הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הדרך האישית שלי לטיפול בכולסטרול גבוה

Kicker177

משתמש פעיל
585
272
נק' מוניטין:
190
585
272
ממצב חברים אשמח לעלות פה נושא חשוב שהרבה מאיתנו לא מכירים או במילים הכי פשוטות מזניחים..
טוב אז ככה כולסטרול הכללי הטוב הרע והמסוכן..
(אני כן הולך להשתמש בטקסט חופשי מהאינטרנט)

לגבי כולסטרול גבוה כולסטרול הוא חומר שומני המכונה שומנים. זה חיוני לתפקוד תקין של הגוף. קרומי תאים, הורמונים וויטמין D נוצרים על ידי הגוף שלך באמצעות כולסטרול. ישנם 2 מקורות עיקריים לכולסטרול בדם: כולסטרול במזון שאתה אוכל כולסטרול המיוצר על ידי הכבד שלך רמה גבוהה מדי של שומנים בדם שלך (היפרליפידמיה) יכולה להשפיע על בריאותך. כולסטרול גבוה, כשלעצמו, אינו גורם בדרך כלל לתסמינים, אך מגביר את הסיכון למצבים בריאותיים חמורים.

הכולסטרול נישא בדם על ידי חלבונים. כאשר השניים מתאחדים, הם נקראים ליפופרוטאינים. ישנם שני סוגים עיקריים של ליפופרוטאין. ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (HDL) מוביל את הכולסטרול הרחק מהתאים ובחזרה לכבד. משם הוא מתפרק או עובר החוצה מהגוף כתוצר פסולת. מסיבה זו, HDL מכונה "כולסטרול טוב" ורמות גבוהות יותר טובות יותר. ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL) נושאת כולסטרול לתאים הזקוקים לו. אם יש יותר מדי כולסטרול עבור התאים להשתמש בו, הוא עלול להצטבר בדפנות העורקים, ולהוביל למחלות של העורקים. מסיבה זו, LDL ידוע בשם "כולסטרול רע". כמות הכולסטרול בדם, הן HDL והן LDL, נמדדת בבדיקת דם. רמות הכולסטרול המומלצות בדם משתנות בין אלו עם סיכון גבוה יותר או נמוך יותר לפתח מחלת עורקים.

סכנות הכולסטרול הגבוה

עדויות מצביעות על כך שכולסטרול גבוה יכול להגביר את הסיכון ל: היצרות של העורקים (טרשת עורקים) התקף לב שבץ התקף איסכמי חולף (TIA) - המכונה לעתים קרובות "שבץ מיני" מחלת עורקים היקפית (PAD) הסיבה לכך היא שכולסטרול יכול להצטבר בדופן העורק, להגביל את זרימת הדם ללב, למוח ולשאר הגוף. זה גם מגביר את הסיכון של קריש דם להתפתח אי שם בגוף שלך.

ועכשיו קצת כתב יד..
כולסטרול תמיד נמצא אצלי ברשימה החשובה לבדיקות ולטיפול לצערי הוא נפגע באת שימוש ממושך בארימידקס שכן משבש אותו חזק במצטבר אז החלטתי לטפל בנושא..
כמו כל טיפול אנחנו מתחילים מתוספי תזונה טבעים
אומגה 3,סיטרוס ברגמונט,בארבארין והרשימה ממשיך עד לתאילנד.. יש הרבה מאוד תוספי תזונה שעברו הרבה מאוד מחקרים וכן יעילים לטיפול בכולסטרול גבוה או לא תקין אבל לצערי מתי אנחנו על חומרים הטיפולים הטבעים האלה יכולים לקחת הרבה זמן והרבה כסף.. אז החלטתי אחרי מספר חודשים וכמה אלפי שקלים טובים לעבור לסטטינים..

מה זה סטטינים?
סטטין סטטינים הם התרופות הנפוצות ביותר להורדת כולסטרול. ידועים גם כמעכבי HMG-CoA רדוקטאז, הם סוג של תרופות להורדת שומנים בדם המפחיתים מחלות ותמותה אצל אלה שנמצאים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם.

עכשיו לקחת בחשבון שזה תרופות ששייכות לקבוצת תרופות הלב יש להם תופעות לוואי ובדרך כלל לא יורדים מהם כי יש ריבאונד חזק וסיכון יותר גבוה לנזק ממשי אבל בכול זאת עשיתי מעצמי סוג של עכבר מעבדה והתחלתי לקחת מינון קטן מאוד של סטטין ספציפי אחד שבחרתי לעצמי (שכמו כל תרופה לא כל סטטין מתאים לכולם!)
וחודש אחרי חודש הוא עשה פלאים...

אז מה לקחתי?
20230824_184336.jpg

Rosuvastatin במינון של 2.5מג כל בוקר על בטן ריקה (אני אומר עוד הפעם יש הרבה סוגים שונים של סטטינים לא כל סטטין מתאים לכולם!)

יאללה נעבור לבדיקות מעבדה...

Screenshot_20230808_142742.jpg

Screenshot_20230808_143100.jpg

Screenshot_20230808_143005.jpg

Screenshot_20230808_142925.jpg

Screenshot_20230808_142843.jpg

כמו שאפשר לראות ירידה חודשית קבוע בכולסטרול כללי והרע וטריגליצרידים ועליה משמעותית בכולסטרול הטוב!

אני ממשיך את הניסוי הזה בשביל לראות מה קורה לכולסטרול על סטטינים אם משלבים אנאבולים אחרים.
אני מציין שבבדיקות האלה אני על טסט רפואי ולא יותר מזה...

חד משמעית בשום פנים ואופן לא לשלב סטטינים עם אוראלים (אנאבולים בכדורים רעילים) זה יכול לגרום להרעלה מערכתית מסוכנת מאוד!

בהצלחה לכולם ורק בריאות!

נערך לאחרונה:
אתה לוקח גם תוספים של citrus bergamot , שומנים בריאים (אבוקדו, שמן זית, שמן דגים), תוספי אומגה 3? עושה אירובי? מעניין אם הם משפיעים גם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית