הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם סרוקוול בכמות קטנה יגרום לי עלייה במשקל?

• פותח/ת השרשור may12
  • פורסם בתאריך

may12

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום
אני מתחילה חיטוב של 25 קג+-, ואני לוקחת סרוקוול למי שמכיר בשביל הפרעות שינה (חצי כדור שזה 12.5 מ״ג).
אומרים שסרוקוול גורם לעלייה בתיאבון, ויש חשד שהוא משפיע על הורמונים ככה שהוא גם גורם לעלייה במשקל בלי קשר לתיאבון.

האם אתם חושבים שהכמות הקטנה הזו (נחשבת למעט מאוד) יכולה לתקוע לי את החיטוב ולגרום לי לא לרדת במשקל? (אם העלייה בתיאבון לא תשפיע למשל, כי כרגע היא לא כלכך מורגשת והבעיה שלי היא העלייה במשקל בעקבות בעיות הורמונים שהכדור אולי יגרום).

זה ממש מפחיד אותי, ואני לא יודעת מה לעשות.
אם מישהו כאן מבין בזה,
אשמח לקבל תשובה
תודה

היי מאי,
עליה במשקל זו תופעת לוואי מאוד שכיחה של תרופות מהסוג הזה,
אבל המינון שאת מקבלת הוא באמת מאוד נמוך בהשוואה למינון שמקבלים מטופלי התרופה (התרופה אינה מיועדת לטפל לבעיות שינה).
ככל שהמינון נמוך יותר כך גם הסבירות לחוות תופעות לוואי היא נמוכה יותר,
אבל גם התגובות האישיות משתנות בין אנשים שונים, ככה שעד שלא תנסי לא תדעי. באופן אישי לא הייתי מודאג מזה יותר מידי.

בהצלחה בחיטוב

• פותח/ת השרשור
היי מאי,
עליה במשקל זו תופעת לוואי מאוד שכיחה של תרופות מהסוג הזה,
אבל המינון שאת מקבלת הוא באמת מאוד נמוך בהשוואה למינון שמקבלים מטופלי התרופה (התרופה אינה מיועדת לטפל לבעיות שינה).
ככל שהמינון נמוך יותר כך גם הסבירות לחוות תופעות לוואי היא נמוכה יותר,
אבל גם התגובות האישיות משתנות בין אנשים שונים, ככה שעד שלא תנסי לא תדעי. באופן אישי לא הייתי מודאג מזה יותר מידי.

בהצלחה בחיטוב
קודם כל תודה על התשובה 😃
דבר שני, התרופה כן יכולה לטפל בהפרעות שינה ולפעמים ניתנת במיוחד בשביל זה (פשוט במינון ממש נמוך כמו שלי), אבל זו לא המטרה העיקרית שלה כמובן

דבר שני, אני אנסה אבל זה מאוד מדאיג אותי, קשה לי עם המחשבה שעבודה קשה תרד לטמיון בגלל 12.5 מ״ג של כדור.. זה למה אני כל כך בלחץ

המבנה הכימי של התרופה הזאת לא משפיע בשום דרך על עליית משקל.
מה כן יכול להיות : התרופה משפרת תפקוד של רצפטורים מסויימים במוח עקב זה התיאבון יכול לעלות לנקודה נכונה ובריאה לפי הצרכים של הגוף.
דבר אחרון: בתקופת המבחנים של התרופה מספר אנשים קטן מאוד קיבל עליית סוכר בדם שזה כן יכול להשפיע אבל זה אחוז קטן מאוד ואני מאמין שהיה מדובר כבר באנשים במשקל לא תקין.

ולפי הניסיון האישי שלי עם התרופה הזאת ב 50מג ביום למשך 6 חודשים.. המשקל שלי לא זז לשום מקום מה כן התחלתי לעשן יותר סיגריות אם זה רלוונטי לך.

בהצלחה..

• פותח/ת השרשור
המבנה הכימי של התרופה הזאת לא משפיע בשום דרך על עליית משקל.
מה כן יכול להיות : התרופה משפרת תפקוד של רצפטורים מסויימים במוח עקב זה התיאבון יכול לעלות לנקודה נכונה ובריאה לפי הצרכים של הגוף.
דבר אחרון: בתקופת המבחנים של התרופה מספר אנשים קטן מאוד קיבל עליית סוכר בדם שזה כן יכול להשפיע אבל זה אחוז קטן מאוד ואני מאמין שהיה מדובר כבר באנשים במשקל לא תקין.

ולפי הניסיון האישי שלי עם התרופה הזאת ב 50מג ביום למשך 6 חודשים.. המשקל שלי לא זז לשום מקום מה כן התחלתי לעשן יותר סיגריות אם זה רלוונטי לך.

בהצלחה..
השאלה אם אצליח לרדת במשקל איתה

דבר שני, התרופה כן יכולה לטפל בהפרעות שינה ולפעמים ניתנת במיוחד בשביל זה (פשוט במינון ממש נמוך כמו שלי), אבל זו לא המטרה העיקרית שלה כמובן
שימי לב שלא כתבתי שהתרופה לא מטפלת בבעיות שינה.

קשה לי עם המחשבה שעבודה קשה תרד לטמיון בגלל 12.5 מ״ג של כדור.. זה למה אני כל כך בלחץ
זאת חשיבה בלי שום רציונל.
התרופה פועלת בכמה מנגנונים שעשויים להקשות בניהול המשקל, כלומר לא עולים במשקל רק עצם נטילת התרופה (התרופה לא "משמינה").
תקפידי על תזונה נכונה ופעילות גופנית ואת בסדר. כמו שכתבו מעליי, תדאגי להיות בגרעון קלורי ובהכרח תרדי במשקל.

ורק כדי שתקבלי פרופורציות:
רוב המחקרים שהציגו עלייה במשקל כתוצאה מהתרופה מתייחסים למינונים של 200-800~ מ"ג ליום אצל חולי סכיזופרניה / חולים עם הפרעה דו-קוטבית.
ניסוי קליני אחד הראה עלייה של 1.5 ק"ג בשישה שבועות במינונים של 50-100 מ"ג.
כפי שבוודאי שמת לב, את לא קרובה לשם מבחינת מינון.

בנוסף לכך,
מעבר להשפעה הפוטנציאלית על משקל הגוף יש לתרופה עוד רשימה ארוכה של תופעות לוואי שלא נראה שאת מודאגת מהן,
ואם את לא חווה אותן זאת יכולה להיות איזושהי אינדיקציה מעודדת מבחינתך.

בקיצור, תורידי סטרס - זה רק יכול להפריע לך בחיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית