הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה עושים עם קיצוני?

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
לאחרונה חווה רעב קיצוני אחרי יציאה מהחיטוב,
ירדתי 13 קילו(כולל נוזלים) בסבב האחרון.
רוצה לעשות עוד סבב של חיטוב אבל בנתיים צוברת כוחות ונחה..

עושה ריברס דיאט כרגע,
מהיציאה של החיטוב עליתי קילו וחצי שלדעתי זה תקין כי נפח האוכל גדל משמעותית ומין הסתם נוזלים..אני יודעת שזה תקין לחוות יותר רעב בתהליך כזה וזה מתאזן. אבל אני חווה רעב קיצוני.מצד אחד אני אומרת שאולי זה פסיכולגי אבל הבטן שלי מקרקרת ואני קמה מורעבת כיאילו לא אכלתי יומיים עם קושי לתפקד… הבחירות אוכל שלי שקולות עם כמה שיותר נפח של אוכל(המון ירקות,מעל 4 ליטר מים, המון תה) לא מבזבזת קלוריות על דברים דחוסים בקלוריות.

מבחינת פעילות - מתאמנת 3 פעמים כוח,לא משהו שמתיש אותי או מרגישה שמוציאה אנרגיה קיצונית…
עבודה משרדית אז לא זזה יותר מידי..
משתדלת לפחות 2-3 בשבוע לעשות אירובי שעה בעצימות נמוכה/בינונית.

מה אתם הייתם עושים או ממליצים לי לעשות?
חושבת לעלות במכה עוד קצת קלוריות אבל לא יודעת איך המשקל יגיב

תודה לכולם:s17:

• פותח/ת השרשור
לרעב קיצוני ממליץ על תפוח אדמה מבושל עם חלבון רזה(טונה).

אוכלת ביום 2 פחיות טונה בארוחה אחת
אוכלת חזה עוף בצהריים, בדכ עם אפונה וגזר/ברוקולי

תפוח אדמה לא משביע אותי בכלל גם לא כמות גדולה,מניסיון…

סיבים תזונתיים

אפשר דוגמאות?
בתאכלס אני אוכלת המון המון ירקות

אוכלת ביום 2 פחיות טונה בארוחה אחת
אוכלת חזה עוף בצהריים, בדכ עם אפונה וגזר/ברוקולי

תפוח אדמה לא משביע אותי בכלל גם לא כמות גדולה,מניסיון…

אפשר דוגמאות?
בתאכלס אני אוכלת המון המון ירקות

אורז מלא, שיבולת שועל,יש קרונפלקסים שיש בהם מלא סיבים, לחם מלא יצא לך?

אני גם נמצא בסוג של רעב כמוך אבל לא בידיוק ככה.
זה קרה בגלל החיטוב האחרון שלי.

אני בעיקר אוכל כמוך מאכלים עם נפח, סוגר ארוחות בדרך כלל עם המון מים, התחלתי ללעוס יותר את האוכל ולאכול בקצב איטי יותר בלי מסכים שיפריעו לי.

תחושת השובע גדלה מעט..

העלתי את כמות החלבון.

ואחד הדברים שבעיקר עוזרים לי, זה להיות אדם פעיל, הרעיון זה לא לשים את האוכל כדבר עיקרי בחיים, אני יודע איך זה שזה מגיע עם התוצאות, אבל בגלל שאני פעיל המון ומחפש להספיק המון, זה לא תמיד בסדר עדיפויות וככה אני משכיח את הרעב והשיעמום.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אורז מלא, שיבולת שועל,יש קרונפלקסים שיש בהם מלא סיבים, לחם מלא יצא לך?

אני גם נמצא בסוג של רעב כמוך אבל לא בידיוק ככה.
זה קרה בגלל החיטוב האחרון שלי.

אני בעיקר אוכל כמוך מאכלים עם נפח, סוגר ארוחות בדרך כלל עם המון מים, התחלתי ללעוס יותר את האוכל ולאכול בקצב איטי יותר בלי מסכים שיפריעו לי.

תחושת השובע גדלה מעט..

העלתי את כמות החלבון.

ואחד הדברים שבעיקר עוזרים לי, זה להיות אדם פעיל, הרעיון זה לא לשים את האוכל כדבר עיקרי בחיים, אני יודע איך זה שזה מגיע עם התוצאות, אבל בגלל שאני פעיל המון ומחפש להספיק המון, זה לא תמיד בסדר עדיפויות וככה אני משכיח את הרעב והשיעמום.

כן משתדלת להתעסק סביב דברים אחרים ועבודה ולא לחשוב על אוכל או הארוחה הבאה…לא יודעת אם הרעב אצלי הוא משעמום, מתוסכלת מהמצב הקיים. משתדלת למצוא דברים שישביעו אותי, מנסה לגוון כל פעם עם הערכים. אוכלת מעל 200 גרם חלבון מלא בתקווה שישביע אותי יותר. שותה מלא מים,זירו,תה וקפה בין לבין
יודעת על עצמי שפחמימה פחות משביעה אותי ואולי אפילו להפך…

לפעמים מרוב שהרעב אצלי קיצוני לפעמים יוצאת מהבית להליכה לנקות את הראש ונטו למשוך את הארוחות ולא לסיים את הקלוריות בשלוש בצהריים:confused001:

כן משתדלת להתעסק סביב דברים אחרים ועבודה ולא לחשוב על אוכל או הארוחה הבאה…לא יודעת אם הרעב אצלי הוא משעמום, מתוסכלת מהמצב הקיים. משתדלת למצוא דברים שישביעו אותי, מנסה לגוון כל פעם עם הערכים. אוכלת מעל 200 גרם חלבון מלא בתקווה שישביע אותי יותר. שותה מלא מים,זירו,תה וקפה בין לבין
יודעת על עצמי שפחמימה פחות משביעה אותי ואולי אפילו להפך…

לפעמים מרוב שהרעב אצלי קיצוני לפעמים יוצאת מהבית להליכה לנקות את הראש ונטו למשוך את הארוחות ולא לסיים את הקלוריות בשלוש בצהריים:confused001:

מה אם תנסי כמה ימים להתחיל את ארוחת הבוקר שלך כמה שעות אחרי, למרות הקרקורי בטן שיגיעו חצי שעה אחרי שאת מתעוררת..

זה עניין של הרגל, אפשר לסגור פינה עם קפה ופרי ופשוט להתחיל את היום, יהיה קשה אבל אולי בגלל צמצום השעות את תרגישי יותר שבעה.

אני חושב שיש כאן עניין גדול ופסיכולוגי.

אפילו להתייעץ עם גורם מוסמך יכול לסדר לך את הראש

• פותח/ת השרשור
מה אם תנסי כמה ימים להתחיל את ארוחת הבוקר שלך כמה שעות אחרי, למרות הקרקורי בטן שיגיעו חצי שעה אחרי שאת מתעוררת..

זה עניין של הרגל, אפשר לסגור פינה עם קפה ופרי ופשוט להתחיל את היום, יהיה קשה אבל אולי בגלל צמצום השעות את תרגישי יותר שבעה.

אני חושב שיש כאן עניין גדול ופסיכולוגי.

אפילו להתייעץ עם גורם מוסמך יכול לסדר לך את הראש

משתדלת למשוך את הארוחת בוקר, למרות שאני מתאמנת בשש בבוקר(לא מסוגלת להתאמן בשעות אחרות גם מבחינת עומס במכון וגם כי כבר מרגישה כבדה ולא נינוחה)

אז הרעב לפעמים מציק מידי ואולי משפיע על הביצועים. אז לרוב מתחילה לאכול מוקדם מאוד

אבל כן צודק. אני מרגישה שיש חלק פיסכולוגי שתורם ממש. למרות שכמה שזה נשמע הזוי. בחיטוב הייתי שבעה עם הרבה פחות אוכל והתאמנתי באותם שעות

משתדלת למשוך את הארוחת בוקר, למרות שאני מתאמנת בשש בבוקר(לא מסוגלת להתאמן בשעות אחרות גם מבחינת עומס במכון וגם כי כבר מרגישה כבדה ולא נינוחה)

אז הרעב לפעמים מציק מידי ואולי משפיע על הביצועים. אז לרוב מתחילה לאכול מוקדם מאוד

אבל כן צודק. אני מרגישה שיש חלק פיסכולוגי שתורם ממש. למרות שכמה שזה נשמע הזוי. בחיטוב הייתי שבעה עם הרבה פחות אוכל והתאמנתי באותם שעות

הלוואי על כולנו

קשה לשמור על המשקל באחוז שומן נמוך, החיים נהפכים לחיטוב תמידי, אולי את פשוט רזה מידי.

אין לי עיצה טובה בשבילך, כי אני מעדיף להתרפד טיפה ולא להיות בחיטוב אינסופי. 15% שומן נראה לי אזור הנוחות שלי.

• פותח/ת השרשור
קשה לשמור על המשקל באחוז שומן נמוך, החיים נהפכים לחיטוב תמידי, אולי את פשוט רזה מידי.

אין לי עיצה טובה בשבילך, כי אני מעדיף להתרפד טיפה ולא להיות בחיטוב אינסופי. 15% שומן נראה לי אזור הנוחות שלי.

איזה אחוז שומן נמוך איזה, אני ניראת כמו אבוב שברח לשפיים:badtaste14:😆

ממש לא רוצה חיטוב אינסופי, אלא להגיע למצב של שימור ולאהוב את מה שאני רואה במראה,כרגע זה רחוק משם שנות אור

למה בעצם לא לעלות במכה? גם אם תקפצי במשקל קצת ואפילו אם פספסת את הניטרלי באיזה 100-200 קלוריות, ברגע שתתייצבי על הניטרלי שכיוונת אליו (כלומר זה ששומר על המשקל שאליו ירדת) זה יתכנס חזרה.
עוד עניין - נראה שאת צורכת הרבה מאוד חלבון ודי פעילה. חלבון הוא מקור אנרגיה די גרוע ויכול להיות שהרעב שלך נובע מצורך של הגוף ביותר אנרגיה זמינה או שומן. אם את כבר לא בחיטוב, אז אפשר לרדת בצריכת החלבון ולעלות בפחמימה/שומן.

עוד עניין - נראה שאת צורכת הרבה מאוד חלבון ודי פעילה. חלבון הוא מקור אנרגיה די גרוע ויכול להיות שהרעב שלך נובע מצורך של הגוף ביותר אנרגיה זמינה או שומן. אם את כבר לא בחיטוב, אז אפשר לרדת בצריכת החלבון ולעלות בפחמימה/שומן.
🙁

עושה ריברס דיאט כרגע,
מהיציאה של החיטוב עליתי קילו וחצי שלדעתי זה תקין כי נפח האוכל גדל משמעותית ומין הסתם נוזלים..אני יודעת שזה תקין לחוות יותר רעב בתהליך כזה וזה מתאזן. אבל אני חווה רעב קיצוני.מצד אחד אני אומרת שאולי זה פסיכולגי אבל הבטן שלי מקרקרת ואני קמה מורעבת כיאילו לא אכלתי יומיים עם קושי לתפקד… הבחירות אוכל שלי שקולות עם כמה שיותר נפח של אוכל(המון ירקות,מעל 4 ליטר מים, המון תה) לא מבזבזת קלוריות על דברים דחוסים בקלוריות.

מבחינת פעילות - מתאמנת 3 פעמים כוח,לא משהו שמתיש אותי או מרגישה שמוציאה אנרגיה קיצונית…

קודם כל התהליך נשמע די מוצלח, אשמח שתעני על כמה שאלות מכוונות ואנסה לעזור...

-מה הנתונים היבשים? (גובה / משקל)
-כמה זמן לקח החיטוב?
-מה היה קצב הירידה?
-כמה זמן את כבר ברוורס?
-כמה קלוריות העלת מאז היציאה מהחיטוב?
-משהו השתנה באורח החיים? יכול להיות שהNEAT טיפה השתנה?
-מה חלוקת המאקרו נוטריאנטים שלך?
-מה היה לפני החיטוב? באיזה תהליך היית וכמה זמן?

בכל מקרה במידה והתחושה לא משחררת ועקבית כן הייתי מעלה קלוריות גם אם זה יעלה בעוד כמה גרמים על המשקל.
בסופו של דבר רעב לאורך זמן מוביל להפרעות / בולמוסים / חוסר שליטה, עדיפה עליה מבוקרת מאשר עליה לא מתוכננת.

עושה ריברס דיאט כרגע,

האם רוב הקלוריות שלך הן החלק המאוחר של היום?

• פותח/ת השרשור
🙁

קודם כל התהליך נשמע די מוצלח, אשמח שתעני על כמה שאלות מכוונות ואנסה לעזור...

-מה הנתונים היבשים? (גובה / משקל)
-כמה זמן לקח החיטוב?
-מה היה קצב הירידה?
-כמה זמן את כבר ברוורס?
-כמה קלוריות העלת מאז היציאה מהחיטוב?
-משהו השתנה באורח החיים? יכול להיות שהNEAT טיפה השתנה?
-מה חלוקת המאקרו נוטריאנטים שלך?
-מה היה לפני החיטוב? באיזה תהליך היית וכמה זמן?

בכל מקרה במידה והתחושה לא משחררת ועקבית כן הייתי מעלה קלוריות גם אם זה יעלה בעוד כמה גרמים על המשקל.
בסופו של דבר רעב לאורך זמן מוביל להפרעות / בולמוסים / חוסר שליטה, עדיפה עליה מבוקרת מאשר עליה לא מתוכננת.

מודה שיכול להיות שהתהליך היה די מהיר כי אני בן אדם של קיצוני ומהר מאשר לאט ובטוח ואולי זה מה שגורם לי להרגיש ככה עכשיו.

החיטוב היה קצת יותר מ3 חודשים.
סיימתי אותו על 1150-1200 כי העדפתי לקזז קלוריות מאשר להוסיף אירובי
(לא זזה כמעט במהלך היום)
כבר חודש וחצי בריברס וכרגע כבר כמעט שבוע על 1800 בלי תזוזות קיצוניות במשקל(סך הכל מסיום החיטוב עליתי קילו וחצי-2 קילו לפה או לפה)

כרגע שוקלת 53 ו1.58
(סיימתי את החיטוב על 51.6)

כן הוספתי אירובי פעם-פעמיים בשבוע בעצימות נמוכה ושאר היום כרגיל. אימוני כוח נשארו כרגיל אולי העלתי בקטנה משקלים.

לפני החיטוב לא ממש שמרתי.
די אכלתי מה שבא לי בלי לספור והייתי סביב ה58-63 לתקופה של כמה חודשים.

כרגע בגלל הרעב הקיצוני שלי אוכלת כמה שיותר חלבון כי ספציפית אצלי פחמימות לא משביעות אותי גם לא סיר אורז.

220 חלבון
150 פחמימה
35 שומן

ברוב הזמן אפילו מגיעה ל240 חלבון על חשבון פחמימה או מעלה יותר שומן על חשבון הפחמימה כי פחמימה מרעיבה אותי

האם רוב הקלוריות שלך הן החלק המאוחר של היום?

דווקא לא. בגלל שמתאמנת בשש וקמה בחמש להתארגן…הרעב כבר מתחיל להציק לי אז רוב הקלוריות הולכות בחלק הראשון של היום

מודה שיכול להיות שהתהליך היה די מהיר כי אני בן אדם של קיצוני ומהר מאשר לאט ובטוח ואולי זה מה שגורם לי להרגיש ככה עכשיו.

החיטוב היה קצת יותר מ3 חודשים.
סיימתי אותו על 1150-1200 כי העדפתי לקזז קלוריות מאשר להוסיף אירובי
(לא זזה כמעט במהלך היום)
כבר חודש וחצי בריברס וכרגע כבר כמעט שבוע על 1800 בלי תזוזות קיצוניות במשקל(סך הכל מסיום החיטוב עליתי קילו וחצי-2 קילו לפה או לפה)
13 ק"ג ב3 חודשים זה קיצוני מאוד, אני יכול להבין מאיפה נובע הרעב.
הרוורס נשמע בקצב סבבה לגמרי, הייתי ממשיך להעלות לכיוון ה2,000 גם אם זה יעלה לי בכמה גרמים או לחלוטין הולך על מניפולציה שונה כמו-
ימים גבוהים / סופשים גבוהים / שבוע-שבוע / 16-8 או כל דבר אחר שיתן חלון זמן של קלוריות גבוהות.
כרגע שוקלת 53 ו1.58
(סיימתי את החיטוב על 51.6)

כן הוספתי אירובי פעם-פעמיים בשבוע בעצימות נמוכה ושאר היום כרגיל. אימוני כוח נשארו כרגיל אולי העלתי בקטנה משקלים.

לפני החיטוב לא ממש שמרתי.
די אכלתי מה שבא לי בלי לספור והייתי סביב ה58-63 לתקופה של כמה חודשים.
הנתונים יפים מאוד קודם כל אז את לא בכיוון של אבוב, יותר מזרון יוגה אולי.
כרגע בגלל הרעב הקיצוני שלי אוכלת כמה שיותר חלבון כי ספציפית אצלי פחמימות לא משביעות אותי גם לא סיר אורז.

220 חלבון
150 פחמימה
35 שומן

ברוב הזמן אפילו מגיעה ל240 חלבון על חשבון פחמימה או מעלה יותר שומן על חשבון הפחמימה כי פחמימה מרעיבה אותי
לא רק אצלך, חלבון הוא מאקרו נוטריאנט יותר משביע נקודה.

בסך הכל נראה שאת כן יודעת מה את עושה, אולי עשית כמה טעויות בדרך מבחינת הקיצוניות שגרמו להרגשה הזו שאופפת אותך,
מזכיר לי את ההרגשה שלי אחרי תחרות, ואני עושה חיטוב פחות קיצוני ממך.

הייתי חוזר לאופציות שנתתי למעלה, כן לנסות מניפולציות של קלוריות גבוהות כדי להחזיר את המאזן ההורמונלי ואת
המנגנוני רעב-שובע לאיזון.

בסופו של דבר אכלת 1,150 אז להיות רעבה פתאום ב1,800 זה כמובן לא נובע ממחסור באוכל.

עוד דבר שהייתי שוקל הוא להוסיף אירובי (קליל לגמרי) אפילו יעד צעדים, יעד זמן הליכה שבועי או כל דבר בסגנון
ומוסיף עד 200 קלוריות בערך ורואה אם יש שינוי בהרגשה, במידה ולא אז שוב - מניפולציות של קלוריות גבוהות.

להבא, אחרי חיטוב כזה קיצוני לא לצאת ברוורס דיאט אלא ישר לגשת לריקברי ולהעלות קלוריות במכה גם אם זה יעלה לנו בעוד כמה גרמים,
רוורס דיאט זה משהו שאני אוהב לעשות ולהשתמש על מתאמנים שאני מלווה אבל זה מאוד תלוי בנקודה בה הבן אדם סיים את החיטוב.
מבחינת הרגשה, מבחינת רמות רעב, מבחינת נתונים ביציאה מהחיטוב, בסופו של דבר לכל אחד יתאים משהו אחר אבל אחרי 13 ק"ג ב3 חודשים
רוורס דיאט נשמע לי כמו התעללות וגורם לך רק לחכות לעוד העלאה של כמה קלוריות.

• פותח/ת השרשור
13 ק"ג ב3 חודשים זה קיצוני מאוד, אני יכול להבין מאיפה נובע הרעב.
הרוורס נשמע בקצב סבבה לגמרי, הייתי ממשיך להעלות לכיוון ה2,000 גם אם זה יעלה לי בכמה גרמים או לחלוטין הולך על מניפולציה שונה כמו-
ימים גבוהים / סופשים גבוהים / שבוע-שבוע / 16-8 או כל דבר אחר שיתן חלון זמן של קלוריות גבוהות.

הנתונים יפים מאוד קודם כל אז את לא בכיוון של אבוב, יותר מזרון יוגה אולי.

לא רק אצלך, חלבון הוא מאקרו נוטריאנט יותר משביע נקודה.

בסך הכל נראה שאת כן יודעת מה את עושה, אולי עשית כמה טעויות בדרך מבחינת הקיצוניות שגרמו להרגשה הזו שאופפת אותך,
מזכיר לי את ההרגשה שלי אחרי תחרות, ואני עושה חיטוב פחות קיצוני ממך.

הייתי חוזר לאופציות שנתתי למעלה, כן לנסות מניפולציות של קלוריות גבוהות כדי להחזיר את המאזן ההורמונלי ואת
המנגנוני רעב-שובע לאיזון.

בסופו של דבר אכלת 1,150 אז להיות רעבה פתאום ב1,800 זה כמובן לא נובע ממחסור באוכל.

עוד דבר שהייתי שוקל הוא להוסיף אירובי (קליל לגמרי) אפילו יעד צעדים, יעד זמן הליכה שבועי או כל דבר בסגנון
ומוסיף עד 200 קלוריות בערך ורואה אם יש שינוי בהרגשה, במידה ולא אז שוב - מניפולציות של קלוריות גבוהות.

להבא, אחרי חיטוב כזה קיצוני לא לצאת ברוורס דיאט אלא ישר לגשת לריקברי ולהעלות קלוריות במכה גם אם זה יעלה לנו בעוד כמה גרמים,
רוורס דיאט זה משהו שאני אוהב לעשות ולהשתמש על מתאמנים שאני מלווה אבל זה מאוד תלוי בנקודה בה הבן אדם סיים את החיטוב.
מבחינת הרגשה, מבחינת רמות רעב, מבחינת נתונים ביציאה מהחיטוב, בסופו של דבר לכל אחד יתאים משהו אחר אבל אחרי 13 ק"ג ב3 חודשים
רוורס דיאט נשמע לי כמו התעללות וגורם לך רק לחכות לעוד העלאה של כמה קלוריות.

מתלבטת אם לעלות מהיום 200 קלוריות נוספות ופשוט אוסיף עוד אירובי במהלך השבוע, למרות שמפחדת שיתן לי תוצאה הפוכה ורק יגרום לי להיות רעבה יותר.

על פניו זה באמת נשמע קיצוני אבל החיטוב הזה היה הכי קל שעשיתי - ועשיתי בחיי.
ברגע שאני יודעת שהתהליך הולך להיות מהיר,ממוקד ותכף נגמר - המוטיבציה עולה ולא מרגישה רעב. גם כבר הרגשתי ממש רע במשקל שהייתי אז לא עיניין אותי כלום חוץ מלחזור להרגיש בסדר עם עצמי או לפחות להחזיר חלק מהבגדים לעלות עליי חחחחחח

התעללות - ספציפית כרגע לפי הרמות רעב - כן אבל הכוח רצון שלי בשמיים ולא בא לי להרוס תהליך שכבר עשיתי בשיקול דעת קצת שגוי. מרגישה כיאילו יצאתי מחיטוב תחרותי לפי התחושות רעב:sarcastic:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית