הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מענק שיחרור ופיקדון

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
כן יש לי זמן אני צעיר קקה, זה לא בשבילי :\

על כמה הם עומדים היום? בכל מיני אתרים כתוב אחרת...
תשובות מבוססות בבקשה.

תודה 🚬🤪🚬

כי כל שנה זה תלוי מדד, על האחרון לא הייתי סומך (דומיין INFO WTF?) על הראשון שהבאת זה אתר ממשלתי אז כן, השאלה מתי זה עודכן לאחרונה, בכל מקרה ההפרש יהיה 100 שקל לכאן או לשם.
לפי הלינק שלי תומך לחימה = 6696 ש"ח
ג'ובניק = 3904 ש"ח
לוחם = 8028 ש"ח

הכל מבוסס 36 חודשי שירות (ג'ובניק מחשבים לפי 32 חודשים כמו שרשום באתר).
זה לא רחוק ממה שרשמת 500 +- ש"ח, הייתי מסתמך על האתר של gov.il כי זה אתר ממשלתי.

אתה לא לומד תוך כדי? ואיפה הפטריוטיות של "אתה משתמשט מסריח צריך לעשות 3 שנים בצבא"?

מזה מזנה העיקר לצאת כבר עוד 600 יום לחופש וחוץ מזה אתם לפחות בבית כול יום וגם בבסיס לא עושים הרבה, לי יש ים עבודה ועומס,
כול הזין במרפאה

• פותח/ת השרשור
600 יום? חחח אתה מסתלבט? לא הייתי כותב את זה במקומך.. אני עוד 250 ומתבייש :\

ומשה זה לא מתוך פטריותיות. אני שונא את המערכת ברמות מטורפות, אבל אני חושב שכל אחד צריך לעשות את זה.. ואם לא זה אז שירות לאומי. למה שאני אעשה 3 שנים כמו זין ומישהו אחר יתחיל את החיים שלו?

זאת בדיוק הבעיה שלא צריך כאן גיוס חובה, יש אבטלה סמוייה של לפחות 50% בצה"ל אנשים לא יודעים איפה לתקוע חיילים ויש כאלו יושבים כל היום ומשחקים סוליטר או שבאים לשעה והולכים ומקבלים את כל המענקים שחייל רגיל מקבל, אז להפוך את זה לצבא של שכירי חרב כמו בארה"ב, לשלם פי 50 ממה שמשלמים עכשיו אבל להעיף את כל האוכלי חינם, ככה גם חסכנו כסף וגם ייעלנו את המערכת.

• פותח/ת השרשור
לא אפשרי. אף אחד לא ילך לצבא אם לא תשלם לו בערך 7-10 אלף, שזה אומר משכורת של 20-30 חיילים [במקום 350 היום], שזה אומר שמתוך הצבא שיש עכשיו רק 3-5% ישארו? זה לא עובד ככה. אין מה לעשות, גם עובדי רס"ר צריך.

בארה"ב זה עובד כי גודל האוכלוסיה פי מאה יותר גדולה.

בארה"ב זה עובד כי המערכת יעילה, משלמים לכל חייל 70-100 אלף דולר בשנה נטו אין מיסים על תשלום לחיילים, אם אתה מפקד או בדרג בכיר אתה מקבל אפילו יותר, זה נקרא כסף וזה מושך אנשים.
ובגיל 18 במקום ללכת למלצר כמו מסכן בשביל 30 שקל לשעה ולסגור בקושי 5 בחודש, אם תקבל 10 אלף מלשבת במשרד מ 8 עד 4 כל יום תאמין לי שמלא אנשים ילכו לזה...
אם תהיה קרבי מין הסתם תקבל פי 2 נגיד 20 אלף בחודש, זה ימשוך אנשים אתה חושב שלא כי אתה כבר במערכת אבל תשים לב כמה אנשים מורעלים יש שרוצים להתגייס בשביל 700 שקל בחודש אז בשביל 20 אלף אני מאמין שזה יכפיל את עצמו ב 3 לפחות, אפשר גם לתת לאחר מכן הטבות מטורפות כמו נגיד מימון חצי מהלימודים ודברים כאלה שעושים כבר בארה"ב, אתה יכול ללכת לצבא ותוך כדי לעשות תואר ועוד שלל שטויות שימשכו אנשים, בסופו של דבר אנשים ילכו נכון שיש פה סיכון גדול שיהיה מחסור בחיילים אבל המערכת כרגע רקובה מהיסוד ובסופו של דבר זה יגמר רע.

משה, אם אתה חושב שהמערכת הצבאית בארה"ב יעילה אתה צריך לדבר עם יותר חיילים שם LOL. צבא מטבעו הוא לא יעיל ובזבזני, קשה למצוא דוגמאות אחרות (למרות שבאמת סביר שמבחינת בזבוז כוח אדם אנחנו מהחזקים שבצבאות המערביים).

תחשוב רגע על הסכומים שהעלת ותחשוב כמה חיילים קרביים יש בישראל ומה היו סדרי גודל של כוחות שהופעלו במלחמות שישראל השתתפה בהן ותחשוב אם זה באמת ראלי.

אני דיברתי עם 2 אנשים (חברים של אח שלי) שהם כרגע באפגניסטן, אחד מדריך מיכשור (כל הנייט ויג'זן, GPS למינהם ועוד דברים מגניבים שיש להם שם) ואחד לוחם בשטח, הם אמרו שזה מבוזבז בצורה גורפת אבל עדיין הם מנסים כל הזמן לייעל את המערכת ולא חוסכים עליהם בשטח כי החיים שלהם יותר יקרים להם.
הקטע עם ארה"ב מערב אינטרסים כלכלים כמו נפט לדוגמה, ככה שהם לא בדיוק מפסידים מהעסק ויותר מרוויחים.
ובקשר למלחמה, יש דבר כזה שנקרא גיוס חובה בעת מלחמה, כל אחד בארה"ב חותם על זה (גם אני חתמתי) שאם יש מלחמה אתה מחוייב להקרא לקריאה במידה וקוראים לך (ואתה עושה את זה בחינם, סוג של "מילואים"), ככה היה במלחמות הקודמות בארה"ב וגם הרבה אנשים נהרגו, אם תתנגד לפקודה להתגייס אתה תשב בכלא + תשלם מלא כסף.

זאת בדיוק הבעיה שלא צריך כאן גיוס חובה, יש אבטלה סמוייה של לפחות 50% בצה"ל אנשים לא יודעים איפה לתקוע חיילים ויש כאלו יושבים כל היום ומשחקים סוליטר או שבאים לשעה והולכים ומקבלים את כל המענקים שחייל רגיל מקבל, אז להפוך את זה לצבא של שכירי חרב כמו בארה"ב, לשלם פי 50 ממה שמשלמים עכשיו אבל להעיף את כל האוכלי חינם, ככה גם חסכנו כסף וגם ייעלנו את המערכת.
אתה מסרב לקלוט שאין מספיק כוח אדם בישראל בשביל זה אה?
(אלא אם תהפוך את זה לצבא שכירי חרב אמיתי, סטייל הלגיון הצרפתי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית