הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תהליך גמילה מסוכר.

50cents

משתמש מתחיל
59
12
נק' מוניטין:
6
59
12
טוב מאמין שפתחתי כמה אשכולות פה, אבל אשתף בקצרה שוב
בחיים לא הייתי בן אדם שאוהב מתוק(שנתיים אחורה), לא יכול לקחת ביס מעוגה בלי שלוק מים ליד.
ושלא נדבר על לסיים חתיכת עוגה נורמלית שבן אדם לוקח בממוצע, לעיתים נדירות הייתי מצליח לסיים.

לאחר חיטוב ארוך וכניסה לשגרה של אימוני כוח השלתי ממשקלי 30 קילו, במהלך החיטוב הזה נהיו חשקים עזים למתוק כמו שלא היה לי בחיים(בן אדם שלא אוהב מתוק בכלל כן)
במשך שנה החשקים האלה מלווים אותי, נפילות לבולמוסים שמתבטאים רק במוצרים מתוקים, גלידות שוקולדים ועוד שנגמרים בעשרות אלפי קלוריות.

ניסיתי לעשות הכל בMODERATION מה שנקרא, לא עובד, כל פעם שאכניס כמות קטנה של מתוק זה רק ילך ויגביר את החשק.. אלפי שיטות שונות שניסיתי(עד כדי כך של 700 קלוריות חופשיות שמגיעות ממתוק).

ההתמכרות המסויימת הזאת למאכל שאני בכלל לא אהבתי כל חיי דיי הורסת לי את החיים, זה מתבטא במחשבה על אוכל יותר מדי וסטרס שרק מתוק יכול לנחם.
לילות שנגמרים ב10 אלף קלוריות פלוס ולאחר מכן 5 ימים קדימה של לקום בלי טיפת אנרגיה, פנים נפוחות, מרגיש לא בנוח בתוך הגוף של עצמי ושלא נדבר על כמה שהפנים משתנות זוועה דרסטית לאחר בינג של אכילה מתוקה(והפנים נשארות ככה שבוע זה לא חולף אחרי כמה שעות במקרה שלי) התייעצתי קצת עם אנשים ברחבי העולם והבנתי שכנראה אצטרך ללכת על הדרך הקשה וזה להגמל ממתוק לגמרי.

אשתף פה על התהליך, אשמח לטיפים איך לעבור זאת ולהרגיל את עצמי להעיף את החשקים האלו.
האם כדאי לשלב פירות או שזה רק יפתח?

ובבקשה תמנעו מתגובות של "אתה כל כך רוצה את זה כי אתה מונע מעצמך את זה" זה חארטה בפיתה שהרבה אנשים מזדהים איתה לא רק אני, במשך שנה אני מנסה לשלב את זה בחוכמה ולא משנה כמה אשלב אני עדיין אמצא את עצמי נופל לבינג ענק וכל היום חושב על מתוק.
בקיצור אם יש פה אנשים שחוו את זה גם, והחליטו להגמל מסוכר אשמח לשמוע
ואם יש סתם כאלה שבא להם לתת כמה טיפים, גם אשמח לשמוע

בעקרון האשכול הזה מיועד לעצמי שיהיה לי משהו להסתכל עליו בתהליך מתי התחלתי, ומדי שבוע אשתף פה על ההרגשה הכללית.
פחמימות נשארות כמו שהם(אורז, תפו''א, בטטות, לחם מלא, פירות ירקות).

טוב מאמין שפתחתי כמה אשכולות פה, אבל אשתף בקצרה שוב
בחיים לא הייתי בן אדם שאוהב מתוק(שנתיים אחורה), לא יכול לקחת ביס מעוגה בלי שלוק מים ליד.
ושלא נדבר על לסיים חתיכת עוגה נורמלית שבן אדם לוקח בממוצע, לעיתים נדירות הייתי מצליח לסיים.

לאחר חיטוב ארוך וכניסה לשגרה של אימוני כוח השלתי ממשקלי 30 קילו, במהלך החיטוב הזה נהיו חשקים עזים למתוק כמו שלא היה לי בחיים(בן אדם שלא אוהב מתוק בכלל כן)
במשך שנה החשקים האלה מלווים אותי, נפילות לבולמוסים שמתבטאים רק במוצרים מתוקים, גלידות שוקולדים ועוד שנגמרים בעשרות אלפי קלוריות.

ניסיתי לעשות הכל בMODERATION מה שנקרא, לא עובד, כל פעם שאכניס כמות קטנה של מתוק זה רק ילך ויגביר את החשק.. אלפי שיטות שונות שניסיתי(עד כדי כך של 700 קלוריות חופשיות שמגיעות ממתוק).

ההתמכרות המסויימת הזאת למאכל שאני בכלל לא אהבתי כל חיי דיי הורסת לי את החיים, זה מתבטא במחשבה על אוכל יותר מדי וסטרס שרק מתוק יכול לנחם.
לילות שנגמרים ב10 אלף קלוריות פלוס ולאחר מכן 5 ימים קדימה של לקום בלי טיפת אנרגיה, פנים נפוחות, מרגיש לא בנוח בתוך הגוף של עצמי ושלא נדבר על כמה שהפנים משתנות זוועה דרסטית לאחר בינג של אכילה מתוקה(והפנים נשארות ככה שבוע זה לא חולף אחרי כמה שעות במקרה שלי) התייעצתי קצת עם אנשים ברחבי העולם והבנתי שכנראה אצטרך ללכת על הדרך הקשה וזה להגמל ממתוק לגמרי.

אשתף פה על התהליך, אשמח לטיפים איך לעבור זאת ולהרגיל את עצמי להעיף את החשקים האלו.

ובבקשה תמנעו מתגובות של "אתה כל כך רוצה את זה כי אתה מונע מעצמך את זה" זה חארטה בפיתה שהרבה אנשים מזדהים איתה לא רק אני, במשך שנה אני מנסה לשלב את זה בחוכמה ולא משנה כמה אשלב אני עדיין אמצא את עצמי נופל לבינג ענק וכל היום חושב על מתוק.

בעקרון האשכול הזה מיועד לעצמי שיהיה לי משהו להסתכל עליו בתהליך מתי התחלתי, ומדי שבוע אשתף פה על ההרגשה הכללית.
פחמימות נשארות כמו שהם(אורז, תפו''א, בטטות, לחם מלא, פירות ירקות).
כמה מחשבות:

1. נשמע מצב קשוח. שיהיה המון בהצלחה!!
2. הדרגתיות בניקוי סוכר – עבור חלק מהאנשים, הורדת הסוכר בבת אחת עובדת נהדר, אך עבור אחרים – ניקוי הדרגתי יכול להיות יותר בר קיימא. שווה לנסות ולראות מה עובד לך.
3. פירות כן או לא? – יש אנשים שמוצאים שפירות עוזרים להם לרסן חשקים למתוק בלי לעורר בינג’. אתה יכול להתחיל לנסות פירות כמו תפוח ירוק או תותים, שהם בעלי סוכר נמוך יחסית ולבחון איך הם משפיעים עליך.
4. חיפוש אחר מקורות סיפוק אחרים – הרבה פעמים התמכרות לסוכר קשורה ברמת הדופמין שהמוח שלנו מקבל ממנו. נסה למצוא תחליפים שנותנים סיפוק דומה, כמו פעילות גופנית קצרה, מדיטציה, מוזיקה, או סידור הבית (אם זה עושה לך טוב. ידידה סיפרה לי שעוזר לה)
5. הייתי במקומך מחפש איש מקצוע שיעזור לי בתהליך, כי זה נשמע תהליך מרכב שכל עזרה תוכל לעזור. דיאטן קליני/פסיכולוג? אין לי מושג איך מוצאים מישהו טוב כזה, אבל הפורום פה יכול להיות התחלה טובה.

קודם כל צר לי על הקשיים שאתה חווה, אני חא כלכך מאמין ב"התמכרות לסוכר" אבל בבירור הגוף שלך מגיב למינוס 30 קילו שזה מאוד הגיוני סך הכל, אני לא יודע על איזה משקל אתה ועל איזה אחוזי שומן אך יתכן שבהבדל קטן כלפי מעלה (עליה קלה במשקל) חוזק התופעות לוואי יהיה קטן יותר, האתגר יהיה לעלות *רק* x קילו

אני קרוב לבטוח שזו לא העצה שחיפשת, אני מאמין באיכות חיים מעבר למטרות כמו קוביות או להיות מאוד חטוב (שגם הם יכולים להיות איכות חיים חיובי אבל לא לכולם...)

בנוסף לא הייתי פוסל עזרה חיצונית, מאמן, פסיכולוג בעיקר כדי להיות בטוב עם עצמך בלי קשר ובנוסף זה כנראה יעזור בלהיות "על הדברים" (רק מעצם זה שיש לאנשים מאמן הם יותר "strict")

ועוד עצה פרקטית זה להיות פעיל ולעשות קרדיו, רמות הרעב עולות יחד עם הקלוריות שנשרפות אך בממוצע אנשים אחרי ירידה גדולה במשקל נוטים לשמר את המשקל החדש כשהם פעילים יותר.
בהצלחה אח.

קודם כל צר לי על הקשיים שאתה חווה, אני חא כלכך מאמין ב"התמכרות לסוכר" אבל בבירור הגוף שלך מגיב למינוס 30 קילו שזה מאוד הגיוני סך הכל, אני לא יודע על איזה משקל אתה ועל איזה אחוזי שומן אך יתכן שבהבדל קטן כלפי מעלה (עליה קלה במשקל) חוזק התופעות לוואי יהיה קטן יותר, האתגר יהיה לעלות *רק* x קילו

אני קרוב לבטוח שזו לא העצה שחיפשת, אני מאמין באיכות חיים מעבר למטרות כמו קוביות או להיות מאוד חטוב (שגם הם יכולים להיות איכות חיים חיובי אבל לא לכולם...)

בנוסף לא הייתי פוסל עזרה חיצונית, מאמן, פסיכולוג בעיקר כדי להיות בטוב עם עצמך בלי קשר ובנוסף זה כנראה יעזור בלהיות "על הדברים" (רק מעצם זה שיש לאנשים מאמן הם יותר "strict")

ועוד עצה פרקטית זה להיות פעיל ולעשות קרדיו, רמות הרעב עולות יחד עם הקלוריות שנשרפות אך בממוצע אנשים אחרי ירידה גדולה במשקל נוטים לשמר את המשקל החדש כשהם פעילים יותר.
בהצלחה אח.
גם אני לא מאמין בהתמכרות לסוכר, מחקרים בדקו וסוכר עצמו לא נמצא ממכר.

כנ״ל לגבי קנאביס - אין חומר פעיל ממכר,ֶאבל בפועל אני בטוח שאתה מכיר אנשים שלא יכולים להעביר יום בלי שאכטה.

אנחנו כבני אדם פשוט מתמכרים להרגלים, ואני התמכרתי להרגל של אכילת סוכר מה שגורם לי להפרשת דופמין גבוהה ולהרגיש טוב באותו רגע וזבל יום אחרי. לכן זה כן סוג של התמכרות,ֶוהדרך הכי טובה להתמודד עם זה זה לחתוך ל0 לפי עצות של המון אנשים שחווים.
אני מצליח לשמר את המשקל, מתאמן חזק ויודע מה אני עושה(חוקר המון בתחום) פשוט לא כיף לחשוב כל היום על מאכל מסויים וליפול לבולמוסים שמשביתים אותך כמה ימים קדימה.

מקווה שילך טוב, כרגע 24 שעות בלי סוכר 🫠

הכי טוב להחליף התמכרות בהתמכרות אחרת... 😎 התמכרות לפורנו , סקס , ספורט , עבודה , ניקיון , טיפוח עצמי.... תבחר בתבונה 😅

ועכשיו קצת יותר ברצינות :
הייתי ממליץ להשתמש בממתיקים מלאכותיים כמו 'פרי הנזיר' או 'סכרולוז' ביגורטים ומשקאות חמים ומנסה בהדרגה להפחית ברמת המתיקות.

לכאורה יש טענות שחוסרים תזונתיים מובילים לאותם "חשקים עזים למתוק'' והתקפי זלילה חסרי מעצורים...(דייט לילי 'מביך' עם האור שמקרר)
הייתי מבצע בדיקות דם, B12 ויטמין D , חומצה פולית , פאנל הורמונלי , גלוקוז ואולי גם בדיקת המוגלובין A1C.. תתייעץ עם הרופא משפחה.

כמובן שבמקרים חמורים יש תרופות פסיכיאטריות שמאושרות לשימוש כאוף לייבל בהתקפי אכילה/בולמוסים... אבל אתה ממש ממש ממש לא שם!!!

בהצלחה ,
תעדכן אותנו!

היי, התמכרות לסוכר זה משהו שלא קיים. אם דבר כזה היה קיים, אנשים היו אוכלים קילוגרמים של פירות ואוכלים סוכר לבן עם כפית. זאת אומרת שסוכר אינו ה"אשם" בסיפור

בבקשה תמנעו מתגובות של "אתה כל כך רוצה את זה כי אתה מונע מעצמך את זה" זה חארטה בפיתה שהרבה אנשים מזדהים איתה לא רק אני, במשך שנה אני מנסה לשלב את זה בחוכמה ולא משנה כמה אשלב אני עדיין אמצא את עצמי נופל לבינג ענק וכל היום חושב על מתוק.
אין צורך לקבוע בנחרצות שזה לא עובד. יש אנשים שהימנעות בכוח זו הסיבה היחידה לאכילת יתר, וברגע שהם משלבים את אותם מאכלים אז אכילת היתר משתפרת. האם זו הסיבה אצל כולם? כנראה שלא.
לא יודע מה הסיבות שמובילות אותך לאכילת היתר הזו, אולי הסיבה היא אכן הימנעות ופשוט הנסיונות שלך לשלב את אותם מאכלים לא מתבצעים בצורה נכונה. ואולי באמת ניסית לשלב אותם בצורה טובה ופשוט הימנעות היא לא הסיבה, אלא משהו אחר.

כנראה שזה לא יפתור את הבעיה אבל גם כנראה לא יחמיר אותה. אבל פירות זה מאכל בריא באופן כללי, אז אם אתה לא אוכל פירות כלל אני ממליץ לך לשלב אותם בתצורה כזו או אחרת בתזונה השגרתית שלך.
הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך זה לפנות לתזונאי/ת ואולי גם לייעוץ פסיכולוגי במידה וצריך. כמו שאתה אומר, אתה כבר סוחב את החשקים האלה למשך שנה, חושב על אוכל יותר מדי ונמצא בסטרס. מן הסתם שזה מצב שלא יכול להימשך כי זה משפיע לרעה על שגרת החיים שלך, אז כדאי שתפנה לאנשים שזו העבודה שלהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית