הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פוסט פריקה על חדכ מסחרי

showHall

משתמש מתחיל
166
78
נק' מוניטין:
116
166
78
אני חייב שתעזרו לי, יש אצלי במכון כמה בעיות שאני חייב להבין אם הן משותפות לכלל רשתות החדכים בארץ או שזה רק אצלי.

1- אנשים לא מחזירים ציוד בכלל, לא פורקים את המוט\מכונות כשמסיימים, אני פשוט מוצא את עצמי כל פעם לפני תרגיל צריך להוריד פלטות מהמוט לפעמים זה אחד ולפעמים זה יותר וזה טיפה מחרפן במיוחד אם בנאדם מבוגר רוצה להשתמש אז מוצא את עצמי גם עוזר לכאלה לפעמים.

2- כשמסיימים להשתמש בדאמבלים במקום להחזיר כמו אנשים נורמאליים לראק מה שהם עושים זה פשוט מגלגלים אותם(בעוצמה) על הרצפה לכיוון הראק ולא אכפת אם יש אנשים בדרך שמקבלים אותם לרגליים, וכמובן שמשאירים אותם על הרצפה איפה שהם עצרו להתגלגל

3- מודעות לסביבה - בערך כל פעם שאני עושה סקוואט מישהו נתקע לי במוט מהצד(בלי כוונה מן הסתם אבל עדיין) תוך כדי תנועה שלי מה שגורם לי לעוף ושלא נדבר בכלל שהמוט משפשף לי את כל הגב כי זה מגיע בהפתעה

4- הכי מחרפן אותי, אנשים שמצלמים את עצמם וחס וחלילה אם עברת בלי כוונה בפריים של המצלמה כי אתה הולך לחטוף צעקות.

עכשיו אני חייב להבין אם אלה בעיות שיש בכלל המכונים המסחריים או רק אצלי זה ככה?
כי אם זה רק אצלי אני אעבור מכון אם זה בכולם ככה אני מתחיל לחסוך לחדכ ביתי

1, 2 , ו4 אתה מוזמן להעיר, יש לכל מכון כושר תקנון וזה הכל.

כולם יהיו קיימים בחדרי כושר גדולים, חלק יותר חלק פחות. אם אתה יכול תחסוך לחד"כ ביתי, תבוא בשעות פחות עמוסות או תחפש אחד עם פחות חארות.

4- הכי מחרפן אותי, אנשים שמצלמים את עצמם וחס וחלילה אם עברת בלי כוונה בפריים של המצלמה כי אתה הולך לחטוף צעקות.
תגדיר
אני מצלם סירטונים של הסט למאמן
חוץ מזה לא עושה כלום ואם משהו מפריע או משהו כזה הכל טוב.
אם לפני שאני מתחיל מישהו עומד ליד הטלפון שלי (במקרה שיפיל או יסתיר את כל הסט) מבקש ממנו יפה שיזהר וזהו

• פותח/ת השרשור
1, 2 , ו4 אתה מוזמן להעיר, יש לכל מכון כושר תקנון וזה הכל.
מעיר מנעימות כל הזמן אבל לא עוזר
כולם יהיו קיימים בחדרי כושר גדולים, חלק יותר חלק פחות. אם אתה יכול תחסוך לחד"כ ביתי, תבוא בשעות פחות עמוסות או תחפש אחד עם פחות חארות.
לצערי בגלל אילוצי עבודה השעות היחידות שפנויות לי הם אלה שהכי עמוסות, לכן אם זה בעיות שחוזרות עליהן אני כבר אסבול עוד כמה חודשים ואחסוך לחדכ ביתי

תגדיר
אני מצלם סירטונים של הסט למאמן
חוץ מזה לא עושה כלום ואם משהו מפריע או משהו כזה הכל טוב.
אם לפני שאני מתחיל מישהו עומד ליד הטלפון שלי (במקרה שיפיל או יסתיר את כל הסט) מבקש ממנו יפה שיזהר וזהו

הבעיה מתחילה אם אתה ממקם את הפלאפון במעבר ראשי כשאתה עומד 5-10 מטר מהפלאפון ואז הפריים תופס מרחב מאוד גדול, מרחב שמן הסתם אנשים עוברים בו, יש כאלה שמבינים שהם שזה לא המכון שלהם ולא מעירים או מחכים שמישהו יעבור לפני להתחיל אבל יש כאלה שמפצירים בפני כולם לא לעבור ואם מישהו עובר הוא מקבל צעקה אותם אני לא סובל

1- אנשים לא מחזירים ציוד בכלל, לא פורקים את המוט\מכונות כשמסיימים, אני פשוט מוצא את עצמי כל פעם לפני תרגיל צריך להוריד פלטות מהמוט לפעמים זה אחד ולפעמים זה יותר וזה טיפה מחרפן במיוחד אם בנאדם מבוגר רוצה להשתמש אז מוצא את עצמי גם עוזר לכאלה לפעמים.

משגע גם אותי, ואני מזכיר לכולם להחזיר משקולות.
שים לב אגב,ֶ שבעיקר המתאמנים החדשים הם אלו שלא מחזירים.

2- כשמסיימים להשתמש בדאמבלים במקום להחזיר כמו אנשים נורמאליים לראק מה שהם עושים זה פשוט מגלגלים אותם(בעוצמה) על הרצפה לכיוון הראק ולא אכפת אם יש אנשים בדרך שמקבלים אותם לרגליים, וכמובן שמשאירים אותם על הרצפה איפה שהם עצרו להתגלגל

אלו צריך לתת להם דאמבל בראש.
3- מודעות לסביבה - בערך כל פעם שאני עושה סקוואט מישהו נתקע לי במוט מהצד(בלי כוונה מן הסתם אבל עדיין) תוך כדי תנועה שלי מה שגורם לי לעוף ושלא נדבר בכלל שהמוט משפשף לי את כל הגב כי זה מגיע בהפתעה

האמת שלא קרה לי. זה קצת תלוי באופן בו המכון שלך מסודר והצפיפות שבו. אם זה היה קורה לי הייתי משתגע על הבחור שנגע.

לא קרה לי, וגם אם יקרה הייתי מקשיב לצעקות בנחת ואומר ״מצטער, לא שמתי לב.״

ואוסיף עוד הסתייגות, אני נהנה יותר להתאמן במכון כושר עם אנשים ולדבר בין הסטים וכו מאשר להתאמן במכון כושר לבד. אני חושב שהחפירות שלי לאנשים בין הסטים הרחיבו לי את האופקים בטירוף. למדתי כל כך הרבה מלהתעניין באנשים אחרים במקצוע שלהם, בדעות שלהם וכו׳

אני יכול לסבול כל מה שאמרת פה.. אבל מישהו שנתקע לי במוט באמצע סקוואט? עזוב שזה חוסר מודעות, זה מסוכן בשבילך. אבל נשמע שבכללי האוכלוסייה במכון שלך זבל, אני הייתי עובר.

הבעיה מתחילה אם אתה ממקם את הפלאפון במעבר ראשי כשאתה עומד 5-10 מטר מהפלאפון ואז הפריים תופס מרחב מאוד גדול, מרחב שמן הסתם אנשים עוברים בו, יש כאלה שמבינים שהם שזה לא המכון שלהם ולא מעירים או מחכים שמישהו יעבור לפני להתחיל אבל יש כאלה שמפצירים בפני כולם לא לעבור ואם מישהו עובר הוא מקבל צעקה אותם אני לא סובל
זה כבר משהו אחר
אני תמיד מנסה להשים במקום שלא יפריע לאנשים והרבה פעמים אנשים עוברים בכל זאת ומשתדלים לא להפיל את הטלפון
הרבה פעמים הטלפון ממש קרוב אליי אבל כל עוד אני מצליח להכניס את הסט לפריים על הזין.
טוב סתם כתבתי שאני לא בן אדם כזה חחחחח
אבל כן מסכים איתך

5. שכחת אנשים שחייבים לעבוד *על* הראק של המשקולות, במיוחד הרחקות לצדדים. כי למה לאפשר לך לקחת/להחזיר משקולות?

אנשים לא מחזירים ציוד בכלל
במיוחד אחרי "לג פרס" עם 300 קילו. ואני שם לג פרס במרחאות כי השמינית טווח תנועה שהם עשו שם רחוקה מלהיות לג פרס.
בערך כל פעם שאני עושה סקוואט מישהו נתקע לי במוט מהצד
עוברים לידך כשאתה עושה הרחקות לצדדים, מנסים לקחת את הפלטה שנמצאת מולך בזמן שאתה עושה דדליפט רומני, מנסים לקחת את הפלטה שנמצאת לידך כשאתה עושה בנץ' וכמובן שהיא נופלת ומרעידה את הספה...

ואני עוד מתאמן בבקרים, כבר למעלה משנתיים לא מתקרב למכוני כושר בשעות הערב.

• פותח/ת השרשור
ואוסיף עוד הסתייגות, אני נהנה יותר להתאמן במכון כושר עם אנשים ולדבר בין הסטים וכו מאשר להתאמן במכון כושר לבד. אני חושב שהחפירות שלי לאנשים בין הסטים הרחיבו לי את האופקים בטירוף. למדתי כל כך הרבה מלהתעניין באנשים אחרים במקצוע שלהם, בדעות שלהם וכו׳

מסכים לגמרי לפגוש אנשים במכון ולדבר על אימונים וכו' ממש כיף לי ובגלל זה אני לא ישר רץ לעבור לחדכ ביתי אלא לראות אם אלא בעיות שחוזרות על עצמן בכל מקום, מה שלצערי נראה שכן

אני יכול לסבול כל מה שאמרת פה.. אבל מישהו שנתקע לי במוט באמצע סקוואט? עזוב שזה חוסר מודעות, זה מסוכן בשבילך. אבל נשמע שבכללי האוכלוסייה במכון שלך זבל, אני הייתי עובר.

אז תעיר לא בנעימות…

אני לא אוהב לצעוק אני לא בא לאימון בשביל לצעוק זה מוציא אותי מפוקוס, רק מקווה שיום אחד לאנשים יהיה יותר GYM ETIQUETTE

5. שכחת אנשים שחייבים לעבוד *על* הראק של המשקולות, במיוחד הרחקות לצדדים. כי למה לאפשר לך לקחת/להחזיר משקולות?

צודק באמת שחכתי זה מאוד נפוץ אצלנו וכל פעם שאני אומר "אחי אולי לא כדי שתעבוד פה אתה מפריע להחזיר משקולות" אומרים לי תמיד "אני לא מפריע" חחחחח כאילו אני סתם בא להעיר להם

1) זה שלא מחזירים משקולות זה תסמין להתנהלות לא תקינה של חדר כושר ולא רק בעיה בפני עצמה. אם היו מספיק מאמנים שמסתובבים באזור, אז זה לא היה קורה. התפקיד שלהם הוא לא להחזיר את המשקולות בעצמם ולא לחנך אנשים, אלא לאמן. אבל אם הם לא נוכחים באזור, סיכוי נמוך שמשקולות יוחזרו.
3) אם מישהו מסכן אותך בתרגיל זה לא משהו שאמור לעבור בסבבה. סקוואט זה תרגיל מסוכן. אנשים צריכים לכבד אחד את השני ולחכות בסבלנות עד שמסיימים את הסט. זה מרחב משותף אחרי הכל.
יכול להיות שהבעיה מחמירה כי החדר כושר צפוף ומראש אין גישה בלי להפריע. זה לא מצדיק להיתקע בסקוואט, אבל זה נובע מניהול לא איכותי של החדר כושר.
4) החדר כושר זה מרחב משותף. אי אפשר למנוע מעבר בגלל שבא למישהו לצלם. זה יהיה גם נחמד אם יכוונו את המצלמה לא לכיוון בן אדם זר או לתזמן בהתאם.
אפשר גם לבקש בגישה טובה. אם מישהו היה צועק עליי, סיכוי סביר שאני אתעלם.
תופעה הרבה יותר מטרידה היא שאנשים עושים פוזינג במלתחות, כשאנשים מתלבשים ברקע.

חחחחחחחחח מה? מה זה החדר כושר הזה

בחיים לא קרה לי אף אחד מהדברים פה לפחות לא בעצימות שאתה מתאר

חוץ אולי לא להחזיר משקולות כמו שצריך אבל זה נדיר שמשאירים את זה פשוט על המוט, מה שקורה לרוב לא מחזירים את זה כמו שצריך למקום. והמאמנים בדרך כלל תמיד אומרים למי שלא מחזיר להחזיר

דאמבלים ברוב החדרי כושר יש להם סטנד והם לא על הרצפה. בהרבה מקומות הדאמבלים מפוזרים על הרצפה אבל לגלגל לך על הרגליים סתם ככה באופן תדיר? זה לא שמעתי

ולצלם לא קורה המון בדרך כלל מבקשים ממישהו לצלם אותך או לשם טכניקה. כן אם הייתי רואה מישהו מצלם לא הייתי עובר לו מול המצלמה במידת היכולת הבעיה היום נהיה דור טיקטוק הרבה מצלמים ויותר נכון מצלמות בעיקר בשביל הרשתות החברתיות.

בקשר ללהיתקל לך במוט למה שזה יקרה? נשמע חדכ צפוף ולא מסודר כמו שצריך אם נתקעים לך במוט בסקוואט באופן תדיר

בקיצור תבדוק עוד חדכים נשמע חדכ לא משהו

נערך לאחרונה:
איפה אתה מתאמן?
1 זה כמעט בכל מקום חוץ מבכאלה איכותיים
4 זה קורה הרבה שמתעצבנים, אם מישהו היה צועק עלי על זה הייתי מסביר לו שהחדר כושר לא שייך לאבא שלו ושזה לא סטודיו צילום, קורה שעוברים

3 לא תקין בשיט, לא קורה אצלי ולא אמור לקרות

2 זה די חריג האמת, לא רואה את זה קורה הרבה אבל מצד שני אני לא הרבה באיזור של הדאמבלים
יכול לדבר עם המנהל של המכון שיתן הנחיה למדריכים שינסו לעצור את זה

הכל תלוי בנורמה של המכון בו מתאמנים.
אצלי בסביבה יש 2 מכונים בסמיכות של 500 מטר. באחד מהם (שכונתי קטן), הנורמה היא להחזיר ולשמור על הסדר.
בשני (מכון של רשת גדולה), ההתנהגות היא כפי שמתואר על ידי פותח השרשור.

קורה הרבה היום במיוחד במכון עמוס עם הרבה צעירים
זה יכול להיות יותר גרוע
אפשר בקלות להמשיך את הרשימה -
מתאמן בלי מגבת שתופס מכשיר והולך או בכלל אחד כזה שעושה סופרסט כשהמכון עמוס.
מתאמן שבא לשאול אותך שאלה באמצע סט כבד ו\או במודע נכנס לאזור שלך כדי לנסות לקחת פלטה
ששמת בכוונה לסט הבא.
מתאמן שמחליט שהוא שומר את הבנץ' לחבר שלו שלא באיזור או בכלל לא הגיע למכון.
מתאמן שבשיא העומס מחליט לעשות תרגיל לבייספס\גב בראק של הסקוואט.
מתאמנים שמתעסקים בטלפון ותופסים מכשיר/מתאמנים שבמקום להתאמן עסוקים בשיחת ועידה .

בקיצור הפיתרון היחיד זה להגיע עם אוזניות והרבה סבלנות
להתחשב באחרים כשהמכון עמוס ודווקא להיות נחמד..להציע למתאמן אחר להיכנס איתך לסט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית