עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני אחדד את השאלה, האם ככל שהטורים גבוהים יותר ככה השחיקה גבוהה יותר, או שיש רכבים שהמנוע / צילינדרים וכו' מתאימים ויהיו יותר אפקטיביים בטורים גבוהים יותר כמו 4-5?
תודה רבהנסיעה ברכב עם טורים גבוהים
כשנוסעים ברכב עם טורים גבוהים, יכולים להיווצר נזקים גדולים יותר - שיפגעו במערכות נוספות ברכב. לכן, הגישה של "נתעלם וזה יעלם" פחות תעזור כאן.
הנה כמה נזקים אפשריים שיכולים לקרות בנסיעה עם טורים גבוהים:
בלאי בחלקי המנוע - טורים גבוהים גורמים לשאר חלקי המנוע לפעול מהר וקשה יותר, או בקיצור למאמץ יותר, ולכן לאורך זמן גם הם ישחקו.![]()
חום גבוה - טורים גבוהים ברכב גורמים להתחממות גבוהה במנוע, במקרה שהחום לא יתפזר, הוא יזיק ויפגע בחלקים תחת מכסה המנוע.![]()
שמן שרוף - וממש כמו בשרשרת של טעויות, טמפרטורות גבוהות יכולות לשרוף את שמן המנוע ולהפחית את היעילות שלו. במקרה כזה, חלקי המנוע השונים לא יהיו משומנים והחיכוך ביניהם יעלה עד שהם יפגעו וישחקו.![]()
מנוע פגום - התוצאות של טורים גבוהים, יכולות בסופו של דבר לגרום להצטברות של פחמן ולכלוכים בתוך המנוע, וכשזה קורה היעילות שלו יורדת ואפילו תוחלת החיים שלו יורדת.![]()
חשוב לדעת: נסיעה לאורך זמן בטורים גבוהים, יוצרת לחץ עצום על החלקים השונים ברכב - עד שהם יקרסו ויתקלקלו.![]()
![]()
טורים גבוהים ברכב | כל המידע על טורים גבוהים ברכב - במידרג
הטורים ברכב או בשמם המקצועי סל"ד (סיבובים לדק...www.midrag.co.il
כלומר האופנוע ספורט נשחק מהר יותר ולכן עלה יותר לתקן?מרווח ומחירי טיפולים לשני סוגי האופנועים שונה מהותית
פה נגעת בנקודה שעניינה אותי, אני נוהג הרבה פעמים על טויוטה aygo (אוטומטי ) וכל פעם שמבחינתי היה צריך להיות הילוך גבוה יותר כדי לא לעבור את ה4 טורים הרכב נשאר על הילוך נמוך יותר ואם אני מעלה הוא יחזיר אחרי שנייה גם כאשר המהירות לא כזאת דרסטית בין ההילוכים...מה שהביא אותי לחשוב שהרכב מתוכנת לעבוד על סל"ד מסוים וכשאני מעלה הילוך אני "הולך" נגד המהנדס...מה שכן, מנוע שמתוכנן לעבוד בסל"ד גבוה - כמו אופנוע ספורט, יישחק פחות באותו סל"ד גבוה מכלי שמתוכנן לעבוד בסל"ד נמוך יותר - כמו כמעט כל רכב שתראה על הכביש.
לסופר ספורט יש יותר שמן מנוע, יותר מצתים, שרשרת/ברקסים שעומדים בעומסים יותר גדולים וצמיגים גדולים יותר (בד"כ גם מורכבים יותר) שמתחממים ונשחקים יותרכלומר האופנוע ספורט נשחק מהר יותר ולכן עלה יותר לתקן?