קרעתי צולבת, עברתי ניתוח, לוקח Bpc157 וTb500. אני פה לשאלות שלכם

• פותח/ת השרשור frozen
  • פורסם בתאריך

frozen

משתמש משקיע
6,875
6,794
נק' מוניטין:
10,872
6,875
6,794
בגדול... מה שכתוב בכותרת.
אני אחרי קרע מלא בACL ומניסקוס, וקרעים קטנים שהחלימו לבד ברצועות וגידים נוספים.

כיום לאחר שחזור צולבת והסרה חלקית של המניסקוס הפגוע.

מוזמנים לשאול הכל

קודם כל החלמה מהירה ! איך קרעת ? ואיך ההתאוששות כרגע ? כמה זמן עבר מהאירוע, והניתוח עצמו?

• פותח/ת השרשור
קודם כל החלמה מהירה ! איך קרעת ? ואיך ההתאוששות כרגע ? כמה זמן עבר מהאירוע, והניתוח עצמו?
נקרע באימון mma
אני בערך שבועיים אחרי הניתוח עכשיו וחודשיים וחצי מהפציעה עצמה. (דחיתי את הניתוח עד שסיימתי את כל המבחנים שלי)

התאוששות לא פשוטה,החלמה מלאה צפויה לקחת 10 חודשים
אני מאמין שהחלק הקשה ביותר מאחורי ואני כרגע כבר מצליח ללכת בלי קביים ולהתנהל די עצמאי

נקרע באימון mma
אני בערך שבועיים אחרי הניתוח עכשיו וחודשיים וחצי מהפציעה עצמה. (דחיתי את הניתוח עד שסיימתי את כל המבחנים שלי)

התאוששות לא פשוטה,החלמה מלאה צפויה לקחת 10 חודשים
אני מאמין שהחלק הקשה ביותר מאחורי ואני כרגע כבר מצליח ללכת בלי קביים ולהתנהל די עצמאי
שחכתי לשאול אם מרגיש שהפפטידים עוזרים ? כמה התרומה שלהם גדולה ?אתה חושב שתתאושש באופן מלא ותחזור שוב ל mma?

• פותח/ת השרשור
אתה חושב שתתאושש באופן מלא ותחזור שוב ל mma?
הצפי של המנתחים ושל הפיזיותרפיסט שכן אפשר לחזור לכל ספורט

מרגיש שהפפטידים עוזרים ?
התחלתי אותם רק לפני יומיים,קשה להגיד.
גם אין לי אדם פצוע נוסף להשוואה בשביל לדעת אם כל שיפור שיקרה עכשיו הוא נורמלי או בעקבות הפפטידים.
שבוע הבא אני אשאל את הפיזיותרפיסט מה היעדים לטווח הרחוק,נניח חודשיים מעכשיו, ואראה מתי אני משיג אותם ואולי אוכל לזקוף זאת לטובת הפפטידים

החלמה מהירה.
יש שחקני כדורגל שחזרו לשחק אחרי שקרעו פעמיים את הרצועה הצולבת
יש את ולאד אלחוזוב שקרע את הacl mcl pcl והיה צריך, ליטרלי, להחליף את הברכיים שלו אחרי שניסה להרים 590 קילו סקוואט עם multiply.
החלים וחזר לשבור שיא בסקוואט שלא נשבר עד היום, 520 קילו classic raw.

דרך אגב, את הtb500 אתה מזריק סיסטמטי ואת הbpc לוקאלי ?

איזה פרוטקטול אתה עושה ?

• פותח/ת השרשור
דרך אגב, את הtb500 אתה מזריק סיסטמטי ואת הbpc לוקאלי ?
שניהם יחד באותו מזרק, קרוב לברך

איזה פרוטקטול אתה עושה ?
מהbpc אני לוקח 500 מק"ג ליום
את הtb אני פשוט גומר 5 מ"ג בשבוע,פחות קריטי לי החלוקה

בינתיים אחרי 3 ימים של פפטידים הנפיחות והכאב ירדו באופן מורגש,אני הולך די בסדר אם כי צולע מעט (16 ימים אחרי הניתוח).
לא יודע אם זה בזכות הפפטידים או החלמה שגרתית שהייתי חווה בכל אופן

• פותח/ת השרשור
8.4
שבוע על פפטידים, כאב ונפיחות צנחו משעמותית,אני עם יישור מלא של הרגל,וכיפוף כמעט עד הסוף,מצליח לבצע סקוואטים משקל גוף ודדליפט משקל קל,מצליח לעלות ולרדת מדרגות.

בגדול כל אלו יעדים של שבועות 6-12 להחלמה. ואני בסופו של שבוע 3.

במקביל אלי גם ניימאר מחלים מACL והוא התחיל ריצה קלה בשבוע 10, אני מאמין שאגיע לזה בשבוע 5-6

רפואה שלימה, תרגיש טוב

איך נראה הבחור השני?

איך אתה מתכנן לחזור לאימונים של mma? קצת פזיותרפיה, חדר כושר ומה עוד? כלומר קשה לנטר עומס כשאתה מול אדם אחר חיצוני.

מה דעתך על הקשר בין חומרים ופציעות, לדעתך חומרים מגבירים סיכון, מפחיתים, או לא זה ולא זה?

יש לך לקחים ועיצות לעתיד מה לעשות אחרת כדי למנוע פציעות כאלו?

• פותח/ת השרשור
רפואה שלימה, תרגיש טוב

איך נראה הבחור השני?
תודה חבר,זה לא קרה במהלך קרב. זה קרה באימון פשוט ממש,אך המדריך כנראה נרדם ולא הקפיד על מרווחים בין כולם, 2 זוגות מתאמנים התנגשו ואני חטפתי את הנזק כאשר הם נפלו עלי.

איך אתה מתכנן לחזור לאימונים של mma? קצת פזיותרפיה, חדר כושר ומה עוד? כלומר קשה לנטר עומס כשאתה מול אדם אחר חיצוני.
צריך לתת לרצועה החדשה להחלים ולהתפתח. לקחו לי גיד מהירך והשתילו אותו כצולבת. הוא עובר מסע של 10 חודשים בממוצע עד שהוא נהפך לרצועה(מבחינת הקולגן,גמישות,זרימת דם וכו'). עד אז הוא רגיש לקרע נוסף ולכן החזרה לספורט כזה לוקחת כמעט שנה.
יש שלבים ומבחנים שצריך לבצע עד שהמנתח והפיזיותרפיסט חותמים שאתה כשיר לכל סוג פעילות.
אז במקרה הזה הבעיה היא לא "עומס", אלא שיקום הרצועה החדשה ומניעת קרע נוסף ולכן אני נמנע כרגע מכל ספורט של שינויי כיוון חדים(כדורגל,פוטבול,mma וכו)
מה דעתך על הקשר בין חומרים ופציעות, לדעתך חומרים מגבירים סיכון, מפחיתים, או לא זה ולא זה?
מצד אחד הם נתנו לי ירך מאוד מאוד חזקה שאולי הצילה אותי מפציעה הרבה יותר קשה. מצד שני אולי הגמישות נפגעה? לא יודע..
בכל אופן מעולם לא הייתי על מינונים גבוהים של שום דבר וככל הנראה כל נער שעולה על סטרואידים כבר לוקח יותר ממה שאני לקחתי.

יש לך לקחים ועיצות לעתיד מה לעשות אחרת כדי למנוע פציעות כאלו?
הבטחתי לעצמי בעתיד לעבוד הרבה על גמישות,פילאטיס,יציבות ושאר הדברים שנראים אולי יותר "נשיים" אך הם קריטים

קשוח מאוד, איך אתה מתמודד עם זה נפשית?
רוצה להתחיל תחביב חדש במוזיקה או אומנות?

• פותח/ת השרשור
קשוח מאוד, איך אתה מתמודד עם זה נפשית?
רוצה להתחיל תחביב חדש במוזיקה או אומנות?
זה נורא מתסכל,במיוחד ההתחלה והימים הראשונים אחרי הניתוח כשהרגל משותקת לגמרי. המוח שוכח שהיא קיימת ומנתק את כל העצבים שם,אי אפשר להשתמש בה בשום צורה לא משנה כמה חזק אתה מנסה.
אחרי זה יש שבועיים שאתה לא יכול לתפקד לבד,צריך עזרה בבית,במטבח,במקלחת

אבל אני כבר אחרי החלק הזה ואני בקרוב אוכל להתחיל להתאמן על הפלג גוף העליון ולחזור למסלול לאט לאט.
השורה התחתונה היא שהחלטתי מראש,לפני הניתוח,שאני לא אתן לזה לשבור אותי ושאני הולך להיות ההחלמה המהירה ביותר שהרופא ראה

לגבי תחביבים חדשים,כרגע לא. אני משוכנע שאני אחזור ב100% לכל מה שעשיתי בעבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית