הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חייב להתעניין איך אף אחד בפורום לא דיבר מעולם על אזומפיק?

nattyko212

משתמש מתחיל
217
12
נק' מוניטין:
33
217
12
ליפני כחצי שנה התחלתי להישתמש בזריקות אזומפיק לירידה במשקל
אחרי מאות דיאטות שלא הצליחו פתאום אני 20 קילו פחות והאמת בלי להתאמץ בלי לסבול בלי להיות רעב המשקל ירד בלי שום בעיה
עכשיו סתם עיניין אותי לקרוא קצת יותר לעומק מה אני מכניס לגוף וחשבתי שתבמקום כמו פה שיש מידע גם על התרופות הלא חוקיות בטוח יהיה איזכור גם על זה
ואין אפילו פוסט אחד
האם יש סיבה ספציפית שהזריקה לא דוברה פה מעולם כי אני באמת מאמין שזה יכול לעזור להרבה מאוד אנשים פה?

לפי רפרוף קטן בגוגל מה שהתרופה הזאת עושה :
להסדיר את רמת האינסולין בדם אחרי ארוחה וזה מדכא תיאבון.
בסופו של דבר בישביל לרדת במשקל אתה צריך להכניס פחות ממה שאתה שורף.
למשל - אם אתה שורף ביום 2000 קלוריות, אתה צריך להיות בגירעון של 200-500. כלומר, בין 1800 קלוריות ל1500 קלוריות.
אם בן אדם לא יודע לרדת באחוזי שומן בצורה נכונה אז התרופה הזאת בהחלט לא תעזור לו לטווח הארוך כי הוא יעלה בחזרה את המשקל ואפילו יותר.

לפי רפרוף קטן בגוגל מה שהתרופה הזאת עושה :
להסדיר את רמת האינסולין בדם אחרי ארוחה וזה מדכא תיאבון.
בסופו של דבר בישביל לרדת במשקל אתה צריך להכניס פחות ממה שאתה שורף.
למשל - אם אתה שורף ביום 2000 קלוריות, אתה צריך להיות בגירעון של 200-500. כלומר, בין 1800 קלוריות ל1500 קלוריות.
אם בן אדם לא יודע לרדת באחוזי שומן בצורה נכונה אז התרופה הזאת בהחלט לא תעזור לו לטווח הארוך כי הוא יעלה בחזרה את המשקל ואפילו יותר.

כל מילה בסלע

עצם זה שלא ביצעת שום שינוי באורח החיים לכיוון הבריאותי הוא מדאיג, כגון שינוי בתזונה, הוספת פעילויות גופנית וכדומה..
מה יקרה כאשר תפסיק לקחת את התרופה?
תעלה שוב במשקל...?

בסופו של דבר ירידה במשקל זה הקנייה של הרגלים ודפוסי אכילה נכונים.

ואין אפילו פוסט אחד

כתבתי על זה פוסט, החיפוש שלך כנראה פספס 😃
לקריאה: אנדוקרינולוגיה - סמגלוטייד - זריקת הרזייה?

אוזמפיק הוא השם המסחרי של סמגלוטייד, כאשר היא משמשת לטיפול בסוכרת, במינון 0.25-1 מ"ג שבועי.
wegovy היא השם המסחרי של סמגלוטייד, כאשר היא משמשת לירידה במשקל, במינון 2.4 מ"ג שבועי.

בארץ wegovy עדיין לא בשימוש ממה שידוע לי, לכן נעשה שימוש באוזמפיק לשם ירידה במשקל, שזה קצת עקום אבל עובד.
בגלל הרעש שעשו בתקשורת והאפקט החזק יותר ביחס לתרופות אחרות, אנשים כרגע מסתכלים על זה כמו תרופת קסם ומנסים להשיג אותה כמו נרקומנים, גם באופן לא חוקי.

המלכוד לדעתי בכל העניין הוא שלמרות כל הרעש, זו לא תרופת קסם.
סביר מאוד שתהיה ירידה יפה במשקל אם תזריק אותה, אבל בכל המחקרים והוראות השימוש כתוב בפירוש שלצד ההגבלה הקלורית הספונטנית שנגרמת מהתרופה - יש צורך לנהל תזונה נכונה ולבצע פעילות גופנית כמו כל אדם אחר שמנסה לרזות. התרופה היא פשוט קביים, אבל וואחד קביים.
אם אתה מסתמך עליה בלבד לירידה במשקל (משמע ללא שינוי אורח חיים אינטנסיבי), לדעתי האישית אתה מונע מעצמך הצלחה בטווח הארוך.

בסופו של דבר אין לדעת אם תיקח את התרופה כל החיים* או לא, וכאשר אנשים מפסיקים להזריק אותה המשקל מטפס חזרה (עוד לא ברור כמה בדיוק והאם כל הירידה במשקל הולכת לעזאזל או שרק חלק ממנה, לא עבר מספיק זמן בשביל לבצע מעקבים ארוכי טווח... הרחבה בקישור למעלה).

אני משער שמה שיכול למנוע מהמשקל לטפס חזרה בעת הפסקת ההזרקה הוא מיומנויות תזונתיות טובות:
משמע לדעת מה זו דחיסות קלורית, מה משפיע על השובע שלך, איך להנדס את הסביבה/מטבח שלך לשמירה על המשקל, איך לאכול בחוץ באופן נכון, איך לזהות מצבים שאתה "נופל" בהם מראש ולא בדיעבד, איך לבשל ועוד.

להגיד לך בוודאות שאני יודע מה יהיה עם האנשים שהחליטו להתחיל עם התרופה אני לא יכול. יכול להיות שעוד 10 שנים הכל יהיה עדיין יופי איתם והם יצחקו לכל הדיאטנים בפנים. יכול להיות גם שלא.

___
*זה יכול להיות גם לכל החיים, כמו תרופה למחלה כרונית. אין בזה פסול לדעתי.
השאלה כמה שנים אדם ממוצע יוכל להחזיק בהזרקה ואין לי תשובה טובה לגבי זה.

**אני לא מכניס סוכרת לדיון, כי ממה שהבנתי הוא על ירידה במשקל בלבד.

אוזמפיק הוא השם המסחרי של סמגלוטייד, כאשר היא משמשת לטיפול בסוכרת, במינון 0.25-1 מ"ג שבועי.
wegovy היא השם המסחרי של סמגלוטייד, כאשר היא משמשת לירידה במשקל, במינון 2.4 מ"ג שבועי.

בארץ wegovy עדיין לא קיבלה אישור ממה שידוע לי, לכן נעשה שימוש באוזמפיק לשם ירידה במשקל, שזה קצת עקום אבל עובד.
בגלל הרעש שעשו בתקשורת והאפקט החזק יותר ביחס לתרופות אחרות, אנשים כרגע מסתכלים על זה כמו תרופת קסם ומנסים להשיג אותה כמו נרקומנים, גם באופן לא חוקי.

המלכוד לדעתי בכל העניין הוא שלמרות כל הרעש, זו לא תרופת קסם.
סביר מאוד שתהיה ירידה יפה במשקל אם תזריק אותה, אבל בכל המחקרים והוראות השימוש כתוב בפירוש שלצד ההגבלה הקלורית הספונטנית שנגרמת מהתרופה - יש צורך לנהל תזונה נכונה ולבצע פעילות גופנית כמו כל אדם אחר שמנסה לרזות. התרופה היא פשוט קביים, אבל וואחד קביים.
אם אתה מסתמך עליה בלבד לירידה במשקל (משמע ללא שינוי אורח חיים אינטנסיבי), לדעתי האישית אתה מונע מעצמך הצלחה בטווח הארוך.

בסופו של דבר אין לדעת אם תיקח את התרופה כל החיים* או לא, וכאשר אנשים מפסיקים להזריק אותה המשקל מטפס חזרה (עוד לא ברור כמה בדיוק והאם כל הירידה במשקל הולכת לעזאזל או שרק חלק ממנה, לא עבר מספיק זמן בשביל לבצע מעקבים ארוכי טווח... הרחבה בקישור למעלה).

אני משער שמה שיכול למנוע מהמשקל לטפס חזרה בעת הפסקת ההזרקה הוא מיומנויות תזונתיות טובות:
משמע לדעת מה זו דחיסות קלורית, מה משפיע על השובע שלך, איך להנדס את הסביבה/מטבח שלך לשמירה על המשקל, איך לאכול בחוץ באופן נכון, איך לזהות מצבים שאתה "נופל" בהם מראש ולא בדיעבד, איך לבשל ועוד.

___
*זה יכול להיות גם לכל החיים, כמו תרופה למחלה כרונית. אין בזה פסול לדעתי.
השאלה כמה שנים אדם ממוצע יוכל להחזיק בהזרקה ואין לי תשובה טובה לגבי זה.

**אני לא מכניס סוכרת לדיון, כי ממה שהבנתי הוא על ירידה במשקל בלבד.

האם המינון צריך לגדול עם הזמן כדי לשמור על ההשפעה? כמו לדוגמא בקפאין..?

האם המינון צריך לגדול עם הזמן כדי לשמור על ההשפעה? כמו לדוגמא בקפאין..?

מתחילים ממינון נמוך יותר מהנ"ל ותוך 20 שבועות עולים בהדרגה עד למינון הקבוע ונשארים ככה.

הירידה במשקל כנראה תגיע מתישהו לפלאטו, זה הגיוני ולא אומר שצריך לעלות מינון או שהתרופה לא יעילה בהכרח.

אם התקיעה הגיעה מוקדם ונשאר עוד משקל רב להוריד - כנראה שהבעיה היא תזונתית, ואז העניין של חוסר המיומנות בדיאטה מקבל ביטוי מבאס. רואים את זה יפה מאוד בקבוצות השונות של נוטלי התרופה בפייסבוק. הרבה מהם חסרי אונים בשלב הזה ומי שרשם להם את התרופה כ"כ רשלן שלא טרח להפנות אותם לטיפול תזונתי נורמלי (או שכן והם פשוט מטומטמים...).

מידע גם על התרופות הלא חוקיות
אין פה שום מידע על תרופות לא חוקיות.
כל הסטרואידים למינהם חוקיים פשוט צריך מרשם. או שהם מיועדות לבקר/סוסים.

הרעיון המרכזי של הפורום פה זה יותר לכיון של משפרי ביצועים. לא חושב שיש פה מישהו שהיה רוצה למצוא סטרואיד חדש שאפשר להזריק - לשבת בבית לגרבץ- ולפתח גוף מרשים . הרוב פה בקטע של משפרי ביצועים.

בתרופה הזאת יש איזה שהוא קאץ' לדעתי כי היא נותנת לאנשים אפשרות לגרבץ בבית ולהרזות תוך כדי - שזה בעצם תהליך לא הכי נכון.
כי ברגע שלא תהיה תרופה ככל הנראה המשקל יחזור.

אתה יודע שכל תרופת מרשם היא כביכול ״לא חוקית ללא מרשם״

כנ״ל קנאביס רפואי וכנ״ל כל תרופת מרשם שתשיג בדרך כזו או אחרת.

בדרך כלל מכיל מרשם רפואי הוראות לנטילת תרופות. כתיבת מרשם על ידי המטפל עשויה לשאת בחובה אף משמעות משפטית, כיוון שהיא עשויה להעיד על נטילת אחריות מצידו, על הטיפול במטופל, ובאופן מיוחד על ניטור ופיקוח בהיבטי יעילות ובטיחות התרופה. אולם, ככל שתרופות באות לעיתים תכופות יותר באריזה מוכנה ואטומה על ידי היצרן, וככל שהעבודה הרפואית נעשתה מורכבת יותר, המונח "מרשם רפואי" קיבל מובן רחב יותר וכולל אף הערכה קלינית, בדיקות מעבדה, בדיקות דימותוכיוצא בזה, ככל שהדבר משפר את בטיחות ויעילות הטיפול.

• פותח/ת השרשור

אני חושב שגם כשבנאדם יודע מה לעשות הוא לא תמיד חזק מספיק בשיביל באמת לעשות את זה ופה התרופה בהחלט עוזרת

עצם זה שלא ביצעת שום שינוי באורח החיים לכיוון הבריאותי הוא מדאיג, כגון שינוי בתזונה, הוספת פעילויות גופנית וכדומה..
מה יקרה כאשר תפסיק לקחת את התרופה?
תעלה שוב במשקל...?
לא אמרתי שלא ביצעתי שום שינוי
בהתחלה באמת לא עשיתי כלום אבל התאבון ירד ואיתו המשקל התחיל לרדת אחרי 5-6 קילו התחלתי ללמוד מתי אני שבעה ומתי אני אוכל סתם בישביל לסיים את הצלחת לזריקה אחרי עוד כמה קילוים החלטתי להפסיק עם הסוכר לחלוטין בלי ממתקים בלי גלידות הסוכר היחיד שנכנס לי לגוף זה אולי באיזה רוטב למנה
משם המשכתי לאט לאט הפסקתי עם הגנק והתחלתי לכיוון לאוכל בריא עם דחיסות קלורית טובה והתחלתי להתאמן צריך לציין שבשלב הזה במקום להילחם ברעב כמו פעם אני נלחם בשובע וקצת אוכל בכוח

בשורה התחתונה ניסיתי את כל הדברים האלה מיליון פעם ועם הרעב הבילתי נגמר והחולשת אופי זה לא הצליח הזריקה הזאת הפכה את שינוי אורח החיים לקל
אני לא יודע מה יקרה ביום שאחרי כשיחזור לי התאבון אבל להילחם לשמור על המשקל זה חצי דרך קדימה מלהילחם להוריד אותו

קלן לדוגמא לא חוקי

בתרופה הזאת יש איזה שהוא קאץ' לדעתי כי היא נותנת לאנשים אפשרות לגרבץ בבית ולהרזות תוך כדי - שזה בעצם תהליך לא הכי נכון.
כי ברגע שלא תהיה תרופה ככל הנראה המשקל יחזור.

עד גבול מסויים אבל אתה לגמרי צודק פה אבל לצד השני לאלה שמחליטים שהם כן עושים שינוי התרופה פשוט עושה אותו יותר קל

תודה רבה על התגובה זה מה שחיפשתי אולי כדי שתכניס לשם גם את השם אזומפיק כי זה מה שמכירים בארץ אז אני מניח שעוד אנשים חיפשו את זה בחיפוש וחשבו שאין שום דבר בנושא

חוץ מיזה אשמח לשאול למה השימוש באזומפיק קצת עקום מבחינתך עם בתכלס אנחנו מדברים על אותו חומר כמו בwegovy

וחייב לציין שאני לא חושב שהזריקה היא קסם שיוריד אותך במשקל וישאיר אותך שם לנצח אבל אחרי השימוש בה (ואני יודע שאני לא אינדיקציה לכלום אבל עדיין) אני באמת מאמין שהיא כלי מאוד מאוד טוב בישביל לעקל על כל המעבר לתזונה בריאה יותר

OZEMPIC תרופה מצוינת לאנשים שמנים שלא מצליחים לשלוט ברעב שלהם ולעמוד בתפריט חיטוב.
התרופה מגיע ב-3 מינונים שונים. המלצת רופא זה להתחיל במינון הכי נמוך 0.25 מלגרם שהוא מינון חלש וממה שאומרים לא עוזר לרוב האנשים.
המינון 0.50 עובד יותר טוב סותם תאבון די טוב ומי שהתרגל למינון הזה או רוצה שיעבוד יותר טוב צריך להתקדם למינון 1.0 מלגרם.
ה 1.0 מלגרם עובד חזק מאוד השימוש בכל המינונים האלה זה זריקה אחת בשבוע למשך חודש כבר בתחילת השימוש בקושי אוכלים 3 ארוחות קטנות במהלך היום וכתוצאה ממאזן קלורי שלילי אנשים יורדים במשקל. אחרי תקופה מסוימת של שימוש מתרגלים לאכול לפי תפריט בלי נפילות. זה מה שאנשים מספרים לי מניסיון אישי שלהם בתרופה.

האם יש לתרופה הנ''ל שימוש בעולם פיתוח הגוף?
אני לא מכיר מפתחי גוף שמשתמשים בתרופה הזאת. כי מפתחי גוף אוכלים הרבה אוכל. התרופה מומלצת כמו שרשמתי בהודעה הראשונה למי שלא שולט בתאבון שלו ולא מצליח לעמוד בתפריט חיטוב ואוכל יותר מידי. מתאים יותר לאנשים שמנים.

אנשים שמסתמכים על התרופה הזאת יזדקקו לה כל החיים.

היא לא יותר מגלגלי עזר / פלסטר.
שינוי בהרגלי אכילה וספורט זה הפתרון האמיתי לא ״זריקת קסם״ של טבע תרופות.

אין תחליף לעבודה קשה אנשים צריכים להכניס את זה למוח העצלן שלהם.

נערך לאחרונה:
המכנה המשותף של כל הפורום זה המשיכה לאימוני כוח - סטרואידים זה "משפרי ביצועים - תרופות עזר כדי להתקדם באימוני הכוח".

לא רואה שום יתרון במוצר שמדכא תיאבון אשר יכול להיות שימושי בספורט שלנו.

גם בתקופת החיטוב אפילו - מדכא תיאבון יכול לפגוע במתאמן להגיע לערכים היומיים שלו - דבר שיכול להוביל עם הזמן לפגיע במסת השריר - וזה אסור

אני חושב שגם כשבנאדם יודע מה לעשות הוא לא תמיד חזק מספיק בשיביל באמת לעשות את זה ופה התרופה בהחלט עוזרת

יכול להיות שאתה צודק.
יכול להיות גם שעצם התפיסה הזו מגבילה את הבנאדם. זה תלוי במה זה "להיות חזק" בשבילך? כוח רצון, איפוק או משהו אחר?

חוץ מיזה אשמח לשאול למה השימוש באזומפיק קצת עקום מבחינתך עם בתכלס אנחנו מדברים על אותו חומר כמו בwegovy

כי אם משתמשים בתרופה בארץ לשם ירידה במשקל בלבד, למה לא לעשות את זה כמו שצריך ופשוט להכניס את wegovy לשימוש? הרי זה אותו חומר במינון גבוה יותר.

אני באמת מאמין שהיא כלי מאוד מאוד טוב בישביל לעקל על כל המעבר לתזונה בריאה יותר
כל עוד אתה מבין מהי בשבילך ומה היא לא, הכל טוב

אני באמת מאמין שהיא כלי מאוד מאוד טוב בישביל לעקל על כל המעבר לתזונה בריאה יותר

מילא לעכל, או להקל, אבל עיקול כבר לא קשור לתזונה. 😃

בכל מקרה ברמת העיקרון הפן היחיד בו אני רואה שיכול להיות לדבר הזה יתרון זה פשוט לתת לאדם פוש קטן
לעשות שינוי באורח חייו אחרי שהוא רואה את השינוי הראשוני שהתקבל מהזריקה.

בדיוק כמו שאדם שמתחיל להתאמן יראה תוצאות ראשוניות זה רק יתן לו דרייב,
החוכמה היא לדעת למנף את זה להמשך ולא להידרדר חזרה אחורה, זה כבר לא כל כך פשוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית