הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקות דם אנדו חוות דעת

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
עשיתי את הבדיקות דם בגלל חשד לווריקוצל
מתייעץ גם פה, כי הרופא שהפנה אותי מהרושם שקיבלתי ממנו קצת זורק

נראה שהכל תקין רק הFSH על הגבול התחתון אשמח לשמוע מנסיונכם.

1715260194022.png

אני משער שאתה טבעי.
אני חושב שFSH יורד בגלל הטסט הגבוה.
יש פידבק שלילי בין טסטוסטרון ואסטרוגן, כשאחד עולה השני יורד, כמו הפידבק בין TSH וT4.
הFSH שלך נמוך כי הטסטוסטרון שלך גבוה.

אשמח שמישהו יתקן אותי אם אני טועה, הFSH מיוצר בהיפופיזה שבמוח, ומועבר למחזור הדם להודיע לאיברי הטסטוסטרון השונים בגוף (אשכים ובלוטות האדרינל) לייצר טסטוסטרון.
אם הטסטוסטרון בדם יורד, ההיפופיזה ייצר יותר FSH בתקווה לגרום לגוף לייצר יותר טסטוסטרון, ואז יהיה מצב שהבדיקות דם יראו עודף FSH וחוסר טסטוסטרון.
אם לגוף יש הרבה טסטוסטרון, ההיפופיזה תייצר פחות FSH כי אין צורך בהורמון שכל תפקידו הוא לעודד ייצור טסטוסטרון, זה המצב שלך להבנתי.

אלא אם כן הטסטוסטרון שלך גבוה ברמה קיצונית, לא הייתי חושש. טסטוסטרון גבוה בזמן שהFSH נמוך, אומר שהאשכים מייצרים טסטוסטרון גם בלי הפקודות של הFSH, ברמה קיצונית זה דורש בדיקה מעמיקה שמשהו לא תקין אולי באשכים כמו גידול או משהו כזה.

תדבר עם הרופא שלך, אבל זה נראה לי תקין.

הטסטוסטרון שלו לא מאוד גבוה. החלק העליון של הטווח צריך להגיע ל33-35 nmol/l.

גם אנשים עם רמות טסט של 33 או 35 עדיין יש להם fsh לא נמוך.
כל אחד שונה, אבל טכנית מספיק שיש לו טסט באזור העליון של הטבלה כדי שלגוף לא יהיה צורך בFSH.
כל אחד מעט שונה, הגוף שלו סביר להניח עם טסט מעט גבוה שגורם לחוסר צורך וייצור של FSH. בהיעדר סימפטומים או בדיקות נוספות, אני לא רואה כאן בעיה.

• פותח/ת השרשור
כן טבעי כמובן
נראה תקין.

האם יש כאבים במאמץ? תנועה?
מראה חשוד על האשכים? שינוי נפח? רגישות?
אין כאבים או קושי בתנועה וגם לא אחרי מאמץ
כן יש את המראה של הווירקוצלה, ככה מגיל קטן

כל אחד שונה, אבל טכנית מספיק שיש לו טסט באזור העליון של הטבלה כדי שלגוף לא יהיה צורך בFSH.
כל אחד מעט שונה, הגוף שלו סביר להניח עם טסט מעט גבוה שגורם לחוסר צורך וייצור של FSH. בהיעדר סימפטומים או בדיקות נוספות, אני לא רואה כאן בעיה.
טסט ברמות הנורמה, גם אם בקצה הסקאלה לא אמור להוריד רמות FSH.
לרמות סופרפיזיולוגיות של טסט יש את ההשפעה הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית