודף ואתה לא פעיל או שהעודף גורם לך להיות לא פעיל אז כדאי להחליף דיסקט בשלב הזה

לפי ארגון הבריאות העולמי מדובר על היקף מותן גברים -102 ס"מ, היקף מותן נשים - 88 ס"מ.

תראה לי אנשים בריאים עם הנתונים האלה,
עזוב שהם לא מדויקים וזה הערכה גסה אבל בוא... זה לא היקף של בן אדם "בריא".

להיות שמן זה לא בריא. נקודה וסוף דיון
ולתגןבה יותר מפורטת:
1) בדיקות דם בקהילה לא יכולות להראות התפתחות של סכרת, הצטברות של פלאק בעורקים, שחיקה של מפרקים, הופעה של תאים סרטניים, עלייה עתידית בלחץ דם והלאה והלאה

2( לוחמי סומו רובם לא מגיע לגיל 50

3) מה זה בכלל אומר בריא לפי ההגדרות שלך או של האנשים שטוענים שהם בריאים?

• פותח/ת השרשור
בדיוק.. פשוט אני הייתי חייב להוציא עצבים כי משגע אותי שהחברות הרזות שלה שנראות כמו שאוכלת חסה כל היום רושמות לה שאת מושלמת , יפיפייה הרופא דפוק הכל טוב, מנציחות את המצב הלא בריא הזה ואני בטוח שהן משקרות ויודעות שזה בולשיט אבל הן נחשבות לחברות טובות ואם אני ארשום משהו נגד השמנה אני יוצא זבל מניאק.

להיות שמן זה לא טוב, עד גבול מסויים זה טוב אבל הסיכון עולה..
עכשיו שאתה אומר לשמן דברים רעים הוא יוציא את זה על אוכל ופשוט יהיה יותר שמן
שאתה מפרגן לו הוא יירד במשקל וכדומה כדי להרגיש יותר ראוי לפרגון
זיגמונד פרויד דיבר על זה בזמנו לפני הרבה הרבה שנים
על איך אנשים מתנהגים בהתאם לאיך שמתייחסים אליהם

עכשיו שאתה אומר לשמן דברים רעים הוא יוציא את זה על אוכל ופשוט יהיה יותר שמן
שאתה מפרגן לו הוא יירד במשקל וכדומה כדי להרגיש יותר ראוי לפרגון
לא צריך להגיד לו דברים רעים בקטע של "זה מכוער" וכו', אבל רופא זה רופא תפקידו להגיד למטופל אם הוא עושה משהו לא בריא ולא לשקר לו שהכל בסדר כדי לא לפגוע בו.
בכללי העולם השתגע בשנים האחרונות, אסור להגיד לאדם שמן כלום גם אם הוא סכנה ממשית מהלכת אבל זה סבבה להגיד לאנשים שריריים "איכס, איזה מכוער" או להגיד לאנשים רזים "איכס, זה יותר מדי רזה"... במקום להביא לדין ולהעניש אנשים אלימים מנסים "להכיל, להבין, לתמוך ולעזור" (לא קשור לדיון, סתם רציתי להגיד)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית