הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תוספים שעשויים ליצור אינטראקציה זה עם זה

דניאל אליהו

משתמש מתחיל
78
28
נק' מוניטין:
34
78
28
היי חבירים,

אני ממש ממש מתקשה ליטול תוספים אלו בנפרד, רציתי לשאול אם מישהו יודע, אם ניתן ליטול כל הכדורים האלה ביחד באותו עת :

Tonkat ali
Ashwaganda
Coq12
Zma
Vitamn c

ביחד איתם , אני לוקח גם לפיטור
מישהו יש לו מושג אם מרכיבים אלה עלולים ליצור אינטראקציה אחד עם השני?

אני לא רופא, ואני לא הולך להמליץ לך מה לעשות.

בין התוספים שציינת אין שום סתירה או בעיה, הבעיה זה הלפיטור (Atorvastatin).
קראתי שאסור לקחת COQ10 עם Atorvastatin, לכן הייתי בודק אם מותר לך לקחת את התוספים האחרים עם התרופה הזאת.

בעולם יפה היית ניגש לרופא ופשוט שואל, והוא היה אומר לך מה מותר ומה אסור לך לקחת.
אבל אנחנו לא חיים בעולם יפה, וידע בצמחים ותוספים זה לא חלק מההכשרה של רופא, אז אין לו מה לומר לך. אם הוא אחראי הוא יגיד לך לא לקחת את הסיכון עם אף אחד מהתוספים, ואם הוא לא הוא יגיד לך לקחת מה שאתה רוצה, נדיר למצוא רופא שידע לענות לך באמת.

אני לא מוכן לקחת אחריות ולומר לך שאתה יכול לקחת את התוספים האלו.

היי,
קודם כל, למה אתה לא פונה לאנשי מקצוע (רופא ותזונאי קליני) במקרה כזה? אתה בוטח יותר בתשובות שתקבל בפורום מאנשים שאתה לא מכיר במקום לפנות לאנשי מקצוע שמכירים אותך ואת המצב הבריאותי שלך?

ויטמין C זה ויטמין C, ו-ZMA זה שילוב של אבץ, מגנזיום ו-B6. זאת אומרת שהם סך הכל תוספי ויטמינים ומינרלים כך שהם לא אמורים להשפיע על פעילות התרופה.

מצד שני, מה הסיבה שאתה נוטל אותם מלכתחילה? אם אין מחסור על פי בדיקות דם או על פי בדיקות קליניות או על פי הערכה תזונתית (שנערכה על ידי דיאטנ/ית מסומכ/ת) אז אין צורך בשני התוספים האלה.

מניח שאתה מתכוון ל-Q10. ייתכן שמבחינה מכניסטית יש יתרון לנטילת Q10 בקרב נוטלי סטטינים כי סטטינים יכולים להפחית את הייצור שלו, ולכן תוסף Q10 יכול לפצות על הירידה בייצור. אבל לא ברור אם לירידה בייצור יש השפעה אמיתית על פני השטח, כלומר ייתכן שהירידה הזו לא משמעותית מספיק כדי להוביל לתופעות קליניות כאלה או אחרות - אז לא לפרש את מה שכתבתי כהמלצה לנטילת Q10. יותר מזה, בנייר העמדה למניעת מחלות לב של משרד הבריאות משנת 2021 נקבע שלא ניתן להמליץ על נטילת תוסף CoQ10 למניעה ולטיפול ביל"ד או במחלות לב.

Tonkat ali
Ashwaganda
למה אתם נוטל אותם מלכתחילה? מה אתה מצפה לקבל מהם?
אני מניח שאתה משתמש בהם כי אתה חושב שהם יגבירו את רמות הטסטוסטרון שלך. אם רמות הטסטוסטרון שלך נמצאות בטווח התקין אז הם כנראה לא יעזרו לך. וגם אם אכן תראה עלייה ברמות הטסטוסטרון, העלייה הזו לא תשנה כלום כי הן עדיין יישארו בטווח התקין.

ככלל, לצמחי מרפא יש פוטנציאל כזה או אחר להשפיע על הפעילות של צמחי מרפא אחרים ועל הפעילות של תרופות. גם אם אין עדות להשפעה ישירה שלהם על סטטינים, הייתי הולך על בטוח ומפסיק לקחת אותם קודם כל כי הבטיחות ארוכת הטווח שלהם עדיין לא ידועה, ובנוסף מבחינת נזק-תועלת, הנזק הפוטנציאלי לא שווה את התועלת המאוד מינימלית (אם בכלל קיימת תועלת כזו) שתרוויח מהם.

אז זו החלטה שלך האם להמשיך ליטול את כל רשימת התוספים הזו או להפסיק, וגם זו החלטה שלך האם "שווה" לך להתייעץ בנושא הזה של אינטראקציות תוספי תזונה-תרופות עם אנשי מקצוע שמכירים אותך ואת המצב הרפואי שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית