רק על ידי פיזיותרפיסטים? ממש לא
בעבר אקדחי עיסוי היום בשימוש על ידי פיזיותרפיסטים, אבל עם הזמן, הם החלו לזלוג ולהיות נפוצים מאוד, עד לרמה שאפשר למצוא אקדחי עיסוי זמינים לכל אחד ב- Aliexpress ובאמזון במחירים שמתחילים ב- $20גם אני כמובן התנסתי עם מספר אקדחי עיסוי כאלו זולים שבהתחלה עשו רושם מאוד טוב, אבל עם הזמן, המנוע החל להיות חלש, נתקע לפעמים, הסוללה מאבדת כח במהירות, הראשים שלא יושבים בדיוק במקום ועוד כל מיני צרות. טוב נו, מוצר ב- $20, אז אין לי מה להתלונן.
היתרונות של השימוש באקדח עיסוי הם מאוד ברורים למי שיצא לו להשתמש וגם מגובים מדעית בשלל מחקרים. בהתחלה הם היו מוכרים ככלי עזר עבור שיקום מאימון, אבל בהמשך הם הפכו לכלי שמשתמשים בו גם מי שסתם תפוס לו השריר בגב או בכתפים מתעסוקה יושבנית. אקדחי עיסוי עובדים על הרקמות הרכות בגוף באמצעות ויברציות חוזרות ונשנות ודחפים עם מגוון אביזרים שונים המסייעים בהתאוששות ותחזוקת הרקמות הרכות. המונח המתאים לזה נקרא תרפיה פרקסיבית (Percussive Massage) והסיוע שלו מגיע במספר דרכים:
- ניהול כאב כרוני.
- חימום לפני פעילות גופנית.
- הפחתת כאבים לאחר פעילות גופנית.
- הפחתה/ניהול מתיחות שרירים.
- שיפור טווח התנועה במפרקים.
אם נוכל לנהל בצורה יעילה את האופן שבו הרקמות הרכות שלנו מרגישות בעזרת תרפיה פרקסיבית כדי להתקרב כמה שיותר לביצועים אופטימלים, זה המצב האידיאלי. במידה ואנחנו מתחיל את היום או את האימון, עם אזור בגוף שלא מרגיש לגמרי נכון, ייתכן שלא נשתמש באזור הזה בצורה נכונה או שנעבוד בצורה לא סימטרית, מה שעלול להוביל לפציעה.
האופן שבו אנו חווים כאב, אי נוחות ומתיחות הוא נושא מורכב וכל אחד חווה זאת בצורה שונה. תרפיה פרקסיבית היא מצוינת לניהול של רמות הכאב שלנו והיא עושה זאת במגוון דרכים כמו:
- גירוי קולטנים בשרירים.
- השפעה על סמנים כימיים הקשורים לכאב ול- DOMS.
- הרפיה/עיכוב של שרירים/קצוות עצבים.
הידעת? השימוש באקדחי עיסוי הומצא על ידי Dr. Jason Wersland, כירופרקט שסבל מכאבים לאחר פציעה בתאונת אופנוע ובמקום לפנות לדרכים המוכרות של טיפול בכאבים אשר מגיעים עם שלל תופעות לוואי לא רצויות, הוא מצא את הטיפול בתרפיה פרקסיבית כיעיל ביותר. בהמשך, הוא גם ייסד את חברת Therabody וכיום הוא מכהן בחברה בתפקיד Chief Wellness Officer
השימוש באקדח עיסוי לפני האימון כחימום, יכול לעזור לשחרר שרירים נוקשים ולהגדיל טווחי תנועה אצל אתלטים. הדבר נעשה בין היתר על ידי גירוי מחזור הדם, דבר שמתקיים על ידי התרפיה הפרקסיבית, מעורר את מערכת העצבים ומרכך את הרקמות הרכות עליהן התרפיה הפרקסיבית בוצעה. האפקט דומה לשימוש בגליל עיסוי, אבל הרבה פחות כואב, אפשרי לשימוש בכל מקום בגוף, קל יותר לשימוש על ידי אוכלוסיה מבוגרת ומשלב את היתרונות של תרפיה פרקסיבית.
אבל לא רק לפני האימון, גם השימוש אחרי האימון באקדח עיסוי עוזר במידה מסוימת להוריד את ה- DOMS על ידי הגברת זרימת הדם ולכן תוכלו להתאושש מהר יותר מהמאימון לקראת האימון הבא. הדבר נעשה על ידי תהליך שנקרא מכנוטרנסדוקציה, שמתייחס למנגנונים תאיים שבאמצעותם תאים שחשים כוחות פיזיים, ממירים את הכוחות לאותות ביוכימיים ויוצרים תגובות מתאימות המובילות לשינויים במבנה ובתפקוד התאי. באופן ספציפי יותר, מדובר בתגובה הביוכימית התאית לגירויים חיצוניים שאינם כימיים, כגון שינויים בטופוגרפיה, גמישות, חיכוך, דחיסה, מתיחה, כוח המשיכה ותנועה.
ההרגשה הטובה והמשחררת שיש לאחר השימוש באקדח עיסוי, מורידה את רמות הורמוני הלחץ, אדרנלין וקורטיזול, אנחנו מרגישים ניחוחים יותר ולכן קל לנו יותר גם להכנס למצב שינה.
אני מסכים אבל שהרבה מהמחקרים והכתבות בעד תרפיה פרקסיבית, מקושרים בצורה עקיפה לחברת Therabody, זה קצת משרה חוסר אובייקטיביות בכתבה, מצד שני, בכל פעם שאני משתמש באקדח העיסוי של Therabody, אני מגיע למצב שכל Session שלי נמשך 30 דקות לפחות כי זה מרגיש ממש טוב. האם יש שינוי מדיד לטובה? אני לא יכול להעיד על זה, אבל זה מסוג הדברים שלא יכולים להזיק - אבל להרגיש טוב, בהחלט.
אחרי שהבנו עד כמה טוב לנו להשתמש באקדחי עיסוי, כדאי שנכיר את סדרת Theragun של Therabody שנמצאת כרגע בייבוא של BUG. כפי ששם הסדרה מרמז, היא כוללת שלל אקדחי עיסוי, החל מקטנים מאוד לנשיאה ועד מכשירים גדולים לשימוש לא רק ביתי, אלא גם כאלו שהפיזיותרפיסט שלכם היה שמח להשתמש בהם.
חבילה מהודרת
המוצר שנסקור בכתבה הוא ה- Theragun Elite שנמצא כרגע בגרסה החמישית שלו. זה תמיד טוב לראות שהמוצר כל כך טוב, שהחברה ממשיכה לייצור אותו ורק מכניסה שיפורים קלים שחלקם מגיעים אפילו מהקהילה והכל על מנת לייצר מוצר טוב יותר.ה- Theragun Elite מגיע עם נרתיק נשיאה חצי רך והטעינה נעשית דרך כבל טעינה USB-C. אפשר גם להטעין את ה- Theragun Elite בצורה אלחוטית על ידי תחנת עגינה שנמכרת בנפרד. תקבלו בסך הכל 5 ראשים לעיסוי בצורה וברכות משתנה ואפילו ראש חדש בשם Micropoint, שהמבנה המחודד של הקוצים בו עוזר להגביר את זרימת הדם.
איכות בנייה ושימוש
חייבים לציין כאן לטובה את איכות החומרים. הפלסטיק מרגיש חזק מאוד וכזה שיחזיק הרבה מאוד זמן. הידית עצמה עם גומי רך שיהיה נעים לאחיזה לזמן ממושך וקצת מעליו, יש את Keypad השליטה ממנו אפשר לשלוט על אקדח העיסוי מבחינת הפעלה ועוצמות. לחיצה ארוכה על הכפתור המרכזי ב- Keypad מכבה או מדליקה את ה- Theragun Elite. הכפתורים למעלה ולמעטה משנים את המהירות והכפתורים והצידיים משנים את התוכניות.ה- Theragun Elite שוקל 1Kg והארגונומיה שלו מאוד נוחה, הוא בעל חלוקת משקל טובה והמבנה המשולש עוזר לתפוס אותו בצורה קלה לאורך זמן ממושך, להפעיל גם כח בצורה טובה עם עייפות נמוכה ולהוריד את הסיכוי שהוא יפול לכם בגלל המבנה הסגור שלו.
המנוע של ה- Theragun Elite מאוד חזק, כל כך חזק שאני לא הצלחתי להשתמש בו בעוצמה הכי חזקה שלו. רק להשוואה, עם שלל אקדחי העיסוי הקודמים שהיו לי, כאלו שעלו מ- $20 ועד $100, הגעתי עם כולם בקלות לעוצמה הכי חזקה שלהם ובהרבה מקרים, הייתי מפעיל מספיק כח עליהם והמנוע היה נעצר בגלל העומס. עם ה- Theragun Elite ממש לא הגעתי לזה, המנוע שלו ממש חזק ולדברי החברה, יכול להגיע עד לעומס של 18Kg.
אם אגב תלכו על דגם ה- Theragun PRO PLUS הבכיר, תקבלו גם תוספת של טיפול באמצעות פוטותרפיה דרך תאורת IR באמצעות גופי LED בטמפרטורות משתנות של 45, 50 ו- 55 מעלות כאשר החום עוזר לרכך את השרירים במהלך העיסוי.
לאקדח העיסוי יש פרמטר של Travel Distance (בדומה למקלדת) וכאן הוא מאוד גבוה ועומד על 16mm, כאשר אצל רוב המותגים זה עומד על מילימטרים בודדים. הרבה יותר קל ליצרן לעשות Travel Distance קצר, זה יוצר יותר תנועה של רטט, אבל Travel Distance ארוך, מעניק הרגשה הרבה יותר טובה בשימוש, במיוחד אם אתם עובדים על זה מעל רקמות בעלי ריכוז שומן גבוה, כמו בפנים הירך או בשרירי הישבן. היצרן מזכיר מאוד את רעש העבודה הנמוך שיש לסדרה. החברה משתמשת במנוע ללא מברשות קנייני של החברה שמצוייד בטכנולוגית QuietForce. חברת Therabody מציינת שלפני שהיא הלכה ופיתחה מנוע משלה, היא העדיפה להשתמש במנוע שקיים בשוק, אבל היא לא הצליחה למצוא מנוע שיהיה שקט מספיק מבלי לפגוע בעוצמה שלו, לכן היא פיתחה בעצמה את המנוע בו משתמשים בסדרת Theragun. אני לא הצלחתי לשים לב לרמת רעש נמוכה יחסית לאקדחי עיסוי פשוטים יותר. חשוב לומר כי עבור תחזוקה נאותה של אקדח העיסוי, יש להשתמש בשמן המצורף שעוזר לשמור על על מנגנון ה- QuietForce.
יש כאן גם תכונות חכמות, לאחר הצימוד לאפליקציה, תוכלו לכוון דרכה את המהירות, לדלג בין התוכניות ולקבל גם המלצות לשימוש נכון ומגוון עם ה- Theragun Elite.
יש אפשרות גם לעדכוני קושחה
דרך האפליקציה אפשר להגדיר את התדר ברמה מדויקת וגם להפעיל שעון עצר עבור הפעולה. לא מצאתי צורך בקביעת התדר ברמה כזאת מדויקת כצורך הכרחי, הקפיצות שיש ב- 100 דרך ה- Keypad המובנה מעל אקדח העיסוי, הן די והותר, אבל טוב לדעת שיש אופציה מדויקת למי שצריך כזאת
מתן שם ל- Preset, כולל זמן עבודה לפי זמנים מוגדרים מראש (למה ללא התאמה אישית יותר?) ומהירות מתוך 3 מהירויות מוגדרות
ניתן להגדיר עד 3 מצבי Presets אותם ניתן להפעיל דרך ה- Keypad של אקדח העיסוי
הפורטל בעמוד הראשי באפליקציה, יאפשר לכם לראות תוכניות אימון וגם טיפים כיצד להשתמש באקדח העיסוי בצורה יעילה יותר
5 הראשים
עם ה- Theragun Elite תקבלו 5 ראשי עיסוי ורצוי להרחיב מעט עליהם עבור השימוש הנכון.כדור העיסוי הסטנדרטי
בעל צורה קטנה ורמת השפעה בינונית. הוא הבחירה לשימוש ממוקד על קבוצות שרירים קטנות וגדולות כאחד.
מומלץ עבור הסרת חומצות חלב מהשרירים במהלך האימונים ואחריהן.
ה- Dampener
הבסיס הרחב ורמת ההשפעה הנמוכה של הראש מאפשרים מגע מקסימלי ורחב יותר על פני מגוון רחב של סוגי שרירים ואזורי גוף. מומלץ עבור שימוש כללי או לאזורים רגישים ועצמות.
ה- Thumb
בצורת אגודל וברמת השפעה גבוהה, מעניק טיפולים ממוקדים ביותר, מושלם לשימוש בגב התחתון ונקודות טריגר בכל מקום בגוף.
ה- Wedge
התכנון שלו עם קצה דמוי טריז וברמת השפעה בינונית, נועד על מנת לספק טיפול יציב לשימוש בשכמות וברצועות שיש באיזור החיצוני של הרגל מהירך ועד עצם השוק.
ה- Micropoint
זהו הראש האחרון שיצא לסדרת Theragun. הוא מוצף בקוצים גמישים היוצרים נקודות דקירה מעל העור וכך מספקים גירוי מוגבר לאורך הטיפול וגם זירוז מערכת הדם לאיזור עבור הגברת תהליך הריפוי.
סיכום
סדרת ה- Theragun מבית Therabody נחשבת לאחת הטובות שיש באקדחי עיסוי ומככבת בכל כתבה בתחום וברשימת הנמכרים ביותר בקטגוריה באמזון. אם אתם מחפשים אקדח עיסוי באמת טוב, כזה שיהיה לכם כיף להשתמש בו ושיחזיק הרבה זמן, אקדח מבית Therabody יכול להתאים בול. הוא כמה רמות מעל הצעצועים שנמכרים ב- Aliexpress ובארץ משווקת כל הסדרה, כך שתוכלו למצוא משהו בתקציב שלכם, החל מגלגלת העיסוי Wave Duo שתתאים בול לידיים, רגלים ועורף, דרך ה- Theragun Mini 2 אותו תוכלו לקחת בקלות איתכם למכון הכושר ולעבוד איתו שם לפני האימון ועד למכשירים הגדולים יותר כמו ה- Elite, נושא כתבה זאת או ה- Theragun PRO PLUS שמביא איתו גם את היתרון של טיפול באמצעות פוטותרפיה.מחיר ה- Theragun Elite עומד על 1599 ש"ח דרך BUG
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה: