הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם כדאי לקחת IBUFEN (איבופן) או לחכות לאורתופד

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
היי,
יש לי ככל הנראה סוג של פציעה במסובבי הכתף (Rotator Cuff) שעוד לא אובחנה.

סימפטומים ששמתי לב אליהם בחודש וחצי האחרונים:
1) כואב לי באזור הזה ברמה שקשה לי לישון כשהראש נוטה לצד שמאל. (אז אני מרגיש כאב במסובב הכתף הימני)

2) כואב לי כשאני עושה סקוואט עם מוט בגלל הכניסה של הגוף מתחת למוט והמתיחה שיש בכתף

3) בדדליפט כואב לי ממש עם אני עושה אחיזה משולבת אז עברתי לאחיזה רגילה עם רצועות

4) קשה לי לכווץ את השכמות בbent over row

5) במתח עולה לפעמים לא סימטרי

חוץ מזה, בתרגילי דחיפה ותרגילים אחרים לא מרגיש את זה.
יש לי תור לאורתופד רק בעוד חודש ובינתיים הלכתי לרופא משפחה.

ההרגשה בכתף השתפרה אבל עדיין אני מרגיש את הסימפטומים שאמרתי, רק בצורה פחות כואבת.

הוא הביא לי מרשם לתרופה IBUFEN והנחה לקחת אותה למשך עשרה ימים.
הקטע שהוא לא הסתכל על רנטגן/MRI והוא הביא לי אותה.

לדעתכם התרופה הזאת יכולה לפתור את הבעיה או שלקחת אותה יכול לדפוק לי את האימונים?

תודה!

זה נוגד דלקת זה נטו טיפול בתסמינים, אני נמנע מתרופות כאלה.

אתה רוצה את הדלקת, דלקת זה המנגנון של הגוף לתקן רקמות, זה מנגנון שנועד להגיד לך ״הלו הלו אל תעשה את התנועה הזאת אתה פצוע״.

תקח את התרופה שתוציא את הדלקת ואתה תוכל לעשות דברים שאתה לא אמור לעשות במצב שהרקמות שלך נמצאות כרגע.

לך תעשה אולטראסאונד אל תחכה אורתופד, גם רופא משפחה יכול להביא לך הפנייה לאולטראסאונד בלי בעיה, ואז יהיה לך כבר תוצאות לבוא איתם לאורתופד.

איזה אורטופד ואיזה נעליים
לך לפיסואטרפיסט ספורט ותתחיל להתאמן אחרי שבוע כמו בנאדם

פיסואטרפיה !!!!

איזה אורטופד ואיזה נעליים
לך לפיסואטרפיסט ספורט ותתחיל להתאמן אחרי שבוע כמו בנאדם

פיסואטרפיה !!!!
פיסוטרפיסט הוא לא קוסם, מניסיון אישי שלי ככל שתבוא עם יותר מידע על הפציעה ולא סתם ״כואב לי פה שאני עושה ככה״ הטיפול יהיה הרבה יותר אפקטיבי.

הוא צריך, צילום, אבחון, ואז ללכת עם הפנייה לפיזוטרפיסט.

לדעתכם התרופה הזאת יכולה לפתור את הבעיה או שלקחת אותה יכול לדפוק לי את האימונים?
לשאלתך, ידידנו, תרופה כזאת או אחרת יכולה לעזור עם התסמינים אבל את הבעיה היא לא תפתור וייתכן שתחמיר בכך תמשיך להזיק לעצמך
-את הבעיה יש לעקור מהשורש על ידי הליכה לפיזיותרפיסט שינתר את התנועה שלך ויכוווין אותך לכדי תנועה נכונה ואם יש פגיעה כזאת או אחרת, להתארגן על צילום של האיזור לשם אבחון וניתור והתאמת טיפול מתאים
-דלקות, כאב וכיוצא בזה זה הדרך של הגוף לאותת לך על תהליכים שהוא עובר
-באפשרותך לנסות להעלימם על ידי כדור כזה או אחר או לגלות איך אתה מתקן את התהליך השגוי
-נבחירה היא שלך אם לקחת כדור אדום או שמא כדור כחול חבר

-בברכת שבוע טוב ומבורך מלא באושר ובריאות שיביאו עמם את העושר הנכסף בכל הרבדים בין אם במובן רוחני או בין אם במובן גשמי וכמובן שיהיה קצת שרירים כתוצאה מעבודה נכונה וגירוי נכון לשריר למה לא, בהצלחה אח

פיזיותרפיסט הוא לא קוסם. אין לו גם את הידע לקרוא צילומים. אבחנה יכולה להינתן רק על ידי רופא.

התרופה Ibufen תעזור לך בכאבים ולכן תקבל שינה טובה יותר (על זה התלוננת הרי), הרופא ניתנת לרוב על בסיס תלונת החולה, לא על בסיס בדיקות הדמיה.

שווה לחזור לרופא משפחה ולבקש US, זה יהיה אפקטיבי יותר לקראת הביקור שלך אצל האורטופד.

פיזיותרפיסט
אחד טוב שכזה כמו Squat University יכול לאבחן תנועה לוקה בחסר הגורמת כפועל יוצא לדלקות ולתת שיעורי בית לשם תיקון וביצוע תנועה נכונה
אורתופד עם צילום במקרה שיש פגיעה ממשית שלא או שכן קשורה בביצוע התנועה
ורופא משפחה במתן משכך כאבים והפניה לרופאים אחרים

לכל אחד יש הסתכלות משלו ומשלים עוד חתיכה על הדבר המורכב הזה שנקרא הגוף האנושי

נכון, פיזיו הוא לא קוסם אבל במקרים רבים, קצת עבודה אצלו וסגרת את הפינה, ראיתי את זה לא אחת במיוחד כאלה שעובדים עם ספורטאים אולימפיים ויש להם נסיון עם כאלה שבאו אליהם עם פציעות דומות, וכמובן כל מקרה לגופו, ייתכן מאוד ובהרבה מקרים שהפיזיו כן יהיה 'קוסם' שוב תלוי במקרה

כל מקרה לגופו

כאשר לאדם יש קרע, PT יהיה בזבוז זמן וכסף ברוב המקרים.
כאשר לאדם יש פצע דקירה בבטן, אמבולנס יהיה בזבוז זמן וכסף ברוב המקרים:🤦‍♂️:

אני מקווה שאתה מבין את הטירלול במשפט שלך, PT ברוב המקרים היא הסיבה שאדם משתקם מפציעה

תחתור לאולטרסאונד\mri תקבל תוצאות ותראה עם אורטופד מה אפשר לעשות להמשך, ללכת לפיזיוטרפיסט או לקחת כדור משכך כאבים לא יתן יותר מידי.

תשלול פציעה פנימית ותמשיך הלאה לפי תוצאות, עדיף לדעת את הגרוע ביותר ולטפל בהקדם.

showHall,
קודם כל צריך להבין את מהות הפציעה - ואת זה אפשר רק עם בדיקות הדמיה.

showHall,
קודם כל צריך להבין את מהות הפציעה - ואת זה אפשר רק עם בדיקות הדמיה.
ברור שיש חשיבות לצילום, אבל פיזיוטרפיסט טוב(ולא חסרים כאלה בארץ) ידע לזהות את הפגיעה (במיוחד שמדובר במפרק ולא פגיעה פנימית) באמצעות בדיקה של טווחי תנועה ולפי מיקום הכאב וכמובן סיפור המקרה של המטופל, אולי הכוונה שלך הייתה שרוב הפיזיוטרפיסטים לא ידעו מה לעשות בלי צילום, וגם טענה זאת כנראה נכונה חלקית, כך או כך פיזיוטרפיה היא מרכיב חשוב בשיקום פציעה

showHall,
הנקודה שלי היא שפניה ל- PT צריכה להעשות אחרי רופא, לא לפני.
ו- PT לא יודע לקרוא צילומי הדמיה. גם רופאים מומחים נשענים על הפענוח ולא מפענחים בעצמם.

ברור שיש חשיבות לצילום, אבל פיזיוטרפיסט טוב(ולא חסרים כאלה בארץ) ידע לזהות את הפגיעה (במיוחד שמדובר במפרק ולא פגיעה פנימית) באמצעות בדיקה של טווחי תנועה ולפי מיקום הכאב וכמובן סיפור המקרה של המטופל, אולי הכוונה שלך הייתה שרוב הפיזיוטרפיסטים לא ידעו מה לעשות בלי צילום, וגם טענה זאת כנראה נכונה חלקית, כך או כך פיזיוטרפיה היא מרכיב חשוב בשיקום פציעה
חסר משמעות ללא צילום, במיוחד בכאבים שהוא מתאר, ככה עובדים בשיטה הצבאית וזאת הסיבה שנזקקתי לניתוח ולא פתרו לי את זה בפיזיוטרפיה.
ולא חסר חיילים שעוברים את זה כי הם חושבים שפענוח לפי השערה זה דבר נכון.

showHall,
הנקודה שלי היא שפניה ל- PT צריכה להעשות אחרי רופא, לא לפני.
ו- PT לא יודע לקרוא צילומי הדמיה. גם רופאים מומחים נשענים על הפענוח ולא מפענחים בעצמם.
ומה נראלך שרופא לא יודע לקרוא צילום?חחחח
ואף פעם לא טענתי שPT יודע לקרוא צילומים, אמרתי שאחד טוב יודע להבין את המנגנון הבעייתי גם בלי צילום

חסר משמעות ללא צילום, במיוחד בכאבים שהוא מתאר, ככה עובדים בשיטה הצבאית וזאת הסיבה שנזקקתי לניתוח ולא פתרו לי את זה בפיזיוטרפיה.
ולא חסר חיילים שעוברים את זה כי הם חושבים שפענוח לפי השערה זה דבר נכון.
מצטער שעברת חוויה לא טובה עם PT , אך לא כולם כאלה ואפילו הרוב בארץ די טובים, PT טוב, ידע לאבחן את המנגנון הפצוע גם בלי צילום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית