הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית בילדינג

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
מתאמן 3 וחצי שנים עד עכשיו הייתי עושה שילוב של בילדינג ופאוורליפטינג זאת אומרת תרגילים מורכבים סקוואט דדליפט בנץ' פרס חזרות נמוכות ואז הוספה של מבודדים ליותר חזרות. אני מתחיל עכשיו תואר ולא יהיה לי לא זמן ולא כח להיות במכון שעתיים ותאמת שגם כבר אין לי כח להתשה הנפשית של סטים של סקוואטים שאתה רוצה למות אחרי כל סט.
אני מחפש תוכנית שתהיה נטו לבילדינג, רוצה נטו לגדול בלי שום חשיבה על להתחזק. מחפש תוכנית שאצטרך להגיע למכון רק 3 פעמים בשבוע כי לא יהיה לי הרבה זמן (פול בודי כנראה), ולא תקח הרבה זמן נגיד שעה וחצי לאימון מקסימום.
רוצה לסייג שאני אחרי טיול גדול של 4 חודשים שבו התאמנתי חצי קלאץ' כזה בערך פעמיים בשבוע והשמנתי קצת אחרי שגם ככה הייתי אחרי שנה מסה, התכנון שלי כרגע הוא לתת חיטוב ארוך ומסודר של בערך חצי שנה, להוריד בו משהו כמו 15 קילו, השאלה אם בכלל יש טעם לעשות תוכנית בילדינג כי בפועל בחיטוב אחרי שאני כבר מתאמן 3 וחצי שנים אני לא אצליח להעלות מסה בצורה רצינית חוץ מהחודש הראשון כי אני מתאמן חוזר לכאורה.
אשמח לשמוע המלצות מה לעשות בהסתמך על המצב שלי

תראה, אתה צריך לתעדף פה מטרות.
מצד אחד אתה רוצה תכנית של היפרטרופיה, מצד שני אתה מדבר על לחתוך 15 ק"ג - שזה פרויקט בפני עצמו וידרוש ממך הקרבה משמעותית(לא בתוך גבולות המכון אלא יותר מחוצה לו).

לעשות בילדינג ולעשות חיטוב אתה לא יכול יותר מדיי במקביל, הרי טרמינולוגית יש פה משחק של גירעון קלורי מול פלוס קלורי.

אגב אתה יכול להתקדם נהדר גם מ-ABC 3 פעמים בשבוע או כל קונסטלציה אחרת. התכנית היא לא מה שמשנה פה. אתה יכול לגשת לזה במיליון דרכים. המשחק האמיתי פה הוא עם חלוקות, נפחים, עצימויות והתאוששויות.

אתה תוכל גם לשלב בין אימונים במכון לבין אימוני בית(מתח מקבילים או שכיבות סמיכה כהשלמת נפח זה משהו שאפשר לעשות בכיף בכל הרמות!).

אבל חביבי. תחליט קודם איפה אתה מתחיל.

אם יש לך 15 ק"ג להוריד - תתחיל מהם.

• פותח/ת השרשור
מצד אחד אתה רוצה תכנית של היפרטרופיה, מצד שני אתה מדבר על לחתוך 15 ק"ג - שזה פרויקט בפני עצמו וידרוש ממך הקרבה משמעותית(לא בתוך גבולות המכון אלא יותר מחוצה לו).

לעשות בילדינג ולעשות חיטוב אתה לא יכול יותר מדיי במקביל, הרי טרמינולוגית יש פה משחק של גירעון קלורי מול פלוס קלורי.

אגב אתה יכול להתקדם נהדר גם מ-ABC 3 פעמים בשבוע או כל קונסטלציה אחרת. התכנית היא לא מה שמשנה פה. אתה יכול לגשת לזה במיליון דרכים. המשחק האמיתי פה הוא עם חלוקות, נפחים, עצימויות והתאוששויות.

אתה תוכל גם לשלב בין אימונים במכון לבין אימוני בית(מתח מקבילים או שכיבות סמיכה כהשלמת נפח זה משהו שאפשר לעשות בכיף בכל הרמות!).

ה15 קילו מהם אני לא מפחד זה כבר סייקל חיטוב רביעי שלי כשבקודמים הורדתי בין 10 ל 12 כל פעם, הקטע הוא שאני כרגע סוג של חוזר כי התאמנתי ממש חפיף 4 חודשים ומאמין שיקח לי חודשיים ככה לחזור למה שהייתי השאלה היא על איזו תוכנית אז ללכת אם אני בחיטוב? הרי אני גם ככה לא אגדיל את מסת השריר שלי בחיטוב אז למה לא פשוט ללכת על תוכנית מינימלית עם מספר סטים מינימלי ונפח קטן נטו על מנת לשמר? למה בעצם "לסבול" במכון בזמן חיטוב?

השאלה היא על איזו תוכנית אז ללכת אם אני בחיטוב?

בגדול אתה צודק - באופן הזה שאין לך מה לקחת את עצמך למאמצים גבוהים(RIR=1) וכאלה כי גם ככה בחיטוב ההתאוששות לא מי יודע מה.

כן תעשה את הנפח שמאפשר לך לאבד כמה שפחות מסת שריר(וזו גם עבודה בעיקר בתחום התזונתי).

אבל אני איתך.

ה15 קילו מהם אני לא מפחד זה כבר סייקל חיטוב רביעי שלי כשבקודמים הורדתי בין 10 ל 12 כל פעם, הקטע הוא שאני כרגע סוג של חוזר כי התאמנתי ממש חפיף 4 חודשים ומאמין שיקח לי חודשיים ככה לחזור למה שהייתי השאלה היא על איזו תוכנית אז ללכת אם אני בחיטוב? הרי אני גם ככה לא אגדיל את מסת השריר שלי בחיטוב אז למה לא פשוט ללכת על תוכנית מינימלית עם מספר סטים מינימלי ונפח קטן נטו על מנת לשמר? למה בעצם "לסבול" במכון בזמן חיטוב?

אם אתה מתכנן לשמר כמה שיותר שריר ותוך כדי לרדת במשקל הייתי ממליץ לעבוד לכשל ברוב התרגילים ולנסות לשמר נפח.

בהצלחה

לתוכנית שהבחור יבחר אין קשר למסה או חיטוב.
אתה סובל גם כדי לשמור על השריר הקיים, וגם כי לפעמים אפשר גם להתקדם בחיטוב.
מתאמן 3 וחצי שנים עד עכשיו הייתי עושה שילוב של בילדינג ופאוורליפטינג זאת אומרת תרגילים מורכבים סקוואט דדליפט בנץ' פרס חזרות נמוכות ואז הוספה של מבודדים ליותר חזרות. אני מתחיל עכשיו תואר ולא יהיה לי לא זמן ולא כח להיות במכון שעתיים ותאמת שגם כבר אין לי כח להתשה הנפשית של סטים של סקוואטים שאתה רוצה למות אחרי כל סט.
אני מחפש תוכנית שתהיה נטו לבילדינג, רוצה נטו לגדול בלי שום חשיבה על להתחזק. מחפש תוכנית שאצטרך להגיע למכון רק 3 פעמים בשבוע כי לא יהיה לי הרבה זמן (פול בודי כנראה), ולא תקח הרבה זמן נגיד שעה וחצי לאימון מקסימום.
רוצה לסייג שאני אחרי טיול גדול של 4 חודשים שבו התאמנתי חצי קלאץ' כזה בערך פעמיים בשבוע והשמנתי קצת אחרי שגם ככה הייתי אחרי שנה מסה, התכנון שלי כרגע הוא לתת חיטוב ארוך ומסודר של בערך חצי שנה, להוריד בו משהו כמו 15 קילו, השאלה אם בכלל יש טעם לעשות תוכנית בילדינג כי בפועל בחיטוב אחרי שאני כבר מתאמן 3 וחצי שנים אני לא אצליח להעלות מסה בצורה רצינית חוץ מהחודש הראשון כי אני מתאמן חוזר לכאורה.
אשמח לשמוע המלצות מה לעשות בהסתמך על המצב שלי
לסוג התוכנית אין קשר לאורך של האימון. אתה יכול להתאמן בסגנון של וואסטסייד 4 אימונים בשבוע שכל אחד בערך שעה ולהתקדם יפה מאוד בכוח ובמסה. וואסטסייד זה פרקטיקלי תוכנית בילדינג שמוציאה אנשים חזקים.

יש תוכניות כוח שכל אימון קצר, ויש ארוך, וכנ"ל לפיתוח גוף. ככל שאתה מתאמן מתקדם יותר, יהיה לך אימון ארוך יותר.

אם אני אעשה אימון שכל כולו סט וחזרה בודדת של דדליפט עם 95% מהrm1, רק החימום והסט עבודה יקחו לי 30-45 דקות. תכניס כמה סטים וכמה תרגילים, האימון ארוך מאוד.

בקיצור, המטרות שלך לא צריכות להיות קשורות לאורך האימון. ובקלות תוכל להתאים את אורך האימון ללו"ז שלך, ותיקח בחשבון שאימון קצר יותר ממה שטוב לך זה וודאי לא אופטימלי, אבל אפשרי.

למטרת בילדינג אני סבור שהתוכניות של בילדינג זה מה שעליך לעשות גם בחיטוב.
לי אישית לא איכפת לאבד מסת שריר בחיטוב, אז אני עדיין נצמד רק לתרגילים המורכבים לעצימות גבוה עם נפח נמוך, שזה יוצא גם אימון קצר.

• פותח/ת השרשור
אתה סובל גם כדי לשמור על השריר הקיים, וגם כי לפעמים אפשר גם להתקדם בחיטוב.
כן אבל בתכלס אחרי 3 וחצי שנים אני לא באמת אצליח לעלות מסת שריר משמעותית בחיטוב אז השאלה היא למה בכלל להתאמן בעצימות ונפח גבוהים, עשו מחקרים שגם אם אני שומר על שליש מהנפח שעשיתי במסה אני לא אאבד מסת שריר אז למה לא פשוט להוריד את הנפח בשליש (במקום 3 סטים לעשות סט או שניים כל תרגיל) ואז ככה גם יהיה לי יותר קל מבחינת האימון וההתאוששות כי אני גם ככה בגירעון קלורי ובנוסף אני אשמר את אותה מסת שריר שהייתי משמר במידה והייתי ממשיך להתאמן כמו שהתאמנתי במסה

שגם אם אני שומר על שליש מהנפח שעשיתי במסה אני לא אאבד מסת שריר אז למה לא פשוט להוריד את הנפח בשליש

המחקרים האלה - על איזה קבוצות מתאמנים הם נעשו? מתקדמים? מתחילים?
המחקרים האלה אומרים אמירה על ממוצע סטטיסטי מסוים אבל לא אומרים בהכרח שום דבר שנכון אבסולוטית לגביך.
בסופו של דבר אם תעבוד קשה מספיק כדי לעודד תהליך היפרטרופיה (שבחיטוב לא יקרה באופן אידאלי) אתה תצליח לצמצם (לא למנוע) את תהליך אובדן הכוח\מסת השריר בצורה טובה יותר.

ובדיוק כמו שבבלוק אימון אתה מגדיל את המאמץ משבוע לשבוע עד שאתה מגיע לנקודה שאתה צריך דילואד, גם פה בחיטוב יש תהליך "קצת דומה" שלפיו ככל שאתה מתקדם יותר בחיטוב וככל שאתה יורד מהר יותר במשקל אז יותר כדאי לך כן לעבוד קשה יותר במכון כדי לנסות (שוב) לצמצם את תהליך ירידה במסת שריר כתוצאה מהגירעון (לא בהכרח לעבוד עד כשל אגב!)

כן אבל בתכלס אחרי 3 וחצי שנים אני לא באמת אצליח לעלות מסת שריר משמעותית בחיטוב אז השאלה היא למה בכלל להתאמן בעצימות ונפח גבוהים, עשו מחקרים שגם אם אני שומר על שליש מהנפח שעשיתי במסה אני לא אאבד מסת שריר אז למה לא פשוט להוריד את הנפח בשליש (במקום 3 סטים לעשות סט או שניים כל תרגיל) ואז ככה גם יהיה לי יותר קל מבחינת האימון וההתאוששות כי אני גם ככה בגירעון קלורי ובנוסף אני אשמר את אותה מסת שריר שהייתי משמר במידה והייתי ממשיך להתאמן כמו שהתאמנתי במסה
נתחיל מזה שמחקרים זה חרטה, גם אם לא לגמרי, בסגנון דברים כאלו הם כמעט לגמרי חרטה (לא כל המחקרים בכל עניין, אלא מחקרי ספורט בעניינים כאלו).
תצפה בזה
אם היה דרך קלה להשיג תוצאות כולנו היינו עושים את זה.
אין שום בעיה לתת פחות עבודה ולקבל פחות תוצאות, אבל בתחום הכושר אנשים צריכים לצאת מהאשליה הזאת שהתוצאות הכי טובות מגיעות עם פחות עבודה.

גם בחיטוב, אם ב100 גרם חלבון על 500 מינוס קלורי, ואימונים ברמת מאמץ 50% מצליח לשמור לך על השרירים לא לרדת. זה רק הגיוני שעם 200 גרם חלבון, ו500 מינוס קלורי ואימונים בממוצע מאמץ 80% (בתחילת הבלוק 60%, ובסוף 100% = 80% בממוצע) אפילו תעלה במסת שריר.

• פותח/ת השרשור
המחקרים האלה - על איזה קבוצות מתאמנים הם נעשו? מתקדמים? מתחילים?
המחקרים האלה אומרים אמירה על ממוצע סטטיסטי מסוים אבל לא אומרים בהכרח שום דבר שנכון אבסולוטית לגביך.
בסופו של דבר אם תעבוד קשה מספיק כדי לעודד תהליך היפרטרופיה (שבחיטוב לא יקרה באופן אידאלי) אתה תצליח לצמצם (לא למנוע) את תהליך אובדן הכוח\מסת השריר בצורה טובה יותר.

ובדיוק כמו שבבלוק אימון אתה מגדיל את המאמץ משבוע לשבוע עד שאתה מגיע לנקודה שאתה צריך דילואד, גם פה בחיטוב יש תהליך "קצת דומה" שלפיו ככל שאתה מתקדם יותר בחיטוב וככל שאתה יורד מהר יותר במשקל אז יותר כדאי לך כן לעבוד קשה יותר במכון כדי לנסות (שוב) לצמצם את תהליך ירידה במסת שריר כתוצאה מהגירעון (לא בהכרח לעבוד עד כשל אגב!)
תאמת לא זוכר פשוט זה משהו שקוצר אמר לי כששאלתי אותו כמה אני צריך כדי לשמר לפני בערך חצי שנה
בתחילת הבלוק 60%, ובסוף 100%
דווקא בסוף 100%? הרי בסוף החיטוב אני כבר ממש תשוש אז למה דווקא שם לדחוף את עצמי למקסימום? גם יש סיכוי יותר שאפצע וגם יהיה לי קשה רצח מבחינה מנטלית והתאוששות

דווקא בסוף 100%? הרי בסוף החיטוב אני כבר ממש תשוש אז למה דווקא שם לדחוף את עצמי למקסימום? גם יש סיכוי יותר שאפצע וגם יהיה לי קשה רצח מבחינה מנטלית והתאוששו
אפשר גם לעצור ב95% אם צריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית