איך אתה אוהב להרוס לי
בדיוק באתי לפתוח אשכול עם תמונה שלי (מהצייר) עושה 505 קילו עם מוט שמתעקם כל כך שכל ה500 קילו נשאר על הרצפה
חמוד חושב תצליח לעקם את המוט
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איך אתה אוהב להרוס לי
בדיוק באתי לפתוח אשכול עם תמונה שלי (מהצייר) עושה 505 קילו עם מוט שמתעקם כל כך שכל ה500 קילו נשאר על הרצפה
סומו קשה בניתוק, הוק קשה יותר על מוט עבה.למה? קשור להוק? או לסומו?
רגע אתה אומר לי שכל השיאים בארץ זה עם מוט דדליפט? ולא רגיל?
עניתי למישהו ששאל אם לבטל את השיא שלי שמשכתי עם מוט ספגטי, יצא קצת משבח שאני חושב שעדיין יהיה לי מעל 300, ולמתחרים שלי שקרובים אלי לא יהיה.סיבה מסוימת בגללה אתה מרגיש צורך לשבח את עצמך על חשבון אחרים?
אפשר גם לדבר בפרטי אם תרצה, דיסקרטיות מובטחת.
זה מה זה לא קשור.א) אני מוכן למצוא בארץ לפחות 5 אנשים בארץ שימשכו מעל 300 בתנאים שלך וכנראה שגם יותר ממך. אפשר גם לעשות את זה מעניין, על כל אחד שימשוך מעל 300 תשלם לי 500 שקל. על כל אחד שימשוך פחות אני אשלם לך 500 שקל
אני בעד שתפסיק לקחת דברים אישית, כמו שזה לא הולך לקרות, מסופקני שיפסיקו לומר את האמת על חוסר אחידות חוקים, ואיך תנאים מסוימים מרשימים יותר מאחרים.מעבר לזה, אני בעד שנפסיק לבלבל את המוח על 'בלה בלה הוא משך במוט גמיש ואני לא'.
'הוא עושה בשרוולים לוחצים מאוד ואני בלי שרוולים'. ועוד כל מני בלבולי מוח כאלה ואחרים.
פרסמו פה Feat of strength שנראו מעט מאוד ממנו או כאלה שמתקרבים אליו. כל הרעשי רקע מסביב מגוחכים.
אני חושב שאתה האחרון שיכול לכתוב משפט כזה ☝️לקחת דברים אישית
👏אני חושב שאתה האחרון שיכול לכתוב משפט כזה ☝️
זניח מאוד, אין הבדל כמעט אחרי תרגול קל.והוק מרוויח הרבה יותר ממוט דק
קצת עצוב שאני צריך להסביר את זה אבל אתה מבין שאפשר לייצר מוט שמתעקם גם ב20 קילו כן?חמוד חושב תצליח לעקם את המוט
היום אי אפשר לדעת כל בחור שני לוקח קריאטיןטבעי?
קצת עצוב שאני צריך להסביר את זה אבל אתה מבין שאפשר לייצר מוט שמתעקם גם ב20 קילו כן?
מוט בקוטר 27ממ באורך 2.20מ במסה של 20.00קג ש"יתעקם" עם 20 קילו.קצת עצוב שאני צריך להסביר את זה אבל אתה מבין שאפשר לייצר מוט שמתעקם גם ב20 קילו כן?
היום אי אפשר לדעת כל בחור שני לוקח קריאטין
מה הבעיה? תיצור מוט שעשוי מפסטהמוט בקוטר 27ממ באורך 2.20מ במסה של 20.00קג ש"יתעקם" עם 20 קילו.
מטלה קשה
לייצור תעשייתי
לי לא הפריע. במיוחד אם אתה מוציא מהמוט אלסטיות לפני שאתה נותן את המכהאקספלוסיבי ומוט דדליפט יפריע לו באיזון
אני סופר אקספוליסיבי, ברמה שאני יכול לעשות 300+ כמו לקום מהכיסא בלי משקל ואז להיכשל עם 20-30 יותר ובקושי להזיז.לי לא הפריע. במיוחד אם אתה מוציא מהמוט אלסטיות לפני שאתה נותן את המכה
אני זה שדיבר על המוט ראשון, והדגשתי שזה לא טענה לספורטאי אלא לכללים. הבעיה שלי עם המוט הזה זה פשוט הקיצור טווח תנועה, זה הכל.כל אחד שיחשוב על הפרמטרים האינדיבידואלים שלו שהוא צריך לשפר במקום ההשוואות המיותרות
ברמות כאלה של 500 קילו אכן המוט מתעקם הרבה יותר. וכנראה שבסומו מעט יותר מאשר קלאסי בגלל שכפות הידיים נמצאות מעט פנימה במוט.אני זה שדיבר על המוט ראשון, והדגשתי שזה לא טענה לספורטאי אלא לכללים. הבעיה שלי עם המוט הזה זה פשוט הקיצור טווח תנועה, זה הכל.
בגלל זה מעניין אותי אם יש מוט 27 סטיף. לדעתי זה יהיה המוט דדליפט האידיאלי למתנגדי וויפ.27 מ"מ מאפשר לאנשים אחיזה טובה יותר וכשהמשקלים נהים כבדים זה הופך להיות גורם מגביל לכל כך הרבה מתחרים
אבל מפריע לי שזה כי המשקל כבד לך רק במנח גבוה יותר. ברור לי שלא בגלל הגובה הספציפי שזה קורה זה קורה, אבל מפריע לי שכתוצאה מזה יוצא שמשכת איזה 2 סמ בלי משקל.הגמישות של המוט מאפשרת לך למשוך יותר טוב את הסלאק מהמוט ולייצר פוזיציה טובה יותר לסט אפ
מסכים שזה לא קיצוני בכלל במשקלים האלה, אבל יש לי שתי טענות לגביי זה:לגבי הטענה שהמוט גמיש מדי אז זה מקטין טווח תנועה - זה נכון ל500 קילו בסומו, אבל אם תסתכל על מוט דדליפט עם פלטות דקות במשקלים שרובינו עושים - מתחת ל300 הגמישות לא גדולה בכלל. הנה למשל מליק דרטין עם 285 בסומו:
הבעיה שזה מאפשר עמידות סומו מוגזמות... אבל זה כבר לדיון אחר...כמו כן מוט דדליפט הוא יותר ארוך ועם collars גדולים יותר. זאת כדי שאם מישהו מושך סומו נוכל להגדיל את המרחק של הרגליים שלו מהפלטות
מסקנה - צריך לאסור סומו, רק בשביל הביטחון של המתחרים כמובן:s49:בIPF יצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים מתחרים שהפילו את המוט על הרגל שלהם כי משכו סומו והמרחק מהפלטות בפוואר בר קטן מדי (קנדיטו למשל).
גמישות המוט נקבעת על ידי הקוטר שלו והמרחק של הפלטות ממרכז המוט. עד כמה שידוע לי אין איך לייצר מוט 29 מ''מ שיהיה קשיח.בגלל זה מעניין אותי אם יש מוט 27 סטיף. לדעתי זה יהיה המוט דדליפט האידיאלי למתנגדי וויפ.
אבל מפריע לי שזה כי המשקל כבד לך רק במנח גבוה יותר. ברור לי שלא בגלל הגובה הספציפי שזה קורה זה קורה, אבל מפריע לי שכתוצאה מזה יוצא שמשכת איזה 2 סמ בלי משקל.
מסכים שזה לא קיצוני בכלל במשקלים האלה, אבל יש לי שתי טענות לגביי זה:
1. למרות שזה בקטנה, זה עדיין קיים, וזה קצת מפריע לי (אני פרפקציוניסט לצערי). אני חושב בעיקר לאנשים שמרימים 1RM אמיתי שכל סנטימטר חשוב, אם הנקודת חולשה שלהם זה בניתוק אז זה יתרון, איך שלא תסתכל על זה. ואומנם זה לא קיצוני, אבל גם הגובה שמתחילים ממנו בדרך כלל דפיסיט הוא לא קיצוני, ועדיין זה תרגיל אחר.
2. באמת אני לא חושב שיש הרבה תלונות כאלה כשצופים במשקלים "נמוכים" של 300- קילו. פשוט מה שמעניין באמת זה ה400+, ושם זה כבר נראה מגוחך.
הבעיה שזה מאפשר עמידות סומו מוגזמות... אבל זה כבר לדיון אחר...
מסקנה - צריך לאסור סומו, רק בשביל הביטחון של המתחרים כמובן:s49:
סתם חח, זאת בעיה, אבל זה לדעתי הרע במיעוטו.
רק שיהיה ברור יניב, אין לי שום דבר רע נגד ההחלטה שלכם להביא מוט גמיש לתחרויות שלכם. להפך, אני מעריץ אותכם על זה שאתם מנסים להביא את התחרויות בארץ לרמה עולמית. הבעיה שלי היא לא איתכם, אלא עם מי שמראש הכניס את הוויפ לעולם הפאוורליפטינג, ועם מי שמייצר מוטות מוגזמים יותר עם הזמן, ועם מי שמעודד ברמה העולמית להשתמש במוטות כאלה. ברור לי שתחרויות בישראל הקטנה לא יהיו מה שיכריע את גורל הענף בעולם, ושאתם בסך הכל נותנים למתחרים שלכם תנאים שווים לשיאי עולם.
זהו, פרקתי
ומה עם הPSI, זה לא משפיע?גמישות המוט נקבעת על ידי הקוטר שלו והמרחק של הפלטות ממרכז המוט
חבל מאודכמה שידוע לי אין איך לייצר מוט 27 מ''מ שיהיה קשיח
מאיפה מתחילים זה לא משנה לדעתי. מה שקבעו בהתחלה היה יכול להיות כל דבר, ובחרו את זה, זה רנדומלי לחלוטין ולא אכפת לי. אבל אם כבר הלכנו על הגובה הזה, בוא נהיה אמיתיים ונמשוך כבר מהגובה הזה.אם אנחנו מתלוננים על 2 ס''מ בטווח התנועה למה אנחנו בכלל מושכים מגובה 22.5 ס''מ מהרצפה. למה שלא נמשוך בתחרויות על הגבהה של 10 ס''מ למשל כדי להוסיף טווח תנועה? הרי ה22.5 ס''מ הזה נקבעו פשוט מהרדיוס של הפלטות ולא שום דבר אחר.
אני לא יודע אם יש יותר מידי כאלה שנותנים את הרגליים עד הסוף, אבל סומו קיצוני פשוט גורם לטווח תנועה מגוחך. בדיוק כמו בבנץ שהגבילו את המרחק אחיזה לקטן יותר מהמוט עצמו, גם בדדליפט לדעתי כדאי להגביל את הטווח. ככה גם אנשים שבנויים יותר לסומו יוכלו למשוך בטווח נורמלי וגם מתנגדי סומו לא יוכלו לבכות על טווח תנועה (בצדק או לא בצדק). אבל זה לא פרקטי תכלס, סתם רעיון שהיה לי ושאני יודע שלא יצא ממנו כלום.עמידה רחבה יותר לא תיתן לך תוצאה טובה יותר בסומו לרוב
דווקא חוץ מהטווח תנועה החסר אני חושב שזה נכון להשתמש במוט דק יחסית ומחוספס. ואם אני הייתי קובע את החוקים הייתי מחליט שבRAW לגמרי אין חגורה, אלא רק עם סקוואט עם רצועות. אבל להיכנס גם לשניהם נראה לי יותר מידי לבוקר אחד.אני חושב שהרוב המוחלט של השיפור שמוט דדליפט נותן לך מזכיר חגורה
PSI כשהוא מיל190k כבר לא יעשה הבדל ממש.ומה עם הPSI, זה לא משפיע?
חבל מאוד
מאיפה מתחילים זה לא משנה לדעתי. מה שקבעו בהתחלה היה יכול להיות כל דבר, ובחרו את זה, זה רנדומלי לחלוטין ולא אכפת לי. אבל אם כבר הלכנו על הגובה הזה, בוא נהיה אמיתיים ונמשוך כבר מהגובה הזה.
אני לא יודע אם יש יותר מידי כאלה שנותנים את הרגליים עד הסוף, אבל סומו קיצוני פשוט גורם לטווח תנועה מגוחך. בדיוק כמו בבנץ שהגבילו את המרחק אחיזה לקטן יותר מהמוט עצמו, גם בדדליפט לדעתי כדאי להגביל את הטווח. ככה גם אנשים שבנויים יותר לסומו יוכלו למשוך בטווח נורמלי וגם מתנגדי סומו לא יוכלו לבכות על טווח תנועה (בצדק או לא בצדק). אבל זה לא פרקטי תכלס, סתם רעיון שהיה לי ושאני יודע שלא יצא ממנו כלום.
דווקא חוץ מהטווח תנועה החסר אני חושב שזה נכון להשתמש במוט דק יחסית ומחוספס. ואם אני הייתי קובע את החוקים הייתי מחליט שבRAW לגמרי אין חגורה, אלא רק עם סקוואט עם רצועות. אבל להיכנס גם לשניהם נראה לי יותר מידי לבוקר אחד.
הא, אם זה רק קריאטין זה סבבה. חשבתי הוא לוקח אבקות חלבון...קצת עצוב שאני צריך להסביר את זה אבל אתה מבין שאפשר לייצר מוט שמתעקם גם ב20 קילו כן?
היום אי אפשר לדעת כל בחור שני לוקח קריאטין
אפילו שמעתי שהוא שותה - חומצות אמינו מסועפות-הא, אם זה רק קריאטין זה סבבה. חשבתי הוא לוקח אבקות חלבון...