הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקלחות קפואות מבחינה מחקרית

בובו

משתמש מתחיל
284
79
נק' מוניטין:
123
284
79
אהלן חברה
לאחרונה יצא לי להחשף למלא ברו סיינס בנוגע למקלחות קרות (ברמת מי קרח) וגם סרטונים ביוטיוב וכו.
עכשיו תמיד עניין אותי חוץ מיולי עניין הבוסט שזה נותן לגוף מבחינת התעוררות (מנסיון) מה היתרונות ומה הסיכונים בדבר כזה.
היו פעמים שנכנסתי למים כאלה והרגשתי שאני חוטף שבץ עוד רגע חחח.

אהלן חברה
לאחרונה יצא לי להחשף למלא ברו סיינס בנוגע למקלחות קרות (ברמת מי קרח) וגם סרטונים ביוטיוב וכו.
עכשיו תמיד עניין אותי חוץ מיולי עניין הבוסט שזה נותן לגוף מבחינת התעוררות (מנסיון) מה היתרונות ומה הסיכונים בדבר כזה.
השפעה על מה אתה מחפש?

דומס? לא חד משמעי. - אימונים - נוגדי חמצון וטבילה במים קרים כאסטרטגיה להפחתת כאבי שרירים
פיטמות זקורות? 100% אימפקט.

• פותח/ת השרשור
אהלן חברה
שורה תחתונה,
לא רלוונטי לכלום מבחינה מחקרית.

קצת אירוני, אבל נראה כי מקלחות קרות תכופות מקושרות דווקא לעלייה מינורית במשקל ובאחוזי השומן בניגוד לירידה שהגיוני לחשוב בגלל האצה במטבוליזם, מסתבר שיש לגוף שלנו כל מני מנגנונים השרדותיים ש"מקדמים" צריכה קלורית גבוהה לטובת אגירת שומן אחרי חשיפה לקור.

זה בכל הנוגע למשקל ואחוזי שומן.
בנוגע לשריר - יש כאן אינטרקציות מורכבות, אין מספיק מידע מחקרי לקבוע משהו. וחקר של הנושא הזה הוא מורכב מאוד בגלל כמות גדולה של משתנים לאכוף, קשה להגיע למסקנות. שריר כן עוזר לגוף

תעשה מה שמרגיש לך נכון, אבל לא סביר שמקלחות קרות יקדמו אותך לטוב ולרע. גם אם ניקח את האחוז העליון של המגיבים מהמחקרים, התגובות של חשיפה לקור נוטות להיות מינוריות מאוד.

סיכונים: אין כל עוד אתה אדם בריא. היפותרמיה לא אופציה בחשיפה רצונית לקור.

שורה תחתונה,
לא רלוונטי לכלום מבחינה מחקרית.

קצת אירוני, אבל נראה כי מקלחות קרות תכופות מקושרות דווקא לעלייה מינורית במשקל ובאחוזי השומן בניגוד לירידה שהגיוני לחשוב בגלל האצה במטבוליזם, מסתבר שיש לגוף שלנו כל מני מנגנונים השרדותיים ש"מקדמים" צריכה קלורית גבוהה לטובת אגירת שומן אחרי חשיפה לקור.

זה בכל הנוגע למשקל ואחוזי שומן.
בנוגע לשריר - יש כאן אינטרקציות מורכבות, אין מספיק מידע מחקרי לקבוע משהו. וחקר של הנושא הזה הוא מורכב מאוד בגלל כמות גדולה של משתנים לאכוף, קשה להגיע למסקנות. שריר כן עוזר לגוף

תעשה מה שמרגיש לך נכון, אבל לא סביר שמקלחות קרות יקדמו אותך לטוב ולרע. גם אם ניקח את האחוז העליון של המגיבים מהמחקרים, התגובות של חשיפה לקור נוטות להיות מינוריות מאוד.

סיכונים: אין כל עוד אתה אדם בריא. היפותרמיה לא אופציה בחשיפה רצונית לקור.
wat

היפותרמיה זה לא דבר שקורה בדקה או שתיים, וזה לא דבר שאפשר לפספס או לגרום לו בטעות.
אם יש לך שליטה על הסיטואציה ועל עצמך ואתה בסיטואציה נורמלית שלא נכפתה עלייך (אתה לא תקוע על קרחון באוקיינוס), אתה לא יכול להביא את עצמך להיפותרמיה. בדיוק כמו שאתה לא יכול להרוג את עצמך בזה שתעצור את הנשימה. הרבה לפני שאפילו תתקרב לשם אתה תסבול מאוד ותעשה כל מה שאתה רק יכול כדי לצאת מזה . זה יצר השרדותי.
ולכן אם אתה שולט בסיטואציה ואדם בריא, אין לך אופציה לפגוע בעצמך בדרך הזאת וזה נדיר מאוד ברמה המחקרית וקורה עקב איבוד שליטה/בעיות בריאותיות נסתרות.

האמת, היפותרמיה נושא נחקר יותר מחשיפה לקור במקלחת. והמידע הזה מגיע דווקא מכיוון אחר ומפתיע של דמנציה. חלק גדול משמעותית מהרגיל של האנשים שסובלים מדמנציה נפגעים מהיפותרמיה גם בסיטואציות רגילות כמו סתם לשבת בבית, לכן עשו מחקרים רבים להבין איך ולמה. השורה התחתונה היא - הם יודעים לאזן את טמפרטורת הגוף בצורה תקינה ברמה הפיזית, אבל הם לא ידעו שקר להם. או שלא ידעו או הצליחו לטפל בזה שקר להם.

היפותרמיה זה לא דבר שקורה בדקה או שתיים, וזה לא דבר שאפשר לפספס או לגרום לו בטעות.
אם יש לך שליטה על הסיטואציה ועל עצמך ואתה בסיטואציה נורמלית שלא נכפתה עלייך (אתה לא תקוע על קרחון באוקיינוס), אתה לא יכול להביא את עצמך להיפותרמיה. בדיוק כמו שאתה לא יכול להרוג את עצמך בזה שתעצור את הנשימה. הרבה לפני שאפילו תתקרב לשם אתה תסבול מאוד ותעשה כל מה שאתה רק יכול כדי לצאת מזה . זה יצר השרדותי.
ולכן אם אתה שולט בסיטואציה ואדם בריא, אין לך אופציה לפגוע בעצמך בדרך הזאת וזה נדיר מאוד ברמה המחקרית וקורה עקב איבוד שליטה/בעיות בריאותיות נסתרות.

האמת, היפותרמיה נושא נחקר יותר מחשיפה לקור במקלחת. והמידע הזה מגיע דווקא מכיוון אחר ומפתיע של דמנציה. חלק גדול משמעותית מהרגיל של האנשים שסובלים מדמנציה נפגעים מהיפותרמיה גם בסיטואציות רגילות כמו סתם לשבת בבית, לכן עשו מחקרים רבים להבין איך ולמה. השורה התחתונה היא - הם יודעים לאזן את טמפרטורת הגוף בצורה תקינה ברמה הפיזית, אבל הם לא ידעו שקר להם. או שלא ידעו או הצליחו לטפל בזה שקר להם.
חח אח תסלח לי אבל אתה מדבר שטויות. אני מכיר אישית שני חברים שכל אחד מהם בנפרד חטף היפוטרמיה, ולא נכפה עליהם שום דבר.

חח אח תסלח לי אבל אתה מדבר שטויות. אני מכיר אישית שני חברים שכל אחד מהם בנפרד חטף היפוטרמיה, ולא נכפה עליהם שום דבר.
אחלה. החתול של הכלב שלי קפץ לשלולית חורף וקיבל היפותרמיה.
ככה חוויות בסגנון נשמעות ^

מילא זה היית אתה - הייתי יכול להתייחס לזה כחוויה סובייקטיבית. אבל זה לא אתה.

פותח השאלה ביקש דברים מחקריים - אז מחקרית מדובר במקרים נדירים מאוד שלרוב נגרמים מאיבוד שליטה על הסיטואציה או בעיות בריאותיות/נפשיות נסתרות/שימוש בחומרים משני תודעה.

בנימה אישית אני מבין את המחקרים וגם מבין מי שלא מאמין להם, ואני כן חוויתי היפותרמיה בחיי מ"פעולות רצוניות" אבל שורה תחתונה איבדתי שליטה ולכן הגעתי לשם, לא חתרתי להגיע לשם. (רמז - ריצה בגשם ב-4 מעלות זה אחלה דבר עד שאתה מעקם קרסול, לא יכול לרוץ, ונתקע בקור. סיימתי בבילנסון)

מניסיון לנסות מקלחות קרות לתקופה יעשה לך רק טוב, אתה לא חייב לשים את המים על הכי קר שאפשר, אבל שיהיה מספיק קר כדי שהגוף יקבל את ההלם בהתחלה כשאתה נחשף למים. מבחינה פיזית ומנטלית הרגשתי הרבה יתרונות לזה.

מניסיון זה משפר את העמידות לקור , מגביר תיאבון, משפר את איכות השינה .
קשה מאד לבצע כשאתה בחוסר שינה או לא אוכל טוב

לי אישית זה עוזר מבחינה מנטלית, כי אתה מכניס את עצמך לסוג של אתגר שאתה גם לא חייב לבצע, זאת אומרת שמן הסתם שיהיה נעים יותר לעשות מקלחת חמה מקרה.

אין ספק שזה מחשל, מעבר לזה לא מכיר שזה עוזר בדברים אחרים, גם לא מחקרית.

יש מחקרים על היתרונות של זה, אם אני לא טועה בכל מיני הקשרים של פוקוס / התעוררות / מערכת חיסונית ועוד, פשוט צריך לחפש. לא חושב שיש משהו שקשור לבניית שריר ספציפית
acute cold exposure

על הבוקר זה אחלה, למי שרוצה להתעורר מהר לפני הקפה, כיף זה לא
עכשיו כשאני חושב על זה, אולי שווה לנסות להרביץ מקלחת כזאת לפני אימון (ואז לעשות חימום קל)
יש לי תחושה שזה לוקח כל preworkout שקיים במלאי.

לא יודע כמה זה אמין: ראיתי ראיון עם רופא ספורט שטען שמקלחות קרות נותנות תוצאה שלילית כי באימון אתה יוצר מיקרו קרעים בשריר והוא נכנס לתהליך דלקתי ומנסה לרפא את עצמו כמו כל דלקת עם חימום מקומי. כשאתה מקרר את הגוף אתה מאריך/מעכב את משך הריפוי העצמי
השקעתי עבורכם ומצאתי את הכתבה:

כשאתה מקרר את הגוף אתה מאריך/מעכב את משך הריפוי העצמי

השאלה היא עד כמה זה משמעותי לרקמה כמו שריר שצריך לגדול, אם מישהו באמת מדד או חקר את זה
ועד כמה זה רלוונטי למקלחות קרות (לא צפיתי, מניח שהכוונה של הרופא היא שאם נפצעת אז לא מומלץ להצמיד לאיזור קרח כל היום)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית