הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיגון בשמן קוקוס

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך

12344

משתמש משקיע
3,703
69
נק' מוניטין:
2,210
3,703
69
ראיתי פה הרבה טענות ששמן קוקוס מתחמצן יותר לאט ולכן מומלץ לטיגון, אבל לפי

What's a Smoke Point and Why Does it Matter?

הsmoke point שלו יותר נמוך אפילו משמן קנולה. מה אני מפספס? למישהו יש הסבר מפורט על העניין?
תודה

הsmoke point שלו יותר נמוך אפילו משמן קנולה. מה אני מפספס? למישהו יש הסבר מפורט על העניין?
תודה

מלא שומן רווי (86%), נק' עישון נמוכה (171 מעלות לערך)

אם הנק' עישון נמוכה זה פחות טוב ולא יותר טוב. (השמן ישרף בטמפ' יותר נמוכה)

נערך לאחרונה:
שומן רווי הוא מעולה לטיגון בגלל שהוא לא מתחמצן ולכן לא מזיק לבריאות. אבל הבעיה בשמנים רווים כמו שמן קוקס או חמאה לדוגמא זה שיש בהם כמות קטנה של פחמימות וחלבונים שנשרפים בטיגון ומייצרים חומרים לא בריאים.

אני אישית (וגם המשפחה שלי התחילה בעקבותיי) התחלתי לטגן לפני שנה בשומן בעלי חיים מזוקק (שאריות שמן משומן כבש ואסאדו שאני שומר במקום לזרוק לפח) ולפני כמה חודשים התחלתי לטגן בשמן MCT לאחר שהתחילו למכור אותו בארץ במחיר די סביר.

אז שומן בעלי חיים מזוקק ושמן MCT הם שמנים טובים מאוד לטיגון מכיוון שהם אינם מתחמצנים וגם אינם מכילים שאריות של חלבונים ופחמימות שעלולים להישרף בטיגון.

הנה סרטון שמסביר על שמן MCT:

נקודת עישון זה דבר אחד שאתה יכול להסתכל עליו כשאתה בוחר שמן לטיגון. אתה יכול להסתכל גם על דברים אחרים בשמן כמו היותו רווי וההשפעה האפשרית שיש לזה על הבריאות שלך.

למה נק' העישון יותר נמוכה מאשר שמן קנולה? כנראה בשל תכונות מסוימות שיש לשמן קוקוס או בזכות העיבוד שעבר שמן קנולה שנועד בין היתר לעלות את נקודת העישון. נקודת עישון לא מושפעת רק מהרוויה של השומן אלא גם מתכונות אחרות של השמן.

למה אנשים אומרים ששמן קוקוס מתאים יותר לטיגון או באופן כללי בריא יותר? כי זה קל והם לא טורחים לבדוק.

תודה

נקודת העישון היא הטמפרטורה שבה השמן מתחיל להישרף ומתחילים להשתחרר רדיקלים חופשיים.
לכן לטיגון ארוך רצוי לבחור בשמן בעל נקודת עישון גבוהה.

בנוגע לשמן קוקוס - צריכים לעשות הפרדה בין שמן מזוכך ללא מזוכך.
שמנים מזוקקים בד"כ בעלי נקודת עישון גבוהה בגלל התהליך שהם עוברים, לרבות שמן קוקוס.
כמו כן, יש לזכור ששמן מזוכך מאבד הרבה מאיכותו, טעמו וערכיו התזונתיים.
עדיף להשתמש בשמן מזוכך רק למטרות טיגון בגלל עמידותו בחום.
עבור תיבול - שמן לא מזוכך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית