הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארוחת לילה - האם יש חסרונות?

RM55889

משתמש מתחיל
107
26
נק' מוניטין:
70
107
26
עדיף ללכת לישון קצת רעבים ולוותר ? יש איזשהו חסרונות בלאכול בלילה? (נגיד בשעה הזו לצורך העניין )

הרמב"ם דיבר מבחינה רפואית שלא בריא לאכול ולישון על צד מסויים לא זכור לי איזה , כי האוכל צריך להתעכל וזה מקשה עליו ששוכבים על הצד הזה .

בנוסף כדאי לתכננן את הזמן גם לפי הבוקר , אני לדוגמא לא אוכל לפני תפילה , ואם אני לא יאכל בלילה בבוקר אני יהיה מותש לחלוטין .
אחד אחר אולי צריך לרוץ לעבודה / לימודים ואין לו זמן לארוחה טובה , לכן חבל לדעתי להפסיד ארוחה טובה בלילה לפני השינה(שזה בעצם צום של כמה שעות) שיכול לעזור לפתוח את הבוקר טוב יותר

הרמב"ם דיבר מבחינה רפואית שלא בריא לאכול ולישון על צד מסויים לא זכור לי איזה , כי האוכל צריך להתעכל וזה מקשה עליו ששוכבים על הצד הזה .

בנוסף כדאי לתכננן את הזמן גם לפי הבוקר , אני לדוגמא לא אוכל לפני תפילה , ואם אני לא יאכל בלילה בבוקר אני יהיה מותש לחלוטין .
אחד אחר אולי צריך לרוץ לעבודה / לימודים ואין לו זמן לארוחה טובה , לכן חבל לדעתי להפסיד ארוחה טובה בלילה לפני השינה(שזה בעצם צום של כמה שעות) שיכול לעזור לפתוח את הבוקר טוב יותר
אתקן קצת..
הרמב''ם ממליץ לישון על צד שמאל, לנסות להירדם על הצד הזה. יש הוכחות מבחינה רפואית 'זה גם בריא יותר לעיכול.
בנוסף, אין בעיה לאכול בלילה, אבל לא לאכול ארוחה כבדה כדי לא להעמיס על הגוף.
למשל, לא לאכול ארוחת צהריים בלילה.

אתקן קצת..
הרמב''ם ממליץ לישון על צד שמאל, לנסות להירדם על הצד הזה. יש הוכחות מבחינה רפואית 'זה גם בריא יותר לעיכול.
לא נכון , בכלל הרמב"ם חילק לאכול ארוחת בוקר כעשיר , ארוחת צהריים כבינוני , וארוחת ערב כעני .

אם אני זוכר נכון זה בגלל נושא השינה לאחר הארוחה , מעבר לנושא שיש דברים שלא בריא לישון אחריהם בגלל ש"מרבים דברים" אצל הגבר.

• פותח/ת השרשור
לא נכון , בכלל הרמב"ם חילק לאכול ארוחת בוקר כעשיר , ארוחת צהריים כבינוני , וארוחת ערב כעני .

אם אני זוכר נכון זה בגלל נושא השינה לאחר הארוחה , מעבר לנושא שיש דברים שלא בריא לישון אחריהם בגלל ש"מרבים דברים" אצל הגבר.

אתקן קצת..

רמבם ?..הלכתם קצת רחוק חחחחח
ובכל מקרה בסוף התעצלתי להכין לי לאכול , אז הלכתי לישון רעבה. אבל תודה על המענה

ובמה זה שונה מימה שרשמתי?

רמבם ?..הלכתם קצת רחוק חחחחח
ובכל מקרה בסוף התעצלתי להכין לי לאכול , אז הלכתי לישון רעבה. אבל תודה על המענה
אין בעיה גם לדפוק מגש פיצה לפני שינה
יהיה קשה להירדם אבל הכל טוב

נערך לאחרונה:
ובמה זה שונה מימה שרשמתי?
רשמת ממליץ לישון על צד שמאל , חשבתי שאתה מתכוון שהוא לא ממליץ לא לאכול ארוחה גדולה בלילה אלא רק לישון על צד שמאל , אז רשמתי שהוא כן שם דגש וממליץ לא לאכול ארוחה גדולה בלילה

דרך אגב אני ממש לא בקיא בדברי הרמב"ם

אני יכול אולי לחדש
אם אתה סובל מצרבות לאחר האוכל מומלץ לא לשכב.
הייתכן ויש לה וושט חלשה ולכן כשאתה שוכב החומציות עולה דרך הוושת ומכיוון שהיא חלשה מדי בכדי לדחוף בחזרה את מיצי הקיבה פנימה אתה תרגיש את תחושבת הצרבת, יכול לגרום לך לבעיות שינה ואי נעימות.

אני יכול אולי לחדש
אם אתה סובל מצרבות לאחר האוכל מומלץ לא לשכב.
הייתכן ויש לה וושט חלשה ולכן כשאתה שוכב החומציות עולה דרך הוושת ומכיוון שהיא חלשה מדי בכדי לדחוף בחזרה את מיצי הקיבה פנימה אתה תרגיש את תחושבת הצרבת, יכול לגרום לך לבעיות שינה ואי נעימות.
מלפפון ירוק עם הקליפה,קסם של דבר.

מלפפון ירוק עם הקליפה,קסם של דבר.
אם יש לך מקרה של וושט חלשה גם להוציא את את הקיבה ולשים אותה על המדף בלילה לא יעזור לך חחחחחח
יש לי ניסיון רב בזה

הדבר היחידי שבאמת עוסר זה כדורי נקסיום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית