הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קצונה - דעות?

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
לוחצים עליי מאוד לצאת קצונה, יש לי תפקיד מובטח שאני די רוצה (לא מדובר בקרבי).
החסרונות הם:
- להפסיד את פתיחת השנה האקדמית בחודשיים וחצי, המשמעות של זה מצידי להתחיל ללמוד רק בגיל 24.

- בזבוז זמן בקק״ץ

- ויתור על תחביבים מהצד
(הוראה פרטית של פסיכו, פחות זמן לאימונים, תכנות)

יתרונות:
קידום מקצועי
עזרה לצה״ל

דעתכם?

יתרונות:
קידום מקצועי
זה דבר הרבה יותר רלוונטי לחיים מאשר הדברים האלו-
- להפסיד את פתיחת השנה האקדמית בחודשיים וחצי, המשמעות של זה מצידי להתחיל ללמוד רק בגיל 24.
- ויתור על תחביבים מהצד
בסוף אם הקצונה תקדם אותך למקום שאתה רוצה להגיע אליו ואתה מסתדר עם המערכת, אין סיבה שלא.

• פותח/ת השרשור
דבר הרבה יותר רלוונטי לחיים מאשר הדברים האלו
אומרים לי את זה הרבה, אבל אני מתכנן להיות מתכנת / מהנדס חשמל. התחום שלי בצבא לא חופף בכלל לעיסוקים האלו.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

בסוף אם הקצונה תקדם אותך למקום שאתה רוצה להגיע אליו ואתה מסתדר עם המערכת, אין סיבה שלא
מה שמפחיד אותי בעיקר זה להתחיל ללמוד כל כך מאוחר.

אומרים לי את זה הרבה, אבל אני מתכנן להיות מתכנת / מהנדס חשמל. התחום שלי בצבא לא חופף בכלל לעיסוקים האלו.
אז למה שתרצה להתקדם מקצועית למקצוע שאתה לא רוצה לעסוק בו?

מה שמפחיד אותי בעיקר זה להתחיל ללמוד כל כך מאוחר.
זה שטויות במיץ, מכיר המון אנשים שהתחילו בגיל מאוחר (גם 30 ו40) והם לא פיספסו שום דבר מהותי בשוק העבודה.

כי זה עוזר למדינה.
אתה יכול לעזור למדינה במגוון דרכים שלא כוללים "קריירה" צבאית אבל בכל מקרה אם אתה מדבר על
"להתקדם מקצועית" אבל בעצם לא רוצה לעסוק במקצוע לא הייתי מעלה את זה כטיעון בעד.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעזור למדינה במגוון דרכים שלא כוללים "קריירה" צבאית אבל בכל מקרה אם אתה מדבר על
"להתקדם מקצועית" אבל בעצם לא רוצה לעסוק במקצוע לא הייתי מעלה את זה כטיעון בעד.

בסוף צבא אני עושה. אני עוזר מאוד בתפקיד הנוכחי שלי, ואני אעזור יותר כקצין. אבל בקריירה האזרחית שלי אני ככל הנראה אעשה משהו אחר.

אני מסכים שאפשר לעזור בעוד דרכים, אבל אני מתרשם שהמערכת זקוקה נואשות לאנשים טובים. השאלה היא האם העלות מצידי היא גדולה מדי.

באיזה חייל?
איזה תפקיד ומה התפקיד השני השלישי שאתה יכול לעשות?
האם התפקיד משמעותי לצבא ולך ? (ליצור קשרים,לפקד על חיילים ,לתפקד תחת לחץ וכו')
גם אם תעשה משהו אחר באזרחות,אם תעשה תפקיד משמעותי הוא יוכל לתת לך כישורים שיעזרו לך באופן עקיף.
בכל מקרה,אם התפקיד מאפשר,תמיד תוכל לקחת קורס בסמסטר מהפתוחה כדי להוריד עומס כשתתחיל את הלימודים,פלוס תוכל לחסוך מספיק כסף ללימודים ולא תצטרך לעבוד.

בזמנו כשהייתי בצבא הייתי במסלול קצונה ואחת הטעויות הכי גדולות שלי בחיים (היו הרבה מאוד) שוויתרתי על זה.

זה יפתח אותך מאוד ברמה האישית וללא ספק יפתח לך דלתות בעתיד.

הלימודים יכולים לחכות וזה לא אמור למנוע ממך להתאמן (אולי למעט הקורס וגם לא לגמרי)

• פותח/ת השרשור
באיזה חייל?
משא״ן
איזה תפקיד ומה התפקיד השני השלישי שאתה יכול לעשות?
.
האם התפקיד משמעותי לצבא ולך ? (ליצור קשרים,לפקד על חיילים ,לתפקד תחת לחץ וכו')
כל אלו נראים כל כך שוליים בעיני. לצבא זה אולי משמעותי שלא יבוא דביל שלא יודע להתנהג ואני לוקח את זה בחשבון. ליצור קשרים זה תמיד נחמד ומעניין, אבל לא מדובר על קרבי אז בכלל אין מה לדבר על לחץ אמיתי ודברים מהסוג הזה.
בכל מקרה,אם התפקיד מאפשר,תמיד תוכל לקחת קורס בסמסטר מהפתוחה כדי להוריד עומס כשתתחיל את הלימודים,פלוס תוכל לחסוך מספיק כסף ללימודים ולא תצטרך לעבוד.
זאת בהחלט אופציה שאני חושב עליה.

על כל פנים, ברור לי שברמה האינטרסנטית האישית עדיף לי לא לצאת כי אני מעדיף להתחיל להרוויח מוקדם אחרי התואר, להרוויח תו״כ שירות משיעורים פרטיים וגם ללמוד תכנות ולהתאמן. לשים הרבה מזה בצד לטובת התפקיד שלא דומה לנושא שבו אעבוד זאת בחירה שמשרתת בעיקר את המערכת.

בזמנו כשהייתי בצבא הייתי במסלול קצונה ואחת הטעויות הכי גדולות שלי בחיים (היו הרבה מאוד) שוויתרתי על זה.

זה יפתח אותך מאוד ברמה האישית וללא ספק יפתח לך דלתות בעתיד.

הלימודים יכולים לחכות וזה לא אמור למנוע ממך להתאמן (אולי למעט הקורס וגם לא לגמרי)

אשמח מאוד שתפרט למה.. תודה.

נערך לאחרונה:
אשמח מאוד שתפרט למה.. תודה.

התגייסתי ב 2005 והיו לי בעיות נפשיות (רק היום אני יודע זאת בדיעבד) והיה לי קשה להתמודד עם הרבה דברים, הייתי בדיכאון והייתי טיפש ולא חשבתי על העתיד.
לא הייתה לי עזרה נפשית ואני שייך לדור הזה שההורים משקיעים בילד רק בשיעורים פרטים במתמטיקה במקום פסיכולוג טוב שיסדר קצת הנפש

• פותח/ת השרשור
התגייסתי ב 2005 והיו לי בעיות נפשיות (רק היום אני יודע זאת בדיעבד) והיה לי קשה להתמודד עם הרבה דברים, הייתי בדיכאון והייתי טיפש ולא חשבתי על העתיד.
לא הייתה לי עזרה נפשית ואני שייך לדור הזה שההורים משקיעים בילד רק בשיעורים פרטים במתמטיקה במקום פסיכולוג טוב שיסדר קצת הנפש
אוקיי כל אלו ממש ממש לא רלוונטיים לי. אני 100% מאופס על עצמי.

שני הסנט שלי בתור מישהו שגם מזמן לא בן 18, וגם עובד מעל 25 שנה בתעשיית ההיי טק.

הדאגה שלך מלהתחיל ״מאוחר״ בגיל 24 היא מיותרת.
בטווח הארוך של הקריירה שלך, אין שום משמעות להבדל של שנתיים-שלוש במועד סיום התואר.

יש לך 40 שנה (מאד סביר שיותר) של קריירה.
אתה תוכל לממש את מלוא פוטנציאל שלך, ולא תחווה שום עיכוב אל מול מי שהתחילו שנתיים-שלוש לפניך.

הסר את השיקול/דאגה הזו מליבך.

• פותח/ת השרשור
קצונה בוודאות, בלי לחשוב בכלל.
זה פותח דלתות.
לא יפתח לי דלתות ולא בטיח זה בוודאות.
אני מכיר מספיק מראיינים בתחום שבו אני רוצה לעסוק ואף לו אחד מהם אמר לי שלהיות קצין בתחום שהוא ארגוני נטו זה משהו שמוסיף יותר מחצי נקודה בממוצע.
אגב - בקק"ץ אפשר להתאמן?

מה כזה מאוחר להתחיל ללמוד בגיל 24? אתה יודע החיים ארוכים(לרוב)

תקשיב, אם אתה שוקל לצאת קצונה , אתה בעצם שוקל לשים את עצמך אחרי המערכת . תזכור את זה טוב .
תעשה את השיקולים עם עצמך האם זה שווה לך.
ראיתי מה רשמת ביתרונות וחסרונות
רק אם אתה ממש רוצה לשים את המערכת , והמדינה , קודם , תצא קצונה . ואתה הולך לאכל די הרבה חרא... לפחות תרגיש שזה שווה את זה , ושעשית את זה לא משיקוליים אישיים כמו פתיחת דלתות...

• פותח/ת השרשור
תקשיב, אם אתה שוקל לצאת קצונה , אתה בעצם שוקל לשים את עצמך אחרי המערכת . תזכור את זה טוב .
תעשה את השיקולים עם עצמך האם זה שווה לך.
ראיתי מה רשמת ביתרונות וחסרונות
רק אם אתה ממש רוצה לשים את המערכת , והמדינה , קודם , תצא קצונה . ואתה הולך לאכל די הרבה חרא... י לפחות תרגיש שזה שווה את זה , ושעשית את זה לא משיקוליים אישיים כמו פתיחת דלתות...
מסכים עם כל מילה.
החלטתי ללכת על זה, היה לי חשוב שבצומת הראשונה בחיים שלי אלך להחלטה שהיא יותר ערכית בעיני.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית