הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

CT וקרינה

Equinox

משתמש מתחיל
68
10
נק' מוניטין:
35
68
10
לפני שלושה חודשים העמסתי באימונים,
ובאמצע סט של חתירה הרגשתי קצת כאבים בגב תחתון.
הנחתי שזה לא משהו רציני והזנחתי את זה.. המשכתי להתאמן, להרים דברים ולהתעלם מהכאבים בגב תחתון וזה החמיר. אחרי חודש התחלתי להרגיש הקרנות לרגל ימין, המשיך לזה שאני צולע בהליכה, לא יכול ליישר את הרגל בישיבה או בשכיבה והתקדם אחרי זה לזה שהרגל שלי נרדמת באמצע הליכה או שאני מרגיש נימולים בכף רגל.
הלכתי לכמה טיפולים אצל פיזיותרפיסט(יודע שחלקכם מכירים את אייל כהן פה), הוא מאוד עזר לי
ונתן לי כמה תרגילים לעשות בבית.
האבחנה שלו היא שיש לחץ עצבי של הדיסק הבין חולייתי על עצב הרגל ודלקת בירך.

פניתי לאורתופד(על מנת לקבל מכתב על מה שיש לי, אל תשאלו למה אני צריך את זה). והוא שלח אותי לעשות CT בחשד לפריצה/בלט דיסק, הבנתי שבבדיקה הזאת יש כמות קרינה רצינית ורציתי להתייעץ פה מהניסיון והידע שיש לכם אם שווה לעשות את הבדיקה בכלל ואם הקרינה באמת משחק פה גורם משמעותי.

תודה רבה!

לפני שלושה חודשים העמסתי באימונים,
ובאמצע סט של חתירה הרגשתי קצת כאבים בגב תחתון.
הנחתי שזה לא משהו רציני והזנחתי את זה.. המשכתי להתאמן, להרים דברים ולהתעלם מהכאבים בגב תחתון וזה החמיר. אחרי חודש התחלתי להרגיש הקרנות לרגל ימין, המשיך לזה שאני צולע בהליכה, לא יכול ליישר את הרגל בישיבה או בשכיבה והתקדם אחרי זה לזה שהרגל שלי נרדמת באמצע הליכה או שאני מרגיש נימולים בכף רגל.
הלכתי לכמה טיפולים אצל פיזיותרפיסט(יודע שחלקכם מכירים את אייל כהן פה), הוא מאוד עזר לי
ונתן לי כמה תרגילים לעשות בבית.
האבחנה שלו היא שיש לחץ עצבי של הדיסק הבין חולייתי על עצב הרגל ודלקת בירך.

פניתי לאורתופד(על מנת לקבל מכתב על מה שיש לי, אל תשאלו למה אני צריך את זה). והוא שלח אותי לעשות CT בחשד לפריצה/בלט דיסק, הבנתי שבבדיקה הזאת יש כמות קרינה רצינית ורציתי להתייעץ פה מהניסיון והידע שיש לכם אם שווה לעשות את הבדיקה בכלל ואם הקרינה באמת משחק פה גורם משמעותי.

תודה רבה!

אם מדובר בבריאות שלך מה הלבטים?
בדיקת CT יחידה ככל הנראה לא תשנה אצלך יותר מידי.

• פותח/ת השרשור
אם מדובר בבריאות שלך מה הלבטים?
בדיקת CT יחידה ככל הנראה לא תשנה אצלך יותר מידי.
יצא לי כמה פעמים להיחשף בטעות לדברים עם קרינה מאוד מאוד גבוה(תקלות עבודה) ככה שעכשיו אני מאוד מנסה להיזהר..

תשתף את הרופא שלך בחששות שלך.
לפעמים יש אלטרנטיבות, ולפעמים הבדיקה לא באמת חיונית אלא רק פורצודורה.

אם אתה צריך את הבדיקה, כנראה שהרופא יגיד לך.

הוא שלח אותי לעשות CT בחשד לפריצה/בלט דיסק, הבנתי שבבדיקה הזאת יש כמות קרינה רצינית
אפשר לנסות לבקש ממנו MRI, שם אין קרינה ויראו פריצות/בלטים. תלוי אם הרופא יתן

נשמע באמת שמדובר בפריצת דיסק או בלט שלוחץ על העצב.
בעיקרון לאנשים צעירים נותנים לעשות MRI ולא סי טי. מה שכן, הסיטי היום פחות מקרין מבעבר בעקבות התקדמות בטכנולוגיה. הקרינה כן מעלה סיכון ארוך טווח ל"מחלה" אבל לא ברמה שלא כדאי לעשות

עד שיקבל תור ל- MRI כבר יעבור לו 😛
חחח עד כמה שזה מצחיק זה אמיתי. אני עשיתי MRI למה שבדיעבד אני יודע שזה קרע ברצועה בACL וקרע במיניסקוס, איבחנו אותי כ"זה כלום סתם נפיחות לא יודעים תעשה MRI" ועד שקיבלתי את התוצאות מהMRI (חודשיים) חזרתי ללכת ולתפקד כרגיל ביום יום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית