הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם לנסוע על "טורים" גבוהים ברכב זה מזיק

איתמר .ק.

משתמש פעיל
930
409
נק' מוניטין:
316
930
409
אני אחדד את השאלה, האם ככל שהטורים גבוהים יותר ככה השחיקה גבוהה יותר, או שיש רכבים שהמנוע / צילינדרים וכו' מתאימים ויהיו יותר אפקטיביים בטורים גבוהים יותר כמו 4-5?

אני אחדד את השאלה, האם ככל שהטורים גבוהים יותר ככה השחיקה גבוהה יותר, או שיש רכבים שהמנוע / צילינדרים וכו' מתאימים ויהיו יותר אפקטיביים בטורים גבוהים יותר כמו 4-5?

נסיעה ברכב עם טורים גבוהים​

כשנוסעים ברכב עם טורים גבוהים, יכולים להיווצר נזקים גדולים יותר - שיפגעו במערכות נוספות ברכב. לכן, הגישה של "נתעלם וזה יעלם" פחות תעזור כאן.
הנה כמה נזקים אפשריים שיכולים לקרות בנסיעה עם טורים גבוהים:
אזהרה
בלאי בחלקי המנוע
- טורים גבוהים גורמים לשאר חלקי המנוע לפעול מהר וקשה יותר, או בקיצור למאמץ יותר, ולכן לאורך זמן גם הם ישחקו.
אזהרה
חום גבוה
- טורים גבוהים ברכב גורמים להתחממות גבוהה במנוע, במקרה שהחום לא יתפזר, הוא יזיק ויפגע בחלקים תחת מכסה המנוע.
אזהרה
שמן
שרוף - וממש כמו בשרשרת של טעויות, טמפרטורות גבוהות יכולות לשרוף את שמן המנוע ולהפחית את היעילות שלו. במקרה כזה, חלקי המנוע השונים לא יהיו משומנים והחיכוך ביניהם יעלה עד שהם יפגעו וישחקו.
אזהרה
מנוע
פגום - התוצאות של טורים גבוהים, יכולות בסופו של דבר לגרום להצטברות של פחמן ולכלוכים בתוך המנוע, וכשזה קורה היעילות שלו יורדת ואפילו תוחלת החיים שלו יורדת.
טיפ
חשוב לדעת:
נסיעה לאורך זמן בטורים גבוהים, יוצרת לחץ עצום על החלקים השונים ברכב - עד שהם יקרסו ויתקלקלו.

• פותח/ת השרשור

נסיעה ברכב עם טורים גבוהים​

כשנוסעים ברכב עם טורים גבוהים, יכולים להיווצר נזקים גדולים יותר - שיפגעו במערכות נוספות ברכב. לכן, הגישה של "נתעלם וזה יעלם" פחות תעזור כאן.
הנה כמה נזקים אפשריים שיכולים לקרות בנסיעה עם טורים גבוהים:
אזהרה
בלאי בחלקי המנוע
- טורים גבוהים גורמים לשאר חלקי המנוע לפעול מהר וקשה יותר, או בקיצור למאמץ יותר, ולכן לאורך זמן גם הם ישחקו.
אזהרה
חום גבוה
- טורים גבוהים ברכב גורמים להתחממות גבוהה במנוע, במקרה שהחום לא יתפזר, הוא יזיק ויפגע בחלקים תחת מכסה המנוע.
אזהרה
שמן
שרוף - וממש כמו בשרשרת של טעויות, טמפרטורות גבוהות יכולות לשרוף את שמן המנוע ולהפחית את היעילות שלו. במקרה כזה, חלקי המנוע השונים לא יהיו משומנים והחיכוך ביניהם יעלה עד שהם יפגעו וישחקו.
אזהרה
מנוע
פגום - התוצאות של טורים גבוהים, יכולות בסופו של דבר לגרום להצטברות של פחמן ולכלוכים בתוך המנוע, וכשזה קורה היעילות שלו יורדת ואפילו תוחלת החיים שלו יורדת.
טיפ
חשוב לדעת:
נסיעה לאורך זמן בטורים גבוהים, יוצרת לחץ עצום על החלקים השונים ברכב - עד שהם יקרסו ויתקלקלו.

תודה רבה

לגבי השאלה השנייה ששאלת, כן, יהיו רכבים שמתאימים יותר לנסיעה בטורים גבוהים יותר.
דוגמה מעולם האופנועים: 600 סמק צילינדר אחד ישמש אופנועי שטח, יפיק יותר מומנט בטורים נמוכים ומקסימום סלד יגיע באיזור ה 6500. לעומתו 600 סמק ארבעה צילינדרים בשורה משמש לסופר-ספורט יפיק יותר כוח סוס בסביבות ה 8-10 אלף סל"ד ומקסימום סל"ד יהיה בסביבות ה 12500.
מרווח ומחירי טיפולים לשני סוגי האופנועים שונה מהותית

ככל שקצב הסל"ד (סיבובים לדקה - ע"ע "טורים" ) של המנוע גבוה יותר, קצב השחיקה גבוה יותר.
נקודה.
זה במנותק מהשאלה האם המנוע מתוכנן לעבוד בקצב גבוה, או לא.
מה שכן, מנוע שמתוכנן לעבוד בסל"ד גבוה - כמו אופנוע ספורט, יישחק פחות באותו סל"ד גבוה מכלי שמתוכנן לעבוד בסל"ד נמוך יותר - כמו כמעט כל רכב שתראה על הכביש.

• פותח/ת השרשור
מרווח ומחירי טיפולים לשני סוגי האופנועים שונה מהותית
כלומר האופנוע ספורט נשחק מהר יותר ולכן עלה יותר לתקן?
מה שכן, מנוע שמתוכנן לעבוד בסל"ד גבוה - כמו אופנוע ספורט, יישחק פחות באותו סל"ד גבוה מכלי שמתוכנן לעבוד בסל"ד נמוך יותר - כמו כמעט כל רכב שתראה על הכביש.
פה נגעת בנקודה שעניינה אותי, אני נוהג הרבה פעמים על טויוטה aygo (אוטומטי ) וכל פעם שמבחינתי היה צריך להיות הילוך גבוה יותר כדי לא לעבור את ה4 טורים הרכב נשאר על הילוך נמוך יותר ואם אני מעלה הוא יחזיר אחרי שנייה גם כאשר המהירות לא כזאת דרסטית בין ההילוכים...מה שהביא אותי לחשוב שהרכב מתוכנת לעבוד על סל"ד מסוים וכשאני מעלה הילוך אני "הולך" נגד המהנדס...

כלומר האופנוע ספורט נשחק מהר יותר ולכן עלה יותר לתקן?
לסופר ספורט יש יותר שמן מנוע, יותר מצתים, שרשרת/ברקסים שעומדים בעומסים יותר גדולים וצמיגים גדולים יותר (בד"כ גם מורכבים יותר) שמתחממים ונשחקים יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית