הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גבינה צהובה 5%

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אהלן חבר'ה
לאחרונה התחלתי לצרוך גבינה צהובה של כפיר 5 אחוז (בערך 100-150 גרם ביום נגיד), האם זה בסדר ואני יכול לצרוך את זה ללא חשש או שזה אולי כביכול סינטטי ועדיף להמנע כמה שאפשר? לפי הערכים אין בזה שומן טראנס או משהו.. (חיטוב ארוך, חוסך לי בקלוריות, אני ממש אוהב את הטעם, וזול, לכל אלה שישאלו למה אני עושה את זה לעצמי 😃 )

קבצים מצורפים

• IMG_20220630_110835.jpg
    IMG_20220630_110835.jpg
    KB 59.1 · צפיות: 940
  • פותח/ת השרשור
יכול לאכול,
בכללי הייתי ממליץ על 9% של עמק, קשה לאכול צמיגים לאורך זמן.
אני גם משלב 9 אחוז של עמק אבל זה הרבה יותר זול כמעט עולה חצי מה9 אחוז שהוא יחסית יקר..והטעם סביר לא כזה מפריע לי. תודה בכל מקרה על התשובה

• פותח/ת השרשור
כמות נתרן מוגזמת לדעתי
מלבד זה נראה תקין
550 למאה גרם זה לא כמות מוגזמת לבן אדם שמתאמן, אלא אם אתה אוכל קילו ביום. בקוטג' יש כמעט כמות דומה של נתרן. אולי יום לפני שאני נשקל אני אפחית מעט את הנתרן באותו יום אבל מעבר לזה לא חושב שיש בעיה. מגיע ל3 אלף מ"ג נתרן ביום ואני בסדר. (אוכל די הרבה גבינות בחיטוב)

• פותח/ת השרשור
יש הבדל משמעותי בין ה5% ל9% מבחינת האחוז שומן, קלוריות ומחיר?
תראה השומן טראנס הוא אותו דבר 0.5 ל100 ג'.
שומן רווי 1 גר'.
קלוריות 180 ל100 גר', שההבדל הוא לא באמת משמעותי כי ב9 אחוז יש סך הכל 200. העניין הוא במחיר. ברמי לוי לדוגמא 200 גר 9 אחוז של עמק/נועם עולה 20 שקלים, וזאת של הכפיר ה5 אחוז עולה 10 שח. אז אני מעדיף לקנות לדוגמא חבילה אחת של 9 ועוד 3 חבילות של 5 אחוז ככה לכל השבוע. לגבי הטעם זה באמת אינדיבידואלי, מה גם שאני לא הבן אדם לשאול אותו כי הכל טעים לי 😃 אבל אני מרגיש את ההבדל בעיקר במרקם של 9 אחוז יותר נעים.. אבל בכללי אני יכול לבלוע את הצפרדע הזאת בוא נגיד זה לא כזה נורא

מה אתה מסתלבט?
גבינה 5% עולה יותר מ-28%, ועוד אתה מוסיף שמן...

ואם מדובר בהבדל בין זה לבין ה9%. אז אה
ברור ש-28% יותר זול, מסיבות רפאויות ברורות.

5% של כפיר למעשה מתחרה עם 9% של העמק רק בטעם (כאמור טיפת שמן זית וכפיר הופכת לסבירה).
מבחינת מחיר אין השוואה. למי שקונה בכמויות ונמצא בתקציב זה משהו שחשוב לציין.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית