הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גלוטמין כעזרה להחלמה מכוויות?

Mr. Protein

משתמש מתחיל
256
113
נק' מוניטין:
166
256
113
טוב, אז לפני שבוע בערך התפוצצה עליי כירת בישול לשטח - גזייה, פינוי מיידי לבית חולים ואני באשפוז כבר שבוע, הכוויות בדרגה 2 יחסית קשה (חלקם קרובות ל3, אבל הרופאים מאמינים שיישאר על 2).
יש לי כוויות בשתי הרגליים עד הברך (בקושי מצליח ללכת ואפילו לעמוד לבד) וביד שמאל עד קו החולצה ובפנים בדרגה 1 (כל מקום מכוסה לא נפגע).
אני כמובן מקבל טיפול רפואי בבית חולים והכל, המצב השתפר ובחודשים הקרובים מקווה שאחזור לאימונים.
מבחינה תזונתית אני ממשיך לאכול טוב ומהכל וכרגע מתסף רק באומגה 3, מולטיויטמין, ויטמין C וברזל (הבית חולים מביא לי הכל חוץ מהאומגה).
קריאטין הפסקתי לצרוך כי סתם חבל לבזבז ואין סיבה לקחת (אלא אם כן תפתיעו אותי ותגידו שגם לזה יכולות להיות יתרונות בריפוי כוויות).
השאלה היא האם גם גלוטמין יכול לעזור בריפוי בכוויות חמורות, ראיתי לכך כמה אזכורים בפורום ואשמח לפירוט בנושא.
תודה ושבת שלום:food-and-drink005-88:

יש תכשיר בשם קלו-קוט, כמובן שתתיעץ עם הרופאים לפני השימוש.

הייתי משתמש בתקופה הזאת בתוסף קולגן איכותי.

רפואה שלמה והחלמה מהירה.

• פותח/ת השרשור
יש תכשיר בשם קלו-קוט, כמובן שתתיעץ עם הרופאים לפני השימוש.

הייתי משתמש בתקופה הזאת בתוסף קולגן איכותי.

רפואה שלמה והחלמה מהירה.
תודה
פחות מבין בקולגן, יש לך המלצה?

לא יודע מה הסטטוס שלך בנוגע לPED, אבל אנאדרול טיל לכווית וחתכים (זה גם אחד הייעודים הרפואיים שלו).

• פותח/ת השרשור
לא יודע מה הסטטוס שלך בנוגע לPED, אבל אנאדרול טיל לכווית וחתכים (זה גם אחד הייעודים הרפואיים שלו).
עוד מעט בן 19, כרגע לא נראה לי שאתקרב אפילו בשנים הקרובות וכנראה שגם לתמיד (אי אפשר לדעת).
אם הרופאים יביאו וימליצו לי זה משהו אחר

עוד מעט בן 19, כרגע לא נראה לי שאתקרב אפילו בשנים הקרובות וכנראה שגם לתמיד (אי אפשר לדעת).
אם הרופאים יביאו וימליצו לי זה משהו אחר
אז פשוט תן לזמן לעשות את שלו,
כל התוספים האלה לא באמת יעזרו יותר מדי את הכל ממילא אתה מקבל את הכמויות שאתה צריך בתזונה *סבירה*.
תשן הרבה (9 שעות+), תאכל במאזן קלורי חיובי (גם אם זה פינוקים הבריאות יותר חשובה מהאחוז שומן כרגע) ותנסה לשמר חלקים קטנים מהשגרה שלך (נכון לכל פציעה).
לדוגמא גם אם אתה אמור להימנע משמש אז עדיין תרשה לעצמך לרדת שנייה (ברגע שתוכל ותהיה בבית) לזרוק את הזבל וכו'.
אל תסבך דברים ואל תחשוב יותר מדי.
פציעות ותאונות יותר משפיעות על הנפש מאשר על הגוף, כמה חודשים מעכשיו אתה בובה רק תשמור על מקום מנטלי טוב.
ממליץ על סרטונים ישנים של לנה רודס לשיפור מצב הרוח מדי פעם, כנראה יהיה יותר יעיל לגילך מלבזבז ירוקים על גלוטמין

• פותח/ת השרשור
אז פשוט תן לזמן לעשות את שלו,
כל התוספים האלה לא באמת יעזרו יותר מדי את הכל ממילא אתה מקבל את הכמויות שאתה צריך בתזונה *סבירה*.
תשן הרבה (9 שעות+), תאכל במאזן קלורי חיובי (גם אם זה פינוקים הבריאות יותר חשובה מהאחוז שומן כרגע) ותנסה לשמר חלקים קטנים מהשגרה שלך (נכון לכל פציעה).
לדוגמא גם אם אתה אמור להימנע משמש אז עדיין תרשה לעצמך לרדת שנייה (ברגע שתוכל ותהיה בבית) לזרוק את הזבל וכו'.
אל תסבך דברים ואל תחשוב יותר מדי.
פציעות ותאונות יותר משפיעות על הנפש מאשר על הגוף, כמה חודשים מעכשיו אתה בובה רק תשמור על מקום מנטלי טוב.
ממליץ על סרטונים ישנים של לנה רודס לשיפור מצב הרוח מדי פעם, כנראה יהיה יותר יעיל לגילך מלבזבז ירוקים על גלוטמין
מסכים איתך, זה ממש מנטלי קשה, אבל הפיזי פה לדעתי גדול אפילו יותר, כאבי כוויות יכולים פוטנציאלית להיות מהכואבים ביותר (באחת הפעמים/טיפולים הביאו לי מורפיום וזה בקושי עזר, טיפול אחרי זה עשו כבר בהרדמה, זה טיפול שמשפשפים את הכוויות בשביל להוריד עור שרוף, זה כמו שיהיה לך שבר ביד ובשביל לתקן אותו יתנו לך אגרופים ליד).
שינה לצערי לא משהו, עד עכשיו השיא הוא 4 שעות רצוף, לרוב מתעורר מחא בלילה וישן גם באמצע היום.
אוכל חא קשה להיות במאזן חיובי ואני משתדל לשמור על חלבון גבוה בכל מקרה ושומנים איכותיים (כמובן שאוכל גם שטויות ונהנה).
גם אם הגלוטמין יעזור לי רק ב4-5% להחלמה הכללית זה שווה את הכסף ולכן אני שואל.

אבל מנטליות בריאה זה בהחלט המפתח, אפשר להחלים ולהישאר שרוט מהכאבים ובדיכאון, למזלי יש לי משפחה וחברים חזקים שעוזרים לי בתהליך.

*לא שזה מטריד אותי עכשיו, זה ממש לא בסדר העדיפויות שלי כמו בעבר אבל מעניין כמה זמן ייקח לי לחזור לשיא השייפ שהיה לפני הפיצוץ, הייתי בסוף החיטוב ועקרונית אני אמור להתגייס השבוע (מה שבחיים לא יקרה כשאני מצליח ללכת 5-10 דקות ביום מקסימום ואהיה מאושפז עוד שבוע לפחות, הגיוס יידחה).

לגבי לנה רודס, הקטנציק לא כלכך עובד בשבוע האחרון אז פחות... כנראה בגלל משככים וחוסר עניין בנושא, חוץ מזה שתמיד יש איתי מישהו בחדר שעוזר לי ושומר עליי (ממש סיעודי לא צוחק)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית