קז'ישטוף ויירביצקי מושך 502.5 ק"ג

למה? קשור להוק? או לסומו?

רגע אתה אומר לי שכל השיאים בארץ זה עם מוט דדליפט? ולא רגיל?
סומו קשה בניתוק, הוק קשה יותר על מוט עבה.
סומו מרוויח הרבה יותר ממוט מתעגל, והוק מרוויח הרבה יותר ממוט דק.

לא כל שיאי הארץ, מה שנעשה בירושלים ב2019 היה במוט קשיח.

מה שנעשה אצל אולג בראשון לציון, ואצל יניב נעשו במוט גמיש.

אני זוכר לפחות 3 מושכי הוק סומו שהגיעו ל300. ואין לי עניין לזלזל באף אחד, הם עבדו קשה על ההישגים שלהם. אני רק מציין את העובדה שעם מוט קשיח נראה תמונה אחרת.
סיבה מסוימת בגללה אתה מרגיש צורך לשבח את עצמך על חשבון אחרים?
אפשר גם לדבר בפרטי אם תרצה, דיסקרטיות מובטחת.
עניתי למישהו ששאל אם לבטל את השיא שלי שמשכתי עם מוט ספגטי, יצא קצת משבח שאני חושב שעדיין יהיה לי מעל 300, ולמתחרים שלי שקרובים אלי לא יהיה.
א) אני מוכן למצוא בארץ לפחות 5 אנשים בארץ שימשכו מעל 300 בתנאים שלך וכנראה שגם יותר ממך. אפשר גם לעשות את זה מעניין, על כל אחד שימשוך מעל 300 תשלם לי 500 שקל. על כל אחד שימשוך פחות אני אשלם לך 500 שקל
זה מה זה לא קשור.
גרשון יריצובר משך 315 אני חושב בתחרות ב2019 במוט קשיח (טבעי), אני יודע שיש מושכים חזקים מאוד בארץ, אני לא מבין למה נעלבת בשם כל מושכי הדדליפט.

טענתי שספציפית מושכי ההוק סומו בארץ שנמצאים בדיוק ב300 ק"ג לא יצליחו למשוך משקל זהה עם מוט קשיח.
ואם תרצה לתת לי 500 ש"ח על כל אחד מהם, אני פתוח לעניין.

אני לא מזלזל בהם, אני מדבר על האבסורדיות של הציוד החדש שמפרגנת רק לקבוצה מסוימת של מתחרי הפאוורליפטינג.
מעבר לזה, אני בעד שנפסיק לבלבל את המוח על 'בלה בלה הוא משך במוט גמיש ואני לא'.
'הוא עושה בשרוולים לוחצים מאוד ואני בלי שרוולים'. ועוד כל מני בלבולי מוח כאלה ואחרים.
פרסמו פה Feat of strength שנראו מעט מאוד ממנו או כאלה שמתקרבים אליו. כל הרעשי רקע מסביב מגוחכים.
אני בעד שתפסיק לקחת דברים אישית, כמו שזה לא הולך לקרות, מסופקני שיפסיקו לומר את האמת על חוסר אחידות חוקים, ואיך תנאים מסוימים מרשימים יותר מאחרים.

נערך לאחרונה:
והוק מרוויח הרבה יותר ממוט דק
זניח מאוד, אין הבדל כמעט אחרי תרגול קל.
משכתי הוק גם עם מוטות סקוואט 25-32 קילו...

אם כבר מוט דדליפט בעל חספוס יותר אגריסיבי לעומת פאוורבאר וגורם לקרעים(אצלי תמיד), אני אישית אוהב מוטות וויטליפטינג לדדליפט (מתאמן עם אלייקו ווייטליפטינג באר).

ציוד שונה הוא שונה
גם ביתרונות וגם בחסרונות וגם בביטוי אינדיבידואלי של אותן תכונות אצל כל ספורטאי, האחד מאוד אקספלוסיבי ומוט דדליפט יפריע לו באיזון והשני הוא מאוד יציב ומוט דדליפט רק יעזור לו וכו' וכו'
וכנ"ל מוט סקוואט לאחד יעזור העובי והיציבות ולאחר יפריע השינוי מרכז מסה בגלל עובי המוט וכו' וכו'
לגבי סומו מסכים שמוט גמיש עוזר כי העקומת העמסה נקרא לזה כזה באופן יחסי לכל הטווח תנועה שקצר יותר היא הרבה יותר הדרגתית, אבל גם הבחור בסרטון וגם בלקין וגם גאמל מושכים 900 פאונד ואף לחזרות...
בפני שמי שההשגים האלו מרים לו היתרונות נראים עצומים יותר ממה שהם במציאות ובפני מי שההשגים האלה מתוקים לו היתרונות נראים קטנים יותר ממה שהם במציאות, כנ"ל לגבי כל דיון על כל פקטור בתחום...

קצת עצוב שאני צריך להסביר את זה אבל אתה מבין שאפשר לייצר מוט שמתעקם גם ב20 קילו כן?

היום אי אפשר לדעת כל בחור שני לוקח קריאטין
מוט בקוטר 27ממ באורך 2.20מ במסה של 20.00קג ש"יתעקם" עם 20 קילו.

מטלה קשה
לייצור תעשייתי

לי לא הפריע. במיוחד אם אתה מוציא מהמוט אלסטיות לפני שאתה נותן את המכה
אני סופר אקספוליסיבי, ברמה שאני יכול לעשות 300+ כמו לקום מהכיסא בלי משקל ואז להיכשל עם 20-30 יותר ובקושי להזיז.
אז לי מאוד מפריע.

(יש עוד הרבה בעיות עם להיות סופר אקספוליסיבי, אני נשרף יותר מהר, קשה יותר להתגבר על בלתמ"ים טכניים וכו').

כל אחד והדייסה שלו, זה למה אני לא מאמין בלהיטפל לפרטים הקטנים אצל כל שיא.
מוט, סומו קלאסי, משקל גוף, אחוז שומן, צבע עיניים.

פעם חשבו שכדי למשוך 800+ אפילו סומו צריך חליפת סינגל פליי, כפות ידיים בגודל של עזה ולשקול 140 ומעלה.
ותראה איפה אנחנו היום...
כל אחד שיחשוב על הפרמטרים האינדיבידואלים שלו שהוא צריך לשפר במקום ההשוואות המיותרות, אם כי כל דיון הוא מבורך כי הוא מפעיל את הראש אפילו אם זה דיון מיותר, להתדיין זה כמו להזדיין...תמיד בא בסבבה

כל אחד שיחשוב על הפרמטרים האינדיבידואלים שלו שהוא צריך לשפר במקום ההשוואות המיותרות
אני זה שדיבר על המוט ראשון, והדגשתי שזה לא טענה לספורטאי אלא לכללים. הבעיה שלי עם המוט הזה זה פשוט הקיצור טווח תנועה, זה הכל.

אני זה שדיבר על המוט ראשון, והדגשתי שזה לא טענה לספורטאי אלא לכללים. הבעיה שלי עם המוט הזה זה פשוט הקיצור טווח תנועה, זה הכל.
ברמות כאלה של 500 קילו אכן המוט מתעקם הרבה יותר. וכנראה שבסומו מעט יותר מאשר קלאסי בגלל שכפות הידיים נמצאות מעט פנימה במוט.
עם זאת הנה הטענות למה מוט דדליפט הוא לא דבר רע:
27 מ"מ מאפשר לאנשים אחיזה טובה יותר וכשהמשקלים נהים כבדים זה הופך להיות גורם מגביל לכל כך הרבה מתחרים.
הגמישות של המוט מאפשרת לך למשוך יותר טוב את הסלאק מהמוט ולייצר פוזיציה טובה יותר לסט אפ. לגבי הטענה שהמוט גמיש מדי אז זה מקטין טווח תנועה - זה נכון ל500 קילו בסומו, אבל אם תסתכל על מוט דדליפט עם פלטות דקות במשקלים שרובינו עושים - מתחת ל300 הגמישות לא גדולה בכלל. הנה למשל מליק דרטין עם 285 בסומו:
upload_2022-4-29_2-38-57.png

כמו כן מוט דדליפט הוא יותר ארוך ועם collars גדולים יותר. זאת כדי שאם מישהו מושך סומו נוכל להגדיל את המרחק של הרגליים שלו מהפלטות. בIPF יצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים מתחרים שהפילו את המוט על הרגל שלהם כי משכו סומו והמרחק מהפלטות בפוואר בר קטן מדי (קנדיטו למשל).

27 מ"מ מאפשר לאנשים אחיזה טובה יותר וכשהמשקלים נהים כבדים זה הופך להיות גורם מגביל לכל כך הרבה מתחרים
בגלל זה מעניין אותי אם יש מוט 27 סטיף. לדעתי זה יהיה המוט דדליפט האידיאלי למתנגדי וויפ.
הגמישות של המוט מאפשרת לך למשוך יותר טוב את הסלאק מהמוט ולייצר פוזיציה טובה יותר לסט אפ
אבל מפריע לי שזה כי המשקל כבד לך רק במנח גבוה יותר. ברור לי שלא בגלל הגובה הספציפי שזה קורה זה קורה, אבל מפריע לי שכתוצאה מזה יוצא שמשכת איזה 2 סמ בלי משקל.
לגבי הטענה שהמוט גמיש מדי אז זה מקטין טווח תנועה - זה נכון ל500 קילו בסומו, אבל אם תסתכל על מוט דדליפט עם פלטות דקות במשקלים שרובינו עושים - מתחת ל300 הגמישות לא גדולה בכלל. הנה למשל מליק דרטין עם 285 בסומו:
מסכים שזה לא קיצוני בכלל במשקלים האלה, אבל יש לי שתי טענות לגביי זה:
1. למרות שזה בקטנה, זה עדיין קיים, וזה קצת מפריע לי (אני פרפקציוניסט לצערי). אני חושב בעיקר לאנשים שמרימים 1RM אמיתי שכל סנטימטר חשוב, אם הנקודת חולשה שלהם זה בניתוק אז זה יתרון, איך שלא תסתכל על זה. ואומנם זה לא קיצוני, אבל גם הגובה שמתחילים ממנו בדרך כלל דפיסיט הוא לא קיצוני, ועדיין זה תרגיל אחר.
2. באמת אני לא חושב שיש הרבה תלונות כאלה כשצופים במשקלים "נמוכים" של 300- קילו. פשוט מה שמעניין באמת זה ה400+, ושם זה כבר נראה מגוחך.
כמו כן מוט דדליפט הוא יותר ארוך ועם collars גדולים יותר. זאת כדי שאם מישהו מושך סומו נוכל להגדיל את המרחק של הרגליים שלו מהפלטות
הבעיה שזה מאפשר עמידות סומו מוגזמות... אבל זה כבר לדיון אחר...
בIPF יצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים מתחרים שהפילו את המוט על הרגל שלהם כי משכו סומו והמרחק מהפלטות בפוואר בר קטן מדי (קנדיטו למשל).
מסקנה - צריך לאסור סומו, רק בשביל הביטחון של המתחרים כמובן:s49:
סתם חח, זאת בעיה, אבל זה לדעתי הרע במיעוטו.

רק שיהיה ברור יניב, אין לי שום דבר רע נגד ההחלטה שלכם להביא מוט גמיש לתחרויות שלכם. להפך, אני מעריץ אותכם על זה שאתם מנסים להביא את התחרויות בארץ לרמה עולמית. הבעיה שלי היא לא איתכם, אלא עם מי שמראש הכניס את הוויפ לעולם הפאוורליפטינג, ועם מי שמייצר מוטות מוגזמים יותר עם הזמן, ועם מי שמעודד ברמה העולמית להשתמש במוטות כאלה. ברור לי שתחרויות בישראל הקטנה לא יהיו מה שיכריע את גורל הענף בעולם, ושאתם בסך הכל נותנים למתחרים שלכם תנאים שווים לשיאי עולם.

זהו, פרקתי

בגלל זה מעניין אותי אם יש מוט 27 סטיף. לדעתי זה יהיה המוט דדליפט האידיאלי למתנגדי וויפ.

אבל מפריע לי שזה כי המשקל כבד לך רק במנח גבוה יותר. ברור לי שלא בגלל הגובה הספציפי שזה קורה זה קורה, אבל מפריע לי שכתוצאה מזה יוצא שמשכת איזה 2 סמ בלי משקל.

מסכים שזה לא קיצוני בכלל במשקלים האלה, אבל יש לי שתי טענות לגביי זה:
1. למרות שזה בקטנה, זה עדיין קיים, וזה קצת מפריע לי (אני פרפקציוניסט לצערי). אני חושב בעיקר לאנשים שמרימים 1RM אמיתי שכל סנטימטר חשוב, אם הנקודת חולשה שלהם זה בניתוק אז זה יתרון, איך שלא תסתכל על זה. ואומנם זה לא קיצוני, אבל גם הגובה שמתחילים ממנו בדרך כלל דפיסיט הוא לא קיצוני, ועדיין זה תרגיל אחר.
2. באמת אני לא חושב שיש הרבה תלונות כאלה כשצופים במשקלים "נמוכים" של 300- קילו. פשוט מה שמעניין באמת זה ה400+, ושם זה כבר נראה מגוחך.

הבעיה שזה מאפשר עמידות סומו מוגזמות... אבל זה כבר לדיון אחר...

מסקנה - צריך לאסור סומו, רק בשביל הביטחון של המתחרים כמובן:s49:
סתם חח, זאת בעיה, אבל זה לדעתי הרע במיעוטו.

רק שיהיה ברור יניב, אין לי שום דבר רע נגד ההחלטה שלכם להביא מוט גמיש לתחרויות שלכם. להפך, אני מעריץ אותכם על זה שאתם מנסים להביא את התחרויות בארץ לרמה עולמית. הבעיה שלי היא לא איתכם, אלא עם מי שמראש הכניס את הוויפ לעולם הפאוורליפטינג, ועם מי שמייצר מוטות מוגזמים יותר עם הזמן, ועם מי שמעודד ברמה העולמית להשתמש במוטות כאלה. ברור לי שתחרויות בישראל הקטנה לא יהיו מה שיכריע את גורל הענף בעולם, ושאתם בסך הכל נותנים למתחרים שלכם תנאים שווים לשיאי עולם.

זהו, פרקתי
גמישות המוט נקבעת על ידי הקוטר שלו והמרחק של הפלטות ממרכז המוט. עד כמה שידוע לי אין איך לייצר מוט 29 מ''מ שיהיה קשיח.
אם אנחנו מתלוננים על 2 ס''מ בטווח התנועה למה אנחנו בכלל מושכים מגובה 22.5 ס''מ מהרצפה. למה שלא נמשוך בתחרויות על הגבהה של 10 ס''מ למשל כדי להוסיף טווח תנועה? הרי ה22.5 ס''מ הזה נקבעו פשוט מהרדיוס של הפלטות ולא שום דבר אחר.
לגבי מאפשר לעמוד בסומו מוגזם - אף פעם לא ראיתי מישהו שנופלות לו הפלטות על הרגליים במוט דדליפט - עמידה רחבה יותר לא תיתן לך תוצאה טובה יותר בסומו לרוב.

אני חושב שהרוב המוחלט של השיפור שמוט דדליפט נותן לך מזכיר חגורה. זה עוזר לך להוציא ממך יותר כח אבל לא נותן לך לכשלעצמו (שפה זה לא לגמרי מדוייק כי יש את ה2 ס''מ האלה) אבל אני טוען שרוב השיפור במשקלים של מתחת ל400 מגיעים הרבה יותר משאר היתרונות שציינתי קודם - גריפ יותר טוב ואפשרות לייצר סט אפ יותר טוב.

גמישות המוט נקבעת על ידי הקוטר שלו והמרחק של הפלטות ממרכז המוט
ומה עם הPSI, זה לא משפיע?
כמה שידוע לי אין איך לייצר מוט 27 מ''מ שיהיה קשיח
חבל מאוד
אם אנחנו מתלוננים על 2 ס''מ בטווח התנועה למה אנחנו בכלל מושכים מגובה 22.5 ס''מ מהרצפה. למה שלא נמשוך בתחרויות על הגבהה של 10 ס''מ למשל כדי להוסיף טווח תנועה? הרי ה22.5 ס''מ הזה נקבעו פשוט מהרדיוס של הפלטות ולא שום דבר אחר.
מאיפה מתחילים זה לא משנה לדעתי. מה שקבעו בהתחלה היה יכול להיות כל דבר, ובחרו את זה, זה רנדומלי לחלוטין ולא אכפת לי. אבל אם כבר הלכנו על הגובה הזה, בוא נהיה אמיתיים ונמשוך כבר מהגובה הזה.
עמידה רחבה יותר לא תיתן לך תוצאה טובה יותר בסומו לרוב
אני לא יודע אם יש יותר מידי כאלה שנותנים את הרגליים עד הסוף, אבל סומו קיצוני פשוט גורם לטווח תנועה מגוחך. בדיוק כמו בבנץ שהגבילו את המרחק אחיזה לקטן יותר מהמוט עצמו, גם בדדליפט לדעתי כדאי להגביל את הטווח. ככה גם אנשים שבנויים יותר לסומו יוכלו למשוך בטווח נורמלי וגם מתנגדי סומו לא יוכלו לבכות על טווח תנועה (בצדק או לא בצדק). אבל זה לא פרקטי תכלס, סתם רעיון שהיה לי ושאני יודע שלא יצא ממנו כלום.
אני חושב שהרוב המוחלט של השיפור שמוט דדליפט נותן לך מזכיר חגורה
דווקא חוץ מהטווח תנועה החסר אני חושב שזה נכון להשתמש במוט דק יחסית ומחוספס. ואם אני הייתי קובע את החוקים הייתי מחליט שבRAW לגמרי אין חגורה, אלא רק עם סקוואט עם רצועות. אבל להיכנס גם לשניהם נראה לי יותר מידי לבוקר אחד.

ומה עם הPSI, זה לא משפיע?

חבל מאוד

מאיפה מתחילים זה לא משנה לדעתי. מה שקבעו בהתחלה היה יכול להיות כל דבר, ובחרו את זה, זה רנדומלי לחלוטין ולא אכפת לי. אבל אם כבר הלכנו על הגובה הזה, בוא נהיה אמיתיים ונמשוך כבר מהגובה הזה.

אני לא יודע אם יש יותר מידי כאלה שנותנים את הרגליים עד הסוף, אבל סומו קיצוני פשוט גורם לטווח תנועה מגוחך. בדיוק כמו בבנץ שהגבילו את המרחק אחיזה לקטן יותר מהמוט עצמו, גם בדדליפט לדעתי כדאי להגביל את הטווח. ככה גם אנשים שבנויים יותר לסומו יוכלו למשוך בטווח נורמלי וגם מתנגדי סומו לא יוכלו לבכות על טווח תנועה (בצדק או לא בצדק). אבל זה לא פרקטי תכלס, סתם רעיון שהיה לי ושאני יודע שלא יצא ממנו כלום.

דווקא חוץ מהטווח תנועה החסר אני חושב שזה נכון להשתמש במוט דק יחסית ומחוספס. ואם אני הייתי קובע את החוקים הייתי מחליט שבRAW לגמרי אין חגורה, אלא רק עם סקוואט עם רצועות. אבל להיכנס גם לשניהם נראה לי יותר מידי לבוקר אחד.
PSI כשהוא מיל190k כבר לא יעשה הבדל ממש.
באותה מידה אפשר להגיד שבחרנו את הגובה הזה עם משיכת הסלאק הזאת. אז מה ההבדל? אגב במוטות של פעם המוטות לא היו קשיחים כל כך כמו פוואר בר. מוט wl עם באמפרים למשל במשקלים של 200+ גמיש כמו טקסס אם לא יותר. זה לא נכון להגיד שזה מה שהיה בהתחלה.

לגבי רוחב העמידה - אם לעמוד הכי רחב שאפשר היה נותן לך להרים יותר אתה לא חושב שהיית רואה אנשים כמו קריסטוף מנצלים את זה?

לגבי חגורה - אם אתה חושב שלהשתמש בחגורה זה לא רואו זה כבר באמת בעיה שלא נגשר עליה פה, אבל הסיבה הפשוטה שחגורה היא עדיין רואו זה שהיא לא מחוברת לאף מפרק שאחראי על תנועה - היא עוזרת לך לייצר כיווץ חזק יותר של הבטן והגב בעזרת השרירים שלך, בניגוד לשרוולים/רצועות ברכיים שמשמשות כמו קפיץ וממש לוקחות בעצמן את חלק מהעומס. אם כבר להוריד מההגדרה של רואו את שרוולי הברכיים, או לפחות להגביל בצורה משמעותית את כמה שהן יכולות להיות צמודות על הברך.

אז לסכם - הגמישות של המוט היא תוצר לוואי של תנאים שנכונים יותר למוט שמשמש לדדליפט, אבל כל עוד היא נשארת אחידה (למשל, אם לא מתחילים ללכת למוטות כמו הmeme bar של קאבוקי) אין שום סיבה שלא כולם ימשכו על מוט כזה.

קצת עצוב שאני צריך להסביר את זה אבל אתה מבין שאפשר לייצר מוט שמתעקם גם ב20 קילו כן?

היום אי אפשר לדעת כל בחור שני לוקח קריאטין
הא, אם זה רק קריאטין זה סבבה. חשבתי הוא לוקח אבקות חלבון...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית