הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה עושים עם קיצוני?

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
לאחרונה חווה רעב קיצוני אחרי יציאה מהחיטוב,
ירדתי 13 קילו(כולל נוזלים) בסבב האחרון.
רוצה לעשות עוד סבב של חיטוב אבל בנתיים צוברת כוחות ונחה..

עושה ריברס דיאט כרגע,
מהיציאה של החיטוב עליתי קילו וחצי שלדעתי זה תקין כי נפח האוכל גדל משמעותית ומין הסתם נוזלים..אני יודעת שזה תקין לחוות יותר רעב בתהליך כזה וזה מתאזן. אבל אני חווה רעב קיצוני.מצד אחד אני אומרת שאולי זה פסיכולגי אבל הבטן שלי מקרקרת ואני קמה מורעבת כיאילו לא אכלתי יומיים עם קושי לתפקד… הבחירות אוכל שלי שקולות עם כמה שיותר נפח של אוכל(המון ירקות,מעל 4 ליטר מים, המון תה) לא מבזבזת קלוריות על דברים דחוסים בקלוריות.

מבחינת פעילות - מתאמנת 3 פעמים כוח,לא משהו שמתיש אותי או מרגישה שמוציאה אנרגיה קיצונית…
עבודה משרדית אז לא זזה יותר מידי..
משתדלת לפחות 2-3 בשבוע לעשות אירובי שעה בעצימות נמוכה/בינונית.

מה אתם הייתם עושים או ממליצים לי לעשות?
חושבת לעלות במכה עוד קצת קלוריות אבל לא יודעת איך המשקל יגיב

תודה לכולם:s17:

מתלבטת אם לעלות מהיום 200 קלוריות נוספות ופשוט אוסיף עוד אירובי במהלך השבוע, למרות שמפחדת שיתן לי תוצאה הפוכה ורק יגרום לי להיות רעבה יותר.
אין סיבה שתוסיפי קלוריות ותהיי יותר רעבה,
לפי התאוריה שלך את צריכה לחזור ל1,150...
בכל מקרה כן תעלי מהיום מהסיבה הפשוטה שאם לא תעלי מהיום את תמשיכי לתהות כל פעם
לפני צעד כזה וזה גורם למערכת יחסים לא בריאה עם אוכל, את צריכה להבין שזה שינוי מינורי בשביל שיפור גדול בתחושה.
גם אם זה יעלה אותך ב300 גרם את צריכה לקבל את זה באהבה ולהבין שללונג-ראן זה נטו יעזור לך.
על פניו זה באמת נשמע קיצוני אבל החיטוב הזה היה הכי קל שעשיתי - ועשיתי בחיי.
ברגע שאני יודעת שהתהליך הולך להיות מהיר,ממוקד ותכף נגמר - המוטיבציה עולה ולא מרגישה רעב. גם כבר הרגשתי ממש רע במשקל שהייתי אז לא עיניין אותי כלום חוץ מלחזור להרגיש בסדר עם עצמי או לפחות להחזיר חלק מהבגדים לעלות עליי חחחחחח
חלילה לא ביקרתי את התהליך עצמו, פשוט הוא קיצוני מבחינת הנתונים (משקל שהורדת-זמן שלקח לך)
התעללות - ספציפית כרגע לפי הרמות רעב - כן אבל הכוח רצון שלי בשמיים ולא בא לי להרוס תהליך שכבר עשיתי בשיקול דעת קצת שגוי. מרגישה כיאילו יצאתי מחיטוב תחרותי לפי התחושות רעב:sarcastic:
כמו שאמרתי, לא לחכות.
להעלות קלוריות או לעבור למניפולציות של קלוריות גבוהות.

ה200 קלוריות האלה לא ישנו, אין לך מר אולימפיה בשבוע הבא, הכל בסדר.

אגב, אם זה ממש ממש ממש ממש יעלה אותך במשקל ויפריע לך - בעוד כמה חודשים מיני קאט איכותי של 3-4 שבועות מחזיר אותך למשקל שהיית בו ואפילו פחות ממנו.

אגב, אם במניפולציות עסקינן

גם אני ביציאה מהחיטוב חויתי ימים של רעב קיצוני, בא יותר לידי ביטוי בסוף יום לאחר יום עבודה ואימון מול הנטפליקס.
הפלוס הקלורי שלי היה יותר ממה שהייתי אמור לצרוך. לכן מה שעשיתי זה שבימי חמישי וראשון (לפני סופ"ש ואחרי סופ"ש) קיצצתי בקלוריות (בעיקר בפחמימות) הידיעה ביום חמישי שמחר ארוחת שישי ואני הולך להתפנק ובימי ראשון אחרי ששבעת כהלכה עוזרים לי ליישם זאת. וככה הממוצע הקלורי היומי שלי התאזן.

סתם דוגמה, אפשר לשחק בזה.

ממממ כן מר.אולימפיה של שחיפים, הולך לתחרות במר עולם בפיתוח גוף טבעי בארה"ב בעוד שבועיים.
תודה 😃
תודה רבה על העצות והזמן שהקדשת, אשתמש בהם בהחלט
אשמח לעידכון אם לא הולך,
אל תיתני לעצמך להיכנס ללופ של פחד להעלות קלוריות כדי לא להעלות במשקל והתמודדות יום יומית של רעב,
זה יוביל רק לבעיות גדולות יותר בעתיד.

המון בהצלחה

• פותח/ת השרשור
הולך לתחרות מר עולם בפיתוח גוף טבעי

עוקבת באינסטגרם, מקום ראשון אמן:s28:

ללופ של פחד

דווקא בכלל לא ממקום של פחד.
אני יודעת שאחזור עוד מעט לסיבוב נוסף של חיטוב ואפתח אותו עם נתונים יותר טובים מהסבב הקודם.
אז לא אכפת לי לעלות אפילו קצת שומן
כי כרגע הריוורס נועד לתת לי קצת להתאזן ולנוח ולהנות בסופו של דבר. ספציפית עדיין לא נוח לי במקום שאני נמצאת בו אבל יודעת שכבר הגוף סירב להמשיך עם החיטוב והחוכמה היא לדעת לעצור.

דווקא בגלל שיודעת שהחיטוב שלי הוא יחסית קיצוני ומהיר, חשוב לי לצאת ממנו כמו שצריך ולא בפזיזות או שיקול דעת מוטעה. גם אם זה אומר להיות מתוסכלת מרעב,הכל זמני ואני יודעת שזה יעבור, עם כמה שחשוב לי לאהוב את מה שאני רואה, לא הכל סובב סביב המשקל(מזכירה את זה לעצמי כל יום)

אגב, אם במניפולציות עסקינן

גם אני ביציאה מהחיטוב חויתי ימים של רעב קיצוני, בא יותר לידי ביטוי בסוף יום לאחר יום עבודה ואימון מול הנטפליקס.
הפלוס הקלורי שלי היה יותר ממה שהייתי אמור לצרוך. לכן מה שעשיתי זה שבימי חמישי וראשון (לפני סופ"ש ואחרי סופ"ש) קיצצתי בקלוריות (בעיקר בפחמימות) הידיעה ביום חמישי שמחר ארוחת שישי ואני הולך להתפנק ובימי ראשון אחרי ששבעת כהלכה עוזרים לי ליישם זאת. וככה הממוצע הקלורי היומי שלי התאזן.

סתם דוגמה, אפשר לשחק בזה.

אם ה200 קלוריות שאעלה לא יעזרו אני בהחלט אשקול את השיטה הזו למרות שאני פחות אוהבת את הצפייה לסופש כי בסופש יש לי ובמהלך השבוע לא. אותו קונספט של יום עם ארוחה מותרת או צ׳יט.. למה צריכה לחכות ליום המסכן הזה בשבוע כדי לאכול משהו שבא לי? אם ככ בא לי אני אתאמץ להכניס אותו לתפריט ולא אחכה לארוחה הזו

עוקבת באינסטגרם, מקום ראשון אמן:s28:
🙌
דווקא בכלל לא ממקום של פחד.
אני יודעת שאחזור עוד מעט לסיבוב נוסף של חיטוב ואפתח אותו עם נתונים יותר טובים מהסבב הקודם.
אז לא אכפת לי לעלות אפילו קצת שומן
כי כרגע הריוורס נועד לתת לי קצת להתאזן ולנוח ולהנות בסופו של דבר. ספציפית עדיין לא נוח לי במקום שאני נמצאת בו אבל יודעת שכבר הגוף סירב להמשיך עם החיטוב והחוכמה היא לדעת לעצור.

דווקא בגלל שיודעת שהחיטוב שלי הוא יחסית קיצוני ומהיר, חשוב לי לצאת ממנו כמו שצריך ולא בפזיזות או שיקול דעת מוטעה. גם אם זה אומר להיות מתוסכלת מרעב,הכל זמני ואני יודעת שזה יעבור, עם כמה שחשוב לי לאהוב את מה שאני רואה, לא הכל סובב סביב המשקל(מזכירה את זה לעצמי כל יום)
ברור לי, בכל מקרה אני חושב שכן הייתי לוקח לפחות חודשיים-שלושה במאזן ניטרלי אולי עם פלוס מינורי מאוד.
גם יעזור לך לצאת לחיטוב הבא עם יותר מסת שריר וזה כמובן יקל את התהליך, וגם יביא אותך עם כוחות מחודשים.

במידת הצורך אפשר תמיד להכניס מיני-קאט, ועצה קטנה אם אפשר- תנסי ממש לתכנן לך את החודשים הקרובים.
למשל ניטרלי / מסה עד פברואר,
יציאה לחיטוב פברואר - אפריל,
וכך הלאה.

כמובן לחלק את הזמנים לפי המטרות והנוחות שלך, פשוט יותר קל ככה לא להביא את עצמך לתהליכים קיצוניים מידי.
אם ה200 קלוריות שאעלה לא יעזרו אני בהחלט אשקול את השיטה הזו למרות שאני פחות אוהבת את הצפייה לסופש כי בסופש יש לי ובמהלך השבוע לא. אותו קונספט של יום עם ארוחה מותרת או צ׳יט.. למה צריכה לחכות ליום המסכן הזה בשבוע כדי לאכול משהו שבא לי? אם ככ בא לי אני אתאמץ להכניס אותו לתפריט ולא אחכה לארוחה הזו
את לא צריכה לחכות זה מתאים לאנשים שלצורך העניין בסופ"ש קשה להם לעמוד בתפריט מסיבות כלשהן
(שומרי שבת / סתם אנשים שאוהבים לאכול / לשתות בסופ"ש)
יש המון מניפולציות אחרות.

למשל
-לאכול מס' קלוריות מסוים עד שעה מסוימת,
-לאכול שבוע גבוה שבוע נמוך,
-לתת לעצמך אופציה של כמה ימים של חריגה ולהתחשב בזה בשאר השבוע,
-מאזן קלורי שבועי,
-צום לסירוגין
ועוד

לא חסרות מתודות שיכולות לעבוד, העניין פשוט להחזיר את המנגנונים לסדרם ולא להגביל את עצמך לאורך כל התקופה.
שוב, לא מתאים לכולם... אבל לנסות תמיד טוב.

• פותח/ת השרשור
[/QUOTE]
🙌

ברור לי, בכל מקרה אני חושב שכן הייתי לוקח לפחות חודשיים-שלושה במאזן ניטרלי אולי עם פלוס מינורי מאוד.
גם יעזור לך לצאת לחיטוב הבא עם יותר מסת שריר וזה כמובן יקל את התהליך, וגם יביא אותך עם כוחות מחודשים.

במידת הצורך אפשר תמיד להכניס מיני-קאט, ועצה קטנה אם אפשר- תנסי ממש לתכנן לך את החודשים הקרובים.
למשל ניטרלי / מסה עד פברואר,
יציאה לחיטוב פברואר - אפריל,
וכך הלאה.

כמובן לחלק את הזמנים לפי המטרות והנוחות שלך, פשוט יותר קל ככה לא להביא את עצמך לתהליכים קיצוניים מידי.

את לא צריכה לחכות זה מתאים לאנשים שלצורך העניין בסופ"ש קשה להם לעמוד בתפריט מסיבות כלשהן
(שומרי שבת / סתם אנשים שאוהבים לאכול / לשתות בסופ"ש)
יש המון מניפולציות אחרות.

למשל
-לאכול מס' קלוריות מסוים עד שעה מסוימת,
-לאכול שבוע גבוה שבוע נמוך,
-לתת לעצמך אופציה של כמה ימים של חריגה ולהתחשב בזה בשאר השבוע,
-מאזן קלורי שבועי,
-צום לסירוגין
ועוד

לא חסרות מתודות שיכולות לעבוד, העניין פשוט להחזיר את המנגנונים לסדרם ולא להגביל את עצמך לאורך כל התקופה.
שוב, לא מתאים לכולם... אבל לנסות תמיד טוב.

עכשיו שאני בנקודת התחלה יותר טובה אז כן אבנה לי תוכנית מסודרת עם תאריכים ותהליכים מסודרים נטו בשביל סדר.
כן אהנה עוד קצת מהניטרלי והאוכל לפני שחוזרת לחיטוב שגם אותו מאמינה שאעשה קצר וממוקד.

עם כל הכיף בלאכול הרבה אוכל, הנוזלים והנפח אוכל משפיע ואני מרגישה מפלצת פתאום
בעקצוצים כבר לחזור לחיטוב…

וברור שכל אחד מה שעובד לו, אני מנסה לגוון ולמצוא את המקום הנוח שלי. בדיוק כמו עם התזונה שהבנתי מה יותר משביע אותי מה פחות. מה מתאים לי ומה לא.
לדוגמא בחיטוב נורא עוזר לי צום לסירוגין ומשתדלת למשוך את הארוחה הראשונה כמה שיותר, כרגע פחות וזה גם בסדר.

שוב פעם תודה על הזמן והעצות!

עכשיו שאני בנקודת התחלה יותר טובה אז כן אבנה לי תוכנית מסודרת עם תאריכים ותהליכים מסודרים נטו בשביל סדר.
כן אהנה עוד קצת מהניטרלי והאוכל לפני שחוזרת לחיטוב שגם אותו מאמינה שאעשה קצר וממוקד.

עם כל הכיף בלאכול הרבה אוכל, הנוזלים והנפח אוכל משפיע ואני מרגישה מפלצת פתאום
בעקצוצים כבר לחזור לחיטוב…

וברור שכל אחד מה שעובד לו, אני מנסה לגוון ולמצוא את המקום הנוח שלי. בדיוק כמו עם התזונה שהבנתי מה יותר משביע אותי מה פחות. מה מתאים לי ומה לא.
לדוגמא בחיטוב נורא עוזר לי צום לסירוגין ומשתדלת למשוך את הארוחה הראשונה כמה שיותר, כרגע פחות וזה גם בסדר.

שוב פעם תודה על הזמן והעצות![/QUOTE]

באהבה גדולה, תמשיכי לחקור וללמוד על עצמך ואני בטוח שברגע שתמצאי את הדרך האידיאלית בשבילך את תראי שאפשר לחיות שגרת חיים מדהימה גם עם הגבלות כאלה ואחרות ומבלי לתת לזה לתפוס מקום גדול בחייך.

מאמין בך, המון בהצלחה.

נשים…🤦‍♂️
No Offense
upload_2022-11-5_19-18-19.png

לפעמים הייתי חווה את "אובדן השפיות" כשהייתי בנייטרלי כי הרגשתי שזה לא מקדם אותי לשום מקום (וזו טעות, כי הספיקה לי פעם אחת שדילגתי על נייטרלי וירידה של חודשיים עלתה חזרה בשבועיים).
הרעב של החיטוב תמיד קיבל גיבוי אצלי בכך שאני בדרך ללהיראות טוב יותר. עומס האוכל במאסה קיבל גיבוי כשהייתי אומר לעצמי שזה מה שאני צריך כדי להתחזק ולגדול.
ועוד הנייטרלי? סתם עומד במקום.
יכול להיות שאת מזדהה וזה חוסר ה"מטרה הגדולה" הוא זה שמרעיב אותך? או גורם לרגעי הרעב להיות ארוכים יותר כי הם לא מרגישים כמו חלק מהמטרה הגדולה?

סתם זרקתי לאוויר,
אבל במידה וכן מה שאני יכול להציע הוא להבא לא לזנק לקו הזינוק ביום האחרון של החיטוב כיוון שזה לא סוף התהליך. הייתי תמיד שומר בסוף החיטוב עוד קצת כוחות בשביל התהליך הנייטרלי המייגע והמשעמם. מה שמאוד עזר לי, כיוון שהגדרת "הנייטרלי" בראש שלי היה משהו שהוא מאוד קל ומשביע - מה שלא תמיד המקרה.

בלי קשר, ממליץ ללכת עם בקבוק מים כדי לשתות המון ולהימנע ממצב של צמאון שמומר לרעב (במיוחד כשהראש לפעמים מלא במחשבות מאוד מלוכלכות על אוכל בסוף תהליך של ירידה).

ממש שאפו על הירידה. 12 קילו זה מרשים לאללא.

נערך לאחרונה:
לפעמים הייתי חווה את "אובדן השפיות" כשהייתי בנייטרלי כי הרגשתי שזה לא מקדם אותי לשום מקום (וזו טעות, כי הספיקה לי פעם אחת שדילגתי על נייטרלי וירידה של חודשיים עלתה חזרה בשבועיים).
הרעב של החיטוב תמיד קיבל גיבוי אצלי בכך שאני בדרך ללהיראות טוב יותר. עומס האוכל במאסה קיבל גיבוי כשהייתי אומר לעצמי שזה מה שאני צריך כדי להתחזק ולגדול.
יכול להיות שאת מזדהה וזה חוסר ה"מטרה הגדולה" הוא זה שמרעיב אותך? או גורם לרגעי הרעב להיות ארוכים יותר כי הם לא מרגישים כמו חלק מהמטרה הגדולה?

סתם זרקתי לאוויר,
אבל במידה וכן מה שאני יכול להציע הוא להבא לא לזנק לקו הזינוק ביום האחרון של החיטוב כיוון שזה לא סוף התהליך. הייתי תמיד שומר בסוף החיטוב עוד קצת כוחות בשביל התהליך הנייטרלי המייגע והמשעמם. מה שמאוד עזר לי, כיוון שהגדרת "הנייטרלי" בראש שלי היה משהו שהוא מאוד קל ומשביע - מה שלא תמיד המקרה.

בלי קשר, ממליץ ללכת עם בקבוק מים כדי לשתות המון ולהימנע ממצב של צמאות שמומר לרעב (במיוחד כשהראש לפעמים מלא במחשבות מאוד מלוכלכות על אוכל בסוף תהליך של ירידה).

האמת שלי גם מתוכנן עוד מעט חודש ניטרלי אחרי 4 חודשי מסה. לאחר הניטרלי אני מתכנן 8 שבועות חיטוב וחוזר חלילה.
אני מתלבט לגבי אורך הזמן בו אהיה בניטרלי. האם לדעתך שבועיים מספיק?

האמת שלי גם מתוכנן עוד מעט חודש ניטרלי אחרי 4 חודשי מסה. לאחר הניטרלי אני מתכנן 8 שבועות חיטוב וחוזר חלילה.
אני מתלבט לגבי אורך הזמן בו אהיה בניטרלי. האם לדעתך שבועיים מספיק?
ממה שידוע וזכור לי (אולי זה השתנה מאז) - אין צורך בנייטרלי במעבר של מאסה > חיטוב. אלא רק ההפך, כשמסיימים חיטוב ורוצים לעבור למאסה.

• פותח/ת השרשור

סתם זרקתי לאוויר,

בלי קשר, ממליץ ללכת עם בקבוק מים כדי לשתות המון ולהימנע ממצב של צמאות שמומר לרעב (במיוחד כשהראש לפעמים מלא במחשבות מאוד מלוכלכות על אוכל בסוף תהליך של ירידה).

אני כן מרגישה שאני די עומדת במקום ואולי יותר גרוע בגלל העלייה(נוזלים נפח אוכל וכו)
ואולי זה כי יצאתי לניטרלי לא כי רציתי או כי ״הגעתי ליעד/נקודה שאני שלמה איתה״
אלא כי הרגשתי שאני חייבת את זה כדי להשלים את החיטוב בצורה טובה יותר.

אני מאז ומתמיד בן אדם של קצר וקיצוני מאשר ארוך וסבלני. אני גם סומכת על הכוח רצון והסבל שאני מוכנה לעבור עכשיו כי אני יודעת שלא אהרוס את כל מה שעשיתי גם אם זו לא הדרך האולטימטיבית לחיטוב ולא אמליץ עליה…

שותה מעל 4 ליטר מים ביום(שלא נדבר על הזירו,קפה והמון המון תה) ואני בטוחה שמעבר לרעב הפיזי זה המון פסיכולוגי ועל זה אני בהחלט צריכה לעבוד.

תודה על המחמאה. במצטבר ירדתי מעל 40:sarcastic:

אני כן מרגישה שאני די עומדת במקום ואולי יותר גרוע בגלל העלייה(נוזלים נפח אוכל וכו)
ואולי זה כי יצאתי לניטרלי לא כי רציתי או כי ״הגעתי ליעד/נקודה שאני שלמה איתה״
אלא כי הרגשתי שאני חייבת את זה כדי להשלים את החיטוב בצורה טובה יותר.

אני ממש יכול להבין. כי ההרגשה שאתה עומד במקום ולאט לאט מקבל קילוגרמים חזרה יכולה להרגיש כמו משהו מאוד מייגע - כשאתה צופה מהצד ואין לך מה לעשות. אבל חשוב להבין שזה לא המקרה כי אלו נוזלים שירדו בחזרה ברגע שתהיי בגרעון. ושתהליך הנייטרלי הוא קריטי וחשוב לא פחות.
אני חושב שההחלטה לצאת לנייטרלי כי הרגשת שזה יעשה את החיטוב טוב יותר זו ההחלטה האחראית והנכונה. במיוחד כשאני מבין שירדת כבר 40 קילו (שזה מטורף!)

שותה מעל 4 ליטר מים ביום(שלא נדבר על הזירו,קפה והמון המון תה) ואני בטוחה שמעבר לרעב הפיזי זה המון פסיכולוגי ועל זה אני בהחלט צריכה לעבוד.

תודה על המחמאה. במצטבר ירדתי מעל 40:sarcastic:

נשמע שאם ירדת כבר 40 קילו את יודעת להתמודד עם רעב פיזי דיי בסדר. יכול להיות שזה פשוט עניין של הגדרה כי ה"נייטרלי" הוא זה שמרגיש לי הכי ארוך כי הוא הכי סטטי ומרגיש חסר משמעות.
ואני נוטה להאמין שבן אדם "קצר וקיצוני" נוטה לחפש משמעות מיידית\תגמול מיידי בתהליך שהוא עושה. וכמו שכבר הסברתי את ההשקפה שלי - התגמול של הנייטרלי הוא מאוד שקט. ויכול להרגיש מאוד חסר משמעות.

שיהיה המון המון בהצלחה, ירידה מדהימה.

ממה שידוע וזכור לי (אולי זה השתנה מאז) - אין צורך בנייטרלי במעבר של מאסה > חיטוב. אלא רק ההפך, כשמסיימים חיטוב ורוצים לעבור למאסה.
גם לא חייב מחיטוב למסה, מי שעושה (בדרך כלל) רק רוצה למצוא את נקודת האיזון שלו העכשווית כדי לתת הערכה כמה להוסיף אקסטרה קלוריות ולעלות בצורה מתונה במסה

לאחרונה חווה רעב קיצוני אחרי יציאה מהחיטוב,
ירדתי 13 קילו(כולל נוזלים) בסבב האחרון.
רוצה לעשות עוד סבב של חיטוב אבל בנתיים צוברת כוחות ונחה..

עושה ריברס דיאט כרגע,
מהיציאה של החיטוב עליתי קילו וחצי שלדעתי זה תקין כי נפח האוכל גדל משמעותית ומין הסתם נוזלים..אני יודעת שזה תקין לחוות יותר רעב בתהליך כזה וזה מתאזן. אבל אני חווה רעב קיצוני.מצד אחד אני אומרת שאולי זה פסיכולגי אבל הבטן שלי מקרקרת ואני קמה מורעבת כיאילו לא אכלתי יומיים עם קושי לתפקד… הבחירות אוכל שלי שקולות עם כמה שיותר נפח של אוכל(המון ירקות,מעל 4 ליטר מים, המון תה) לא מבזבזת קלוריות על דברים דחוסים בקלוריות.

מבחינת פעילות - מתאמנת 3 פעמים כוח,לא משהו שמתיש אותי או מרגישה שמוציאה אנרגיה קיצונית…
עבודה משרדית אז לא זזה יותר מידי..
משתדלת לפחות 2-3 בשבוע לעשות אירובי שעה בעצימות נמוכה/בינונית.

מה אתם הייתם עושים או ממליצים לי לעשות?
חושבת לעלות במכה עוד קצת קלוריות אבל לא יודעת איך המשקל יגיב

תודה לכולם:s17:

שיורדים באחוזי שומן אז הלפטין הורמון השובע יורד בהתאם למסת השומן בגוף
אם עושים העמסת פחמימה ההורמון עולה לטווח קצר
לכן כדאי לעשות העמסת פחמימה כל יום במשך שבוע-שבוע וחצי כדי שהמאגרים שלך יתמלאו- המאגרים שלך כנראה ריקים של הגליקוגן.. גם האימונים של הכוח העצימים גם מרוקנים אותם יותר.
וברגע שתרגישי סוף סוף שבעה לחזור ולהוריד קלוריות.. אין ממש מה להתרגש מעליה בנוזלים\
אפשר גם לעלות בהמשך קלוריות משומן ולא פחמימה דווקא

שיורדים באחוזי שומן אז הלפטין הורמון השובע יורד בהתאם למסת השומן בגוף
אם עושים העמסת פחמימה ההורמון עולה לטווח קצר
לכן כדאי לעשות העמסת פחמימה כל יום במשך שבוע-שבוע וחצי כדי שהמאגרים שלך יתמלאו- המאגרים שלך כנראה ריקים של הגליקוגן.. גם האימונים של הכוח העצימים גם מרוקנים אותם יותר.
וברגע שתרגישי סוף סוף שבעה לחזור ולהוריד קלוריות.. אין ממש מה להתרגש מעליה בנוזלים\
אפשר גם לעלות בהמשך קלוריות משומן ולא פחמימה דווקא
למה להעלות קלוריות משומן על פני פחמימה?

יש רפרנס לטענות?
למה להעלות קלוריות משומן על פני פחמימה?
Metabolic adaptation to weight loss: implications for the athlete | Journal of the International Society of Sports Nutrition | Full Text

Leptin, synthesized primarily in adipocytes, functions as an indicator of both short and long-term energy availability; short-term energy restriction and lower body fat levels are associated with decreases in circulating leptin. Additionally, higher concentrations of leptin are associated with increased satiety and energy expenditure

In the world of physique sports, periodic “refeeding” has become common in periods of extended dieting. A refeed consists of a brief overfeeding period in which caloric intake is raised slightly above maintenance levels, and the increase in caloric intake is predominantly achieved by increasing carbohydrate consumption. While studies have utilized refeeding protocols that last three days [71, 72], physique athletes such as bodybuilders and figure competitors often incorporate 24-hour refeeds, once or twice per week. The proposed goal of periodic refeeding is to temporarily increase circulating leptin and stimulate the metabolic rate. There is evidence indicating that leptin is acutely responsive to short-term overfeeding [72], is highly correlated with carbohydrate intake [71, 73], and that pharmacological administration of leptin reverses many unfavorable adaptations to energy restriction [33]. While interventions have shown acute increases in leptin from short-term carbohydrate overfeeding, the reported effect on metabolic rate has been modest [71]. Dirlewanger et al. reported a 7% increase in TDEE; this increase amounts to approximately 138 kilocalories of additional energy expenditure, of which 36 kilocalories can be attributed to the thermic effect of carbohydrate intake [71]. More research is needed to determine if acute bouts of refeeding are an efficacious strategy for improving weight loss success during prolonged hypocaloric states. A theoretical model of metabolic adaptation and potential strategies to attenuate adaptations is presented in Figure 2.

המאמר אומנם עוסק בהסתגלות מטבולית אבל הוא סוקר את הנושא שכתבתי עליו גם כחלק מהענין.

בקצרה לפטין מגיב להעמסת פחמימות בטווח הקצר
אי אפשר עדיין להמליץ על זה כי אין מספיק הוכחות ומאמרים שבדקו את זה, אבל בהחלט שווה לנסות

חוץ מזה המאמר גם מציין את נושא הרוורס דיאט
לגבי מה ששאלת למה דווקא משומן?
מהסיבה שפחמימות יכולות לגרום לחלק מן האנשים אחרי דיאטה ארוכה לבולמוסים או רעב יותר מוגבר אפילו מחתיכה אחת קטנה
אחרי תקופה שהם נמנענו.. יש על זה אפילו הסבר באחד המאמרים פה באתר, ואם מעלים את הקלוריות דווקא משומן המצב הזה עשוי פחות לקרות, לא שמעתי על אנשים שאחרי אכילת שמן זית רצו עוד לעומת לחם (זאת הכוונה ולכן המלצתי)

חוץ מזה המאמר גם מציין את נושא הרוורס דיאט
לגבי מה ששאלת למה דווקא משומן?
מהסיבה שפחמימות יכולות לגרום לחלק מן האנשים אחרי דיאטה ארוכה לבולמוסים או רעב יותר מוגבר אפילו מחתיכה אחת קטנה
שאלתי על רפרנס לזה אבל תודה גם על הקודם,
לא מכיר דבר כזה אז אם יש הפנייה למאמר אשמח לקרוא 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית