הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Lasha 225+267

אתה לא מסכים עם זה שאנשים ממעמד חברתי גבוה לא נקלעים לקטטות
עכשיו שאני חושב על זה לא, אני לא מסכים שזה קשור למעמד חברתי קודם כל אלא לאינטליגנציה (קשור אחד לשני הרבה פעמים אבל לא תמיד) ולהבין מה יש לך להפסיד ואם שווה לריב מכות עם מישהו ברחוב על שטויות, זה קודם כל. דבר שני תלוי מה אתה מתכוון "מעמד גבוה" - כאלה עם נהג פרטי, שף פרטי, שליח פרטי שמביא להם הכל לבית וכו' וכו' הם לא נמצאים באינטראקציה עם "פשוטי העם" אז נכון אין להם איפה להיקלע לקטטה, אבל בנאדם סתם דוגמא איזה עובד הייטק או רופא, הוא עדיין הולך לקניון, בנק, דואר, סידורים מדי פעם ויכול להיקלע לויכוח על חניה, תור ועוד, וכאן נכנס מה שאמרתי על אינטליגנציה שיש אנשים שיעדיפו להתרחק ויש שיעדיפו לעשות פוזות שיחשבו שיש להם גדול

עכשיו שאני חושב על זה לא, אני לא מסכים שזה קשור למעמד חברתי קודם כל אלא לאינטליגנציה (קשור אחד לשני הרבה פעמים אבל לא תמיד) ולהבין מה יש לך להפסיד ואם שווה לריב מכות עם מישהו ברחוב על שטויות, זה קודם כל. דבר שני תלוי מה אתה מתכוון "מעמד גבוה" - כאלה עם נהג פרטי, שף פרטי, שליח פרטי שמביא להם הכל לבית וכו' וכו' הם לא נמצאים באינטראקציה עם "פשוטי העם" אז נכון אין להם איפה להיקלע לקטטה, אבל בנאדם סתם דוגמא איזה עובד הייטק או רופא, הוא עדיין הולך לקניון, בנק, דואר, סידורים מדי פעם ויכול להיקלע לויכוח על חניה, תור ועוד, וכאן נכנס מה שאמרתי על אינטליגנציה שיש אנשים שיעדיפו להתרחק ויש שיעדיפו לעשות פוזות שיחשבו שיש להם גדול
זה לאו דווקא אינטלגנציה,
באותו רגע זה כנראה יותר שאלה של מה יש לך להפסיד.
כי אינטלגנציה היא אמצעי ולא מטרה.
ברגע האימפולסיבי יש לך משוואה של רווח מול הפסד, בלי זמן לחישובים מרחיקי לכת אלא של השוואה בין שתי "מסות".

אנשים חכמים יותר, חופפים יותר עם הישגים ועם כסף.
אז בפועל יש להם פחות מוטיבציה להתנהג בצורה מטופשת או להתנהג בצורה שתקרב אותם לסיטואציה מטופשת.

בכל מקרה ככלל, יש חפיפה מאוד גדולה, בין מצב כלכלי לבין הסכנה שלך.
כי זה גם לא דומה אם אתה הולך לדואר בפריפריה או במרכז תל אביב.

ואני מנסה לההצביע על כך שהברבריות והתודעה הברברית, משרתת ומגויסת יותר בשכבות חלשות.
אני מרגיש שבחיים הפיזיק שלי שירת אותי בהקשר הזה של ביטחון פיזי ממש מגיל קטן כי תמיד היה פער לטובתי,
אבל אם הייתי גדל ונמצא בסביבה יותר איכותית, לא הייתי צריך את השירות הזה.

אני חושב שזה הגיוני שבפורום יהיו יותר אנשים שהצורך לרכוש יתרון פיזי מעסיק אותם, ולכן עם כל ההומור, אני חושב שכן חשוב לפתח את המודעות הזאת של מה באמת שומר עליך בחיים, לטפח יכולת אלימה, או להתרחק מחברה אלימה

במצבנו היום יומי,גם אם תבחר להתרחק מהאלימות,היא יכולה להגיע אליך.

פרט לאנשים שבאמת לא מפחדים מכלום,והלכו מכות בחיים שלהם,המראה הראשוני מאוד קובע לצד השני,שרוצה להיכנס למכות.

ובוא נאמר את זה חד וחלק,יש מקומות בארץ,שאם מישו יחתוך אותך עם הרכב,לא תצא אליו,ויש מקומות שכן תצא..

לאשה טלחדזה באליפות העולם בטשקנט שנגמרה אתמול, שיא עולם בשתי ההרמות ובטוטאל כמובן. הטוטאל הכי גבוה אי פעם! מדהים

פאק זה נראה כמו חימום לפני הסט עבודה...
האם הבחור הזה ימות מהתקף לב או שבץ??? אני מאמין שלא מאחר והוא מתאמן ומרים כזה משקל גדול הלב שלו ידע להתמודד היטב עם כל צרה שתבוא עליו
ואני בטוח שהוא אוכל יותר מ-30 צ'יבורקי עם בשר, שותה יותר משתי גלון חלב ביום:s85:

הרבה יותר משתלם לייצר ערך לחברה מאשר להיות עם יכולות של גרר.
לאנשים עשירים בד"כ לא חוסמים את הרכב כי יש להם כסף לחניון או חניה פרטית.
סתם רעיון בקליפת אגוז.
עם השנים אתה מבין שהדחף הפרימיטיבי להיות חזק וגדול משרת אותך רק כשאתה בחזית עם מקומות נמוכים בחברה

קשה להתמיד במכון מותק?
גם לאנשים עשירים חוסמים את הרכב. ולדעתי, הם מתעצבנים הרבה יותר. בהכללה, ככל שאדם תופס מעצמו יותר, הוא יתעצבן יותר שאדם מן השורה מפריע לו. אם הכסף בחשבון של אדם יתורגם לגאווה הוא זה שיהיה עצבני.
רצון להיות חזק לא מוכרח להיות דחף, והמילה פרימיטיבי מכניסה את הרצון לקונטקסט שלילי. (כי אם אדם רוצה להרגיש חזק כדי להביא מכות ברחוב זה פרימיטיבי במקרה הטוב. אם הוא רוצה להיות חזק כאתגר בפני עצמו, כמטרה ולא כאמצעי, זה לא רצון פרימיטיבי.)

נערך לאחרונה:
קשה להתמיד במכון מותק?
בלי להתאמן אני כנראה חזק ממך,
אתה אולי טרי כאן, בכל מקרה, תפנה בצורה מכובדת ולא סרקסטית, אם אתה לא רוצה לקבל מענה לגופו של טוען בחזרה.

כשאני מדבר על פרימיטיבי בהקשר שלילי זה מהסיבה שמנסה להסתכל בממוצע על אורח חיים של אנשי השרירים למיניהם,
לאיזה קלאס חברתי הם שייכים, עד כמה החיים שלהם מלאים בסטרס או בסכנות, או כמה הם חושבים שהחיים שלהם הם מסוכנים,
דווקא בגלל שיש להם סטרס (או נמצאים באיזשהו מעגל שהם מזינים).

אצלי באוניברסיטה אין הרבה אנשים שריריים, המרצים ברובם לא נראים כמו אנשים שמתאמנים,
ואני חושב שכנראה סביבת המגורים שלהם, העבודה, וכיוצא בזה, הן סביבות הרבה יותר רגועות.

יש קשר בין מעמד חברתי לבין סטרס, ובין סטרס להתנהגויות הישרדותיות.
ג'ורדן פיטרסון מדבר על זה שאנשים ממעמד גבוה מתנהגים באהדת יתר לכל מיני דברים שמסכנים את החברה,
כמו מהגרים למשל (לא זוכר את הדוגמאות שלו, אלא מנסה לתת דוגמה בעצמי לשם החידוד),
וזה מהסיבה שהם לא משלמים את המחירים של אונס שוד ואלימות, כי הם שוכנים במגדל השן.

עכשיו במקום שתנסה לראות אולי במה שנראה לך כמו שטות, יש איזה משהו לקחת, אתה תוקף את הטוען, וזה סתם נותן חרא של אווירה,
וחוטא לגמרי למה שאפשר להפיק מהמציאות ומתקשורת בין בני אדם.
לא כזה אכפת לי אם למרות המהלך הכביכול לוגי שעשיתי, זה רעיון שבמציאות לא נכון, כתבתי בפירוש שזה רעיון.
ובחוויה האישית שלי, אצלי זה כן מעגל שבסופו של דבר באיזור שבו אני גר, ואורח החיים שלי, המשוגע היחיד שחשב שהוא צריך תמיד להחזיק את ה"נשק" הפיזי, זה אני. כל השאר הרבה יותר עדינים ברוב המוחץ של המקרים.

הרבה יותר משתלם לייצר ערך לחברה מאשר להיות עם יכולות של גרר.
לאנשים עשירים בד"כ לא חוסמים את הרכב כי יש להם כסף לחניון או חניה פרטית.
סתם רעיון בקליפת אגוז.
עם השנים אתה מבין שהדחף הפרימיטיבי להיות חזק וגדול משרת אותך רק כשאתה בחזית עם מקומות נמוכים בחברה
פיתוח כוח הוא מעבר ליכולת של גרר. הכוח האנושי הרב ביותר לא מתקרב לכוח של בעלי חיים שונים.

פיתוח כוח הוא לא פחות מאומנות. אומנות של ציור לא צריך להיראות כמו המציאות, היופי שלו נובע מהיכולת להראות משהו מעבר למה שהעיניים רואות.

היופי של כוח זה דווקא המורכבות שבפיתוח שלה, ומה שצריך לעבור ולהבין כדי להשיג אותה.

אני מאמין שאני מצליח להרים את המשקל שאני מרים בעיקר בגלל שהשכלתי ללמוד את המלאכה המורכבת הזאת. בתור צייר ואוהב מתמטיקה, אני רואה באימונים שלי את התבטאות שלהם גם כן, בחישובים של האחוזים לתוכניות שלי, ובאומנות של הבנת התנועה והתרגילים הכי מתאימים.

הדחף להיות חזק יכול לנבוע מהרבה מקומות, ואולי באמת זה מתחיל כשאתה מרגיש שזה מאוד חסר לך, בדיוק כמו כסף. הרי מה יתן לך כמות כסף שלא תשתמש בה עד יום מותך?

היופי והחכמה להשיג כסף עם מניע של חוסר לפעמים מספק את האמצעים הקשים להגיע למטרה, ואת הסיפוק הגדול בה.

הרבה מאיתנו רואים בכוח ומיומנות ספורטיבית סיפוק והנאה גדולה מהשגת הכסף, שניהם חשובים במידה מועטת ממה שהם נראים.
זה לאו דווקא אינטלגנציה,
באותו רגע זה כנראה יותר שאלה של מה יש לך להפסיד.
כי אינטלגנציה היא אמצעי ולא מטרה.
ברגע האימפולסיבי יש לך משוואה של רווח מול הפסד, בלי זמן לחישובים מרחיקי לכת אלא של השוואה בין שתי "מסות".

אנשים חכמים יותר, חופפים יותר עם הישגים ועם כסף.
אז בפועל יש להם פחות מוטיבציה להתנהג בצורה מטופשת או להתנהג בצורה שתקרב אותם לסיטואציה מטופשת.

בכל מקרה ככלל, יש חפיפה מאוד גדולה, בין מצב כלכלי לבין הסכנה שלך.
כי זה גם לא דומה אם אתה הולך לדואר בפריפריה או במרכז תל אביב.

ואני מנסה לההצביע על כך שהברבריות והתודעה הברברית, משרתת ומגויסת יותר בשכבות חלשות.
אני מרגיש שבחיים הפיזיק שלי שירת אותי בהקשר הזה של ביטחון פיזי ממש מגיל קטן כי תמיד היה פער לטובתי,
אבל אם הייתי גדל ונמצא בסביבה יותר איכותית, לא הייתי צריך את השירות הזה.

אני חושב שזה הגיוני שבפורום יהיו יותר אנשים שהצורך לרכוש יתרון פיזי מעסיק אותם, ולכן עם כל ההומור, אני חושב שכן חשוב לפתח את המודעות הזאת של מה באמת שומר עליך בחיים, לטפח יכולת אלימה, או להתרחק מחברה אלימה
הישגים וכסף הם רק הישגים וכסף, שניהם אמצעיים לדברים אחרים חשובים יותר עם הרבה דרכים להגיע לאותה מקום. וכל אחד יבחר דרך אחרת ובעדיפות אישית.

אנשים מאמינים שהישגים יביא להם תכלית, כבוד, זיכרון בעולם אחרי שיעזבו, סיפוק, תחושה של שייכות וחשיבות.

כסף עושה דבר דומה, וכוח ומיומנות ספורטיבית עושה בדיוק את אותו הדבר.

ושוב, אני לא יודע למה כל אחד מוצא את הדברים האלו בדברים שהוא מנסה להצטיין בהם, אני לא סבור שאצל כולם זה אותו דבר.
אני אישית נכנסתי לחדר כושר בגיל 18 בשביל הבריחה האישית שלי, זה היה מקום שלא הכרתי בו אף אחד, ובשבילי הייתי צריך סוג של בריחה כזאת. ונהניתי מהתחושה המנטלית שקיבלתי מעבודה פיזית.
בתור בחור ישיבה ששקד על ספרים לפחות 9 שעות ביום, לפעמים המוח הרגיש שהוא מתפוצץ מרוב מאמץ, והגוף רק רצה לזוז ולפרוק את כל האנרגיות המצטברות, ניסיתי חדר כושר במקרה, ומבלי שהייתי שאפתן גדול מידי, התקדמתי ונהניתי מזה.
חדר כושר הוא עדיין משרת אותי באותו אופן עד היום, פשוט ראיתי שהולך לי שם, אז פיתחתי את זה הלאה. אני עדיין לומד והיום גם מלמד, אפשר לומר שהיום מדובר בבערך 7 שעות ביום שאני שוקד על ספרים.

אני מרגיש שהמאמץ המנטלי הוא הדחף והדלק שלי להתאמן, ואימונים מטעינים אותי למאמץ מנטלי.

(כמובן שיש אנשים לא שאפתניים שמסתפקים בחיים פשוטים, עליהם אני לא מדבר).

אתה לוקח את החוויות האישיות שלך וקובע שזה כנראה מה שעובר על כולם, זה פשוט לא נכון.
בחיים האישיים שלי, דווקא אנשים עמידים כלכלית, עם הישגים היו אלו שראיתי במכון, פגשתי ראשי ישיבות דיינים, פוליטיקאים, ואנשים אפילו מאוד עשירים. אני רואה קורלציה בין השקעה בבריאות הפיזית ונפשית והצלחה בתחומים אחרים.

האנשים שאתה מדבר שהגיעו משכבות חלשות, לפעמים הם מתקשים להתמיד בדבר מסוים להרבה זמן, קשה להם להגיע רחוק בגלל חוסר תמיכה סביבתית, חוסר חינוך, תקציב, או פשוט "מחשבה עניה".
יש קשר בין מעמד חברתי לבין סטרס, ובין סטרס להתנהגויות הישרדותיות.
ג'ורדן פיטרסון מדבר על זה שאנשים ממעמד גבוה מתנהגים באהדת יתר לכל מיני דברים שמסכנים את החברה,
כמו מהגרים למשל (לא זוכר את הדוגמאות שלו, אלא מנסה לתת דוגמה בעצמי לשם החידוד),
וזה מהסיבה שהם לא משלמים את המחירים של אונס שוד ואלימות, כי הם שוכנים במגדל השן
דבר ראשון סטרס זה לא רע, זה מניע חזק וחשוב, ואנשים מוצלחים יודעים לייצר סטרס עצמי להשיג מטרות ולהגיע רחוק.
לביל גייטס ואלון מאסק לא חסר סטרס למרות הכל, הם לא צריכים את זה, הם מייצרים וחיים על זה.

דבר שני, רמות סטרס שגורמת לך לאבד שליטה ולא להיות מפוקס במטרות שלך לא שייך לאף חברה או קבוצה, זה נטו התנהלות שאני לא רואה קורלציה בינה לחברה שגדלת בה.

לא חסר ילדים של עשירים שלא יודעים לנהל את הסטרס שלהם, ויש אותם גם במשפחות עניות.

בסופו של דבר, כל הניסיון לקשר בין ההנאה בלהשיג הישגים ומטרות פיזיות ושכבות חלשות לדעתי לא נכון ונובע נטו מהסביבה האישית שלך אולי.

זה כמו הניסיון לקשר אושר לעושר או עוני, לא רואה שום קשר בינהם.

ללא פעילות גופנית אז אולי
גם רזה יכול לפתח סכרת לדוגמא
שוב שמן זה לא מחלה
אני שמן והמרקרים שלי בסדר גמור
זה לא משנה פעילות גופנית או לא מוזמן לקרוא על הסכנות שבהשמנה (עם ובלי פעילות גופנית)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית