לוחמי UFC - מוזרקים או טבעיים? ויכוח עם חבר

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
למי שרוצה לקרוא -אז הנה. למי שרוצה לעבור לת'כלס ולענות על השאלה - זה ממש פה למטה בכתב גדול כחול.

רקע:
אני וחבר טוב שלי חובבים של ה-UFC (ארגון ה-MMA הגדול והמוכר בעולם).
הארגון הזה מפוכח ומבוקר ע"י אחת הוועדות הכי מכובדות למלחמה במשפרי ביצועים - USADA או United States Anti-Doping Agency.
הרבה לוחמים מנופחים וענקיים בצורה לא פרופורציונלית נחתכו מהארגון עם כניסת USADA בסוף 2015 וחלק אחר פשוט "הצטמקו" בצורה משמעותית שלא ניתן להסביר אלא ע"י הנחת היסוד שלוחמים אלה השתמשו במשפרי ביצועים (חלק מהם אגב נתפסו, הושעו, או פשוט הודו שהפסיקו להשתמש ברגע שהתחילה רגולציה על זה).

• הרבה לוחמים נחתכים מהארגון, מושעים לפרקי זמן של שנה-שנתיים, ונבדקים באופן אקראי.
  • הם מחויבים לדווח על המיקום שלהם ולהיות זמינים בכל עת לבדיקות.
  • חלק גדול מהלוחמים שהשתמשו בסמים קיבלו פסילה של הנצחונות שלהם לאחר שנתפסו וככל שהלוחם יותר בפרופיל גבוה (אלוף או מדורג גבוה) הוא ייבדק יותר פעמים.
אני טוען:
הלוחמים ב-UFC הם טבעיים, לא משתמשים בסמים, ומי שמתשמש בד"כ נתפס. על אחת כמה וכמה, אלופים מכהנים שנבדקים בין קרבות, לפני ואחרי, ובמהלך מחנות אימון וכו' - קשה לי מאוד להאמין שהם יקחו סיכון כזה, במיוחד לאור העובדה שמי שניסה את מזלו נתפס והושעה שלא לדבר על כך שהושפל והובך מאוד וכל הקריירה שלו נדפקה מזה.

הוא טוען:
הכל חרטא, החתימה של USADA עם ה-UFC זה רק למראית עין, ולא ייתכן שלוחמים כאלה מחזיקים מסת שריר כל כך מטורפת ואחוז שומן נמוך כל כך ומחזיקים 5 סיבובים של 5 דקות בעצימות מטורפת תוך שמירה על מסת שריר משוגעת ועמידה בעומס פיזי וסיבולת לב ריאה כל כך מטורפת בו זמנית.

נעבור לת'כלס:
אני מצרף כמה תמונות של לוחמים מובילים ואני אשמח לדעת האם מההסתכלות שלכם - יש מצב שה-Physique שלהם טבעי לגמרי?
הם נבדקים בקפידה לעתים תכופות ע"י USADA ועוברים את המבדקים בכל פעם.

הנה אחד: Kamaru Usman, מתחרה בקטגוריית 77 ק"ג, שוקל ברגיל 88 ק"ג וחותך משקל לקראת התחרות בצורה משמעותית.
מוזרק? טבעי?
-fDlQoCW.jpg

הנה עוד אחד, Francis Ngannu אלוף עולם במשקל כבד:
1231948984.jpg

הנה עוד אחד - מייקל צ'נדלר - Michael Chandler לא אלוף אבל מחזיק ב-Physique ממש מרשים:
118_Michael_Chandler.0.jpg

האם יש מצב שכל אלה טבעיים לגמרי?

בספורט מקצועי אנשים עושים הכל בשביל להגיע לזהב, אין סיבה שזה יהיה שונה בmma, איגרוף, איגרוף תאילנדי, ג'ויג'יטסו וכו. יש מספיק תמונות "לפני ואחרי" בשביל להבין שמאחורי הוילון, אנשים יודעים מה לקחת...

מה בנוגע לתחרויות (פיתוח גוף) של טבעיים בארץ?

סבירות גבוהה שהם טבעיים
התקנות מחמירות ממש,עם קנסות וכו

רק לסבר את האוזן,יש גם טבעיים בספורט מקצועני..לא רבים,אבל יש

הבדיקות סמים הכי מצחיקות והזויות שתראה זה בתחרויות בילנדינג טבעיות.
לא אומר שאין שם טבעיים, אבל אני בספק שרובם טבעיים.
בילדינג טבעי זה משעמם.

סבירות גבוהה שהם טבעיים
התקנות מחמירות ממש,עם קנסות וכו

רק לסבר את האוזן,יש גם טבעיים בספורט מקצועני..לא רבים,אבל יש

משהו לא ברור לי, בארץ הם טבעיים בגלל התקנות והקנסות
ותחרויות חו״ל עם תקציב של פי 20 לפחות ומשאבים גדולים יותר, אנשים מצליחים לחמוק מהבדיקות והקנסות?

אני כן יודע שdrug screenings של WADA יכולות להיות יקרות להחריד, כי בודקים על מאגר של מאות אם לא אלפי חומרים אסורים

חוץ מהפקטור שזאת מדינה קטנה, אני לא רואה איזה קושי לרמות קיים יותר בתחרויות בארץ מאשר בתחרויות בחו״ל.

חוץ מהפקטור שזאת מדינה קטנה
לדעתי זה קודם כל דבר קריטי, כל אחד שברמה כולם מכירים אותו.
דבר שני כשזאת תחרות גדולה אז יותר משתלם לתחרות/מי שעומד מאחורי המתחרה להשקיע בזיוף יקר.

העניין של זיוף/לרמות/איך שלא תקראו לזה,לא מובטח במאת האחוזים

זה או שאתה טבעי (אפילו לקראת תחרות),או שמתחרה בתחרויות ללא בדיקות

ההימור וההשקעה,הן כספית והן הסיכון של להיתפס ןעוד שלל 'פרסים' לא שווה לדעתי..

העניין של זיוף/לרמות/איך שלא תקראו לזה,לא מובטח במאת האחוזים

זה או שאתה טבעי (אפילו לקראת תחרות),או שמתחרה בתחרויות ללא בדיקות

ההימור וההשקעה,הן כספית והן הסיכון של להיתפס ןעוד שלל 'פרסים' לא שווה לדעתי..

ברור גם שצריך להגיע לרמה הכי גבוהה בתחרות בשביל לזכות, אבל אני רוצה להאמין שזה הדבר היחיד שקובע, ולא בנוסף מי שמצליח ׳לזייף׳ הכי טוב

לדעתי זה קודם כל דבר קריטי, כל אחד שברמה כולם מכירים אותו.
דבר שני כשזאת תחרות גדולה אז יותר משתלם לתחרות/מי שעומד מאחורי המתחרה להשקיע בזיוף יקר.
לא בהכרח יקר, אבל צריך לדעת איך (כמו שצריך לדעת איך להגיע לתחרות בצורה האידיאלית) זה תחום בפני עצמו

נערך לאחרונה:
בנושא אחר, ואשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין

אנשים שהתחרו (או מכירים) טבעיים בא.ש מאוד נמוך - ממה שקראתי הגוף לא יכול לתפקד בצורה נורמלית כשמגיעים לפיזיק של תחרות.
הבנתי שאין חושק מיני, חוסר אנרגיה וקשה להירדם ֿ/ מצב רוח חרא (בגדול - היפוגונדיזם) מישהו מכיר מישהו או יודע לספר?

בנושא אחר, ואשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין

אנשים שהתחרו (או מכירים) טבעיים בא.ש מאוד נמוך - ממה שקראתי הגוף לא יכול לתפקד בצורה נורמלית כשמגיעים לפיזיק של תחרות.
הבנתי שאין חושק מיני, חוסר אנרגיה וקשה להירדם ֿ/ מצב רוח חרא (בגדול - היפוגונדיזם) מישהו מכיר מישהו או יודע לספר?
תגדיר מאוד נמוך. אני מכיר מישהו חטוב לגמרי ללא טיפת שומן מניח באיזור ה6%-7% שמתפקד מצוין

בנוגע לאשכול, כולם על סטרואידים, כבר כשהם חובבנים בתיכון בחוג האבקות משתמשים בחומרים, אז בטופ של הטופ? אין אפשרות לעשות את הכמות אימונים שלהם באינטסיביות הזו ללא חומרים, פשוט בלתי אפשרי
מצטער לנפץ את הבועה, חומרים לא חייבים לשפר חוזק או מהירות, שעות נוספות של אימוני BJJ או שעות של ספארינג full mma תורמות באופן ישיר ללמידת טכניקות, טיימינג, החלטת החלטות נכונות וכו'

תגדיר מאוד נמוך. אני מכיר מישהו חטוב לגמרי ללא טיפת שומן מניח באיזור ה6%-7% שמתפקד מצוין
באמת?
ממה שאני מכיר בדרכ באחוז שומן נמוך, התפקוד הכללי יורד מבחינת מיניות עייפות וכו'..
יכול להיות שהבן אדם הזה משהו מיוחד אבל לא יודע.. מעניין

באמת?
ממה שאני מכיר בדרכ באחוז שומן נמוך, התפקוד הכללי יורד מבחינת מיניות עייפות וכו'..
יכול להיות שהבן אדם הזה משהו מיוחד אבל לא יודע.. מעניין
כן זה דיי הזוי, הבחור פשוט מסורטט, הכל אצלו מופרד, והוא בכושר ממש טוב

איך הגעת למסקנה הזו? לא, הוא לא משתמשים בחומרים כאלה ואחרים

אמרתי שאם הוא על משפרי ביצועים אז העניין לא רלוונטי לגביו.
תופעות לוואי של היפוגונדיזם (בגלל א.ש נמוך מאוד) כמעט ולא קיימות אם יש תחליף של הורמון חיצוני.
ואם הוא טבעי לחלוטין, הרי שהעובדה הזאת לא חלה עליו והוא כנראה מה שנקרא פריק גנטי. אני לא מכיר אותו אישית אז אתה אמור לדעת טוב יותר.

הרבה שם מריצים קלן או פפטידים או דברים מוזרים ש'מותר' אבל הם לא נראים יותר מדי מרשים
אם הם נראים מרשים מאוד אז כנראה שהם לא טבעיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית